-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BB9360
aktív tag
Köszi. Átfogalmazom: ha a Pi-n megy a Libreelec, akkor miért kérdezek olyan hülyeséget, hogy a Raspbian/Raspberry Pi OS-be miért nem tudok belépni?!?
Jól mondom?
Tehát amit linkeltél, aszerint működnie kellene, de nem megy.(Időközben visszaállítottam a 9.2.8-as verziót, mert azt is olvastam, hogy 10 felett lehetnek gonjaim a full HD kódolással, de úgy el sem indultak a videók, szóval újra 11-es van fent)
Most már az egészet nem értem, de lehet, hogy ez az otthoni hálózat és internet megosztás témája... Csak mivel azt szeretném, hogy a Pi lássa a routerre csatlakoztatott HDD-t, talán belefér picit.
A laptopomon elérem a routerhez csatlakoztatott HDD-t, le is tudok játszani anyagot róla a laptopon. A tv-re nem megy az átküldés (a hang igen, de a mozgókép nem; attól most tekintsünk el, hogy miért csak akkor látszik a tv, ha be van kapcsolva, mert nekem ez is egy kérdés...), de nem ez a problémám, mert inkább azt szeretném, ha amikor bekapcsolom a Pi-t, akkor lássa ezt a HDD-t.
Elkezdtem, amit linkeltél, de először inkább a sárga keretben lévő windows step-by-step guide alapján indultam, hogy a feltételezés, miszerint az SMB már jól van beállítva, igaz legyen.
Eljutottam odáig, hogy létrehoztam egy új helyi fiókot (vendég és publikus megosztásnál nem kapcsoltam be a hálózat felderítése és fájl- és nyomtató megosztást; majd igen, hogy hátha az a gond, ezután tűnt el újra a fájlkezelőből a router, lásd a vége felé alább) megosztásaim néven, ami jelszóval védett. Ezután a hálózaton lévő HDD-t kellett volna hozzáadnom, de hiába mentem rá a kiválasztott könyvtárra, a tulajdonságok/megosztás után ez a kép fogadott:
, azaz semmit nem tudtam változtatni rajta, hozzáadni a létrehozott helyi fiókhoz pl..
Ezután visszaléptem az általad linkelt oldalra, és mindkét verziót próbáltam, de hiába.
Az "add network location" verzióval, ahol megadtam a nevét a routernek (router típusa-HDD neve, így van a hálózaton), majd a Video folder nevét. Software caused connection abort üzenet fogadott.
Az egyszerűbb, Windows network (SMB) esetén pedig először láttam a WORKGROUP helyet, hozzáadtam, de ugyanez fogadott, most pedig csak a laptopomat mutatja... Nem értem.Plusz: a total commander a hálózatok főkönyvtárban ezeket adja:
majd a workgroupon belül:
innen a maxtorba lépve szépen elérek mindent. De a teljes hálózatra történő továbblépés esetén:
itt a microsoftot nem érem el, azt írja, hogy lehet, nincs jogom hozzá, a workgroup-pal újra ide:
.
De a fájlkezelő nem is látja a maxtort, de mire ezt leírtam, most látja, majd újra eltűnt (ez mi?!?)... Nem értem, nem értem.Mi lehet a gond, hogyan álljak neki orvosolni? Lehet, hogy az a baj, hogy a routerhez kapcsolt HDD már hálózati eszköz és van vmi workgroup hálózatom is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest