Hirdetés
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
plutokas
üzenetére
Üdv plutokas!
Ismét csak tudni kellene, hogy mit hogyan állítottál be. Pl. az screen number areapointert. Ugyanis az nem csak egy word, hanem rögtön öt! Ezért a DB-ben amire ráállítod 5 word (10 byte) helyet kell neki hagyni.
Ráadásul nem az első word a kép száma, hanem a második. Az elsőben meg azt közli, hogy normal screen van-e a képernyőn vagy system screen. Azt is illik figyelembe venni. Ha nem hagytál neki 5 word helyet, akkor a DB-ben szépen felülfirkálja a megadott cím utána következő 8 byte-ot. Ha éppen oda tettél valamit, netán pont azt az integert amivel át akarod vátani a screen-t, akkor baj van.Továbbá: A screen number areapointerben a panel mondja meg melyik kép van kijelezve és nem te neki hogy melyiket jelezze ki.
"Létreehoztam egy TAG-et amiben ActivateScreenByNumber eseménnyel összepárosítottam és erre az adatbázisra kapcsoltam."
Az ActivateScreenByNumber nem esemény, hanem egy funkció. A funkciót lehet eseményhez rendelni.
Milyen eseményhez rendelted tehát ezt a funkciót?
Ha netán éppen a TAG change value eseményéhez, akkor beállítottad-e a TAG acquistion cycle-jét cyclic on use-ról cyclic continuous-ra? Ha nem, akkor nem fog létrejönni az esemény, ha a TAG-et a panel nem olvassa, a TAG-et a panel márpedig nem olvassa ha nincs az aktív képen olyan in/out aktív elem, amihez ez a TAG hozzá van rendelve stb, stb...Megint találgatni kell! Kérdezz pontosabban!
Ui.:
Hasznos lenne, ha csinálnál egy olyan screent, amire tennél egy AlarmView objektumot, amit beállítanál a rendszer üzenetek megjelenítésére.(Display: Alarm events, Classes: System).
Ezt az ablakot a HMI ugyanis szépen telesírja ha valami fáj neki. Ilyenkor igen hasznos erre ránézni. Szerintem neked ott most olyasmi üzenet lenne, hogy "Invalid screen number"...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen routert?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest