Új hozzászólás Aktív témák
-
saskaa
tag
üdv!
egy s478 as procimnak 3v4 lába távozott vagy sérült, mekkora az esély rá h működni fog?
És szeged környékén tudtok valakit aki orvosolná a problémám?? -
sasaittvanp
csendes tag
Problémám egy 3 lábas tranzisztor melegszik az alaplapon
Bővebben:
Egyenlőre sikerült így kondicserével 2 alaplapot megjavítani.
illetve a 3. és 4. egy Abit BE6 II és ez az Epox EP-3pta lapok egyaránt "indulót játszanak a pc hangszórón - furcsán pittyeg eddig ilyen "hibaüzenettel" még nem találkoztam mint mikor egy mentőautó megy olyan hangot ad - ha bekapcsolom őket" - nem tudom még mi lehet a baj. De az epoxnál nagyon meglegszik egy 3 lábas tranzisztor a betáp, északi híd és cpu között.
az abit most elindult betöltött a rendszer és most adott egy hangot pc speakeren
Bacsis válasza:
Az a szírénázós hang nekem akkor volt, mikor elpukkant az egyik FET a lapon, csere után jó lett természetesenVálaszom:
Bacsis ha cserélted:
Leforrasztottál egy másik lapról egy ugyanolyan FAT-et?
Illetve vettél egyet - mondjuk egy ilyen Pápai féle elekronikai boltban?
Ez van ráírva a háromlábú tranzisztorra:
3055
A 2FBacsis válasza:
Helkis kolléga biztosan szívesen segít neked
Segítségedet előre is köszönöm -
Beya
tag
Szia,
775 foglalatban elgörbült pár láp. Tudsz rajta segíteni?
Beya
-
helkis
veterán
ha azt a lábat hajlították vissza, amivel probléma volt, akkor valszeg, kezdi elveszteni a rugalmasságát, tehát lehet hogy 1x2x érintkezik, aztán már nem feszül annyira neki a proci "lábának" hogy "átvigye" a jelet.. ez egyben veszélyes is, mert ha KH-s pl. tápláb akkor ott akár meg is éghet a proci, ha néha érintkezik, néha nem..
ezért nem vállalom ilyen eseteknek a "házi"-javítását, mivel ez csak akkor lesz 100%-osan jó újra, ha minden láb gyári! ellentétben egy valós procilábbal, ahol a megfelelő anyagválasztással 100%-osan helyreállíthatók a procik.. -
helkis
veterán
régebben az Aviatronoknál dolgoztam, ott volt BGA-zó gép, tudtam is volna csinálni, de itthonra 1.5Millát beleölni, hogy utána 10k-két visszajöjjön az ára elég lutri.. persze utána már hozná a lét..
de akkor is, csak akkor van értelme, amíg ilyen 50k-s lapok jönnek, 20k-soknál már inkább vesz egy másikat a user, vagy megpróbálja gariztatni. erre a legmegfelelőb ember udi, eddig az ilyen jellegű problémás lapokat hozzá irányítottam, még nem szólt, hogy ne tegyem!
-
helkis
veterán
hali, nem ismerem őket, de gyorsan googliztam párat így ki tudod választani a neked legmegfelelőbbet
Deltaline BT
Szem Kft.
Cellform Kft.üdv! helkis
szerk: ha sikerült javítani valamelyikkel, akkor tapasztalataidat oszd ide vissza!
-
Elrond
senior tag
-
Daunt
csendes tag
hali!Vettem ma egy procit amit időm sem volt kipróbálni.Most nemtudom,hogy mikor megjött vagy a beszerelésnél de az egyik lába elvolt hajolva.Szerettem volna kiegyenesíteni de mivel ilyen szerencsés gyerek vagyok szépen le is törtem.Na mármost forrasztásról lehetett volna szó de ahogy jobban megnézem látom,hogy nincs csonk amihez tudnék forrasztani.Ebben a pillanatban tudatosult bennem hogy valószinű ennyi volt a proci nálam töltött ideje.A kérdésem az,hogy lehet esély a megjavítására?
-
heaven
tag
Szia Helkis!
Egy kis segítség kellene: Intel 3,06Ghz HT-s proci s478.
Figyelmetlen voltam és letörtem a proci egyik lábát (elhajlott és próbáltam visszaegyenesíteni) a szélső sorban.Meg tudod javítani?
-
kola.11
tag
Szia!
Van AMD Athlon 64 4800+ X2 proci, 1 lába letört, 1 pedig el van hajolva.
Lehetne rajta segíteni?
Köszi előre is (P.Ü. is ment).
-
helkis
veterán
válasz
norbee2244 #169 üzenetére
repü
-
norbee2244
senior tag
pü ment helkisnek
-
johniee
senior tag
Hát ilyet még nem láttam
helkis! minden elismerésem
-
Art_Moony
csendes tag
Hello
Foglalkozol még procilábak vissza farigcsálásával?1 db Athlon 64 es -ről lenne szó,2db elhajlott 1db letört a szélén !Tudnál árat irni?
Köszi
-
The DJ
addikt
Üdv.!
Lenne egy AMD Athlon 64 3600+ X2 AM2 proci, le lett ejtve, 2 lába letört, néhány pedig el van kicsit hajolva. Lehetne rajta valahogyan segíteni?
-
helkis
veterán
üdv srácok, sajnos a LGA775-ös lapokkal kapcsolatban rossz híreim vannak, a foglalat a laptopoknál bevált felületszerelt megoldással van a lapra rögzítve, ezért nincs olyan ''házi'' megoldás, amely minden esetben megoldást hozna:
a foglalatban a lábak pedig így helyezkednek el:
100%-os megoldást csak a foglalat cseréjével lehet elérni, néhány pesti cég foglalkozik ilyesmivel horror áron (annyiért simán lehet egy olcsóbb alaplapot venni), ill ha valaki 1db procifoglalatot (vagy bármilyen BGA-áramkört) akar venni, eléggé kinyithatja a buxáját! (sajnos donort sem lehet használni, a technológia miatt - hiányoznak az óngolyók a levett alkatrészről, ezért az egyenletesen kétoldalról melegített IC-t nem tudja a felületi feszültség a megfelelő pozicióba ''rántani'' és valószinüleg nem is lesznek tökéletesek az érintkezések sem)
prociláb helyreállítással továbbra is állok rendelkezésetekre! -
ulises
csendes tag
válasz
fireball7400 #155 üzenetére
kössz csak nem lett még semmi belőle
-
ulises
csendes tag
asszem megvan az első ember akinek lga775-tel van baja. egy msi 975x alaplapban van egy lábam megferdülve, de az a durva hogy nem volt levéve a cucc róla bent volt a proci ment áramszünet telepítés közben és nem ment. szétszedtem és láttam hogy meg van pöndörödve egy láb az alaplapban, azt megpróbáltam kiegyenesíteni de nem sikerült a műtét ezért fordulok a dokihoz hogy alaplappal tud e valamit kezdeni
[Szerkesztve] -
mad cheese
csendes tag
U
P
P
mert ez egy jó dolog -
Neutro007
csendes tag
Nekem van egy AMD Sempron 3100+ -os procim és amikor próbáltam kivenni a foglalatból akkor sikeresen letörtem két szélső lábát és elkavartam a letört lábat.Helkis remélem így is meglehet csinálni.Én inkább nem próbálom megcsinálni ezért rád bíznám csak nem tom mennyiért dolgozol és hogy juttatom el hozzád illetve hogy foglalkozol-e még proci javítással.
-
coke
csendes tag
Helló!
Van egy s754 -es AMD Athlon64 3200+ -os procim, és a két szélső lába eltört, mert fordítva akartam betenniA proci lábai nincsenek meg sajos, mert összepréselődtek
Tudsz vele valamit kezdeni?
köszönöm -
helkis
veterán
válasz
[HUN]Zolee #144 üzenetére
privi ment!
-
Speed®
titán
PúP,megy privi mindjárt.
-
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
válasz
7Heads Drago #138 üzenetére
2 fabatkát!
-
helkis
veterán
up!
-
helkis
veterán
Srácok! ha kiveszitek a procit a gépből, vagy a tokjából elötte vessétek le a műszálas alsógatyát! ill szüntessétek meg a statikus feltöltődést magatokon, pl.: nagyobb fémtömeg megfogásával, esetleg ESD-védelembe kössétek be magatokat, nehogy úgy járjatok, mint egyik kuncsaftom, akinek sikerült 1lábat letörnie a procijáról, viszont megfogott a memóriavezérlőkörben pár lábat és ezzel az örök bitmezőkre küldte a 3000+ -os A64-ét..
tehát gépszerelés elött: pamutzokni és kályhacső!! -
sleve
tag
Up4you
-
helkis
veterán
UP4me!
-
helkis
veterán
up+!
-
helkis
veterán
no, te hitetlen!
igazából ez nem csoda, hanem technológia. bizonyíték az a sok procitulaj, aki velem csináltatta meg a prociját, és azóta is gond nélkül megy náluk.. ha azt mondod visszafele készültek a képek, akkor mivel lehet leszedni úgy a forrasztási anyagot hogy úgy nézzen ki mint a 2-es képen? (a törött lábak helyét figyeld) másrészről ember direkt szerintem nem tud ilyen kuszaságot csinálni egy procin, normális meg nem is akar..
de ha van egy törött lábú procid, küld el és ha nem forrponthiányos, akkor megjavítom.. ... és hivő leszel!
-
helkis
veterán
közben új helyre költöztettem a képeket!
aki még nem látta volna, itt meglesheti >> [link] -
Balinov
titán
hát,az uppot most is megérdemled,szinyor!
-
helkis
veterán
UP!
-
Nanaman
csendes tag
Amikor még régen egyszer szétszedtem a gépem, mert vmiért leállt a processzorhűtőm (mint utóbb kiderült, a táp volt a hibás), fogtam magam, gondoltam egy nagyot és szépen kicsavaroztam a hűtőt, de vmiért nem jött...(rájöttem...a szilikonzsír miatt
) fogtam azt kitéptem e 2Ghz-es cerkát a hűtővel együtt
Az ember csak a saját hibájából tanul, máséból soha
. 3 láb elhajlott és rotringcezuzával visszakínlódtam őket a normális pozícióba
[Szerkesztve] -
distvan1
tag
Hi!!
bocs ha zavarok az írásommal!!!
én Helkisnek köszönhetem a 2,4 prescottom 2 lábát
ügyesen megszereltam a gépem.....
2db P4 gépem van.
mind2 fagyott valamiért.
cserélgettem a procikat jobbra balra....
aztán egyszer véletlen elgörbítettem 2 lábát..
próbáltam vissza görbíteni de semmi jó nem történt
letörtem mind a 2 lábat..(próbáltam,nem ment a proci a 2 láb nélkül)
Rátaláltam egy fórumra (nem nevezem meg de nem itt) arra hogy ilyet tudnak neki lábat forrasztani.
aztán hipp-hopp gyorsan feladtam a procit(közben szarakodtam a 2,4 celeronnal)
mikor irta hogy kész a proci és még jó isnagyon megörültam (nem bírom a cerkát)
megjött postán belevágtam a laba(csak óvatosan) benyomtam a gépet és láss csodát ment a gép
Köszi Helkis!!!!
üdv all -
dokar
addikt
UP a cpu orvosnak!
Türelem, előbb utóbb majd kitörik vhol egy-két cpu láb. Bízva bízzál! -
helkis
veterán
UP!
-
helkis
veterán
UP!
mindenkinek megvan minden lába? -
Balinov
titán
egy Up-ot megérdemelsz,Csabigél.
KisBandi,tőled meg elnézést kérek -
helkis
veterán
válasz
KisBundi #110 üzenetére
mivel nem üzletszerüen ''kéjelegsz''
ezért nincs harag..
tegnap találkoztam az első olyan procival,amit nem tudtam megcsinálni..
egy 754-es 2600+-os sempron, belső lába úgy tört le, hogy a forrpont is odalett, megkerestem a láb ''gyökerét'' kb.:0.05mm-es kis pont!!! erre van ponthegesztve az 1mm-es forrpont, és arra a 0.2mm-es láb. sajnos ezt már nem lehet megoperálni.. R.I.P
Jótanács! Ha valakinek véletlenül elhajlik a procilába valamilyen okból kifolyólag, ne próbálja meg visszahajlítani, mert az egész proci használhatatlanná válhat, amint sikerül letörnie a forrpontot, ha a forrpont megmarad akkor 100%-osan lehet javítani a procit. Akinek eddig ilyen hajlításból megmaradt a láb a prociján, annak nagy mákja volt..
(itt persze nem a 0.5mm-es elhajlásról van szó..)
Keressetek nyugodtan priviben, mailen, telefonon, msn-en megololdjuk a problémát a lehető leggyorsabban!
Jó hétvégét mindenkinek! -
KisBundi
őstag
Amikor megpróbáltam kivenni egy MSI K7N2 Delta ILSR alaplapból egyszerüen nem akart kijönni. Én persze a hülye fejemmel kicsit erőltettem aztán ez a két láb bánta. Amúgy egy méregdrága Weller pákával sikerült visszaforrasztanom.
Talán ha nem a saját procimról lett volna szó akkor kicsit szebb lett volna. Ideges voltam mert nem nagyon lett volna új procira pénzem. (Amikor ez történt ez a proci úgy 25 E-be került újonnan.)
Ja és mégegyszer bocs hogyha beleütöttem volna az orrom az üzletedbe.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
x_o_n
veterán
kiváncsi leszek ki lessz az első ember aki egy lga775-ös alaplapon megtör/ferdit egy lábat
de gondolom bűvész bajnok szerelő mester azt is meggyógyissa -
Ha már betévedtem..Tudtok valamit a ''hauser'' pákáról?
-
helkis
veterán
-
Múltkor 3 lábat középen ,tapétavágóval állítottam egyenesbe,nameg jó szemmel
Majd visszaolvasok délután..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel