Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigor Mortis
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne egy teoretikus kérdésem. (Azért teoretikus, mert igazság szerint már megoldottam, de nem biztos, hogy a legelegánsabb módon.) Az alábbi kérdés S7-1200 és TIA Portal V14-re vonatkozik.
Nos, adott egy valahány (real) elemű array. Hogyan lehet ezeket az elemeket összeadni (szummázni)?
Konkrét példával élve: egy átlagolás esetén összeget kell képezni egy bizonyos mennyiségű adatból (egy array elemeiből), majd osztanom kell a részeredményt az adatok számával. Az összeadáshoz ott van az ADD funkció, de 50-100 elemnél, vagy több esetén már körülményes a használata. (Egyébként ezt alkalmaztam jobb ötlet hiányában 128 elemre.) Létezik ennél - programozási szempontból - hatékonyabb összeadási módszer is array esetén?
300-asnál STL-ben (AWL-ben) megoldható lehetne LOOP-al, pointerekkel, de az 1200-as nem "sprekkeneli" az STL-t, ugyanakkor szóba jöhetne az SCL, de az meg sajnos nekem nem pálya.
Ha valaki esetleg leírná az ötletét, azt nagyon megköszönném (már most, megelőlegezve is). A probléma nem életbevágó, csak piszkálja a csőröm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macrodroid
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Eladó GARANCIÁLIS Palit Nvidia Geforce RTX 5070ti 16gb (FUTÁR AZ ÁRBAN)!
- Iphone 17 PRO
- i5 12500/ 32GB DDR4/ RX6700XT 12GB/ 500GB m.2 SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Új 2K Gamer PC Intel i7 14700Kf/RX 9060 XT 16Gb/2x16Gb DDR4 3200Mhz/1Tb NVME SSD/2-3Év gari
- Új 4K Gamer PC Intel i7 14700Kf/RX 9070 XT 16Gb/2x16Gb DDR4 3200Mhz/1Tb NVME SSD/2-3Év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Retro nagy ATX toronyház 2001-ből
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest