- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
A LabView rendesen karattyol mindent háttértárról, és szerintem ott van a döglött kutya szagosan hagyva. A háttértáron létezik adattöredezettség, elindulhat rajta karbantartás automatán, íródhatnak oda logok, beleszólhat automata frissítés a gépen, és végső soron a teljes szoftver parkjában ezernyi dolog futhat még eltérő beállításokkal, ami lefogja a gépet. Annyi minden lehet, hogy ennyiből aligha van bármi esélye kívülállónak tippelgetnie.
-
cucka
addikt
Hát kinek mi az értelmes de inkább hagyjuk, nem programozóként akarok elhelyezkedni, van már igyis egy remek állásom.
Akkor meg nem mindegy, hogy más mit gondol arról a programozási nyelvről, amit ismersz? Ha csak hobbi, akkor programozz abban, ami jól esik.VB6-ot meg kénytelen voltam megtanulni, mert bármily meglepő a Cisco cég settopboxainak a tesztprogjamjai ebben voltak megirva. Aztán lehet szemberöhögni a Cisco céget, hogy komolytalanok
Nem értem, miért okoskodsz. A magyar munkaerőpiacon kiröhögnek, ha a vb6-on kívül nem értesz máshoz. Fortran-ban is írtak komoly dolgokat, mégsem tanácsolnám senkinek, hogy arra a nyelvre gyúrjon rá 2010-ben. Ez a tény független a te személyes véleményedtől, vagy attól, hogy mit szeretnél hallani. Miért kéred ki más véleményét, ha nem vagy rá kíváncsi?Megírtam, hogy mit érdemes tanulni, ha rövid, szkript jellegű programokat akarsz írni és mit, ha hosszabb programokat. A válaszom melyik részéről érzed azt, hogy nem volt értelmes vagy informatív?
-
doc
nagyúr
szerintem boven kaptal ertelmes valaszt...
de valoszinuleg nem azt, amit hallani akartal, ezert nem tetszik
alapveto kerdes, hogy mi a celod? ha csak magadnak, otthon csinalni ezt-azt, akkor nyilvan teljesen mindegy. ha kesobb elhelyezkedni is ilyen teren akarsz, akkor mar mas a helyzet, egyertelmuen C#. egyreszt meg VB-programozot valoban sehol sem vesznek komolyan (attol fuggetlenul, hogy abban is lehet komoly dolgokat csinalni, egy volt kollegam komoly termelestervezo rendszert hozott ossze benne), masreszt meg a VB-kel rengeteg rossz szokast szedsz fel, a C# meg megtanit olyan gondolkodasmodra, amire manapsag minden normalis nyelvnel szukseg van -
Még ha nem is tetszik a válasz stílusa, teljesen igaza van.
C# all the way! Legalábbis a kettőből.Én inkább azt mondanám, hogy először valami manuálisabb nyelvet tanulj meg, aztán jöhet a laza C#-ozás. Mert ha olyan környezetbe kerülsz, ahol a GC nem fogja a kezed, nagyon érdekes dolgokat lehet művelni, ha nem tudod hogy kell bánni vele.
-
cucka
addikt
C#. A VB olyan nyelv, amivel komoly helyen kb. szemberöhögnek.
Apró feladatokhoz, automatizáláshoz meg valamilyen szkriptnyelvet. Windows-os vonalon mondjuk a fapad cmd szkriptek (ez nagyon okádék, előre szólok) plusz PowerShell, oprendszerfüggetlenül pedig Perl vagy Python.Nem akarok nagy projecteket sem. Inkább apró dolgokat amik a munkát segítik illetve automatizálják.
Ezt nem értem. Ha hobbiból programozol, akkor tök mindegy, hogy miben, mert ugye csak hobbi. Ha ebből szeretnél megélni, akkor viszont kb. senkit sem fog érdekelni, hogy mekkora projektekkel szeretnél dolgozni. Már láttam olyan hirdetést, ahol C# vagy .Net programozót keresnek, de olyat még nem, ahol megemlítenék, hogy apró projekteket kedvelő embereket keresnének. -
sghc_toma
senior tag
kikuld minden top-level ablaknak egy WM_DEVICECHANGE uzenetet DBT_DEVICEARRIVAL ertekkel a wParam-ban..
-
Lortech
addikt
Hash algoritmus is végigmegy a teljes fájlon, úgy generálja a hasht. Annál gyorsabb nem nagyon lesz semmi, hogy byte-ről byte-ra összehasonlítod a két fájlt. Főleg hogy így kiderül az első különbségnél, ha nem egyezik a két fájl (és le is lehet állni az összehasonlításnál), hashnél pedig csak azután derül ki, hogy legeneráltad mindkét fájlra és összevetetted a hasht.
-
Miracle
senior tag
a c# egy javahoz hasonlo dolog, joval magasabb szintu, es a c++hoz kepest joval primitivebb nyelv, joval egyszerubb, es igy nehezebb benne hibazni. kliketiklikk guikeszitesre meg hasonlo nem performance-igenyes kodokhoz tokeletesen alkalmas, megis a C/C++ parost ajanlom kezdesnek, mert igy lesz valami kozod ahhoz is, hogy mi toretnik a ,,fuggony mogott''
-
8472
aktív tag
Ha később C++ -szal is szeretnél foglalkozni, akkor szvsz inkább C-vel érdemes kezdeni, mivel a C++ -ban megmaradtak a C-s függvények/eljárások és a saját C-s kódodat is be lehet építeni a C++ kódba. Compilernek ott van pl a GCC, amihez van is egy Dev-C++ nevű IDE. Itt tudod állítani a compilert C és C++ mód között. Microsoftnak is van ingyenes fejlesztőkörnyezete (visual c++ express), de nem tudom, hogy ott lehet-e állítani C és C++ mód között.
-
8472
aktív tag
A C++, egy kiegészített C. A C++ -ban saját osztályokat, sablon osztályokat írhatsz, van öröklődés, kivételkezelés, szabványos algoritmusok, amikhez készíthetsz függvényobjektumokat, van STL (ami egy sor hasznos tárolót tartalmaz), és pár típus konverziós operátor. A C#-t nem ismerem , de amennyire tudom a Java-hoz hasonló nyelv.
-
bdav
őstag
.NET az az ''MS Javája'' valóban hasonló koncepció, és igen gondolom a C#, VB.net kódot a .net interpreter által végrehajthatóra fordítja. Jövő félév után már többet tudok róla mondani
ja c/c++ ben mindent lehet. de mindent lehet assemblyvel is csak kicsit nehezebb. el kell dönteni hogy a hatékonyság / könnyebb programozás közül mit akarsz.
Delphi manapság nem túl népszerű, nagyon kevesen fejlesztenek benne
igen, a modern nyelvek jó része a C-ből ''származik'', érdemes megtanulni kicsit. Symbian az egy oprendszer, opengl meg sztem függvénykönyvtár (de ebben nem vagyok biztos).
64bites kód sztem a fordítón múlik igazán.
Kedvenc ide: Eclipse javához, visual studio c++-hoz és majd gondolom .nethez is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged