Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teuton99
csendes tag
Sziasztok!
Omron CJ1M CPU-val megvalósítandó programon dolgozom.
Több analóg bemeneti modulom van (2 db nyomástávadó és egy tömegárammérő) ezeket kellene megvizsgálnom, hogy a jel megérkezik-e (nincs-e szakadás) illetve, hogy a megadott tartományon belüli értékek.Az első feltételre már ráakadtam: Disconnection detection flag a becsületes neve és a CIO n+9 -nek a 04-07 bitjeit kell vizsgálgatni, ahol n=2000+(unit number*10). A unit number = 0, vagyis a CIO2009.04, CIO2009.05, CIO2009.06-os biteket kell figyelnem, hogy nincs-e szakadás. Eddig rendben is vagyok.
A problémám a másik feltétellel van. Ezek a nyomástávadók 4-20mA-es jelet adnak és azt kell megvizsgálnom, hogy az általuk adott jel 3,7mA felett illetve 21,4 mA alatt van-e. Itt viszont elvesztem az analóg skálázás rejtelmeiben és nem nagyon jövök rá, hogy mit kellene csinálnom.
Annyit még elárulok, hogy a nyomástávadókat a CPU-hoz tartozó CJ1W-MAD42-es analóg bemeneti és kimeneti kártyán próbáltam konfigurálni, hogy az input lower limit 0 legyen, az input upper limit pedig 1000, illetve a tömegárammérőn 3000.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit tegyek?

Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Micro Four Thirds
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- 15,6" Laptop táskák eladóak (DELL, Lenovo, HP stb...)
- 1 TB Samsung, HGST, Western Digital 2,5" SATA-s winchesterek eladóak! 100/100
- P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyarított (lézerezett) vbill gar
- Fujitsu LifeBook E5410 (made in Japan) i5-10.gen használt laptop garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest