-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Van két 16384 bájtos számom ( H és L ), amelynek a különbségét szeretném beszorozni egy 32 bites számmal ( R ). Ezt kétféle módon oldható meg:
A = ( H - L ) * R
illetve
A = ( H * R ) - ( L * R )A gondom az, hogy a kettő nem teljesen egyforma. A dolog ciklikusan ismétlődik és az egyik lefutásnál a 123136. bit ( +3C20:0.bit ) egyszercsak eltérő értéket vesz fel. Az összes többi biten egyezik az eredmény. Mi lehet az oka?
A kérdéses lefutásnál H, L és R értékeit ellenőriztem.
A memóriát is ellenőriztem!Milyen esetben lehet eltérő értéke a két fenti számítási módnak?
A szemem láttára buggyanik meg az adat és nem értem...
A dolog örjítő, mert miután megbuggyanik a bit a következő ciklusban már felszaporodik az eltérés és így tovább...szerk.: Itt arra gondolok, hogy kivonás ( SBB mem,r32 ) vagy szorzás ( MUL mem,r32 / ADD EAX,carry ) esetén milyen esetben történhet adatvesztés? Mint pl. kerekítés esetén...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Filmgyűjtés
- Battlefield 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Gurulunk, WAZE?!
- Napelem
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mikrotik routerek
- Bluetooth hangszórók
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Iphone 14 Pro Max 128GB AKCIÓ!!!// Akku 100% // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest