Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
válasz
Atomgeszi #3551 üzenetére
Üdv!
Én pont ilyet tanulok jelenleg, 3 hónapos képzésben heti 1 nap(péntek) kettőtől nyolcig.
90ezerért(plusz vizsga). A tied kicsit drágának tűnik nekem.
Egyébként szerintem jó a képzés, mondjuk attól is függ hol csinálod, milyen PLC-n tanítanak.
Ha ipari környezetben szeretnél elhelyezkedni, a villanyszerelői végzettség mellé, szerintem kifejezetten jó. Én is akarok még egy erősáramú szakvizsgát is. -
rsf
senior tag
válasz
Normális helyen nem nézik a papírt ugyanúgy ahogy a nyelvvizsgát sem, csak tudni kell.
A tanfolyam nem ér semmit. Egy tapasztalt kollegától 1hónap alatt 10x annyit tanulsz mint a tanfolyamon.
A régi melóhelyemen szerveztek ilyen OKJ-s képzést nekem onnan van ilyen papírom igaz ez már 11 éve volt. Azóta se kellett sehová. Pedig jelenleg a munkaidőm nagy részét PLC programozás teszi ki.
Műszaki beállítottság a HW oldalról: áramkörök tervezése legalább hobbi szinten, elektromos berendezések javítása stb. és informatikai háttér a SW oldalról: vmilyen PC-s programozási nyelv ismerete kell hozzá elsősorban.
Tapasztalat: 20 fős elektromos karbantartó csapat a villanyszerelőtől a villamos mérnökig minden volt benne napi szinten PLC használat. Sajnos a villanyszerelő kollégáknak nem igazán ment a dolog.
Gondolom a hiányos alapismeretek miatt, meg az érdeklődés hiánya miatt is.
De ismerek olyat aki nem szakmabeli, de nagyon érdekli az elektronika bele buzult a mikrokontrollerekbe és mostmár keni vágja, mert ez lett a hobbija.
Szóval ne add fel. -
soldi3r
veterán
válasz
Atomgeszi #3556 üzenetére
en is igy voltam vele, en raadasul kozel 50km-re vagyok Pecstol a Dunaparton
ha van ennyi felesleged, egy papirt es egy alapot biztosan ad, egyik sem art
a foiskolan sem fogjak megtanitani rendesen, en azota sem tudtam abbahagyni a tanulast, mert mindig jo valami uj (most pl a plc-k)
biztosan elorebb lennek ezzel a tanfolyammal, mint most az oktato videokkal meg a doksikkal, simulatorokkal, de en jelenleg ezekre vagyok rakenyszerulve -
byte-by
tag
válasz
Atomgeszi #3558 üzenetére
halo !
azt kell mondanom, hogy azzal értek egyet aki szerint az okj-s tanfolyamon egy papírt szerezel, és valami kis információt.
én magam is egy okj-s képzést végeztem el a témában.akkor lesz jó szintű plc-s tapasztalata valakinek ha azzal foglalkozik, az a munkája, abból él, stb.
amikor felvettek az előző cégemhez plc-technikusnak, kicsit meg is ijedtem.kaptam laptopot, kábeleket, szoftvereket, stb. aztán hajrá. 15-20 állomásos gépek,~ 600 IO-val, stb. napokat-heteket ültem a gépek mellett rádugott laptoppal , de megérte.nálunk a plc-sek nem főiskolát végzettek voltak, ők mással foglalkoztak.persze volt kivétel.a plc nem elég.ismerni kell a plc-re rákapcsolható perifériákat , hiszen programozni azokat is kell.
mérőegységek, szervóhajtások, inverterek, analóg rendszerek, HMI-k,bus-rendszerek,kamera-rendszerek,stb.
mi az a topológia, mire jó a repeater,hogy kell kiépíteni egy profibus hálózatot?, stb.na, ezek és a plc kapcsolatáról egy szó sem volt a képzésen, de elvégezni mégis van értelme ha valakit érdekel és szeretne vele foglalkozni.csak folytatni kell.
ez rám is vonatkozik, van még mit tanulni.byte-by
-
Szirty
őstag
válasz
Atomgeszi #3553 üzenetére
Helló Atomgeszi!
(qrvajó nick! :-o)
Én azt gondolom, hogy gyorstalpalón hétvégeken nem lehet megtanulni egy szakmát.
Ha nincs semmilyen villanyos és informatikai (főleg HW) ismereted és főleg valamennyi tapasztalatod, és elvégzed ezt a tanfolyamot, akkor egyel többen leszünk akinek van ilyen papírja.
Ezzel a papírral lehet hogy felvesznek, mert a HR-es az interjún a papírt nézi, amit mondasz vagy elhiszi vagy nem (ha igen, akkor is elosztja tízzel).
De a tanfolyam annyi ismeretet egyáltalán nem ad, amennyivel elboldogul az ember egy gyárban pl.Ez a a tanfolyam lényegében az OKJ-s papír ára. Jelentős szakmai értéket nem ad át.
Sajnos egyre inkább összemérhető ez a felsőoktatásban automatizálás, mechatronika stb néven emlegetett tárgyakkal...Tehát a jövőt tekintve érdemes lehet beszerezni ha tudsz rá annyit szánni és ezzel akarsz foglalkozni, de ha ott akarod megtanulni, akkor felejtsd el.
-
levelko
csendes tag
válasz
Hali!
Mindenképp végezd el! Nekem is csak erősáramúm van, de sokat jelent mellette a PLC programozói. Nálunk PL kötelező konyítani hozzá, mert a gyártástámogató mérnököknek lövésük nincs róla, nem is ez a feladatuk.
És korántsem mindegy, hogy "villanykörte betekerőnek" titulálnak, vagy konyítasz az ipari automatizáláshoz.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Home server / házi szerver építése
- Yettel topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BONTATLAN Samsung Galaxy A32 5G 4/64GB FÜGGETLEN - FIX ÁR
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Iphone 14 ProMax Space Black 128GB Garanciás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest