Hirdetés
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Pánik a memóriapiacon
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Blu-ray írót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moseras
tag
Szia.
Csak most tudtam vele foglalkozni:
[link]Ok, értem a kimenetek kiképzését, ennek megfelelően alakítottam át. Egy kimenet csak 1 helyről van vezérelve. Az ágak sorrendje itt valóban nem számít. Valószínű először azokon az ágakon megy végig, amelyek egy másik ágba vissza vannak csatolva, aztán a maradékon.
HMI-vel kapcsolatban kérdeznék most:
Várhatóan MODBUS TCP alapú PLC-t választunk. Ezt szeretnénk vizualizálni. Tegyük fel, hogy a PLC-ben nincs sem WEB szerver, sem helyi vizualizáció (van ilyen is DVI kimenettel, de ~300k). Szóval lenne egy PanelPC valahol, azon egy windows/linux, és ezen futna a kapcsolattartó program. Ez a SW egy MODBUS TCP driveren keresztül tartaná a kapcsolatot a PLC-vel.1. Jól gondolom e a vizualizáció működését ?
2. Milyen "gyári" megoldások vannak erre, egyáltalán van-e PLC független vizualizációs tervező/futtató környezet sok-sok előre rajzolt objektummal, aminek én csak megadom, hogy melyik PLC változó a bemenete vagy kimenete, stb ?
3. Érdemes e egy ilyen vizualizáló SW fejlesztésébe belefogni ?
4. Ha naplózni is szeretném a változók alakulását a vizualizáló gépen (SQL alapon, a lekérdező cgi scripteket meg tudjuk írni), akkor erre milyen lehetőségeim vannak ?Köszi.
Imi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128 GB (Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
- Samsung S22+ 256 GB eladó (fekete)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest