Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GypsFulvus2

őstag

Üdv Urak!
    A következő problémával fordulok hozzátok .Pár napja lecseréltem lassan 5 éves alapokon nyugvó konfigomat egy Z68-as konfigra. (MSI Z68A-GD65 alaplap) A régi rendszerben évekig használtam Raid0-t, probléma nélkül, 2 db 200 GB-os vinyót összefűzve. Mivel hozzászoktam, most is ez volt a tervem. Ehhez két db 1 TB os Hitachi vinyót szándékoztam venni, de pont elfogytak, ezért aztán két db, 1,5 TB-ost vettem. A különbség a régi rendszerhez képest annyi volt, hogy a rendszert most egy SSD-re tettem föl, a Raid0 tömböt a méretesebb programok futtatására akartam használni, illetve adattárolásra (tudom, ez nem ideális, de az igazán fontos adatokat külső vinyóra is archiválom)
    Két partíciót akartam a Raid0 tömbön létrehozni. A biosban beálljtottam a raid módot. A raid biosba belépve létre is hoztam a tömböt, 128 kb-os stripe egységekkel. Az első meglepetés itt ért, a tömb mérete csak 2,7 GB volt. Az Intel Rapid Storage vezérlő is látta a teljes, 2,7 TB-os tömböt.
    Ezután jöttek a gondok: win7 alatt nem lehetett a tömbön partíciót létrehozni. Nem tudtam mire vélni a dolgot, feltettem az EUSEUS programot a rendszer ssd-re és megpróbáltam ezzel létrehozni a két partíciót. Nos, ekkor azt láttam, hogy maximum 2 TB-os partíció hozható létre a 2,7 TB-os tömbön, a többit ez a program sem "látja", sőt a kimaradó 700 GB-os részen később sem hozható létre új partíció, ha ezt a 2 TB-os partíciót már létrehoztam. Ez a rész egyszerűen "elvész" ; sem a win7-el sem külső progival nem hozható létre rajta partíció. Pedig NTFS file-rendszerről volt szó, abban tudomásom szerint nincs ilyen 2 TB-os határ. Nem igazán értem a dolgot. Szerintetek mi a hiba oka?

Új hozzászólás Aktív témák