- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDMI topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
#31774976 #27806 üzenetére
Ha a Pi látja a Syno NFS szerverét, akkor nincs nagy gond.
Azért nem tudod tallózni amegosztásokat, mert nincs rá engedélye a Pi-nek, viszont az NFS szerver fut a NAS-on ezért megtalálni megtalálja, csak tallózni nem tudod.
A Pi-nek adj a routeredben fix IP-t és erre az IP címre kell beállítanod a Syno-n adott megosztás NFS engedélyét. Syno-n a megosztásoknál --> NFS engedélyek fülön tudod megadni az engedélyt az IP-re (vagy tartományra).
-
azbest
félisten
válasz
Az egyik közvetlenül a router után van, a másik meg az access point mögött még pluszban? Biztos, hogy access point az és nem szintén router, mert akkro plusz egy natolás van, ha az utóbbi. Wifis routert is be lehet konfigurálni access pointként, csak akkor le kell tiltani a dhcp szerverét és lan pontrával rákötni a hálózatra. Úgy wifin át is a netet adó router osztaná az ip-t mindenkinek.
-
Flowtation
őstag
válasz
Én így használom a pi-t omv-vel. Az igaz, hogy kábelen. Szerintem nem az a gond, hogy wifi vs kábel. Nekem is nfs megosztás van, sokkal egyszerűbb mint a samba. Azt meg tudod nézni, hogy a pi-nek van engedélye a synology nfs megosztásához? Mert nekem omv-n az nfs megosztáshoz meg kellett adni a pi ip címét, vagy az alhálót, tehát vagy 192.168.1.155 vagy ..1.0/24
Ez most csak lustaságból van így.Két pi és az asztalinak.
szerk:
samba is van a laptophoz, az is megy rendesen, annyi, hogy a winben kellett engedélyezni, hogy ne kérjen mindig autentikációt, hanem egyszer kellett beírni és többet nem kéri.szóval szerintem valami jogosultsági probléma lesz. Synology topic esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Filmvilág
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged