- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- UHD filmek lejátszása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
steveetm
őstag
Bocs, lehet félreértem, de ennél jobb ötletem nincs:
Csinálsz egy dd image-t.
Csinálsz egy squasfs loop deviceon, mount, abba bemásolod dd imaget.Visszafelé pedig a mount két lépcsős, squash mount, aztán a rajta lévő dd image mount.
Természetesen ez roEsetleg, ha nem gzippelsz, hanem mondjuk xz, de akkor sem lesz egylépéses mount, szerintem. (nbdkit kellhet hozzá)
(Ha csak az a gond, hogy sok régi mentésből néha szeretnél visszanézni ezt-azt, de nem akarod folyton kigunzippelni az imaget, akkor ez a két ötletem van.
gzipped, bzipped dd image-el 99%, hogy nem megy 1lépésben, mármint úgy egy lépésben, hogy ne kelljen kitömöríteni.)Üdv.: steveetm
-
azbest
félisten
ha ennyire hely szűkében vagy és szükséges a tömörítés, akkor lehet inkább tömörített fájlrendszert kéne használnod arra, hogy oda mentsd tömörítés nélkül a képfájlokat. Persze a tömörítés úgy tud hatékony lenni, ha mentés előtt kitöltöd nullákkal a szabad helyet a kártyán. Onnan a képfájlt is be tudod csatolni.
Ha nem akarsz particionálni emiatt, akkor a tömörített fájlrendszer maga is lehet egy képfájl, amit becsatolsz.
Ha viszont fagyna a géped / áramszünet jönne miközben dolgozol a felcsatolt képfájlokban, akkor nagyobb az esélye, hogy sérülés miatt használhatatlanná váljon.szerk, jaja, olyasmit amit (#8531) steveetm is ír. Ha írni is akarod a le dd-zett képeket, akkor meg valami olyan tömörített fájlrendszer kell squasfs helyett, amit írhatsz is (zfs nem tudom ilyesmire jó -e).
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tőzsde és gazdaság
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore café
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- UHD filmek lejátszása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Eladó PC i7-14700k, RTX 4070Ti Super OC, 64 GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6700 XT 12GB / RTX 3060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Mac Mini M2 8GB + 27" 4K LG Monitor
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V54 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Gamer PC eladó, erős gép, frissen pasztázva.
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest