-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
shtirley #40180 üzenetére
Amit ott leírtam. Ennél többet nem tudok. Rádugsz egy külső lemezt, amire menteni szeretnél. Emelet szinten elindítod a scriptet, és ugyanabba a könyvtárba lementi a rendszert egy image fájlba. Csak SD kártyás mentést teszteltem (ill.itt mások is), de pendrivle-ról még nem mentettem vele, így nincs letesztelve. Lehet probléma nélkül működik, lehet belefutsz valami hibába.
Egy másik megoldás lehet, hogy telepíted a TimeShift-et. Viszont ennek a visszatöltéséhez egy működő rendszer kell. Vagyis egy szűz rendszert kell kézzel feltenni, és onnan futtatva a timeshift-et visszatöltheted a testbeszabott, beállított rendszert.
Ugyanakkor nem hiszem el hogy 10 percre ne lehetne kikapcsolni. Akár napok is eltelhetnek a helyreállítással, ha elromlik a pendrive. Szerintem ennyi leállás még belefér, de te tudod.
pvt.peter
Akkor dugj rá egy monitort, billentyűzetet, és nézz rá mit ír ki, egyáltalán elindul-e a grafikus felület.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- GAMER Alap! i7-14700K / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / B760 / 1000w Gold! BeszámítOK
- Mac Mini M4 Pro 14c/20c/48GB/512SSD/3X Thunderbolt 5 + Logitech MX Key S bill
- Lenovo Ideacentre AIO 5 24ALC6 PC Ryzen 7 5700U 6 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD Gar.
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest