- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Csak részben ide tartozó dolog, de megkérdezem. Internet szolgáltatót váltottunk és az új dinamikus IP címet oszt, ezzel sajnos már a ClouDNS nem tud mit kezdeni(vagy csak én nem találtam meg). Ingyenesen megoldható a dolog vagy fizessek elő a DynDns-nél?
Weboldalt és email szervert kellene vissza lőni egyébként. -
hemaka
nagyúr
Én win alól így szoktam formázni a memóriakártyát, ha Linux volt előtte rajta:
win + R
diskpart
list disk
select disk SDkártyameghajtóbetűjele
clean
create partition primary
format fs=fat32 quick
assignMondjuk én csak a Raspbiant használom, azt csak simán noobs telepítőt felmásoltam rá TC-vel, aztán ment is a telepítő.
-
hemaka
nagyúr
válasz
DrojDtroll #9622 üzenetére
Én ez alapján tettem fel és (magam is meglepődtem) működik azóta is rendesen.
-
hemaka
nagyúr
válasz
DrojDtroll #9618 üzenetére
Ha nincs nyitva a 8888-as port a routerben, akkor csak a 192.168.x.x:8888 cimen ered el arrol a geprol, ami ugyan azon a halozaton log.
-
hemaka
nagyúr
Azert fura, mert nekem is ez a setup, megsincs vele problema.
Az elejen nekem is volt, hogy vilagitott a zold es a piros led is folyamatosan, de semmi nem tortent.
Akkor nyomtam win alol formatot a kartyanak(nem megy csak siman intezobol), letoltottem es kicsomagoltam a noobs fajt a pi-re, aztan mar minden flottul ment es megy azota is. -
hemaka
nagyúr
Még mindig a mail szerverrel szenvedek, valaki használja egyáltalán erre a célra vagy csak magamat szívatom ezzel?
Blaise
Ha már itt van, akkor mehet rajta akár az is, a weboldal úgy is rajta van. Nem lenne rossz, ha végre az email címem is menne. Lassan kénytelen leszek a guglinak fizetni.
-
hemaka
nagyúr
Sima levelező szerver kellene, amit thunderbirddel le tudok húzni a Pi-ről.
A másik meg, van egy .hu domainem, amit szeretnék a mostani Pi webszerverre irányítani. A Bind9-cel próbálkozom, de valahogy nem akar működni, pedig már kismillió tutorialt átbújtam.
A noip meg tudja oldani egyébként ezt is, nem csak a dinamikus ip címeket? Mert ha végképp nem megy, akkor inkább fizetek nekik pár ezret, aztán jól van. -
hemaka
nagyúr
Ha valaki használja mail szervernek (is) a Pi-t megírná melyiket és mik a tapasztalatok?
Az kellene már csak jelenleg, igazából ha van olyan, ami már továbbküldeni tudja egy adott email címre, akkor is jó. -
hemaka
nagyúr
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni és buherálgatni
egy RPi b+ kütyüt, a kérdés, hogy jó lenne nekem erre a célra?
Amire szeretném használni:
- kis látogatottságú weboldal kiszolgálása
- max. 1GB-os rar csomagok elhelyezése 1-2 letöltés erejéig
- kis képek beszúrása oldalakra (smiley, poénos képek stb.)A tárhely, ami eddig volt, az átalakította a dolgokat (max. 100 megás fájl letöltés, hotlinking letiltva stb.)
Esetleg más alternatív megoldás is érdekel ez ügyben, ha van ötlet(csak ne tárhely legyen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged