Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
duffbeer
őstag
válasz llacee #37366 üzenetére
Usb c-t kérdeztél, ezért gondolom Pi4ről beszélünk. Ha jól tudom abban amúgy sincs védelem. 3,3Vot állítja ő magának elő, az 5v közös potenciál a gpio-n és az usbn. Elvileg. De talán valaki jobban tudja és rácáfol. Tényleg nem 100%. De engem spec nem szokott érdekelni. Eddig még táp miatt nem ment tönkre Pi-m.
-
Degeczi
nagyúr
válasz llacee #30735 üzenetére
Persze, az Aliexpress tele van pár dolláros modulokkal, bármelyik jó lehet - csak rajtad múlik, melyik tápellátását tudod a legegyszerűbben megoldani.
Audiofilnek viszont amúgysincs értelme alap RPi-n, mert katasztrofálisan rossz az analóg kimenet hangja, ezért érdemes lehet pl. USB hangkártyával helyettesíteni
-
Egy-két
tag
válasz llacee #30512 üzenetére
Bevallom, én csak ismerkedtem azzal a lappal, aztán más irányba terelődött az érdeklődésem.
Viszont az tuti hogy tudtam az otthoni wi-fire csatlakozni vele és webszerver is tudott futni rajta, így szabályozás és vezérlés megoldható más eszközről is (pl mobil).
Azt nézd még majd meg, hogy melyik node típus az újabb/jobb, mert ha jól tudom nem rég volt egy generáció váltás, hátha ez feature változást is jelent!
Esetleg kérhetsz még tanácsot arduino csoportokban, ott nagyon népszerű ez a lapka[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
válasz llacee #30428 üzenetére
Sziasztok!
Megjárva a hobbyelektronika topicot arra jutottunk, hogy jó a relé.
Forráskódban viszont nem értek valamit:
GPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(22, GPIO.OUT)elvileg ezzel mondom meg, hogy a 22-es pin-t fogom vezérelni.
De ahogy ehhez a sorhoz ér a program "high" ba teszi a pint és behúz a relé.
Innentől nem tudom az állapotát állítani, mert foglalt a pin és csak cleanup-al tudom az összes GPIO statet nullázni.
Mit rontok el?Köszönöm!
(lehet megkeresem a Python fórumot) -
nagyúr
válasz llacee #30425 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy multiméterrel nézd meg, hogy kapcsolgatja-e a program a kimenetet. De ettől függetlenül vagy 3v3 relé, vagy ehhez vmi level converter fog kelleni, egy fet-tel és pár ellenállással is meg lehet oldani, szerintem menj a hobby elektronika topikba és kapsz segítséget, hogy ne vágd tönkre a rpi-t.
-
llacee
őstag
-
nagyúr
válasz llacee #30409 üzenetére
A gpio állapotát ki tudod mérni multiméterrel?
A script részéhez sajnos nem tudok hozzászólni, de először meg kéne bizonyosodni róla, hogy a kimeneten nem jelenik-e meg mégis a vezérlőjel, csak mondjuk a 3,3V jelszint nem elég magas neki. A relé véletlenül nem low-active?[ Szerkesztve ]
-
-
krechl
csendes tag
válasz llacee #30239 üzenetére
Gondolom, a megvásárolt filmek nem a PI-n vannak. Ha a PLEX-szerver fut, míg mondjuk a NAS frissül, újraindul, és nem tudja felcsatolni a megadott mappákat, előfordulhat, hogy nullázza az adatbázist, és a sikeres újracsatoláskor minden filmet újnak lát. Olyannal nem találkoztam, hogy véletlenszerű dámokat adna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest