Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Munkas
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémához kérnék segítséget:
A gépben egy SSD-n van a rendszer (Win10), volt még mellette egy 2 T HDD az adatoknak, amit időnként le szoktam menteni egy külső 2 terás vinyóra.
Ez ment is pár évig, aztán kezdett megtelni, ezért vettem még egy 2 terás HDD-t a gépbe, avval, hogy a könnyen pótolható dolgokat nem mentem a külső meghajtóra. De megint eljutottam oda, hogy 2 T-nál többet kellene backupolni.
Először arra gondoltam, hogy veszek még egy 2 T külső HDD-t, de aztán tovább gondoltam a dolgot:
A külső HDD-t beteszem a másik kettő mellé, és a 3*2T HDD-ből csinálok egy 4T-ás RAID5 tömböt. Így az adatbiztonság is nő és még kicsit gyorsul is.
A külső mentésre meg egy 4 terást veszek.Az egyik kérdés az, hogy jó lehet a fenti elgondolás?
A másik, hogy a gépben egy Asrock B85M PRO4 alaplap van, amin nincs RAID. Hogy lehet jól megoldani? Gondolom valamilyen RAID kártya kellene, de nem vagyok képben a RAID-es dolgokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÚJ! Felbontott ADATA SD700512GB
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest