Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BB9360

aktív tag

válasz cigam #46449 üzenetére

Köszi. Átfogalmazom: ha a Pi-n megy a Libreelec, akkor miért kérdezek olyan hülyeséget, hogy a Raspbian/Raspberry Pi OS-be miért nem tudok belépni?!? :) Jól mondom?
    Tehát amit linkeltél, aszerint működnie kellene, de nem megy.

(Időközben visszaállítottam a 9.2.8-as verziót, mert azt is olvastam, hogy 10 felett lehetnek gonjaim a full HD kódolással, de úgy el sem indultak a videók, szóval újra 11-es van fent)

Most már az egészet nem értem, de lehet, hogy ez az otthoni hálózat és internet megosztás témája... Csak mivel azt szeretném, hogy a Pi lássa a routerre csatlakoztatott HDD-t, talán belefér picit.
    A laptopomon elérem a routerhez csatlakoztatott HDD-t, le is tudok játszani anyagot róla a laptopon. A tv-re nem megy az átküldés (a hang igen, de a mozgókép nem; attól most tekintsünk el, hogy miért csak akkor látszik a tv, ha be van kapcsolva, mert nekem ez is egy kérdés...), de nem ez a problémám, mert inkább azt szeretném, ha amikor bekapcsolom a Pi-t, akkor lássa ezt a HDD-t.
    Elkezdtem, amit linkeltél, de először inkább a sárga keretben lévő windows step-by-step guide alapján indultam, hogy a feltételezés, miszerint az SMB már jól van beállítva, igaz legyen.
    Eljutottam odáig, hogy létrehoztam egy új helyi fiókot (vendég és publikus megosztásnál nem kapcsoltam be a hálózat felderítése és fájl- és nyomtató megosztást; majd igen, hogy hátha az a gond, ezután tűnt el újra a fájlkezelőből a router, lásd a vége felé alább) megosztásaim néven, ami jelszóval védett. Ezután a hálózaton lévő HDD-t kellett volna hozzáadnom, de hiába mentem rá a kiválasztott könyvtárra, a tulajdonságok/megosztás után ez a kép fogadott:
    , azaz semmit nem tudtam változtatni rajta, hozzáadni a létrehozott helyi fiókhoz pl..
    Ezután visszaléptem az általad linkelt oldalra, és mindkét verziót próbáltam, de hiába.
    Az "add network location" verzióval, ahol megadtam a nevét a routernek (router típusa-HDD neve, így van a hálózaton), majd a Video folder nevét. Software caused connection abort üzenet fogadott.
    Az egyszerűbb, Windows network (SMB) esetén pedig először láttam a WORKGROUP helyet, hozzáadtam, de ugyanez fogadott, most pedig csak a laptopomat mutatja... Nem értem.

Plusz: a total commander a hálózatok főkönyvtárban ezeket adja:

majd a workgroupon belül:

innen a maxtorba lépve szépen elérek mindent. De a teljes hálózatra történő továbblépés esetén:
    itt a microsoftot nem érem el, azt írja, hogy lehet, nincs jogom hozzá, a workgroup-pal újra ide:
    .
    De a fájlkezelő nem is látja a maxtort, de mire ezt leírtam, most látja, majd újra eltűnt (ez mi?!?)... Nem értem, nem értem.

Mi lehet a gond, hogyan álljak neki orvosolni? Lehet, hogy az a baj, hogy a routerhez kapcsolt HDD már hálózati eszköz és van vmi workgroup hálózatom is?

Új hozzászólás Aktív témák