Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• byte-by

tag

válasz w3dzz #3438 üzenetére

halo w3dzz !

nekem címezted a kérdést, ami megtisztelő, de Szirty sokkal jobban képben van, a pointerekkel kapcsolatban meg pláne.

mindazonáltal (omron PLC esetében), ha TTIM (087) timert választasz az a reset-elésig megtartja az értékét.
    tehát, hogy mennyi maradt még azt tudni fogod , mert visszaszámol.egy memóriába bemásolhatod, resetelés elött.

ugyanezt az értéket ,amikor leállítod a timert, kivonhatod a beállított értékből, majd bemásolva szintén egy memóriába,regisztrálhatod mennyi telt el, aztán akár resetelheted.

az indító feltételek mindkét esetben ha újra elindul , akkor borítja a dolgot.
    a timerek típusánál érdemes válogatni.a "sima" TIM / (H), a bemenet leállítása után, felveszi a beállított értéket, tehát neked nem annyira jó, ámbár ha egy regiszterbe másolod az eredményt leállításkor (vagy a leállítás feltételével) , akkor szintén elmentheted a kívánt értékeket.persze vigyázni kell a , hogy a ciklus futása ne befolyásolja az újra írásokat vagy indításokat, csak amikor szükség van rá.

nem tudom mit szeretnél a pointerekkel kapcsolatban, de én nem igazán használom őket.

byte-by

Új hozzászólás Aktív témák