Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- RAID
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IG55
senior tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
A cache-ben egy csomó apró böngészéskor letöltődő fájl tárolódik, ami a hagyományos HDD lassú seekelése miatt lényegesen lassabban olvasható be. Főleg ha a vinyó terhelve is van pl egy másolás miatt.
Szerintem ez egy bonyolultabb weblapnál másodperceket simán jelenthet.
Ha a keresendő adat már a cache-ben van, akkor a net sebessége lényegtelen, ha nincs, akkor is hozzáadódik a vinyó lassúsága a letöltődés után a beolvasásnál. -
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Te magad is ráraktad, ha jól olvastam.

Egyébként egyszerű a megoldás: SSD és laptop winyó.
SSD-t nem írod hülyeségek miatt, laptop winyót nem ébreszted fel, hülyeségek miatt.Persze az asztali winyó is megvan az ilyen írások nélkül (neki is mozog az írófeje, ami mechanika, ami..stb), csak ott kevésbé érdekes.
-
Visormail
addikt
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem tudom, én is kipróbáltam pár napja a firefox disk cachet ramdiskre tenni, semmilyen különbséget nem láttam sebességben csak pár hiba jött elő (a rendszer többször is lemezkonzisztenciát akart ellenőrizni rajta win boot közben). Szóval én már kikapcsoltam a ramdisket és visszatettem a cachet a vinyóra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kutya topik
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest