- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
sad_Vamp
őstag
válasz Mentolka #50589 üzenetére
tulajdonképp van, ha a szemed fejből tudja a valós színeket és be is tudja lőni az adott körülményekhez képest.
...igen jól érted:
nem, nincs!
janos666 a te embered ha a fórumról akarod megoldani.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
BBéci
legenda
válasz Mentolka #50167 üzenetére
Nem érted a bögreszett kifejezést, de azért személyeskedsz. Ez Téged minősít.
Dorian azt írta, hogy akusztikai rémálom a rendszer és a bútorok elhelyezése, ami annyira világos és egyértelmű egy hozzáértő számára, hogy nincs rajta mit magyarázni. Aki totálisan nincs tisztában a házimozis és akusztikai alapfogalmakkal, annak azokat a Plazma TV topikban nem lehet megtanítani.
Telefonról írtam, ezért a rövidségre, tömörségre törekedtem, senkit nem akartam bántani, sértegetni.A Reuters hír alapján egy cikk: [link]. Kicsit aggódom!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Mentolka #49234 üzenetére
"...én még mindig nem tudom eldönteni, hogy a "tékából" melyik filmet vegyem ki, ha több verzió is van, hogy mekkora a felbontás, a bitráta, FPS. Ezekből hogyan számoljam ki, ha a filmet teljes képernyőn szeretném látni?"
Semmit nem kell számolgatni. Ugye nem az a típusú tévéző vagy, aki képes lapítva, vagy nyújtva is nézni a filmet, csak hogy kitöltse a teljes képernyőt?
Tudomásul kell venni, hogy a filmek különböző képarányokkal készülnek, és van amelyiknél oldalt, van amelyiknél alul felül kis fekete csík marad. Ez így van rendjén!Egyébként meg a "a bitráta, FPS"-től teljesen független a képarány, és a felbontás sem határozza meg minden esetben.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
A képarány a vizszintes és a függőleges felbontás aránya. A TV 16:9-es, azaz 16 osztva 9-el = 1,78, a forrásanyag felbontását ismered, tehát annak az arányát is kiszámíthatod. Aminél nagyobb lesz, mint az 1.78, ott a forrás "szélesebb, mint magas", azaz a TV-n alul-felül lesz fekete csík. Ahol kisebb, pl. 4:3=1.33 arányú, ott oldalt lesznek csíkok.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
z123456789
addikt
Nekem erre mondott egy nagyon jó ötletet DM-Fan.
IMDB.hu vagy com
Ès ott a Technical Details-ben meg tudod nézni hogy milyen arányban forgatták eredetileg a filmet.
Beírod a film címét,és alul Tech. Det.
Persze ez nem segít azon a problémán hogy ha te úgy szeretnél keresni hogy csak full screen-es filmeket akarsz látni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mentolka #49102 üzenetére
Nem érted a lényeget.
A tévét állítjuk szabvány szerinti színhelyesre egy műszerrel és a hozzá tartozó szoftverrel. Nyilván csak egyetlen HDMI bemenetre, amit aztán átmásolunk az összes többire. Nem kell több különféle profil, mert csak egyetlen színhelyes állapot létezik.(#49104) Neszójábe
A "többet tud" nem egyértelműen a képminőségre vonatkozik.
Miért kell Neked folyton fogadatlan prókátorkodnod? Ne válaszolj mások helyett, mert Te sem tudhatod, mire gondolt az illető, amikor a hozzászólásait írta. Majd Ő reagál, helyesbít, magyaráz, ha akar.
Ha érdemi, szakmai hozzászólásokra nem vagy képes, akkor maradj csöndben![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mik_i
tag
válasz Mentolka #47982 üzenetére
Korábban volt egy hozzászólás erről, ez volt benne:
Belépés:
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-t
Elindul a szervizmenü.
4. Megnyomni a "2"-est.
5. "OK"
Bejön az SRV-TOOL
6. "PTCT"-hez menni.
7. A "PTCT" melletti üres cellába lépni!
8. "Mute" gombot nyomni kb 5-7 másodpercig.
Elő jön 2 számsor, az üzemidő és a bekapcsolások száma.Kilépés: az "Exit" gombot hosszan nyomni.
Illetve még annyi, hogy belépés csak saját felelősségre és vigyázz, el ne állíts valamit!
-
sad_Vamp
őstag
-
Gabor970
addikt
válasz Mentolka #47977 üzenetére
pana honlapjáról leszedheted, és egy pendriveon gondolom frissiti, ha nem az utolsó van fenn. Jellemzően a kifutás után kb fél évvel max, hogy jön még javitás, aztán már nincs több. Samuból indultam ki, ott a fentiek élnek.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nagyúr
válasz Mentolka #47958 üzenetére
Már ketten is nekem címeztétek, hogy "de bizony én vennék, sőt vettem is már használt tévét". Csak félreértések elkerülése végett, én voltam, aki pont a használt készülék létjogosultsága mellett álltam ki, olvassatok vissza, ha esetleg félreérthető volt a beszélgetésünk Giinos-al. Úgyhogy ne lőjetek, veletek vagyok!
-
zsigus
őstag
válasz Mentolka #4219 üzenetére
Nézd meg egy 24p-s lejátszón, és újra a TV-n és sztem látni fogod a különbséget.
Egyébként nem csak az "akadás" miatt jobb a 24p. Ez a szabványos mozi képkockasebesség, és ha átalakított filmet nézel (25 FPS/50Hz) akkor rövidebb lesz a film (óránként 3-4 perccel), viszont 24p-nél pont azt kapod amit a moziban is láthatsz, a film hosszát tekintve.
Az sem mindegy, hogy milyen sebességgel játssza le a TV a 24p-s filmeket (50 vagy 60 Hz), mert ennek megfelelően alakítja a képkocka-sebességet.
Egyébként engem személy szerint az őrületbe kergetett ameddig nem tudtam rendesen beállítani a HTPC-n a 24p-t. 60 Hz volt beállítva (monitornál is azt használtam) képfrissítésnek, és a 3:2 pulldown miatt pár másodpercenként akadt, majd újra jó volt, akadt, aztán megint jó, és így tovább. Viszont 50 Hz-nél a sebessége legalább nem változik.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mentolka #3625 üzenetére
Már linkeltem többször a topicban, itt is megtalálod, hogy a Netgear WNDA 3100 v2. WiFi stick is jó a G30-hoz, ez kb. feleannyiba kerül csak, mint a Pana saját stick-je.
Get Moded!
-
norral
aktív tag
válasz Mentolka #3667 üzenetére
Ha nem 24pben játszod a 23,976fps filmeket (a 90%-a ilyen azoknak a filmeknek, amiket én nézek), hanem mondjuk 50hz en, akkor szemmel láthatóan "akadós" lesz a lejátszás. Pl nézz meg egy nagytotált, ahogy mutatják a várost, vagy valami hasonlót, azonnal észre fogod venni te is.
Ha téged ez nem zavar, meg az sem, hogy a beépített médialejátszó elég sok mindent alapból nem fog lejátszani, akkor nem kell másik.
(Egy ismerősöm azzal játssza a filmeket még, de már egyre jobban idegesíti, hogy rendszeresen szétesik a kép, akad, stb. Már nézelődik értelmes alternatíva után.)
-
Tomics
addikt
válasz Mentolka #3667 üzenetére
Ez egy igen nagy hátrány, ráadásul nem bírkózik meg sok videóval. Én amikor próbálgattam kb. videóim 50%-a kifogott rajta (vagy el sem indult vagy szaggatott mint a disznó).
A popcorn-om eddig mindent vitt tökéletesen. Igaz, ez egy 55 ezer forintos médialejátszó, de 15-20 ezerért már lehet venni jó fajtát (pl Egreat)
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
junkpod
veterán
válasz Mentolka #3638 üzenetére
számolj és rájössz, hogy rövid idő alatt megtérül anyagilag és kényelemben is:
-egy médiaplayer kb 30eFt kijön, az USB-ről is tud 24p/1080p filmet játszani, ez fogyaszt neked kb 20-30W-ot, ezt kényelmesen távirányítóval kezeled a fotelből, egy jó playa venti mentes, ha egyszer összedugtad akkor ez tuti működik
-PC-ről lejátszás fogyaszt 200-300W-ot, plusz kábelezned kell mert wifin tuti nem fog menni szépen, ha bármit akarsz filmezés közben ahhoz oda kell menni a PC-hez. PC teli van ventivel, nagyon hangos filmezéshez (táp, proci, video-proci...), mindig lesz valami ami elromlik, hiszen a PC-t másra is használod, illetve amíg filmezel más nem csinálhat a PC-n semmit (web...)
Box's don't touch!
-
< CyberBob >
őstag
válasz Mentolka #3644 üzenetére
Semmivel, ez egy sima lehúzás pont olyan mint a beépített Skype kliens amihez "elfelejtettek" kamerát beépíteni de megveheted külön aranyárért. Ezekkel a használhatatlan és felesleges dolgokkal akarják eladni a terméket, mert most ez a trend.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
< CyberBob >
őstag
válasz Mentolka #3636 üzenetére
Csak egyszer kell megcsinálni és más eszközök is használhatják. A wifi 1080p-re kevés de a működéséből adódó sebesség ingadozás miatt egy komolyabb 720p is akadozhat. A tv lejátszója amúgy sem tudja a 24p-t. Lehetne pc-ről is lejátszani, de mint írtad csak d-sub van nem hdmi így ez is felejtős. Viszont ha jót akarsz magadnak vegyél inkább egy közepes árú lejátszót (Dune, Asus).
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
whappela
csendes tag
válasz Mentolka #1065 üzenetére
Nekem ugyan S30-am van, de szintén IPTV (HDMI1-be dugva), és teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsolom be a tv-t meg az STB-t, automatikusan egyből az IPTV-adás jön be. A lényeg, hogy a tv menüjében:
Beállítások>Egyéb beállítások>Bekapcs. preferencia: itt TV helyett AV legyen megjelölve!
Ha így nálad nem működik, akkor passz, de kötve hiszem, hogy kábelhibáról lenne szó, ha egyszer a távval manuálisan át bírsz váltani.(#1052) DM-Fan: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mentolka #871 üzenetére
"Meg tudná valaki mondani, hogy azt el lehet-e érni valamiféleképpen egy Pana 42G30 esetében, hogy a TV bekapcsoláskor a HDMI1 jelforrást indítsa automatikusan?"
Ezt nem tudod beállítani, mindenképpen tunerrel indulnak a Pana TV-k.
"Konkrétan, amikor bekapcsolom a TV-t, a DVB jelforrásokat keresi, és miután az IPTV settopbox a HDMI1 aljzatba van dugva, ezért meg kell nyomnom a jobb felső gombot a távirányítón."
Előbb a TV-t kapcsold be, utána a STB-ot! Automatikusan át fog kapcsolni a TV HDMI-re, ha a HDMI1 aljzatot használod.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest