Hirdetés
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- A Corsair kontrollere egységesítheti ventilátoraink és világításunk szabályzását
- A Thermalright kicsit szolidabbá tette a Frozen Horizon szériás vízhűtéseit
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Micro Four Thirds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, pár kezdő kérdést szeretnék feltenni:
1.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék úgy "játszani" a GPIO pinekkel, hogy még véletlenül se vágjam haza a Pi-t?! Úgy tudom, hogy breadboard esetén ha egy resistorral nem zárok rövidre valamit, vagy nem földelek rendesen akkor akár hazavághatom a Pi-t is. Ezt szeretném elkerülni. Van valami plusz modul mint pl a gertboard, vagy valami hasonló, amin nyugodtabban kísérletezgethetek anélkül, hogy tönkretennék valamit?!2:
Van egy samba fileserverem a pi-n, illetve van egy windowsos PC-m ugyanarra a routerre kötve. A sambashare-t sikeresen felvettem a PC-n \\external-ip\sharename alapján, megfelelően működik. Ámde hogy tudnék arról megbizonyosodni, hogy ha hazamegyek vidékre, akkor az ottani PC-n is fel fogom tudni így venni? Azért kérdezem, mert megkértem másokat más hálózaton, hogy próbálják meg felvveni a shared foldert hasonlóan \\ip\sharename alapján de nekik nem sikerült. Természetesen a jelszo amivel védem a share-t rendben volt.3:
van egy apache is a pi-n, van egy website amin keresztül el tudom érni böngészőben is a shared mappát, hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy az itt található avi fájlokat le tudjam játszani a böngészőben. Kicsit utánakerestem, elméletileg a VLC playernek van browser pluginja amivel lejátssza, hát nem, nem csak nekem nem, hanem másnak sem, legalábbis az avi-t biztos nem, Firefox detto. Explorerrel is próbáltam, ez is csak úgy játssza le, ha a save helyett open-re megyek, ekkor letölti -gondolom temp mappába- és vlc-vel megnyitja.
Nincs erre valami jobb módszer, hogy ne kelljen letölteni a filmet?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Asus VivoBook 17 S712F / 12 hó jótállással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest