Új hozzászólás Aktív témák
-
ASUS AiMesh-el én is szívtam, úgy látom nem vagyok egyedül. Végül TP-Link EasyMesh lett (AX53, AX23 és C6 routerekkel), tökéletesen lefedik az egész házat és az udvart. Beállításokkal se kellett sokat bíbelődni.
-
Jó lesz az Asus. Főleg akkor, ha már van egy eszközöd. Tp-link vonalon volna még használható, a szoftveres rész ott sem erős.
Ha picit jobbat szeretnél, akkor egy Unifi rendszer (ultra gateway, unifi u6+ ap két darab). Hátránya a bruttó ~145K-s ára. Itt rendben van a szoftver, van rá folyamatos támogatás, stabilak az eszközök és ha ki akarod próbálni, akkor már egészen jó áron is lehet kapni cuccokat használtan.
-
Sza_Sa
senior tag
Adj valami tippet, most raknám össze a mesh-t. Eddig Asusban gondolkodtam, mivel megjelenése óta egy ax92u-m van, és azzal meg vagyok elégedve.
Mikrotikot ne, az halandó ember nem állítja be, a cégnél legalábbis nekem beletört a bicskám.
szerk: 2 node elég, kábellel lenne egymáshoz kapcsolva -
Szoftveres vezérlés / monitorozás okán nagyon gyenge az Asus. Évekig használtam több családi lakásban aimesht. Amit ha sikerült összekínlódni, akkor ment rendesen, de a jó nem ilyen volt.
Érdemes a konkurenciát és magasabb polcos termékeket is kipróbálni.
-
blountex
senior tag
AX 58U teljesen rendben van, bár a vendéghálózatot ki se próbáltam, mert felesleges. Gyakorlatilag mindenkinek van már mobilnetje + ha valakinek mégis szükséges lenne akkor megadom.
Volt mellette egy AX55U router is, de azzal voltak gondok, a mesh hálózat nem mindig működött tökéletesen.
Viszont cserélve lett 58U-ra és teljesen hibátlan. -
Gomez86
őstag
Ezért írtam a végére hogy ha kész mesh rendszert vesz az ember akkor lehet hogy jó. És nálad ez a helyzet, szóval hurrá. Amit írtam arra vonatkozik hogy olyan router-ek amik amúgy papíron tudják a mesh-t, de gyárilag különálló eszközöknek készültek azok a gyakorlatban nem tudják (jól), ezért is tettem off-ba, mert nem ehhez a cikkhez szól, csak PTSD-m lett az asus meshtől...
-
mad823
őstag
XP4 mesh-em van, hibátlanul működik. Oké, egyszer az egyik node WiFi modulja meghalt, de szó nélkül cserélték. Ráadásul powerline backhaul-on megy különböző okokból kifolyólag, gond nélkül. Volt már vagy 4-5 Asus routerem, nem is vennék mást. Szóval vannak elégedett felhasználók is...
-
Gomez86
őstag
Két asus routerből álló mesh hálózatom van itthon kb 3-4 éve.
Egy RT-AX88U, és egy RT-AX92U. Egyik sem budget. A megvétel pillanata óta egy megbízhatatlan hulladék a hálózat.
Vagyis pontosítok: a vendég/másodlagos wifi része az. Soha nem működött jól. Nem fogadja el a jelszót, nem megy rendesen a 5-2,4 közti váltás (mondjuk ez a fő hálózaton sem).
Olyan eszközök prüszkölnek tőle mint egy iPad, és egy ilyen kijelzős Google home eszköz, szóval nem az van hogy az alis valami leesik róla néha.Mostmár be van állítva hogy hajnal 3-kor újraindítsa magát minden nap, így legalább a főhálózat működik...
Szeretem az ASUS-t mint márkát. Több eszközöm is van/volt tőlük (alaplap, VGA, egér, etc), de hálózati eszközt soha nem fogok tűlük venni.
Funfact hogy a családban van egy 2db RTX88-ból álló mesh is, ami pontosan ugyan ilyen hibásan működik.
Ha ilyen kész mesh-t vesz az ember az lehet hogy jó, de ha megveszed otthon összerakod és másnap nem tudsz belépni a vendéghálózatra akkor azonnal vidd vissza és kérd vissza a pénzt, mert nem fog megjavulni bármit is állítasz.
-
thomasa
senior tag
Annyira kíváncsi vagyok, hogy mondjuk egy Xiaomi Mesh System AX3000 ami töredék áron van, mennyivel tud többet/kevesebbet. Ok, csak Wifi6, de hát az eszközeim zöme sem tudja a wifi7-et.
-
Rozisoft_Bp
tag
Végre egyértelműen le van írva egy ismertetőben, hogy az adott mesh tudja a vezetékes backhault...
-
Ixion77
addikt
Az a Wifi7, ami nem támogatja a 6GHz-et, a lényeget veszíti el. Szerintem nem is szabadna 7-esnek hívni. Esetleg mondjuk 6.1
Pár hete vettem Asus RT-BE92U routert, és elég kiábrándítóak a tapasztalataim vele:
- Egyrészt nálunk valamiért 175eFt az, ami a csóró nyugatiaknak €270.
- De ami gyártóspecifusabb, hogy ez az új méregdrága hiperszuper router messze nem biztosítja azt a lefedettséget amit a korábbi Nighthawk X4 R7500 tudott.
- A sebesség meg elméletileg 9700 Mbps, gyakorlatilag meg a router közvetlen közelében levő két Wifi 7-es kliens közt is maximum 30MBps.
Szóval nem szeretem most az Asust router ügyben. Bár lehet, hogy a konkurencia is ugyanilyen vacak. Banana BPI-R4-et kellett volna talán venni inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest