- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, pár kezdő kérdést szeretnék feltenni:
1.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék úgy "játszani" a GPIO pinekkel, hogy még véletlenül se vágjam haza a Pi-t?! Úgy tudom, hogy breadboard esetén ha egy resistorral nem zárok rövidre valamit, vagy nem földelek rendesen akkor akár hazavághatom a Pi-t is. Ezt szeretném elkerülni. Van valami plusz modul mint pl a gertboard, vagy valami hasonló, amin nyugodtabban kísérletezgethetek anélkül, hogy tönkretennék valamit?!2:
Van egy samba fileserverem a pi-n, illetve van egy windowsos PC-m ugyanarra a routerre kötve. A sambashare-t sikeresen felvettem a PC-n \\external-ip\sharename alapján, megfelelően működik. Ámde hogy tudnék arról megbizonyosodni, hogy ha hazamegyek vidékre, akkor az ottani PC-n is fel fogom tudni így venni? Azért kérdezem, mert megkértem másokat más hálózaton, hogy próbálják meg felvveni a shared foldert hasonlóan \\ip\sharename alapján de nekik nem sikerült. Természetesen a jelszo amivel védem a share-t rendben volt.3:
van egy apache is a pi-n, van egy website amin keresztül el tudom érni böngészőben is a shared mappát, hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az itt található avi fájlokat le tudjam játszani a böngészőben. Kicsit utánakerestem, elméletileg a VLC playernek van browser pluginja amivel lejátssza, hát nem, nem csak nekem nem, hanem másnak sem, legalábbis az avi-t biztos nem, Firefox detto. Explorerrel is próbáltam, ez is csak úgy játssza le, ha a save helyett open-re megyek, ekkor letölti -gondolom temp mappába- és vlc-vel megnyitja.
Nincs erre valami jobb módszer, hogy ne kelljen letölteni a filmet?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest