Új hozzászólás Aktív témák
-
HarryDEC
tag
Sziasztok!
H10 -nek mekkora a mellkas pántja (cm)? -
-
Knti
csendes tag
válasz
bringasisti #1046 üzenetére
A H7 tudja egyszerre Bluetooth-ot és 5 kHz frekit is. Igaz csak óra vagy telefon (bluetooth) és indoor cycling bringán ( 5 kHz) próbálva.
-
bringasisti
őstag
válasz
Drótszamár #1045 üzenetére
Nekem van egy Geonaute övem az tudja a ANT + és Bluetooth Smart rendszert egyidejűleg használni, de sajnos ha sokáig rajtam van akkor meghülyül. A Polar H 7 csak egy frekit tud és egyszerre nem mindig tud két appot használni viszont a H10 rendelkezik belső memóriával így telefon nélkül is tud rögzíteni adatot és segédeszköz nélkül a telefonra tölti ha hazaérsz.
-
Drótszamár
őstag
válasz
bringasisti #1044 üzenetére
Köszi a tippet.
18.000 Ft volt a hervisben még télen akcióban az óraHa beszarik annak az öve, akkor ilyet fogok venni helyette.
Vajon működik egyszerre a Bluetooth, és 5 kHz-es adó is? Jó lenne látni az órán az aktuális adatokat, a teló meg logolja az adatot a táskában.
-
bringasisti
őstag
válasz
Drótszamár #1043 üzenetére
Ezért a pénzért 2 Polar H 7 övet kapni és telefon segítségével a feni képen lévő adatokat meg még egy csomó más paramétert tudsz rögzíteni
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Van egy polar ft60 pulzusmérőm. Elvileg pc-re lehet kötni. Kb 15.000 ft a pc-s vevő.
Tudja valaki, hogy pc-n milyen adatokat lehet kinyerni? Van pl grafikon egy-egy edzésen a pulzus változásáról? Tárol ilyen adatot az óra? Vagy csak egy-egy edzés átlagát tárolja? Azt ki tudom írni az órából is kockás füzetbe.
Kutakodtam a neten, de semmi egyértelmű infót nem találtam.
-
tisvol
aktív tag
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni. Endomondo-ban hol tudom beállítani, hogy egy bállított max. pulzusszám fölött szóljon nekem a fülesbe. Vagy bármi módon, pl rezgés, jelezzen? Pulzusmérő öv+telefon kombót használok, futás közben elég kényelmetlen állandóan a telefont bámulni. Samsung Health-ben volt ilyen funkció, amíg meg nem jött a legújabb frissítés....
Vagy valami eccerű progi, ami ezt meg tudná csinálni.
(Visszaolvastam, tudom volt már ilyen jellegű kérdés, de egyértelmű válasz nem volt rá.)
Köszönöm. -
Crytek
nagyúr
Lehet hülyeséget kérdezek,de ez van.
Garmin Forerunner 25-öm van.. Ha biciklizést akarom vele mérni akkor kell hozzá valami szerkezet? Vagy simán látja hogy ez nem igen futási sebesség és biciklizésként nyugtázza vagy nem tudom?
-
bringasisti
őstag
válasz
bringasisti #1037 üzenetére
-
Coc@s
őstag
válasz
bringasisti #1035 üzenetére
Ezt ugye pántja/jeladója válogatja, de ha olyat vesz az ember, akkor tudhat sokmindent.
-
Galahed
senior tag
Régebben sokat kutakodtam utána, (lentebb beollózom) persze nem kizárt, hogy pontosságuk javulni fog ahogy újabb és újabb technológiák kerülnek az órákba.
----
Pontos értéket tényleg ne várj a HR-től (csuklón mérő eszköztöl) . Az a bőr alatti vérámlásból próbálja egy algoritmus kiszámolni a pulzus pillanatnyi értékét. Gyors terhelésváltáskor fellépő változás követésére alkalmatlan. Lásd Zerge irását a témakörben.
A FitBit Charge HR nél konkrétan birósági ügy lett/lesz belőle, hogy mennyire pontatlan (pedig ez elvileg megbízható, nem gagyi gyártó...)
Szóval pontos mérést, csak mellkaspánttal tudsz végezni,(EKG pontos) de ha arra kell, hogy napi szinten lásd a pulzusodat, úgy nagy vonalakban- viszonylag pontosan, arra teljesen jó A HR-es óra/ csuklómérő is. -
gambler
tag
Sziasztok!
Pulzust szeretnék mérni, kizárólag futásnál. Mit javasoltok? Elég az óra a csuklón, vagy inkább mellkaspánt? Kb 15-20 ezret szánnék rá.
-
Gondwana
addikt
Olyan tevékenység, ami hatàssal van a kéz keringésére, hatàssal van a csuklòn mérhető pulzus pontossàgàra, pl. egy megterhelt, befeszìtett ökölben nincs olyan egyenletes véràramlàs, hogy abbòl csuklòn sokmindent ki lehessen mérni.
Minden màsra elég lehet - ami nem intervallumos zònàzàs.(Màs: Gondolkodok a Vivosmart HR meghirdetésén - bàr a fürgesége azért hiànyzik a VivoactiveHR-ből...)
-
Coc@s
őstag
Én egy Garmin FR235-öt használok napközben pánttal, éjszaka használom csuklós üzemmódban.
A görbéi alapján a csuklós sokkal többet "ugrál".
Ill. ha az a kéz sokat mozog amin az óra van, nálam hajlamos kiugróan magas értékeket mérni.
A szíj szorosságával, az óra elhelyezésével sokat játszottam, de a jelenség ugyanúgy megmaradt.
Az okát nem értem nagyon, de mindegy is.Így nyáridőben kellemesen izzadok, és a gyári pánt a mosás utáni első használat után is igen erős szagokat bocsát ki magából. Feleségem szerint nem izzadság szag, hanem szerinte a pánt anyaga ilyen büdös olyankor.
Ezért ebay-en vettem cca. 1300 Ft-ért egy "utángyártottat. Ez egy hét használat után sem büdös.
A gyári pántnak négy gumi érzékelője van, az utángyártottnak csak kettő, viszont pl. ülve a gyári pánt érzékelője gyakran elnyomódik a bőrömtől és nem mér. Az olcsóval nincs ilyen gond. A hosszú távot majd meglátjuk. -
Alexxxis
aktív tag
Sziasztok! Olyan sportórát keresek ami csuklón méri a pulzust, alkalmas teremben való edzés aktivitásának mérésére. Alkalmas futás távolságának és aktivitásának mérésére és alkalmas továbbá medencében és nyílt vízben való úszáshoz is. Az úszásnál mérjen elégetett kalóriát és leúszott távot is. Medence esetében ne standard medence hosszak közül lehessen csak választani.
Tudnátok ajánlani típusokat? Max 70k- ig.Köszi szépen!
-
Gondwana
addikt
Garmin Vivoactive HR in da house. Az lehet, hogy ugyanaz az ökoszisztéma, mint a Vivosmart HR, de teljesen màs vilàg. Fő különbség, hogy az aktìv nem annyira reszponzìv, mint az okos a maga teljesen zàrt rendszerével - és itt néha màr màsodperceket is mutat az òra (jelenleg 11 paramétert egyidejűleg òraszàmlapként)
-
bump3r111
tag
Sziasztok, Polar H7 + Iphone (5S) kombóval lenne lehetőségem arra hogy élőben nézzem a pulzus számot, (futópad) esetleg jelezzen (hang?) ha bizonyos tartományból kilépek?
Ha igen tudnátok mondani pár alkalmazást is. -
Coc@s
őstag
válasz
bringasisti #1017 üzenetére
A pulzuspánt maga csak a pulzus mérésében dolgozik a gumi tappancsok segítségével.
Egyéb adatokat vagy számolnak, vagy a jeladó méri eleve, vagy maga az óra.
Az én gyári Garmin pántomnál négy tappancs van, oldalanként egy nagyobb és egy kisebb.
A rendelt olcsó verzión nem tudom mennyi.
A Garmin anyaga nekem nagyon bejön, de én minden nap egész nap viselem (kivéve éjszaka), így most hogy meleg az idő, igen hamar kellemetlen szaga van az aláizzadás miatt.
Épp ezért akarom kipróbálni ezt az olcsó pántot és ha beválik, akkor rendelek még, és így max. 2-3 naponta tudom váltani és mosni a pántot.
A Garminhoz meg egyébként is még drágább a gyári pánt.
Igaz, kényelmes. -
Zola007
veterán
válasz
bringasisti #1017 üzenetére
nincs benne semmilyen különös érzékelő
A mellkas két oldalán mérhető elektromos potenciálkülönbséget használja a szívfrekvencia megállapítására, hasonlóan az EKG elvezetési pontjaihoz.
Ha megfelelően alacsony elektromos ellenállású vezető réteget (filléres tétel) beépítik az övbe, akkor nincs jelentősége hogy ki gyártottaA kérdés inkább az, hogy mennyi strapabíró anyagból gyárt a kínai.
Őszintén szólva azért nem akarok gyárit venni, mert - finoman szólva - nem vagyok hasraesve a Polar anyaghasználatától.
RS300x-nek körülbelül 100 használatot bírt ki az óraszíja, az egész házat kell cserélni, mert egybe van öntve a szíj a tokkal, 8e Ft bruttó, csak Pesten cserélik...... itt leírtam [link]
Nem egyedi probléma, 2-3 év alatt mindenkinek elreped.Ellenben a másik 10e Ft-os alap Beurer órám megvan 5 éve, heti 4 edzést van rajtam, van benne cirka 1500 óra edzés és semmi baja.
-
Zola007
veterán
sziasztok Polar H1 pántom van
Tartalék szíjat/övet szeretnék a szenzorhoz venni, a kérdésem az lenne, hogy az ilyen ebayes 1500 Ft-os övek is jók? mert nem túl szimpatikus a 6e Ft-os ára a gyári övnek -
evo87
őstag
Sziasztok!
10-20 aztán majd maratoni futáshoz, heti 2-3-4 alkalmas edzéshez szeretnék elsősorban GPS órát, amely képes pulzusmérésre is.
Első körben a TomTom Runner 2, illetve 3 szériáját néztem, ami 50 alatt elég sokat nyújt a leírások alapján. Mi a vélekedés ezekről a cuccokról? Van az 50 alatti szegmensben jobb alternatíva akár Garmin, akár Polar akár más márka kínálatában?
-
Ozsi009
tag
válasz
bringasisti #1009 üzenetére
Rendben, köszönöm, akkor azt veszem
Azt honnan lehet tudni, hogy kompatibilis-e a telefonommal (Oneplus One) ?
-
bringasisti
őstag
Jobban belemerültem a Polar H10 pántba. 24 órát volt rajtam egyfolytában és most reggel azt írja ki hogy battery low, mármint a vadonatúj Sony elem eddig bírja. Másik gond hogy mivel a pánt hátsó részén is van rengeteg gumi szegmens ezért van olyan helyzet hogy bizonyos mozdulatra nem a pánt hátulja csúszik meg és marad feszes a mellkason a mérő felület, hanem a merő felület lazul el és a levegőt méri.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bringasisti #1004 üzenetére
Hát az nekem is nagyon gyanús...lehet csak gyári hibásat fogtál ki, előfordul az ilyen.
-
bringasisti
őstag
válasz
Vasinger! #1003 üzenetére
Hááát mit mondjak. Nagyon tuti, kényelmes de azért a zabszem bekerült a seggembe, ugyanis mikor párosítottam a telefonhoz avval nyitott hogy az elemet cserélni kell mert merülőben van. Nem gond mert 5 darab Sony volt 605 forint, de hogy tud lemerülni a dobozban egy 2017 ben piacra dobott termék?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bringasisti #1001 üzenetére
Én most vettem egyet, eddig nagyon beállt, de még csak 1x használtam.
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Pulzusmérő órát keresek. Heti 3-4 alkalommal kettlebellezek, ehhez kellene valami óra. Mit ajánlanátok?
Ezt az alap verziót néztem ki: link
Lenne értelme ennél drágábba fektetni? Csak kettlebellre használnám.
-
bringasisti
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest