- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Erdmis #10352 üzenetére
Ez SSH-s/terminálos dolog lesz. Én legalábbis így oldanám meg.
Először is megnézni, hogy ki futtatja a transmission-t, pl.: ps aux | grep transmission-daemon
Utána pedig az adott mappa gazdáját. pl.: ls -l /mappa/mappaSajnos a transmission nevében nem vagyok biztos, talán ez, talán nem. :S
Ha a kettő nem egyezik, akkor chown paranccsal tudod megváltoztatni a mappa gazdáját, hogy legyen írási joga a transmission-nak a mappába.
-
orbitalion
tag
válasz
Erdmis #10060 üzenetére
Nem minden OS-t tud a Win32DiskImager felírni. Próbáld meg a PhoenixCard -ot is. Van olyan beállítása is, hogy bootolható lemez, ha az OS nem indulna el az img-ből. Ezen kívül, ezzel szoktam normál formatálni az SD-t, mielőtt a Win32DiskImager-el felírom, mert ha már volt OS az SD-n, akkor már nem a teljes terület és nem a FAT32 van rajta, hanem amit a Win32DiskImager csinált legutóbb. A Windows formázása nem képes visszaállítani a partíciókat, ezért előfordulhat, hogy sikertelen a felírás másodszorra.
-
azbest
félisten
válasz
Erdmis #10052 üzenetére
Ha már a többedik kártyával sem működik, akkor gondold át, hogy jól teszed-e fel a rendszert a kártyára. Gondolom tudod, hogy nem elég felmásolni az img fájlt a kártya fájlrendszerébe, hanem a kép tartalmát kell a kártyára írni a megfelelő programmal. Gondolom kicsomagoltad a tömörített fájlból az img-t.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Erdmis #10048 üzenetére
Azt írod fekete a képernyő, ekkor nem az IP a gond. IP nélkül is kellene működnie. SD kártyával úgy jártam, hogy amit használtam 6-9 hónapig egyszer csak nem ment málna újraindítás után és csak 2 led égett. Azt hittem málna döglött meg, de google alapján SD gond. Egy ugyanolyan SD-t beraktam és azonnal életre kelt. Ha SD nem jó, akkor csak 1-2 led világít, de el se indul. Ezt az SD-t megformáztam és más eszközben azóta is működik tökéletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest