- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz joysefke #41720 üzenetére
Szerintem arányosabban dobja el a képkockákat, nem egy blokkban de miként éred el, hogy 50Hz-en járjon? (A lejátszót zárod be 50Hz-es módba?)
Ha kikapcsolod a sokHz-es "LED mozgásjavítás", [vagy ahogy az adott gyártó nevezi] cuccot, akkor nem kéne másképp működnie az inverternek 50 és 60Hz közt váltva. (Vagy folyamatos fényt kéne adnia, vagy csak úgy kéne magas frekvencián vibrálnia, ahogy a fényerő szabályzó kéri a fényerő beállítás függvényében.) Persze elhiszem, ha nálad nem lehet a menüből kikapcsolni ezt a feature-t.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #24511 üzenetére
"Tehát néha a vásznon bal oldalt lehetett látni egy függőleges az egész vásznon végigfutó csíkot, akármennyire hangzik ez dúrván, csak nagyon kevéssé volt zavaró. (ennek az oka, hogy a 3D kikényszeríti, hogy oda fókuszálj, ahová a rendező akarja, ez pedig nem ott volt, ahol a csík)."
Egyetlen egyszer sem fordult elő ilyen.
"A másik jóval zavaróbb, de nem élménytörő hiba az volt, hogy időnként minden konkrét ok nélkül elmosódott egy-egy pillanatra az egyébként éles kép. Lehet butaság, de úgy vettem észre, hogy ez tipikusan kis mozgásoknál, moccanásoknál történt meg."
Ilyet sem tapasztaltam.
"rá kellett jönnöm, hogy egyszerre sok, egyszerre kevés. Jóval többet megenged mint a 24, mozgások jóval folyamatosabbak és mégis élesebbek tudnak lenni mintha 24-el vették volna fel, de. DE: a 24 FPS-el már megtanultak bánni, ismerik a korlátait, tudják, hogy mi az ami még jól fog kinézni és általában nem merészkednek azon túl."
Ezzel egyetértek, de máshogy, mint ahogy Te gondolod, mert Te azt írod:
"Ezzel szemben a HFR-3D többet megenged, de nem mindent, én úgy gondolom, hogy még a 48FPS is kevés ahhoz, hogy ész nélkül próbáljanak egy jelenetet felvenni. Nos nem állítom, hogy volt olyan jelenet amit ész nélkül vettek volna fel, de azt állítom, hogy volt olyan jelenet, nem is egy, ahol a 48FPS kevés volt, voltak olyan objektumok, amelyek egy gyors jelenetben szaggatva mozogtak (általában nem fókuszban, de ugye egy gyors jelenetben nem mindig oda nézel ahova kellene) illetve többször is szétesett a 3D, nincs rajta mit szépíteni."
Ugyanis ilyet megintcsak nem tapasztaltam. A leggyorsabb (föld alatti) jelenetekben sem éreztem azt, hogy kevés lenne a 48p, sőt! Mindent kellően élesen láttam, semmi motion blur-t nem tapasztaltam. Szaggatva mozgást meg pláne nem! A 3D szétesését sem tapasztaltam, az Avatar-nál viszont pl. anno igen - a gyors jeleneteknél.
Szerintem esetedben a mozival/vetítővel volt probléma!
"Én úgy gondolom, hogy 48FPS-ből lényegesen többet ki lehet hozni, de ahhoz sokkal jobban ki kell tapasztalni a 48 FPS korlátait, és erre még ugye nem volt lehetőség."
Szerintem is, mert engem pl. az indokolatlanul felgyorsuló jelenetek zavartak. Nem volt elmosódás, nem volt blur, csak egyszerűen gyorsabb volt, mint kellett volna, akár a szájmozgás is. De mit vártunk, kísérleti anyag ez még erősen. Ahol viszont jól működik (többségében azért ilyen), ott nagyon adja!
"Részemről azt tanácsolom, ezt az ökörséget gyorsan felejtsük el a 48FPS kapcsán."
Abszolút egyetértek. Az általam problémásnak tartott jeleneteket leszámítva egyáltalán nem éreztem azt, hogy szappanoperát néznék. Sokkal inkább azt, mintha egy ablakon keresztül nézném a történéseket. Nagyon megkapó látvány volt.
A továbbiakhoz: szerintem is nagyon megérte beülni rá és érdemes foglalkozni ezzel a technológiával, illetve engem sem kerülgetett rosszullét, sőt: semmivel nem volt fárasztóbb, mint 2D-t nézni, úgy érzem, hogy a 3D-nek pont a 24p volt az egyik szűk keresztmetszete, amit most sikerült ledönteni.
"-Nem volt olyan, hogy valami a látótered széllén szaggatva mozgott?"
Egyáltalán nem!
Gyanítom egyébként az is benne van a hibákban, hogy Jackson és a többi készítő is elszámolta magát kicsit a rendelkezésre álló időt tekintve. Állítólag Jackson még 3 hete erősen benne volt az utómunkálatokban és ezen gyors jeleneteknél is azt éreztem, hogy mintha arra nem jutott volna elég kapacitás. Gyanítom a CG-kódolás is lassabban ment a dupla képkockasebesség miatt. Szóval biztos, hogy nekik is tanulni kell még ezt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz joysefke #23900 üzenetére
Nem lehet megszüntetni a vibrálást. Mozgóképnél nem fog annyira zavarni, főleg ha nem azt figyeled. Statikus képnél pedig kár vele foglalkozni, mivel azt úgysem fogsz plazmán megjeleníteni.
F34R: Sajnos ma olyan a helyzet hogy 110-120k alatt nem ajánlott tv-t venni. A CRT-ket nem gyártják, ebben az árkategóriában futó lcd-k pedig képileg teljesen hulladékok. A legjobb ha szerzel 30k-ért egy használt crt-t komolyan mondom. Belépő plazma 110k körül indul, ez alatt itt semmit nem fogunk ajánlani.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
Nagyon sokadjára írjuk le, hogy a 600 Hz-nek az égvilágon semmi köze a panel működési frekvenciájához! A panel 60 Hz-en, 96 Hz-en és 100 Hz-en tud üzemelni. Ezek a frissítési értékek már biztosítják, hogy a valós 60 Hz-es üzemmódot, a 24p üzemmódot és a TV-adások 50 Hz-es üzemmódját is megfelelően meg tudja jeleníteni a panel. Nincs szükség ennél magasabb frissítési értékre. Ha magasabbra emelnéd, akkor is vibrálna, mivel gáz izzik, ami nem tud tökéletesen statikus lenni.
redbiro: nem voltál elég türelmes! Az áthúzott hangszóróikon kb. 60 másodperc elteltével magától eltűnik.
F34R: Ez itt nem LCD-topic, a plazmát meg felejtsd el ennyiből! Mondjuk ha rám hallgatsz, akkor ilyen keret mellett az LCD-t még inkább elfelejted, mert ennyiből csak ipari hulladék jön ki, ami legkevésbé TV-adásra alkalmas! Normális plazmát sem kapsz ennyiből, még használtan is necces lenne. Viszont ha hozzátolsz még 30-35 eFt-ot és zsír újan megkapod a Panasonic 42X50 HD-Ready plazmáját 2 év gyártói garanciával, ami kb. ezerszer jobb (pláne TV-adásra), mint bármelyik LCD 200 eFt alatt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
KTTech
veterán
Használd 50Hz-en a kimenetét a videokártyának, akkor 100Hz-en fogja megjeleníteni a panel. Egyébként nem lehet ráerőltetni más frekit, csak amit az EDID-ben megad a TV, abba meg nem fogsz belenyúlni, az tuti
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
< CyberBob >
őstag
válasz joysefke #23866 üzenetére
Nekem korábban (már nincs meg) egy G30-as úgy vibrált 60 Hz-en a desktop mint egy ugyan ilyen frissítésű crt monitor függetlenül attól, hogy háttérkép vagy egy fehér weboldal volt kirakva. Film közben "csak" a világos és nagy homogén (főleg szürke) részeknél láttam ilyet. Játékkal nem próbáltam.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #23866 üzenetére
Miért akarnád kényszeríteni? Egyáltalán nem villogós, illetve nem jobban, mimt más módokban. Az LCD monitorod is 60 Hz-en működik, mégsem villog. A plazma sem a frissítési érték miatt vibrál. A PS3 is 60 Hz módban hajtja a panelt, mégsem volt számomra soha zavaró a villódzása.
Ráadásul nem is jól értelmezted, amit írtam: pl. PC-ről nézett film más tészta, mivel ott is 24p anyagról beszélünk és ilyenkor a PC-ről érkező 24p jelet is 96 Hz-en jeleníti meg a TV, ha máshogy tenné, akkor nem villódzást, hanem röcögést tapasztalnál a nem megfelelő kadencia miatt. A 60 Hz mód pl. a sima asztalra, vagy játékra vonatkozik PC esetében, de ekkor sem lesz zavaróbban villódzó a plazma képe ahhoz képest, mint amennyire egyébként is vibrál - már ha ez zavarja a felhasználót egyáltalán, mert egyébként az emberek 90%-át nem zavarja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
s7evcsenko
addikt
válasz joysefke #23864 üzenetére
Hát nem tudom, hogy lehet-e egy lapon említeni ezt a filmet az Avatarral....
3D-ben szerintem messze elmaradt tőle, és az izgalom is hiányzott a 3 órából.
Én Pécsen néztem meg a Cinemáben, de itt is jellemzőek voltak az elmosódott részek, elég sokszor, viszont a szaggatásra nem figyeltem fel."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
M_AND_Ms
veterán
válasz joysefke #23581 üzenetére
További költségcsökkentést lehet elérni a CinemaCity mozikban, ha az aznapi első előadásra veszel jegyet. Az mindig kedvezményes.
Vasárnap v. szombat délelőtt a tömeg sem akkora. 10-re odamegyek, ebédre végzek isAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #23577 üzenetére
"Ne vedd be ezt a rosszullét baromságot. Ha jó a szemed, nem vagy kancsal és az Avatárnál sem volt gáz akkor itt sem lesz."
Erre azért ne vegyél mérget! Igen sok helyről olvasni, hogy edzett 3D-mozizók is tömegesen lettek rosszul. Más lesz ez, mint a megszokott. De egyébként valóban nem kell megvárni az epilepsziás rohamot, vagy a hányást: ha nem bírod és érzed, hogy nem jó, akkor egyszerűen felállsz és kijössz. Szerintem ért már nagyobb veszteség is, mint egy 3D mozijegy ára.
Egyébként én jövő héten tervezem megnézni, majd referálok!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabesz26
senior tag
-
-
Dexar007
veterán
válasz joysefke #23563 üzenetére
Ilyet találtam,mikor beírtam azt , hogy Gyöngyös. Viszont fölül az áll,hogy .:" Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos átvevőpontjaink nem végeznek javítást, a feladatot ezekben az esetekben más, javítással foglalkozó szervizpontjainak továbbítják."
Guglin rákeresve..de hogy ez samsung szerviz,vagy csak sima sufni..az jó kérdésViszont jobban belegondolva, tudom is hol van a bolt..mindjárt lemegyek, megkérdezem személyesen.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
Cha-b
senior tag
válasz joysefke #23561 üzenetére
Haver szerelő sztem egyből kizárva, mivel elvileg garanciális Debrecenben, ha hozzányúlnak az a gari is ugrik egyből (mondjuk sztem az is kamu). Csak a tények kedvéért rendeltél, egy pixelhibamentes garanciális tvt. Kaptál egy hibás, garanciapapír nélküli, angliába gyártott tvt (ez sem volt a leírásban) . Nincs az az isten, hogy nem te nyernéd a pert, mondjuk ezt egyből kellett volna meglépni. Az már másik kérdés, hogy mikor jutnál a pénzedhez, de itt már elvekről van szó, ha ekkora kancsó az eladó.
CSAKAKISPEST!!!!
-
KTTech
veterán
válasz joysefke #23488 üzenetére
Ha ilyen inkompatibilitás fordul elő, akkor a gyártókhoz kell fordulni, mást nem tudsz tenni. Általában egy firmware frissítés megoldja a gondot. De ne aggódj, nem limitálódik plazma TV-kre a hiba. Minden TV-nél/monitornál/erősítőnél előfordulhat, amin van HDMI csatlakozó.
Ja, és nem csak az XBOX 360-al van ilyen gond, hanem PS3-nál vagy bármilyen HDMI-t használó, HD képes eszközzel előfordulhat.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz joysefke #23303 üzenetére
Nagyjából ez a sorrend, visszafelé olvasva a listádat. Bár LG és Samsung közt nem nagyon próbálnék különbséget tenni úgy, hogy engem még a Panasonic sem zavar.
A panelt és a legtöbb alkatrészt Japánban, némelyiket Koreában gyártják, összeszerelni itt szokták a környéken azokat, amiket hozzánk adnak el. Talán Szlovákia rémlik, de pontosan most nem mondanám.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
KTTech
veterán
válasz joysefke #23063 üzenetére
"Ez a szaggatás 48FPS mellett már nem jelentkezne (annyira) tehát be lehet állítani a felvételt úgy, hogy a lencse ne csak a fókuszban levő tárgyat, hanem a nem sokkal mögötte levő hátteret is élesen képezze le. A 48p miatt pedig ez a háttér nem fog szaggatni a képen akkor sem ha gyorsan mozog."
Na erre pont nem jó, sőt épp az ellenkezője a valóság. A 48p-hez ugyanis pont 4x annyi fényre van szükség, mint a 24p-hez... azonos körülményeket feltételezve. Ez magával vonja, hogy az objektíveket jóval nagyobbra kell nyitni, tehát csökken a mélységélesség, azaz a háttér jobban életlenedik. Vagy, azonos mélységélességnél jóval zajosabb lesz a felvétel, ez is egy lehetséges opció.
-
Dorian
félisten
válasz joysefke #23063 üzenetére
Szerintem bízzuk a rendezőre meg az operatőrre, hogy milyen mélységélességet akar a felvételen. Túlnyomó rész eddig is a tárgy kiemelése miatt használnak kis mélységélességeket: nem cél, hogy "minden éles legyen"
DM-Fan:
Aki kimarad, az lemarad. Max nem csinál több filmet. Az utóbbi évekbeli tevékenysége után nem nagy kár.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
KTTech
veterán
válasz joysefke #23050 üzenetére
Ha 24 fps-el csak moziban találkozol, akkor minek a plazma? a filmek itt is mind 24p-vel jönnek (az már komoly gond, ha nem...)
A mélységélesség kizárólag az adott objektív fizikai gyújtótávolságától, az alkalmazott rekesz méretétől és a tárgytávolságtól függ, semmi köze a másodpercenkénti képkockák számához.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz joysefke #23028 üzenetére
itt, ezt olvastam:
nálunk 4 féle képen nézheted majd meg:
2D - 24 fps
3D - 24 fps
IMAX 3D - 24 fps (csak az IMAX termben)
HFR 3D - 48 fps (ez utóbbi Budapesten összesen két teremben: Wetend T4 és Aréna T15)sőt itt egy kommentelő azt is leírta (eddig nem tudtam), hogy a moziban most is 48 fps-t nézünk csak minden képkocka 2x villan fel (ugyanis amikor megáll a képkocka, akkor 2x villantják fel, hogy folyamatosnak érezze a szemed a mozgást, a 24fps-el való felvillantás szaggat a szemnek).
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
dunkel
őstag
Egy IMAX terem van összesen az országban ha jól tudom, mégpedig az Aréna plázában, úgyhogy sok választásod nincs.
Inkább középre mint hátra szerintem.
Ha jegyet szeretnél, lesz kb 1 órád onnantól, hogy felkerül az internetre a foglalási lehetőség, vagy odamész vetítés előtt fél órával és annak a helyére ülsz be aki nem veszi át időben és törlődik a foglalása. -
gomzol
tag
Ezt így mind egyik sem tudja.
A Hobbitot HFR (48 fps) 3D-ben csak 3 mozi fogja vetíteni.
4K-t a fővárosban csak a Mi Mozink Óbuda tud, viszont a FB oldalukon nemrég még azt írták, hogy a 3D-s verzió nem lesz 4K-s. A 2D-s változat 4K-s felbontására vonatkozó kérdésemre eddig még nem válaszoltak.
IMAX csak az Arénában van, mozis 3D pedig csak passzív változatban létezik.Túl messze - főleg 3D-nél - ne ülj, de túl közel se jó, én az IMAX-ben pl. az 5. sorból néztem a Prometheust, de onnan már nehezebb volt átlátni a vásznat, és világos képelemeknél már látszott a vászon szerkezete, vagy a pixelek voltak, nem tudom biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #22843 üzenetére
"garancia idő kiterjesztést minden márkájó TV-hez lehet venni, vagy ez csak egy Panasonic sajátosság? Samsunghoz, LG-hez is elérhető ez a kiterjesztés?"
Ezek mindig változó dolgok, mindegyik gyártó adott már szerintem kiterjesztést időszakos akció keretén belül, de szerintem mindnél van is lehetőség kiterjesztésre. Efelől biztosat mindig az adott gyártó hazai képviselete tud neked mondani, szóval nekik e-mail-ezz!
"A Panasonic példájánál maradva, hol lehet kérni a gariidő kiterjesztését? A kiskereskedésben/webshopban ahol vettem, vagy magánál a magyar Panasonic képviseletnél egy új Pana-TV vásárlása után közvetlenül?"
Jelen pillanatban konkrétan azt tudjuk, hogy a Panashop (tehát a leghivatalosabb kereskedő) adja a garancia-kiterjesztést, tehát ott kell jelezned vásárláskor.
Az időszakos garancia-akciók esetén a vásárlás helyén az alap garanciát (2 év) szokták adni (pán-európai garanciajegy kitöltése a vásárlás dátumával, üzlet általi lepecsételés), majd a panasonic.hu-n történő regisztrációt (szériaszámmal, számla és garanciajegy szkennelésével és feltöltésével) követően e-mail-ben kapod meg az 5 évre való kiterjesztést tanúsító, névre szóló, szériaszámmal ellátott kiterjesztő levelet pdf-ben, amit ki kell nyomtatni és a pán-európai garanciajegy mellé tenni. Az első 2 évben a pán-európai garanciajeggyel, az utolsó 3 évben pedig azzal és a kinyomtatott lappal tudod igazolni a garanciát. Jelenleg nincs időszakos garancia-akció, idén először elmaradt.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz joysefke #22524 üzenetére
Már megint kezded a kételkedést? Próbáld ki és megtudod! Mi jónéhányan már túl vagyunk rajta, tapasztaltuk, hogy az elosztók hatással vannak a kép és hangminőségre. Ugyanúgy, ahogy a tápkábelek.
(#22523) kovadika
Mennyit olvastál vissza? 1-2 naponta leírja valaki, hogy a beépített médialejátszók nem képesek 24p-re, sem full HD 3D-re.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #22275 üzenetére
A gazdaságos javíthatóság a mai készülékeknél értelmezhetetlen fogalom. Egy plazma belsejében egyébként alig találsz valamit: táppanel, csatlakozópanel(ek), főpanel és a képernyővezérlő elektronikák vannak csak benne, meg ugye maga a képpanel. Egyik sem igazán moduláris, csak egyben cserélhetők és egyik sem olcsó. Pont ma volt egy cikk az Origo-n, amit ma már linkeltek itt. Ezért kell a lehető leghosszabb garanciát megváltani a TV-kre.
Get Moded!
-
salapp
addikt
válasz joysefke #22156 üzenetére
xboxban nagyon jó a kinect (sportokhoz) vezérlés, viszont nekem nagyon hiányzik(ozna, ha annyira érdekelne, és alapvetően nem a gyereké lenne) a force feedback kormány+pedálsor ill. fps játékokhoz a kézben fogható fegyver, próbáltam Halo-t kontrollerrel, és béna vagyok vele, idegesít is, és ezért nem is érdekel xboxon.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #22156 üzenetére
"Ez komoly? A digitális jelek korát éljük, azh hinném, hogy ugyanaz az anyag (film, játék) ugyanúgy jön át a kábelen, attól függetlenül, hogy milyen lejátszóval játszom le..."
Halálosan komoly! Attól, hogy egy jel digitális, abszolút nem mindegy, hogy mondjuk limited range RGB-n, vagy full range RGB módban érkezik a jel (mint mondjuk alapesetben konzolokon), vagy mondjuk YCbCr módban, mert teljesen más beállítást igényel a három mód. Nem véletlenül tartozik minden bemenethez külön beállítás. Váltogatnod csak abban az esetben kell a beállítások között, ha mondjuk a TV egy bemenetét használod minden eszközödhöz (ez ugye akkor fordul elő, ha HDMI-bemenetes erősítőt használsz és minden arra van kötve, az erősítő pedig a TV egy bemenetére). Egyébként minden bemenethez tartozó beállítás automatikusan aktiválódik, amikor az adott bemenetre váltasz.
A konzolok közötti különbségek nem olyan szignifikánsak videóbeállítások szempontjából. Egyébként meg abszolút játékfüggő a dolog, van, amelyik az egyik platformon, van, amelyik a másikon néz ki jobban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #22147 üzenetére
Értem, akkor maradjon a fullHD. Így viszont én az 50UT50-et javasolnám minimumként. Vagy vársz még pár hónapot és bízol benne, hogy az 50ST50 ára leesik 220 eFt környékére.
"Jól értelek, hogy a Panasonix 50X50-nek jobb a képminősége mint az 50UT50-nek? Vagy egyszerűen arra akartál csak utalni, hogy a kissebb felbontású panelen jobban néznek ki az SD illetve low bitrate tartalmak?"
Csak azért javasoltam, mert az anyagaid inkább a HD-Ready panelért kiáltanak.
"Mit értesz megfelelő beállításon? Tudommal ezek a TVk nem kalibrálhatóak. Mit tudok én még tenni azon kívül, hogy Cinema módba rakom a TV-t és jónapot?"
Attól, hogy nem kalibrálhatók profi módon, még az elérhető beállítások (kontraszt, fényerő, színtelítettség, élesség, gamma) kiemelt jelentőségűek és nagyon nem mindegy, hogyan kerülnek beállításra, márcsak azért sem, mert az egyes, TV-re kötött készülékek más színtérbeállítással is mehetnek. Szóval eleve minden egyes forráshoz külön be kell állítani az egyes bemeneteket. Aprólékos dolog, el kell vele szöszölni.
Az általad linkelt cikk egyébként nem a TV-k, hanem a beállításoknál alkalmazott gyakorlat hibájára hívja fel a figyelmet, ezért nem értette BBéci sem, hogy mire gondolsz, ezek nem plazma, vagy LCD-specifikus dolgok, minden TV-t be lehet állítani olyan rosszul is, ahogy ott írják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nuke7
veterán
válasz joysefke #22148 üzenetére
lehet kalibrálni, amugy meg normálisan kell beállítani...
ha nincs műszer / szakember kéznél, vannak fenn videok ami tudnak segíteni...
(kirakod a tv-re és feketeszintet, gammát, stb. szemre kalibrálsz kb.)
de normális beállításokkal én - és szeirntem senki más sem - nem találkoztam még kirívóan hibás képi megjelenítéssel.
tény, hogy nincs még kalibrálva a tv-m (még bejárató időszakban van), de ha nem szállsz el a fényerő/kontraszt/gamma stb. értékekkel a panasonic esetén egy alapból igencsak kellemes képet kapsz, különösen THX/true cinema módban[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
BBéci
legenda
válasz joysefke #22141 üzenetére
"Ezeket a vicces dolgokat Plazma-TVn is alkalmazzák? Ez katasztrófa! A fent felsorot három TV-t ez mennyire érinti?"
Nem értem a problémádat?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #22141 üzenetére
Meglátásom szerint a felhasználási körödhöz bőven elég lenne a HD-Ready plazma is. PC-vel is jobban ki tudod szolgálni, az SD és kis méretű HD-anyagok is jobban mutatnának rajta. Ráadásul ha a filmnézési távolságod 3 méter, akkor ott már semmit nem észlelnél a fullHD nyújtotta előnyökből.
A felsorolt fullHD modellek ráadásul mind eléggé belépő szintűek, akkor már inkább nézz meg egy kiváló HD-Ready modellt a Panasonic 50X50 személyében, ami megáll 180 eFt-ból.
Ha mindenképp ragaszkodsz a fullHD-hez, akkor az említett Samsung 51E550 vagy a Panasonic 50UT50 alá ne add!
"-Van még olyan típus a 150-200E árkategóriában, amit érdemes lenne felvenni a listámra?"
Szerintem nincs! A Samsung HD-Ready modelljei kerülendők a 24p kadencia támogatásának hiánya miatt, az LG-nél meg kicsivel többért jóval jobb az említett Samsung vagy Panasonic.
"-Tudnánk ezeket a típusokat színhűség, feketeszín, fehérszín stb tehát általános képminőség alapján ranmgsorolni? Egyáltalán mekkora különbségek vannak?"
Persze: Pana, Samsung, LG. Értelemszerűen az első a legjobb.
"-Mennyi gari van a gépekre? Mennyire kell az 5 év?"
Alapesetben mindre 2 év. A kiterjesztés fontos, ha ésszerű áron van rá mód, akkor annyira terjeszd ki, amennyire csak lehet. Legyen cél az 5 év, ha az sokba kerül, akkor legyen kevesebb, de az alap 2 év kevés! Ha minden igaz, a legutolsó nem hivatalos infó szerint a Panashop-ban az ár 20%-áért terjesztenek ki garanciát 5 évre.
"-Megéri külföldön vásárolni? Olcsóbb esetleg Ausztriában vagy Szlovákiában? Tudom érvényesíteni magyarhonban a garit?"
Szerintem ha mindent egybevetsz (szállítási költség, macera, hibás termék esetén - amire nagy az esély - újra az egész), akkor nem éri meg. A garanciával is lehetnek problémák, szóval én hanyagolnám, hacsak nem laksz nagyon határ mellett.
"-Kell a TV-nak a 24p-t vagy micsodát támogatni, vagy elég, ha a PC-n futtatott médialejátszóm tudja?"
Ha a TV-d nem tudja a 24p-t, akkor teljesen mindegy, hogy a rákötött hardver mit tud, nem fogja tudni kadenciahelyesen kezelni az anyagokat. A felsorolt TV-k egyébként mind tudják a 24p-t, még a Panasonic 50X50 HD-Ready-je is.
"-Mennyire halkak a készülékek? Van bennük venti?"
Amennyire emlékszem, minden említett készülék passzív, szóval csak táp- és panelzajra lehet számítani, ez meg szerencse kérdése, hogy milyet fogsz ki.
"Ezeket a vicces dolgokat Plazma-TVn is alkalmazzák? Ez katasztrófa! A fent felsorot három TV-t ez mennyire érinti?"
Ez a világon minden TV-t érint, ha rosszul van beállítva, vagy nincs megfelelően kalibrálva. Tudomásul kell venni, hogy egy jó TV-t megfelelően kell beállítani/szakemberrel beállíttatni, különben a jelzett anomáliák jelentkezhetnek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #18360 üzenetére
Sokkal nem voltak olcsóbbak ennél. Szignifikáns árcsökkenésre én nem számítanék. Az említett LG-t felejtsd el, nyomába nem ér az általam említett Panáknak és Samsung-nak, ráadásul már nem mai modell. Ha már LG, akkor minimum 50PA6500, de inkább az említett Samsung 51E530.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #18353 üzenetére
Hát, 100 eFt-ból nem sok mindent lehet javasolni, mivel a legalapabb, Hd-Ready plazmák kerülnek nagyjából ennyibe. A Panasonic abszolút belépő, HD-Ready 42X50 típusa például 125 eFt-ba kerül. De szerintem a fullHD 42ST50 alá nem szabad adni, ami viszont már 200 eFt-ot kóstál. Persze ennyiből már megkapod a Samsung 51E530-as, 51"-os fullHD-jét is, igaz, rosszabb képminőséggel és kevesebb szolgáltatással.
Konzoljátékra éppenséggel bőven jó a HD-Ready is, ha a PC-d combosabb, akkor ahhoz kellhet a fullHD, a filmekről meg nem írtad, hogy mi a forrás.
Ha a nézési távolságod úgy 2-2,5 méter, akkor kell az 50", ha ennél kisebb, akkor elég a 42" fullHD is. Ha nagyobb, akkor az 50" fullHD is kicsi lesz.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz joysefke #5748 üzenetére
Nem kell bővebben, röviden is összefoglalható a lényeg.
Senki nem említett földelést, csakis a fázisról és a nulláról volt szó.
Egy csuklómozdulattal kipróbálható, megtalálható a helyes villásdugó állás, őrület, hogy ezen ennyit rugóztok.
Na jó, bevallom, én sem mertem azonnal kipróbálni, amikor erről először hallottam, eltelt pár év, mire rászántam magam, de az nagyon régen volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tbs
addikt
válasz joysefke #5742 üzenetére
<- Ebben a sorrendben...
Szerk., Junkpod: a táp kapcsolásának, az eszköz kapcsolásának és a pontos kivitelezésének ismerete nélkül (utóbbi többet számít) nem lehet aranyszabályokat megfogalmazni a "próbáld meg fordítva beduni"-n kívül... Hogy jobban értsd a problémát: piszkosul nem mindegy, hogy a digit részhez van közelebb az ampereket mozgató vezeték, vagy az analóg részhez. Ha építettél valaha erősítőt, akkor igen vicces dolog ufó gerjedésgyanús dolgokat kinyomozni...
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz joysefke #5673 üzenetére
Én annyit írtam, hogy számít. És mint te is írtad a készüléken belül mégiscsak másképp mennek a dolgok. És lehet, hogy a műszerek nem mutatnak különbséget, de az ember annál bonyolultabb, hogy kimondhassuk, ha a műszer nem mutat változást, akkor mi sem érezhetünk olyat.
A dugófordítós jelenséget a magam kis belépő szintű hi-fi rendszerén is kihallottam anno, amikor ilyennel foglalkoztam. És volt szerencsém magasabb, high-end közeli láncokat rendszeresen hallgatni.
Digitális, és kép technikánál még nem foglalkoztam ilyen okkult tudományokkal. (Tv adások esetében nem is látom értelmét)Analóg rendszeren különösen szembe-, és fülbe tűnő a változás. És mint örök igazság újra leírom, minél nagyobb egy rendszer jósága, annál jobban befolyásolja azt annak komponenseinek jósága és a rendszert körülvevő környezet.
Pl.: Sokol rádió ugyanúgy szól a budiban, mint a Müpa-ban. De egy hangversenyzongora hangja valahogy mintha más lenne... (feltéve, ha be tudjuk tuszkolni egy budiba )
Szóval az iménti hozzászólásomat nem nevezném "nettó hülyeségnek".
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
BBéci
legenda
Egyrészt elosztóról volt szó, másrészt Te gyanítod, mi viszont kipróbálunk mindent, amit lehet és a tapasztalatokat írjuk le. Jó elosztó alatt olyat értünk, aminek zavarszűrő funkciója is van, például AVA KZH, Alces, Isotek.
-
Digitalis
senior tag
... és kb. azaz első lépcső, hogy egyenirányítják. Ja, én spec. két Amseltől jobb feketéket látok, két ászokbambitól meg szebb színeket. Érdemes próbálkozni
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
tbs
addikt
Ööööö... Nemvagyon nagy hívő, de a jó földvezeték és a fázis között bekötéstől függő viselkedés mérhető - a jelterjedési sebességek okán. Simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan vájtszeműek, akik ezt látják. ( )
Régebben, tesséklássék erősítős koromban tényleg nem volt mindegy a dugvilla állása, mostanság már erősen süketülök a témára... Azért pl. fázishelyes az otthoni AV cuccokhoz a földelt elosztóm és a kábelezése sem 7köznapi - fonott tömör (3-as) réz. A tömör réz hívők táborát gyarapítom minden téren... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #5454 üzenetére
Igen, 4 éve használok PS3-at plazmával (már nem is az elsővel) és még soha nem volt komolyabb ghost-om sem, igaz, kellően oda is figyelek rá, a fent leírtak szerint.
Az 500 óra szerintem abszolút nem sok, illetve hát igen, ez azért jelentősen használatfüggő. A legtöbb magyar családban bődületesen sokat megy sajnos a TV, egy nap akár 8 órát is. Ha így számolsz, akkor gyakorlatilag 2 hónap alatt megvan a bejáratás. A heti 1-2 mozifilmmel és némi játékkal tényleg nehéz lesz rövid idő alatt összehozni. Mondjuk azért ez nem egy nagyon merev határ, ahogy öregszik a panel, úgy lesz egyre toleránsabb, az 500 órát inkább egy jelzőszámnak szoktuk használni, hogy ennyi idősen azért már elég jól terhelhető a panel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz joysefke #5443 üzenetére
Jótanács: 2 órát egyfolytában soha ne legyen kinn változatlan képtartalom a plazmán! Ha ez pl. egy tömör, rikító fehér HUD vagy hasonló, annak nemhogy 5 perc, de 5 óra (extrém esetben 5 hét) sem lesz elég, hogy kikopjon. Modellfüggő, bizonyos plazmáknál ennyitől már akár egy hónapig tartó ghost-od is lehet. Próbálj úgy háromnegyed óránként szüntet tartani, akkor elég az 5-10 perces változó képtartalom a megszakításhoz, de az sem olyan legyen, hogy belépsz a menübe, mert az ugyanúgy statikus, csak máshová esnek a statikus képelemek, viszont az előző statikus képelem helyén nem változik a képtartalom, így nem tud kimosódni. A kikapcsolás semmit sem segít, a panel ettől ugyanúgy megőrzi a korábbi fix képelemet, hiába kapcsolod ki és áramtalanítod akár hetekre.
A 24p lejátszás a Pana TV-inél már évek óta megoldott, semmi gond nincs velük, nem kell hozzájuk semmilyen segédalgoritmus. Az IFC (alias 24p Smooth Film) csak egy interpolációs algoritmus (a Samsung-nál is megvan a megfelelője), de semmi szükség rá, annak kikapcsolásával is tökéletes 24p kadenciát kell kapj, ha a kiszolgáló készülék tud ilyen jelet küldeni a TV-nek.
Get Moded!
-
Tomics
addikt
Kikapcsolás nem hozza helyre a ghos-ot.
A ghost eltüntetésére folyamatos mozgóképtartalom kell. Ha 2 órát játszol egyhuzamba ahol a HUD folyamatosan látszik (a HUD nem áttűnő egyáltalán) akkor lehetnek problémáid. Én azt javaslom hogy játssz kevesebbet, vagy fél óránként tarts 10-15 perc szünetet ami alatt teljes képernyős mozgóképtartalom megy (nem az állókép menü!). Én is így csinálom. Bejáratás alatt (első 500 óra) különösen fontos, hogy betartsd a szabályokat (20-30 percnél ne legyen tovább kint a logó, de inkább még kevesebbet).
Esetleg még olyat csinálhatsz hogy 20-25 percig játszik majd 10-15 percre kizoomolod a képet, hogy máshol legyen/ne látszódjon a HUD, majd mehet vissza. Egyébként csak a rikító fehér nem áttesztő tartalmak az igazán veszélyesek. Bejáratás után már lehet bátrabban használni, de gyakran ellenőrizd a ghostot (fekete, szürke, zöld, piros, kék háttereknél), és ha van akkor próbáld kimosni mozgókép tartalommal.PH! addikt since 2004
-
norral
aktív tag
Mivel nincs most senki, ezért elmondom a standard választ.Kérdés1:
A legjobb, ha 20-30 percet járatod a TV-t változó képtartalommal (valami full screen anyaggal, ami nem tartalmaz állókép részleteket, azaz pl a TV menü nem jó.)Kérdés2:
A pana plazmák tudnak kandecia helyesen 24p-t. Automatikusan ilyen állapotba kapcsolnak, ha ilyen jelet adsz nekik pl egy külső média lejátszóról, vagy akár egy számítógépről. Amit a TV-k nem tudnak nagy általánosságban, az a 24p filmek kandencia helyes lejátszása saját mediaplayerrel.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz joysefke #5444 üzenetére
Szerintem 5 perc szünet nem elég, főleg nem egy másik állóképpel cserélve. Fél óra teljes képernyős, logómentes tévézés már inkább. Természetesen attól is függ, mennyire erős fényerővel és kontraszttal játszottál, illetve hogy bejáratós-e a panel, vagy túl van már a legérzékenyebb időszakon.
Van trükk a 24p átalakítására, de szerintem annál, amit az csinál, a 24p sokkal kevésbé zavaról. A mozi az mozi, tehát 23,976 kocka per mp.
A legjobb aláírás a héten
-
zsigus
őstag
Én legutóbb a Lara Croft & the GOL-al és a DiRT3-al játszottam (PC-ről, 42S30-on) kb. 3-4 órákat naponta (ameddig nem vittem végig), és nem láttam ghost-ot, ha volt is alig látható volt csak. A legtöbb játékban egy idő után mindenképp bejön a töltőképernyő, és az mossa a ghost-ot.
Egyébként játék után (vagy olyan dolog után ami ghost-ot okozhat) nem szabad rögtön kikapcsolni a plazmákat, egy pár percet kapcsolj át a TV-re.
#5444: A Panákon (nem vagyok biztos benne, hogy az összesen, de a egy bizonyos árszint felett pl. S30) van 24p Smooth Film. Hogy ez konkrétan 24p-t jelent e abban nem vagyok biztos, majd a hozzáértők megmondják.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest