-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Programozott már valaki UART-ot Linux alatt? Van egy érdekesség, amit kissé furcsállok.
Adott egy UART-RS485 illesztő. Ennek ugye van két bemenete (az egyik negált), amivel váltogatok írás és olvasás között (half-duplex). Ezt egy GPIO-ról teszem meg, az időzítés és a gyorsaság kedvéért közvetlenül a proc regiszterén át. Mikor 1-be billentem íráshoz az illesztőt, azonnal mehet az írás. Mikor a puffer kiürül, 0-ba billentem a GPIO-t, hogy várjam a válaszokat (ez a master eszköz ugyebár).
És itt jön az érdekesség. Ha nem teszek bele delay-t, hanem a puffer kiürülésének pillanatában, átbillentem az illesztőt, akkor az üzenet át sem megy. Nem csak a vége, már mindjárt az elején elakad, szkópon szépen látszik. Miért? A puffer kiürülése után hová kerül még az adat Linux alatt? Már a vason kellene lennie, nem?DrojDtroll: nagyjából semennyire. Ha az OO megy, akkor a C-nél sokkal könnyebb.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest