Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomzi1
tag
válasz
pakriksz
üzenetére
Most tulajdonképpen mi is a probléma? Az, hogy a pi drága egy okostelefonhoz képest?
Mint mondtam a két eszköz nem hasonlítható össze. Egy terméket az ember nem azért vesz, mert "kell valami ami linux alapú", hanem azért amire használható. Mutass olyan okostelefont, amire külső hdd köthető. Ha ez megvan, akkor ezek közül egy olyat, ami tv-re köthető. Nyilván a pi-vel meg nem lehet telefonálni stb. (bár biztosan lehet venni hozzá usb-s gsm modult
)Rendben, akkor nézzük másik oldalról. Ezeknek a cuccoknak az ára nagyrészt nem az anyagköltségből áll. Egy jó nagy részt a fejlesztés, másik nagy részt a gyártással járó költségek jelentik. A gyártási költségek úgy csökkenthetőek, ha egyszerre gyártasz rengeteget, mondjuk 1 millió darabot. A pi esetében nyilván nem ez a helyzet, mert nem tudták előre, hogy mekkora lesz a kereslet.
Egyébként részben igaz, hogy gyengécske a raspi. Ez akkor jön elő ha grafikus felületet használja az ember, webböngészés elég gázos. Viszont ez változhat idővel, annyi híja van, hogy hardveres gyorsítást kapjon.
Mondok egy példát amiben viszont verhetetlen a pi. Éppen egy automata teafőző berendezést tervezek, ami internetről vezérelhető. Ilyen feladatokra arduino-t használnak általában. Nem nagyon vagyok benne a témában, de most rákeresve egy ethernet-es arduino 65 dollár. Ennyiből a pi is kijön. Na de! Ez a teafőző egyben torrent kliens is lesz
és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben 
Szóval szerintem jó az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Warhammer 40.000
- Autós kamerák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- Horgász topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- komplett amd kezdő gamer pc
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Byski Áramláskijelző.
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben 
wassermann