Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Webes drivert fejleszt a Razer
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
"nem ipari projektről van szó, inkább otthoni "berhelés""
Az otthoni 'berhelés' szerintem tipikusan mikrokontrolleres téma. Legfeljebb nem codesys-es stílusban hozod létre a vezérléshez szükséges szoftveredet, hanem akármilyen nyelven, amihez rendelkezik fordítóval az adott μC. Akár az ethernet is megoldható, de én azt nem erőltetném, mivel jóval egyszerűbb fizikai vonalak / protokollok is illeszthetőek kontrollerekhez. Például adatbuszos hőszenzorokból elég nagy a választék, némelyik megfelelő pontossággal és felbontással rendelkezik, nagyon olcsó és szinkron soros buszon kiolvasható. Modbus-t már egyszer elkezdtem leprogramozni mikrokontrollerre, de aztán nem volt meg hozzá a kellő motiváció (ha a PLC-t kihagyjuk a képletből, vagy nincs valami komolyabb kész egységünk, pl. valamilyen mérőmodulunk, amely csak modbus-on kérdezhető le, akkor ez a protokoll mellőzhető).
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Hardcore café
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Dell Optiplex MT/SFF 7020, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060, 5090/ 4.-7.-8.-9.gen/ SZÁMLA- GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest