Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- HTPC (házimozi PC) topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok megérkezett a Vten lejátszóm a tegnapi nap folyamán amit már regisztráltam is a termék regisztrációs kártya segítségével a Popcorn Hour.hu-n oldalon.
Letöltöttem a magyar felhasználási útmutatót is már viszont a a szerver létrehozásában illetve beállításban szeretném kérni a segítségeteket.
Utp kábellel kötöttem össze a PC-t és a média lejátszót így már internetem van viszont azt nem tudom hogyan melyik szerver típust kell készítenem NFS vagy Samba illetve pontosan hogyan is kell ezt .
A PC-n 64 bites Windows 10 Pro van feltelepítve
Előre is köszönöm -
allein
addikt
válasz
Dragon27 #198 üzenetére
Szerintem nem az a gond, hogy nem tudja lejátszani. Biztos vagyok benne, hogy a hardware elég erős.
Idézem a gyártótól kapott emailt:
"Dear Sir, thanks for your inquiry.
Both players have BD-ISO playback disabled for legal reasons but MKV files should play.
Regards"Tehát ki van kapcsolva a feature
Both players, 751 és 752BD lejátszókkal kapcsolatosan érdeklődtem.
-
Dragon27
senior tag
semmi jelentősége......
4K-t szépen viszi [link] [link] és a VTEN Firmware is jó irány felé halad.., Dolby Atmos az erősítőmbe nincs, de képes leadni igaz TrueHD 7.1 mutatja.VTEN a hanganyagot csak továbbküldi az erősítő felé. Elméletileg nem csak azokon az erősítőn működik amin van Dolby Atmos?
Na mind1 az a lényeg hogy működik
Amivel te szemezel én rá se nézek -
aiminet
tag
-
Dragon27
senior tag
válasz
Botos Marci #176 üzenetére
Dolby,DTS, DTS-HD, DTS-HD MA,TrueHD ezeket kipróbáltam tökéletes, igaz ha tekergettem a TrueHD filmet egy kicsit lassan reagált.Nagyon jól kezelhető menü és távirányító.Nincs telenyomva felesleges alkalmazásokkal.
Mostanra javultak már valamit Firmware persze TrueHD filmet néha egy kicsit lassan reagált. Menü valamikor kicsit akad. Engem nem zavar
Én 205 Euróért vettem és nem bántam meg nekem nagyon bejött. Most is ezt választanám.
VTEN – 2015. 10. 21.: 01-04-151020-25-POP-427-802 - Béta nem tudom kipróbálni: Nincs jogosultságod a fájl eléréséhez!
zsolt501 Igen a HTPC szinten nagyon sok lehetőség van... De amikor én próbálgattam PC+TV összehozni állandóan volt valami hiba, Nem volt tiszta kép (asztal kép), a film lejátszásakor aránylag tiszta volt xbmc, (itt a fórumon azt a választ kaptam rá,. ez nem egy célgép soha nemfog olyan szép képet leadni mint 1 jó médialejátszó),. billentyűzet egérrel irányítás kényelmetlen volt. (tudom van hozza távirányító)
HTPC
..... De ezt kipróbálnám Intel Compute Stick Windows 10
második esély mindenkinek jár
-
zsolt501
nagyúr
Általában ezekben a tápegység hal meg legelőször, aztán az alaplap is, mert azt is viszi magával.
Én a helyedben áramtalanítanám, és elvinném szervizbe, és megkérdezném a magyarországi forgalmazóját hogy hová vigyed.
Első körben a lejátszó.hu-t keresném meg, ők tudnának pontos választ adni hová vidd. -
boy25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Popcorn C200-as lejátszóm és az a gond vele, hogy a külső winchestereimet csak nagyon nehezen, újabban pedig egyáltalán nem sikerült vele betöltetnem, mindig lekapcsolja majd újra felpörgeti őket, ezért egy ideje nem használom. Most bekapcsoltam és a popcorn logó betöltése után a tv azt írja ki, h nincs jel, nem hozza be főmenüt.
Szerintetek mi lehet a gond? Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv, boy25! -
c4
őstag
válasz
donceleger8 #180 üzenetére
Nem támogatja a menüt. Csak lite módban játssza le.
-
donceleger8
őstag
Sziasztok.
Vten esetében a bd iso lejátszás menüvel együtt történik? Próbáltam ilyen jellegű információt találni de nem sikerült. Mindenhol csak azt olvastam hogy a 3d bd iso csak lite menüvel megy. De a normál bd iso-ról semmi.
Amúgy holnap szert teszek egy ilyen készülékre, szóval magam is megtapasztalhatom, de hátha itt hamarabb okosabb leszek. Mondjuk nem befolyásolja a döntést csak jó lenne tudni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Botos Marci #178 üzenetére
HTPC szinten nagyon sok lehetőség van, alapvetően a pénztárca határozza meg a lehetőségeket.
Ha belevágnál, és segítségre van szükséged, akkor [link]itt segítségre fogsz találni.
Nem kell megijedni nem annyira bonyolult a dolog, főleg ha már raktál össze számítógépet. -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Botos Marci #176 üzenetére
Erősen gondold meg, mert a gyártó igazán összes terméke kisebb nagyobb hibáktól szenved, és a hibajavítások sem úgy érkeznek ahogy az elvárható lenne.
Én egy A300 tulaja vagyok, de amit ennél a készüléknél eljátszottak az röhej, eldöntöttem, hogy soha többet Popcorn termék, inkább ha kell összerakok egy HTPC-t még ha többet is kell vele ügyeskedni még akkor is megéri, mert a HTPC-nél még mindig könnyebb kijavítani a szoftveres hibákat, mint egy zárt szoftverű készüléknél.Szóval aki ilyen készülékben gondolkodik az gondolja meg többször is, mert lehet, hogy az örömbe üröm is társul majd, és akkor már keserű lesz váltani más irányba.
-
válasz
Dragon27 #167 üzenetére
Sziasztok én most akarok venni média lejátszót és a vten és Mede8er 600X3D között gondolkodok,de sajnos ahogy olvasom a topikot elég sok probléma van a vtennel
egyenlőre még, de az új Firmwareval elvileg sikerült megoldani többek közt a Dolby Atmos problémát ,a firmware egyenlőre még csak béta verzió
[link]
Remélem beválik és ha felteszed írd majd meg légyszi,sikerült a kiküszöbölni a problémákat -
Média-Doktor
csendes tag
NMT appok fel vannak telepítve? Szolgáltatások állapota?
(Itt a 73. oldaltól) -
boss16
csendes tag
Üdv. Mindenkinek,
Van egy VTEN gépem. Kapcsolódott a hálózatra, de a windows alatt (WIN7) sehogy sem látom. Tud valaki segíteni abban, hogy miért? Köszi.
-
zsolt501
nagyúr
Ma már egész jó HTPC-ket össze lehet rakni, és a szoftverek is sokat fejlődtek, régebben én is próbálkoztam már, de akkor az volt a gond, hogy ha izmosabb filmet akartam nézni ahhoz erős gép is kellett, és az már nem volt kivitelezhető passzív géppel, vagy mini géppel, de idő közben sok minden megváltozott, most már az integrált videó vezérlők is sokat tudnak és kellően erősek ahhoz, hogy akadás mentesen vigyék a filmeket.
A távirányítás is sarkalatos pont nálam is, mert nálam is használná más is film nézésre, és ők bizony nem konyítanak annyira a géphez, ezért fontos az egyszerű és könnyű távvezérlés, ami bizony egy androidos telefonnal, vagy táblagéppel tökéletesen kivitelezhető már.De kezdetben sok sebből vérzett még a szoftver is, ami bizony nagyon sok kellemetlenséget okozott, de ahogy legutoljára néztem bizony ez is sokat változott, és már ez is kinőtte a kezdeti gyerekbetegségeket.
-
c4
őstag
válasz
zsolt501 #171 üzenetére
A HTPC nem érdekel, annak idején kínlódtam eleget vele. Csak akkor nem működik, ha éppen kell.
Na meg nem csak én használom, a család is jobban tudja kezelni a sima médialejátszót (kényelmes távszabályozhatóság, egyszerű használat). Kodi Androidra is telepíthető emlékeim szerint. Már szemezek egy HiMedia Q5quad lejátszóval...
Vicces, hogy a mai napig ebben a műfajban 3-4 éves modellek számítanak a legjobb választásnak.
-
zsolt501
nagyúr
Őszintén szólva jól tetted, manapság már egy kis fogyasztású HTPC ki tudja váltani ezeket a gépeket, és még arról sem kell lemondani, hogy idővel másra is tudd használni, illetve a hibajavítások is könnyebben érkeznek rá.
Most én is egy HTPC-ben gondolkodom Kodi szoftverrel, ez egy kicsit többet tud, és egy olcsóbb táblagéppel, vagy egy telefonnal is tökéletesen távvezérelhető, ami bizony sokkal látványosabb, és részletesebb mint egy alap távirányító.Kicsit elegem lett abból, hogy veszek x összegért egy lejátszót, és hemzseg a hibáktól, és korlátozott a használhatósága.
-
Dragon27
senior tag
igen digitális erősítőm van. köszi
Igen én is ezért vettem: hogy az első széria sikerét meglovagolva azt hitték az emberek jó terméket vesznek.
Remélem a hibák később javulnak ... Engem csak a True HD hiánya zavar és ha távirányítóval kikapcsolom nem kapcsol ki, mert meleg a gép.... a piros led világít. ( ha az erősítőt lekapcsolom az nem melegszik tovább a fogyasztása Standby Power Consumption ≤0.1 W ) a popin még jó hogy van manuális kapcsoló... -
zsolt501
nagyúr
Hogy kerülhet ilyen termék piacra? Kérlek úgy, hogy az első széria sikerét meglovagolva azt hitték az emberek jó terméket vesznek, csak közben a minőség és a megbízhatóság szépen lecsúszott a béka feneke alá.
Amilyen jó volt az A100-as és 110-es széria olyan vacak lett a többi, emlékezzünk a A200-as fagyására és lassulására amit a túlmelegedés okozott, mert egy túlzottan zárt műanyag házba tették a készüléket egy HDD-vel együtt...
De azóta sem sikerült rengeteg szoftveres hibát kijavítani még az A300 és az A400-as modellekben sem, ami még cikibb, hogy sokszor olyan is volt, mikor kijavítottak valamit, erre elcseszetek egy másik dolgot...
És sajnos a A400-ig már nem is várható a hibák kijavítása sem már, mert megszűnt a szoftveres támogatásuk.Igazán a Popcorn szoftver fejlesztőinek csak azt kellett volna megtennie, hogy megnézi, hogy mi a helyzet pl a WD, vagy a Dune háza táján, mivel a WD is ugyan azt a chipet használta a készülékében, csak ott kevesebb volt a súlyos hiba, illetve a WD esetén még a külső szoftver támogatás is igen jóra sikerült, mert nem zárták le ott a készüléket külsősök elöl, és bizony igen jó szoftvert csináltak pl. a WD TV Live készülékre, ami pl. fényévekkel többet tud mint bármelyik lejátszó, még most is, a stabilitásról már nem is beszélve.
Pedig az a lejátszó még a felébe sem került ezeknek... -
Dragon27
senior tag
-
Dragon27
senior tag
1.Sikerült beállítanom NFS-t itt a Syno-ba NFS-t engedélyeztem, és a megosztott mappánál hozzáadtam a médialejátszó IP-címét.
1/2.médialejátszó beállítása:
* Protokoll: NFS
* IP-cím/név: 192.168.1.50
* Megosztott mappa: /volume1/filmek
* Megosztás neve:film
* Protokoll:Samba
* IP-cím/név: 192.168.1.50 (gondolom ez marad)
* Megosztott mappa: /volume1/filmek (így próbáltam) vagy pl. így: smb://\\volume1\filmek
Megosztás neve: (nem kötelező) pl .film
Felhasználónév: (nem kötelező) admin
Jelszó: (nem kötelező) **** -
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
[samba megosztás?] VTEN-t használok. Csak a TreuHD hangsávoknál akadozik.... a többivel nincsenek gondok..
-
Downsampling
senior tag
-
c4
őstag
válasz
Downsampling #151 üzenetére
Szerintem félrenyomtad a választ.
Én kételkednék képminőségbeli különbségben a 2 protokoll között. Az adatátviteli sebesség sem képminőségbeli eltérés.
-
Downsampling
senior tag
Ez azért egy kicsit meredek állítás. Ilyen alapon azt is ki lehetne hozni, hogy X NAS-ról jobb a képminőség, mint Y-ról. Sőt, WD vinyóról jobb a kép, mint a Seagetről...Az lehet, hogy nálad valamiért belassul az SMB, míg mondjuk az NFS nem...
Egyébként tök érdekes, s én is csak néztem nagy szemekkel, hogy amíg megvolt a C-200-am, addig SMB-ről mindig magasabb volt az átviteli sebesség, mint NFS-en, pedig elvileg pont fordítva kellett volna lennie...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GARIS/AKCIÓS PlayStation 5 825GB (CD-S kiadás)
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest