- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Noctua-jubileum: 20 év, félmillió ingyenes rögzítőkészlet
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Aki próbálkozott 433 MHz-el, annak minden egyből simán ment?
Az túlzás, de azért össze tudtam hozni valamit.
Tavaly év vége felé beírtam ide a topikba, hogy mire jutottam rádiós konnektor ügyében. Érdemes lehet visszaolvasnod, ha érdekel az a felhasználási példa.a kiadom a sudo ./send v. codesend 12345 parancsot (kiírja, hogy send 12345); utána sudo ./RFSniffer és csak elindítja de semmit nem ír ki csak fut
Nem is fogsz látni semmit, hiszen kb. a másodperc tört része alatt kiküldi a kódot, és mire te a sniffert futtatnád, már rég befejezte az adó a működését. Ráadásul a kódhoz írt komment szerint egyidőben nem fog működni a kettő:
Due to limitiations in the implementation of interrupt-driven routines in the underlying RCSwitch library, it is currently not possible to use both the send and receive functionality within the one program.
Mondjuk én az RFSnifferrel semmire sem jutottam, ahogy elnéztem a kódot nem is akartam megérteni (időzítés para vagy éppen teljesen más kódolást használt az általam vásárolt adó, passz, nem vagyok sem kóder, sem villamosmérnök...) Helyette fogtam a vevőt, rákötöttem egy hangkártyára, és audacity-vel sniffeltem, abból pedig már meg tudtam fejteni a kódolást, amit visszatápláltam az adónak.
Azért ha valaki rájön mi a titok nyitja, írja meg, mert habár most csak az adóoldali részét használom, végül is érdekes lenne gyűjteni vele a rádiós kültéri hőmérők adatait is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Seed szerver topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- AMD RYZEN 3700X MSI RTX 3700Ti 32GB DDR4 3600MHz 250GB M.2 SSD 1.5TB SSD
- I7-4790K, 16Gb Ram, Sapphire RX550 2Gb Videókártya, 480Gb SSD, Komplett Számitógép
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER OPTIMUM PC 16-32GB RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 S 6GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS B760 CORE I5 14400F GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR!
- Dell Latutide 7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Air 5 10.9 256GB WiFi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4379, 100% Akkumulá
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tavaly év vége felé beírtam ide a topikba, hogy mire jutottam rádiós konnektor ügyében. Érdemes lehet visszaolvasnod, ha érdekel az a felhasználási példa.
wassermann