Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Egy rievtech plcvel kellene megoldanom egy faipari gép letermelt mennyiség számlálását. A gond az, hogy mm-ben szeretnék megadni a léc méreteit és kobmeterbe kell számolni. Ez a plc csak wordben tud szamolni tehat 65000 a legnagyobb érték. Könnyen belátható, hogy egy 6m-es szálnál 6000mm x 10mm x 10mm es mar ki is csúsztam, de ettől nagyobb értékeket kellene beadni.
Ki hogy oldaná meg? Van hosszúszó kezelő math blokkja de az ebbe a plcbe amit nekem rendeltek, nem tudja...
Köszönöm.Dávid
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Egy ab Micro logix 1100at kell programoznom, meg soha nem foglalkoztam abvel. Szoftver ingyenes itt? Van valakinek egy kis segédlete? Vagy hol sajatithatnam el nagyvonalakba a prog környezetet?
Köszi
-
Mazsika
őstag
válasz
Rigor Mortis
üzenetére
"OBK eljárás" mit jelent?
-
Mazsika
őstag
válasz
ratkaics
üzenetére
Ez egy arduino alapú cumó, csak ipari, 0-24es üzemre kitalálva. Igen, tesztelgettük már, kell bele egy sd kártya amire felmegy egy gyari flash. Eztán mindent be lehet allitani puttyal, és nodered nevü kornyezettel lehet programozni. (Webes felületről) végtelenül egyszerű, es 1200ast simán tudja irni olvasni, i/o-t, db-t, merkert. Neten van sok anyag hozzá, illetve a siemens support oldalán is.
-
Mazsika
őstag
válasz
Miertvansote
üzenetére
Nem ismerem az ABt, de egy felfutó éllel és egy of delayel biztosan meg lehet oldani...!?
-
Mazsika
őstag
válasz
molntomi
üzenetére
Valóban nekem is az lenne a logikus, hogy az egyik szeleppel nyomást lehet elengedni, bár ha folyamatosan töltitek a terméket akkor a nyomás esés úgyis folyamatos.
Kétlem, hogy azzal a két blokkal meg tudod oldani, hiszen azok csak skálázzák az analóg értékeidet (pl 0-27648 analóg érték -> 0-6 bar).
Neked biztos, hogy kellesz egy PID szabályzó. Szirty honlapján találsz egy nagyon jó kis leírást, példaprogrammal együtt, azzal szerintem könnyedén meg tudod oldani. -
Mazsika
őstag
Sziasztok, tia portalba akarom a saját recept kezelojet hasznalni. Odaig eljuottam, hogy panel rendbe az aktualis receptet le is tudom tudom tolteni a plcbe, ez ok. Amit nem nagyon ertek, hogy ebbol hogy lehetne mentest csinalni a plcbe? Kellene egy export import funkcio amivel alkalmanként ki tudom menteni recepteket. Hogyan tudnam ezt legegyszerubben megoldani? Koszonom!
-
Mazsika
őstag
Szia,
Itt meg is oldódott a probléma. Holnap ránézek neked, de a helpjébe le van irva, hogy milyen FC-k kellenek még neki a libraryból!
molntomi:
Dummy: én pl akkor láttam használva mikor egy blokk paraméterbe kéri, de a programban nincs használva semmire, igy csak egy dummy valtozoba iródik a kimenet.Üdv.:
-
Mazsika
őstag
-
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Ilyen Sigmatek PLC-vel volt már dolga valakinek? Hogyan lehet ezt "betámadni"? RJ45-ön lehet vajon, és milyen softverrel?
Köszönöm! -
Mazsika
őstag
válasz
zsozso17
üzenetére
Szia,
Egy kis címzési átfedés van, valószínüleg az lesz a problémád forrása. ET time-nak a MD10-et használod. És az ezekben található biteket használod korábban, pl.: M10.0, MW12, stb... ezekre figyelj oda, azt javaslom, hogy használj inkább külön DB-ket a nem összefüggö programrészekre, és nem lesz kavarodás.
Üdv.
-
Mazsika
őstag
szia,
ilyen problémánk nekünk is volt, bár régi touch panelekbe, wincc flex-el programozva. bizonyos időközönként (fél év, 1 év) nem engedett be a jelszavakkal. (mikor valamit állítani kellett akkor derült ki hogy nem is jó, egy új letöltéssel, megint jó lett) de nem jöttem rá igazából mi lehet a baj. és lassan kopnak is kifelé azok a "régi" panelek...
-
Mazsika
őstag
válasz
Miertvansote
üzenetére
Szia,
én használok eplant, de sablonokkal nem foglalkoztam, mire gondolsz hátha tudok segíteni!
-
Mazsika
őstag
Sziasztok, Siemens RIK-re jön valaki?
-
Mazsika
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Javaslom szirty fórumtárs oldalát, nagy sokat lehet tanulni az ő leírásaiból!
-
Mazsika
őstag
Szia,
a Siemens a saját példaprogramjában is abszolút címzést használ nem tudom, hogy van-e erre jobb mód, bár én megvagyok az abszolút címzéssel is.

Itt találod a Siemense példát itt találod.Üdv.:
-
Mazsika
őstag
Sziasztok, Unitronics v560 op-plct milyen szoftverrel tudok programozni? Ingyenes a szoftvere? Visszatölteni tudok ebből az eszközből? Koszonom!
Szerk.: Korabban irtam mint googliztam, szoft megvan, milyen kabellel lehet ezt megszolitani!?
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Siemens Step7-be van valamilyen gyári funkció arra, hogy ha egy adott DINT-et akarok összehasonlítani egy x elemű DB DINT-jeivel? Hogyan tudnám ezt legegyszerűbben megoldani? (jelenleg egyesével összehasonlítom az értékeket az adott DINT-tel)
Válaszokat előre is köszönöm!
üdv:
-
Mazsika
őstag
Köszönöm szépen, közben megtaláltam én is! (Megint hamarabb kerdeztem, mint kerestem...
) -
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Schneider pacdriveot programot programozott mar valaki? Milyen szoftverrel lehet őt programozni? Mivel tudom elérni, ethernet, usb, stb.?
Koszonom!Üdv!
-
Mazsika
őstag
-
Mazsika
őstag
Sziasztok!
Használt már itt valaki Siemens safety-t S7300-as PLCvel? 315F-ről van szó pontosan, a lényeg az lenne, hogy egy no, nc-s ajtót milyen safety blokkal kezelek?
köszi!
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Mostanában a Step 7 olyat csinál, hogy benyitok egy projektet, és mellé nyit egy másik projektet is. (Mindig mást, látszólag random...) nem tudja valaki, hogy ez mitől lehet?
Más: siemens rik-re jön valaki?
-
Mazsika
őstag
sziasztok,
Omron operátor panel programját, (.onw) fájl mivel tudom megnyitni? ingyenes szoftver van erre az omronnak, vagy fizetős? ha ingyenes, nem tudjátok honnan tudnám letölteni?
Köszönöm!
-
Mazsika
őstag
Rendbe, értem én is igy gondoltam, hogy annak mennie kellene.
Köszönöm szépen!Más: starterben kellene nekem egy kis segítség. S110 szervot programozok. Minden megy, csak annyi bajom van hogy borzasztó lassan forog a motor. Egy start jelre 180°ot kellene fordulni nagy sebességgel felfutas nelkül. Allitgattam mar par dolgot de egyszeüen csak szep komotosan kezd el forogni, tud valaki ebben segiteni? Step7be programozok egyebkent. Es nincs integralt safetym.
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Olyat lehet csinálni, hogy egy jeladot amit ket gepegyseg is hasznalna, bekotni mindket helyre? Ket cimke adagolo fejről lenne szó, a jeladó adja a sebességet. Es en ezt szeretnem megoldani egy jeladoval. Lehetséges?
Koszonom.
Üdv!
-
Mazsika
őstag
rendben köszönöm szépen mindenkinek!

-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
S7300-as PLC-hez csatolt CP340-es comm. kártyára, ha nincs bedugva semmi akkor ő ugye SF-et ad. Programba tudom én ezt valahogyan kezelni, hogy nincs oda dugva semmi, illetve, hogy nincs kapcsolat semmivel? Van valamilyen SFC, FC, SFB, vagy FB erre? (a hétvégén csak elméleti sikon mozgok, mert nincs előttem a gép, de addig is várom az ötleteket)

Köszönöm!Üdv.:
D -
Mazsika
őstag
Tudom picit off, de siemens szervo hajtás betápja elé nem kell motorvédő igaz? Elég egy megfelelő amperitású kismegaszakító is igaz?
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
Step 7-ben, Go to location-ba vagy akár cross referencebe, hogyan lehet keresni, ha csak a db-ből a bájt címét tudom, de a db-t magát nem? Valami ilyesmire emlékszek, hogy DB?.DBBX. Tudom, hogy valahogy lehet, mert régebben már csináltam. Köszönöm!D
-
Mazsika
őstag
nem sajnos nálunk egy kolléga aktiválta a magában rejlő szakembert, és állitja hogy a szabvány ezt irja elő, meg ha benne van a szekrénybe akkor nem érhet senkit áramütés, és igy őt nem hibáztathatják semmiért. csak sajnos eléggé önfejű a kolléga, bár amit velem rakott össze oda nem hagytam betenni a firelét. meg is volt a veszekedés belőle...

-
Mazsika
őstag
válasz
byte-by
üzenetére
Szia,
igen, mi is teszünk, de olyat nem csinálsz, hogy egy komplett gépegység, pl egy dobozzáró, teljes betápjára ráteszed? Mert ennek se értelme, se haszna ha jól gondolom?! Ráadásul a szabvány pedig főleg nem irja elő. Érintés védelmi vizsgálaton e nélkül is átmegy?! Jól látom/gondolom?
-
Mazsika
őstag
Sziasztok,
tudom, hogy nem ide tartozik, de tudna nekem segíteni egy nagyon egyszerű kérdést megválaszolni? A kérdésem a következő: kell-e kapcsoló szekrénybe a betáplálásra fi relét tenni? Mennyire indokolt ez? Szabvány kéri? Jogszabály kéri? 'Kárt' lehet vele csinálni, negatív hatása lehet? (Azon kívül, hogy állandóan leverdesi az egész gépet?)
Mikor kell év relét betenni egy kapcsoló szekrénybe? Melyik szabvány foglalkozik ezzel?
Ui.: Ez már több kérdés lett...
-
Mazsika
őstag
válasz
TotoThomas
üzenetére
Szia, koszi. Megoldottam ma en is.

-
Mazsika
őstag
Sziasztok
Csinalt mar valaki s7-1200 s7-300 (315-2pn/dp) kommunikaciot? 1200-at istennek se tudom osszehozni a kepszerverrel, gondoltam atdobom 300ra az adatokat, es onnan szedem ki...
-
Mazsika
őstag
Sziasztok! Tegnap csináltam egy kis gépet amibe egy 314es cput raktam. Létezne, hogy nem ismeri az FP parancsot? Utasításlistába programoztam, és mikor feltöltöttem, akkor hibára ment a plc és írta, hogy a fordito hibát talált. Ha kivettem a programból akkor minden ment szépen! Megoldottam igazából csak kíváncsi vagyok hogy mi történhetett!?
-
Mazsika
őstag
Nem kell törölni a HW configot, én annyit csinálnék hogy egy köv profibus cimre feltenném ugyanezt a tipusu fejegységet, utána ugyanigy a modulokat, + amivel bőviteni akarod. Ha ez megvan törlöd a régit, pb cimet átirod az újon hogy ugyanaz legyen, és kész. Vagy átkattintod fizikálisan a fejegység cimét és meg is vagy. Gondolom senki nem fog megszólni ha nem a 27-esen hanem a 28-ason van a coupler...

-
Mazsika
őstag
-
Mazsika
őstag
Igen, a MAN módot amolyan mentőövnek tettem ki, hogy az operátorok tudják szabályozni kézzel is ha gond lenne.
Nem tartottam fontosnak említeni, mert ugy az nem befolyasolja egyebként a szabályzó működését. Akkor a teljesség kedvéért, WinCCről lehet manualba tenni a szabályzót, itt tudják még állítani man értékét is.
Új hozzászólás Aktív témák
- NEC NP-PA550W projektor- 5500 Ansi - távirányitóval
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Holnap megnézem!

de az elv az mindenképpen jó.