Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- MILC felhasználók szakmai topikja
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DP_Joci
tag
Sziasztok,
Két téma:
1.
Van egy analóg jelem, ami nagyon ugrál, ennek szeretném az átlagát megkapni. Ha jól emlékszem több módszer is létezik erre, de még nem használtam semmit eddig, mit javasoltok erre.
2.
Használt már valaki S7-1200-al G120C (vagy más) frekvenciaváltót profineten? A tapasztalatait szeretném meghallgatni.köszi
-
Szirty
őstag
Üdv!
Elnézést, az egyik válaszom "félrement" de a címzett is olvassa, remélem ennek ellenére érthető kinek szól..
-
sörösló
aktív tag
Ez persze így is van, én sem csinálnék ilyet kritikus alkalmazásnál vagy baromi drága hardverrel. Meggondolandó hogy mit nyer vagy veszít az ember. Esetemben ha megmakkan a technika, legfeljebb nem csinál semmit. Egy LOGO sem az az anyagi csőd ha 20-ból egyet néhány évente ki kell cserélni.
-
Szirty
őstag
válasz
sörösló #3596 üzenetére
Helló sörösló!
Igen ez a dolog gyakorlati oldala.
Ám a működési hőmérséklet tartomány - mint tudjuk - azt jelenti, hogy azon belül maradva képes az eszköz garantáltan teljesíteni az adatlapján feltüntetett követelményeket.
Ezért ez nem jelenti azt, hogy azon kívül működésképtelen, de lehet hogy az MTBF nem annyi lesz, amennyi az adatlapon, szerepel.
A megengedett működési hőmérséklet tartományon kívüli használat kimeríti a nem rendeltetésszerű használat fogalmát, aminek negatív garanciális és reklamációs (support) vonzata van.Bizonyos konstellációban ez így vagy úgy, de növeli a kockázatot.
-
sörösló
aktív tag
válasz
moseras #3576 üzenetére
Én nem gondolnám hogy ez olyan nagy probléma. Sok-sok automata mintavevőt telepítettünk terménytárolókba. A szekrényt nyáron süti a nap, télen kint van a mínuszokban, ráadásul nincs is a legtöbbje állandóan bekapcsolva. Van benne egy LOGO meg két frekiváltó, relék, mágneskapcsolók,tápegység meg minden. A körülmények szabadtériek, tehát elég mostohák, ennek ellenére nagyon ritka a meghibásodás. Van egy desztillálóberendezés vezérlésem is hasonló körülmények között. Hétvégén kikapcs, hétfőn reggel a -20 fokban bekapcs és vígan teszi a dolgát.
Szintén LOGO, kb. 7 éve csináltam, azóta sincs semmi baja. Vagy kissé túlmisztifikált ez a hőmérsékletdolog, vagy a LOGO ennyire jó!
-
Szirty
őstag
válasz
kemeny76 #3594 üzenetére
Üdv kemeny76!
Hmm közben megnéztem a 301-es manualt és abban fel van sorolva mindhárom I/O kártya ami használható hozzá.
Ennek ellenére sem a 3.5-ös, sem a 4.0-ás GSD-ben nem szerepel. Ennek lehet az az oka, hogy 750-301 (és303) régebbi, mint ezek a kártyák, és 2000-ben még nem is léteztek, nem tudom.Talán ha valamilyen más hasonló kártyát állítasz be, működik. De remélhetőleg majd a wagosok gombot varrnak rá.
-
kemeny76
csendes tag
Hello!
Köszönöm a válaszokat, a 6XV1440-2L...15/25-pin kábel "gyártásával" megoldódott a töltési probléma.
Üdv.
-
Szirty
őstag
Helló zumi24!
Nekem úgy tűnik, hogy a 750-301,750-303-as csatolóra nem lehet felrakni a 750-501,750-512,750-400-as kártyákat. Ezeket csak 740-333 és 750-343-as csatolóra lehet felfűzni.
-
zumi24
csendes tag
Szia Szirty!
Valóban fen van a wago oldalán,de csak a 750-333 -as csatolóhoz nekem meg 750-301,750-303-as csatolóm van és abban nincsenek meg ezek az I/O-k.Felvettem a kapcsolatot a wago magyarországi képviseletével de ők is csak 750-333-as csatolóhoz tudnak adni GSD-filet.
-
Szirty
őstag
Helló zumi24!
Pedig ott van az a WAGO oldalán:
GSD files for PROFIBUS with installation program / Series 750, 752, 755, 758 and 767Ja igen! A GSD-t nem az I/O modulokhoz kell keresni, hanem a profibus couplerhez (750-333, 750-343).
-
zumi24
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy van egy wago 750-301,és 750-303 cstolóm,hozzá vannak 750-501,750-512,750-400-as kártyáim,de nem tudom beállítani őket a STEP7-be mert nem találok hozzá GSD-filet.Valaki tudna nekem ebben segíteni?Előre is köszönöm.
-
Szirty
őstag
válasz
kemeny76 #3586 üzenetére
Helló kemeny76!
6ES5734-2BF0 kábel nagyon nem lesz jó!
Szerintem ez S5-höz való RS232/AS511 TTY kábel!!OP-hoz 6XV1 440-2L... kezdetű kódú kábel kell (DB25) vagy 6XV1 440-2K...(DB9). Ilyen kábelt lehet készíteni is...
És a PG-nek NEM a TTY-os COM portjára, hanem a standard COM portjára kell csatlakoztatni! -
kemeny76
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Siemens OP7-DP-re szeretnék programot letölteni a protool-al. Jelenleg az OP memóriája üres mert ha tápot rákapcsolom akkor egyből kiírja, hogy "Ready for Transfer". A kábel típusa amelyikkel csatlakozni szeretnék
6ES5734-2BF0, amelynek a 15 pólusú oldalát az OP "rs232 IF1A " csatlakoztattam. A programozó készülék egy Field PG M2 aminek a com1-es 25 pólusú pontjához csatlakoztattam a kábel másik végét. A protrool-ban a sebesség 9600 bit-re van állítva, a PG-n is a com1 beállításánál.
Mikor elindítom a töltést ezt írja ki: Establishing the serial connection at com1 with 9600 baud, E4027: Synchronization faulty, No connection to the OP.
Nem tudom mi lehet a hiba, esetleg nem megfeleő a kábel? Ha így van akkor milyen kábelt kellene alkalmaznom?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Szirty
őstag
válasz
soldi3r #3581 üzenetére
Helló soldi3r!
A CP1L 6-féle timert ismer. De az instruction help-ből ez kiderül. Meg ki is próbálhatod szimulátorral is akár hogyan működik a timer.
"azt hittem csak a programozo szoftvertol fugg"
Egy programozható eszköz képességei a programozható eszköztől függnek, nem a szoftvertől amivel programozod. Legalábbis PLC esetén elmondható, hogy a PC-n futó fejlesztői eszközökkel kihasználható a PLC minden képessége, (amelyiket az adott fejlesztőprogram ismeri).
-
Szirty
őstag
válasz
soldi3r #3578 üzenetére
Helló soldi3r!
...a CX-Programmerrel ugyanis sokféle, merőben eltérő képességű és tulajdonságú Omron PLC programozható!
Ezek összesen kb 16 féle különböző fajta időzítőt ismernek!MTIM (543) Multi-Output Timer
MTIMX (554) Multi-Output Timer (BIN Type)
TIM 100ms Timer (Timer) [BCD Type]
TIMH (015) 10ms Timer (High Speed Timer) [BCD Type]
TIMHX (551) 10ms Timer (High Speed Timer) [BIN Type]
TIML (542) Long Timer
TIMLX (553) Long Timer (BIN Type)
TIMU (541) 0.1ms Timer (BCD Type)
TIMUX (556) 0.1ms Timer (BIN Type)
TIMX (550) 100ms Timer (Timer) [BIN Type]
TMHH (540) 1ms Timer (Ultra-High-Speed Timer) [BCD Type]
TMHHX (552) 1ms Timer (Ultra-high-speed Timer) [BIN Type]
TMUH (544) 0.01ms Timer (BCD Type)
TMUHX (557) 0.01ms Timer (BIN Type)
TTIM (087) Totalising Timer
TTIMX (555) Totalising Timer (BIN Type)A legtöbb timer úgy "resetelhető", hogy megszünteted előttük a feltételt. vagyis a legtöbb timernek három állapot van:
1. A feltétele nem teljesül (reset)
2. A feltétele teljesül és telik
3. A feltétele teljesül és leteltTovábbá (némelyik típusnál) van egy Timer reset utasítás is TRESET(549) Ennek hatása olyan mint amikor a timer előtti feltétel hamis lesz.
Van olyan timer is (totalising timer), aminek van külön reset bemenete.
Nem tudjuk milyen CPU-n milyen timert akarsz resetelni. No meg hát azt sem, hogy te mit is értesz "resetelés" alatt, mert a legtöbb fajta a fentiek közül visszafele számolja az időt, így a resetelés nem nullázás, mert az inkább "setelés" lenne, hisz amikor 0 van benne, akkor már le van telve. Ha az újraindítást (az időzítés újrakezdését) érted resetelés alatt, akkor lásd fent (ilyenkor a benne lévő pillanatnyi érték, avagy PV alias Present Value felveszi a megadott időzítési intervallum értékét avagy SV alias Set Value értékét, ami 0-nál nagyobb rendszerint).
-
soldi3r
veterán
válasz
byte-by #3577 üzenetére
erosen verziofuggo
nekem is lenne egy kerdesem, cx programerben hogyan tudok egy idozitot resetelni?
-
byte-by
tag
halo !
azt hiszem volt már régebben erről szó, de hadd ne lapozzam végig az összes hozzászólást.
(igen, ilyen mocsok vagyok.)a kérdésem, hogy a Microwin (s7-200 family) szoftver működik win 7 32 bit alatt?
vagy csak max xp alatt?byte-by
-
moseras
tag
Szia Szirty!
Egy kültéri villamos szekrényét, amelyben PLC is van (WAGO fejegység + modulok). Olyan PLC-re volt szükségünk, amelyből nem létezik 0..+50C tartományon kívüli. Ezen kívül nem tudom, hogy a relék, mágneskapcsolók, tápegység mit szólna mondjuk a -10-hez. A csatolt képen látható csövezés nem a mi szekrényünkről készült, az egy szekrényfűtéssel foglalkozó külföldi cég katalógusából származó kép, semmi köze a mi szekrényünkhöz. Fűtésszabályozás: igen, lesz benne természetesen.
Jelenleg Finder sínre szerelhető megoldásra gondoltunk, de a fűtőkábel is eszembe jutott.
Imi.
-
-
moseras
tag
-
moseras
tag
Sziasztok!
Kültéri elektromos szekrény fűtéssel kapcsolatban kérdezném, hogy van e valakinek tapasztalata, hogy egy 800x600x250 mm-es 1-es lemez-ből készült fémszekrényhez (gumi az ajtónál, sok tömszelence alul), mekkora belső elektromos fűtés lenne elegendő mondjuk -15C külsőnél +10C belsőre ? A szekrény saját fogyasztása kb. 40-50W.
Köszi.
Imi.
-
Szirty
őstag
válasz
murena2 #3566 üzenetére
Helló murena2!
"Az 56 volna a source ls a 200 destenation?"
Nem értelek. A linkelt PDF-ben ott a TNB utasítás leírása (példával együtt). Abból pontosan megtudható, hogy a TNB az ACCU2-ben lévő címtől az ACCU1-ben levő címig kezdődően visszafele (a cím csökenő irányában) másol az operandusban megadott számú byte-ot.
Az E4DE nem a DB 111 memória címe, hanem az a cím, ahol a DB111 memóriacíme van!
Hiszen a DB-k hossza változó, ezért azok nem lehetnek fix címen. Egy blokk címlista van, amiben benne van melyik DB milyen címen kezdődik éppen. (a táblázatot be is linkelted).
Szóval először megszerzi a DB címét az említett cím listából...
Ezért van az L KH E416 után egy LIR 0. Ez azt csinálja, hogy ACCU1-be betölti azt a memória címet, ami az E416 memóriacímen van (vagyis itt már tényleg a DB címe van az ACCU1-ben)A TNB 56 56 byte-ot másol, a TNB 200 meg 200 byte-ot ugyanonnan ugyanoda. Így egymás után nem tudom mi értelme van, hacsak nem változtatja a TNB az ACCU tartalmát. Ha decrementálja, akkor a TNB 56 folytatja a másolást.Ebben az utóbbi esetben az lehet az értelme, hogy a TNB csak max 255 byte-ot tud másolni, itt meg 256-ot másol.
Az SFC20 kell neked. Melyik szükséges két paramétert nem tudod honnan venni?
Tudod honnan másol, tudod hova másol és azt is hogy mennyit. Más nem kell. -
murena2
csendes tag
Valahogy így nézne ki elvben?
CALL "BLKMOV"
SRCBLK :=p#db11.dbw200
RET_VAL:=MW200
DSTBLK :=p#db111.dbw56De nem vagyok igazán biztos benne hogy ez így jó.
Bár a Convert manual azt ajánlja ennél a fajta direct címzésnél,hogy nem ajánlott a fordítás inkább írjuk újra programblokott. De nekem ez a blokk úgy tűnik mintha mindent kinullázna egy új starthoz. Gondolom a DB bizonyos értékeit menti el a TNB-vel egy másik DB-be. -
murena2
csendes tag
Szervusztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni S5-S7 konverzióval szenvedek. Van egy programrész amit nem nagyon értek hogyan is működik és hogy is kellene ezt s7-re varázsolni, ha valaki tud ilyenbe segíteni azt megköszönöm. A prog részlet az alábbi:
S5
L KF +1
T RS 97 / ha jól tudom ez valami rendszerparancs S5-benL KH E416 / DB11 memóriacíme
LIR 0 / akku 1
L KH 0000
><F
JC =M001
L KF +127 / szerintem ez lesz a DB hossza mert ha megnyitom a db11 az 127 sorból áll
G DB11
L KH E416
LIR 0
L KF +255
+F
T FW 200
L KH E4DE / DB 111 memória címe
LIR 0
L KF +255
+F
L FW 200
TNB 56
TNB 200 / Ennyi volna a különbség a db11 és a db111 memcíme között. Ezzel másolná le a db11-et a db111-be?Az M001 cimke alatt ugyanezek a sorok vannak csak más DB címekkel.
Azt tudom hogy az s7 nem tudja direktbe memóricímeket kezelni.
Az utolsó 2 sor okozza a fejtörés jelentős részét mert semmi konrét példát nem találtam rá még az s5 manuálokban sem.Nem a részletes megoldást kérem csak egy kis segítséget ezen sorok megértéséhez.
-
brickm
őstag
válasz
Atomgeszi #3551 üzenetére
Üdv!
Én pont ilyet tanulok jelenleg, 3 hónapos képzésben heti 1 nap(péntek) kettőtől nyolcig.
90ezerért(plusz vizsga). A tied kicsit drágának tűnik nekem.
Egyébként szerintem jó a képzés, mondjuk attól is függ hol csinálod, milyen PLC-n tanítanak.
Ha ipari környezetben szeretnél elhelyezkedni, a villanyszerelői végzettség mellé, szerintem kifejezetten jó. Én is akarok még egy erősáramú szakvizsgát is. -
rsf
senior tag
válasz
Normális helyen nem nézik a papírt ugyanúgy ahogy a nyelvvizsgát sem, csak tudni kell.
A tanfolyam nem ér semmit. Egy tapasztalt kollegától 1hónap alatt 10x annyit tanulsz mint a tanfolyamon.
A régi melóhelyemen szerveztek ilyen OKJ-s képzést nekem onnan van ilyen papírom igaz ez már 11 éve volt. Azóta se kellett sehová. Pedig jelenleg a munkaidőm nagy részét PLC programozás teszi ki.
Műszaki beállítottság a HW oldalról: áramkörök tervezése legalább hobbi szinten, elektromos berendezések javítása stb. és informatikai háttér a SW oldalról: vmilyen PC-s programozási nyelv ismerete kell hozzá elsősorban.
Tapasztalat: 20 fős elektromos karbantartó csapat a villanyszerelőtől a villamos mérnökig minden volt benne napi szinten PLC használat. Sajnos a villanyszerelő kollégáknak nem igazán ment a dolog.
Gondolom a hiányos alapismeretek miatt, meg az érdeklődés hiánya miatt is.
De ismerek olyat aki nem szakmabeli, de nagyon érdekli az elektronika bele buzult a mikrokontrollerekbe és mostmár keni vágja, mert ez lett a hobbija.
Szóval ne add fel. -
soldi3r
veterán
válasz
Atomgeszi #3556 üzenetére
en is igy voltam vele, en raadasul kozel 50km-re vagyok Pecstol a Dunaparton
ha van ennyi felesleged, egy papirt es egy alapot biztosan ad, egyik sem art
a foiskolan sem fogjak megtanitani rendesen, en azota sem tudtam abbahagyni a tanulast, mert mindig jo valami uj (most pl a plc-k)
biztosan elorebb lennek ezzel a tanfolyammal, mint most az oktato videokkal meg a doksikkal, simulatorokkal, de en jelenleg ezekre vagyok rakenyszerulve -
byte-by
tag
válasz
Atomgeszi #3558 üzenetére
halo !
azt kell mondanom, hogy azzal értek egyet aki szerint az okj-s tanfolyamon egy papírt szerezel, és valami kis információt.
én magam is egy okj-s képzést végeztem el a témában.akkor lesz jó szintű plc-s tapasztalata valakinek ha azzal foglalkozik, az a munkája, abból él, stb.
amikor felvettek az előző cégemhez plc-technikusnak, kicsit meg is ijedtem.kaptam laptopot, kábeleket, szoftvereket, stb. aztán hajrá. 15-20 állomásos gépek,~ 600 IO-val, stb. napokat-heteket ültem a gépek mellett rádugott laptoppal , de megérte.nálunk a plc-sek nem főiskolát végzettek voltak, ők mással foglalkoztak.persze volt kivétel.a plc nem elég.ismerni kell a plc-re rákapcsolható perifériákat , hiszen programozni azokat is kell.
mérőegységek, szervóhajtások, inverterek, analóg rendszerek, HMI-k,bus-rendszerek,kamera-rendszerek,stb.
mi az a topológia, mire jó a repeater,hogy kell kiépíteni egy profibus hálózatot?, stb.na, ezek és a plc kapcsolatáról egy szó sem volt a képzésen, de elvégezni mégis van értelme ha valakit érdekel és szeretne vele foglalkozni.csak folytatni kell.
ez rám is vonatkozik, van még mit tanulni.byte-by
-
Atomgeszi
nagyúr
Szia Szirty!
(Köszönöm, ha ez bók volt, ha nem, akkor is.)
Igen, szerintem is alapok elsajátítására elég csak.. A cégnél nálunk is elég sokszor láttam már a programozó kollégákat, de ők mind főiskolát végeztek illetve villamosmérnökök és erről(magáról az OKJ képzésről) sajnos nem tudtak semmit se mondani, csak annyit, hogy ők főiskolát végeztek.
Szóval nem vagyok sehogy se előrébb.. Bár így már mindegy is, hogy nem fog elindulni ez a szakma...
Az alapokat jobb lett volna itt megtanulni,mint a cégnél egyből a mély vizet látom.
Rohadtul kéne az alap, aztán Pesten Siemensnél a hetes kurzusokra vevő lennék az már jó lenne.
Akkor úgy látszik marad a villamosmérnöki? -
Szirty
őstag
válasz
Atomgeszi #3553 üzenetére
Helló Atomgeszi!
(qrvajó nick! :-o)
Én azt gondolom, hogy gyorstalpalón hétvégeken nem lehet megtanulni egy szakmát.
Ha nincs semmilyen villanyos és informatikai (főleg HW) ismereted és főleg valamennyi tapasztalatod, és elvégzed ezt a tanfolyamot, akkor egyel többen leszünk akinek van ilyen papírja.
Ezzel a papírral lehet hogy felvesznek, mert a HR-es az interjún a papírt nézi, amit mondasz vagy elhiszi vagy nem (ha igen, akkor is elosztja tízzel).
De a tanfolyam annyi ismeretet egyáltalán nem ad, amennyivel elboldogul az ember egy gyárban pl.Ez a a tanfolyam lényegében az OKJ-s papír ára. Jelentős szakmai értéket nem ad át.
Sajnos egyre inkább összemérhető ez a felsőoktatásban automatizálás, mechatronika stb néven emlegetett tárgyakkal...Tehát a jövőt tekintve érdemes lehet beszerezni ha tudsz rá annyit szánni és ezzel akarsz foglalkozni, de ha ott akarod megtanulni, akkor felejtsd el.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
levelko #3552 üzenetére
Szia!
Alapnak gondolom biztos jó lenne! De később nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt tovább fejleszteni, ha nem lesz pénzem elvégezni egy villamosmérnökit és utána PLC szakmérnökit tanulni.
Csak kérdés, hogy ez a tanfolyam mire lesz elég? Önmagában.. Önmagában ezzel már el tudok helyezkedni egy gyárban vagy megkövetelik mellé a rendes villamosmérnökit minimum egy óbudait? -
levelko
csendes tag
válasz
Hali!
Mindenképp végezd el! Nekem is csak erősáramúm van, de sokat jelent mellette a PLC programozói. Nálunk PL kötelező konyítani hozzá, mert a gyártástámogató mérnököknek lövésük nincs róla, nem is ez a feladatuk.
És korántsem mindegy, hogy "villanykörte betekerőnek" titulálnak, vagy konyítasz az ipari automatizáláshoz.Üdv!
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali mindenki!
Nagyjából átfutottam a topikot, de persze nem szőröstől bőröstül..
Azon gondolkodom,hogy a villanyszerelői szakma mellé elvégezném az OKJ-s PLC Programozóit. Van itt valaki aki rendelkezik ilyen okj-s bizonyítvánnyal? Mi a tapasztalat? Érdemes ezt így külön, beáldozni a péntek délutánokat és a szombatokat ezért az 5 hónapos tanfolyamért és 240k-ért?
Tetszene a PLC programozás, meg érdekel is, de nem tudom, hogy ennek így külön van-e értelme? Mik az elhelyezkedési lehetőségek, vagy mivel nem villamosmérnökin végeztem, szóba sem állnak velem ezzel a sima okj-s bizonyítvánnyal?
Sürgős lenne eléggé, mert aug 31-ig lehet ugye jelentkezni és hát utána már jóval hosszabb idő lesz egy ilyet elvégezni és drágább is.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- AMD FX-8150 processzor (AM3+, 8 mag, 3,6-4,2GHz)
- 10TB WD RED PLUS HDD-k !!! WD101EFBX (RECERTIFIED) merevlemezek!!! Teljesen újak, bontatlanok!!!
- Panasonic Toughbook CF-54 eladó
- Újszerű dupla külső/hordozható 14" FHD IPS monitor Laptopra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest