- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Acer notebook topic
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
petya220 #24111 üzenetére
úgy látom anno csináltak raspihez berry boot néven egy toolt ami bootmenüt és rendszerek telepítését tudja kezelni. De abból is csináltak klónt, ami más boardon megy. Ő nem az eredetit használja, hanem az övéhez valót. A pi topicban mondjuk lehet az eredeti pihez van a legtöbb tapasztalat.
Én az ilyen multibootot csak egyszer próbáltam, de nem volt szimpatikus, mert minden rendszernek külön config.txt-je van, magának a boot menünek is és így több helyen is szerkesztgetni kell a dolgokat, ha valami spéci beállítást használok. De megértem, hogy van aki felváltva használja többféle dologra. Nekem több sd kártya és több pi is van helyette
Most vettem elő egy régi legelső generációs pi1-et, a 256MB ramosat és épp a friss rendszert telepítem rá, meg egy kis usb tv tunert, hogy karácsonyra magammal vigyem vidékre. Egy nexx wifi router és usb winyó mellett gyorsan összerakom az itthoni rendszer mini és hordozható változatát. Samba megosztáson a winyó a routeren nas helyett, 1 tuneres tv szerver a pin, wifi hálózat
Kényelmetlen a laptopot otthagyni az antenna kábel mellett, így bárhol letehetem tévét nézni a gépet.
Ilyen az amikor az informatikus vidékre megy, mintha egy ipari projekt telepítése történneKár, hogy későn olvastam a telenoros karácsonyi ingyen-korlátlan netről, mert vettem volna egy simet előtte gyorsan és akkor a nettel sem kéne szűkmarkúan bánni
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest