Hirdetés
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
akz
csendes tag
Szia!
Szóval nem emlékszem már rá, hogy a procin voltak-e a lábak, vagy a foglalatban, de úgy rémlett, a procin, sőt, még most is úgy emlékszem. Ezért is ijedtem meg, hogy aztán már nem volt rajta láb.
A proci működött elég sokáig, sajnos a hűtőborda néha feszítette. Amivel addig nem is volt gond, amíg egyszer le nem szedtem a hűtőt. Persze, arra figyeltem,hogy jó orientációval tegyem vissza a processzort, próbáltam elindítani a gépet, mivel reménykedtem,hogy működhet (első körben nem láttam, hogy elhajlottak a lábak.). Az alaplapi diagnosztikai rendszer a memóriával kapcsolatban panaszkodott, miközben nem indult el. Próbáltam nem statikusan feltöltődve vacakolni a processzorral, alaplappal, áramtalanítottam, amikor próbálgattam visszaszerelni.
BGA tokozásos szakit? Tudsz ajánlani valakit? Az alaplapot akciósan, 40 ezer forintnál valamivel olcsóbban vettem, ennyire drága lenne a foglalatcsere? Otthon megnézem, megpróbálom közelebbről lefotózni a deszkát, pontosan mi a helyzet.
Köszi a segítséget! -
akz
csendes tag
Én raktam össze a gépet és egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt raktam fel, ami leírása, az abban szereplő képek alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a procilefogatót is le kell szedni, mint az AMD-nél. Ma reggel újra megnéztem a dolgokat és arra a következtetésre jutottam, hogy lehet,hogy rajta maradhatott volna a procilefogató mechanika... de így sem vagyok benne biztos.
Itt a leírása....
http://www.alpenföhn.de/images/Produkte/Installationsanleitungen/InstallationMatterhornPure.pdfA foglalat LGA-1150, amivel kompatibilis a hűtő, de külön ahhoz nincs leírás, ez is zavaró volt.
Mindenesetre több száz láb elhajlott, sajna most már nincs is meg mindegyik....
Lehetne foglalatot cserélni az alaplapon, de úgy, hogy lábakkal együtt kérem az újat?
Tudom, hogy hülye kérdés, de nem feltétlenül szeretném kukázni a drága procim és alaplapom...
Nagyon szépen köszönöm a választ, segítséget! -
-
nasa87
csendes tag
Leírom én is egy tapasztalatom!
Nemrég vettem egy 754es lapot procival. Nem is lett volna gond, ha az eladó jól becsomagolja. Inkább belerakta egy bélelt borítékba! Természetesen a hűtő felfogatás el volt törve, csak a hűtőzsír tartotta a procin.
Csenget a postás: Hoztam egy "levelet" megörülök, kibontom, majd látom hogy baj van. Nincs a proci a helyén... a Hűtőborda kilopta a foglalatból a procit és végigszántotta az alaplapot
4 kondenzátor sérült meg, + elhajlott az összes lába a procinak
Idegbaj + 1 doboz cigi, majd mikor megnyugodtam mondom éééén megcsinálom
3 óra + 1 tű + 1 gépház vasdarab és lett egy tökéletes procim
Most is itt ketyeg a gépben!!
Természetesen teszteletlenként vettem, lap nem is lett jó, de a proci tökéletes! Így megért 2k-t postával az egész
Ez egy 3000+ os sempron proci volt
szerencsére 1 láb sem tört el
Itt egy kép róla hogy nézett ki
(a végeredményről nincs ugyanis mikor belement a foglalatba úgy gonoltam akkor ott is marad
A kép telóval készült és ideges voltam ezért ilyen a minőség
A lényeget remélem sikerül kinézni
-
kreten67
senior tag
A biost már frissitettem és a másig gép amiben probáltam abban is ez a t9500 van.Nem láttam rajta hogy hiányozna lába vagy valamilyen fizikai sérülése lenne,a gép müködött kikapcsolás után nem indult többet. Tehát ennek a procinak kapufa,de legalább a notira csak 10e ft-ot költöttem(egy t7700) és megint müködik. Üdv!
-
stikyo
tag
Köszönöm a választ! Az biztos, hogy nem gyakori a túlélés ilyen esetekben...Ezért sem értettem az egészet.. Most már úgy gondolom, hogy valószínűleg a legutóbbi alaplapcserekor történt a dolog: proci kivesz, új lapba betesz, nem elég erős a táp, proci visszatesz a régi lapba, (eközben elhajlik pár láb, a felfokozott idegi állapotnak köszönhetően, mert azt hittem, hogy az új alaplap a rossz) megy a gép, közben sülnek a lábak... ajjajj..
-
sasaittvanp
csendes tag
Problémám egy 3 lábas tranzisztor melegszik az alaplapon
Bővebben:
Egyenlőre sikerült így kondicserével 2 alaplapot megjavítani.
illetve a 3. és 4. egy Abit BE6 II és ez az Epox EP-3pta lapok egyaránt "indulót játszanak a pc hangszórón - furcsán pittyeg eddig ilyen "hibaüzenettel" még nem találkoztam mint mikor egy mentőautó megy olyan hangot ad - ha bekapcsolom őket" - nem tudom még mi lehet a baj. De az epoxnál nagyon meglegszik egy 3 lábas tranzisztor a betáp, északi híd és cpu között.
az abit most elindult betöltött a rendszer és most adott egy hangot pc speakeren
Bacsis válasza:
Az a szírénázós hang nekem akkor volt, mikor elpukkant az egyik FET a lapon, csere után jó lett természetesenVálaszom:
Bacsis ha cserélted:
Leforrasztottál egy másik lapról egy ugyanolyan FAT-et?
Illetve vettél egyet - mondjuk egy ilyen Pápai féle elekronikai boltban?
Ez van ráírva a háromlábú tranzisztorra:
3055
A 2FBacsis válasza:
Helkis kolléga biztosan szívesen segít neked
Segítségedet előre is köszönöm -
Elrond
senior tag
-
-
-
KisBundi
őstag
Amikor megpróbáltam kivenni egy MSI K7N2 Delta ILSR alaplapból egyszerüen nem akart kijönni. Én persze a hülye fejemmel kicsit erőltettem aztán ez a két láb bánta. Amúgy egy méregdrága Weller pákával sikerült visszaforrasztanom.
Talán ha nem a saját procimról lett volna szó akkor kicsit szebb lett volna. Ideges voltam mert nem nagyon lett volna új procira pénzem. (Amikor ez történt ez a proci úgy 25 E-be került újonnan.)
Ja és mégegyszer bocs hogyha beleütöttem volna az orrom az üzletedbe.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
szép munka
amikor én vettem a tálcás prockómat méreg drágán, (a boltot nem nevezném meg), úgy kaptam meg a procimat, hogy egy kis szivacs volt rágumizva a lábakra, szerelném össze a gépet, szépen leveszem a szivacsot, és jött a megdöbbenés, vagy 3-4 tű el volt hajolva, tiszta ideg lettem, majdnem a sirógörcs kerülgetett, 1 napi utazgatás után, hajlott lábú procim van, aztán visszahajlítottam, és azóta sincs semmi gond -
Cs1bu
tag
OFF egy ilyen ember??? ÁÁÁhhh kincs vagy te csak még meg kell csiszolni
amugy 1 láb törött le a procirol és ha jol tudom még nem is a közepén hanem az egyik sarkában.... (nem én voltam.... én pont emiatt vettem LGA-tna jo csak viccelek amugy INTEL FOREVA!)
Hát mibe fájna ez nekem , amugy BP-n van a proc...alternativák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Politika
- One mobilszolgáltatások
- OLED monitor topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest