- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #9299 üzenetére
Akkor kérd már meg őket, hogy ugyan magyarázzák már meg eme cikk utolsó szegmensét:
"Az előzetes felmérés szerint a CI+ szabványú modul szinte az összes Magyarországon kapható olyan LCD-tévével és plazmatévével kompatibilis, amely tartalmaz DVB-C tunert, a UPC listája közel 600 készüléket tartalmaz – amint látható, Panasonic készülék egyelőre nincs a listában, de a gyártótól azt az információt kaptuk, hogy a belső tesztek alapján a VIERA tévék is kompatibilisek a MediaCard szolgáltatással, a UPC-vel közös tesztelési eljárás pedig az utolsó fázisában jár."
Csakmert nekem ebből az jön le, hogy nem szabadna problémának lennie, de lehet, hogy nekem nehéz a felfogóképességem. Vagy ha esetleg azóta lezárult a "közös tesztelési eljárás", akkor ugyan publikálják már azok eredményét, mert gyanítom nem 2 fő Panasonic tulaj van az országban.
Hátha majd KTTech kolléga hozzá tud szólni a dologhoz, ha erre jár, azt még mindenképp várd meg!
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló. Bocs.
Most már sokadszorra hívtak vissza a jupicitől és az a végleges variációjuk, hogy csak STB-al fog működni. Mégsem megy a dolog Médiacarddal. Csesszék meg. Már tényleg nem tudom, mi a szart csináljak. Egyenlőre lemondtam az egészet és várok, hátha valakinek összejőn egy próba.
-
DM-Fan
Topikgazda
"A 3 napos téma az ez idő alatt történő meghibásodásokra vonatkozik. A "nem tetszik, visszaviszem és visszaadják a pénzem" az a távollévők között létrejött szerződésekre (ha a neten rendelted valamelyik webshop-ból) vonatkozik."
Igen, nagyjából ez a helyes.
Viszont:
"Fentiekben az lehet a bukó, hogy a beégés ugye szigorúan nézve nem meghibásodás."
De, az, ugyanis még a használati utasítás is ír erről a fajta elváltozásról (más kérdés, hogy ez nem garanciális probléma, de attól még egyértelműen negatív jelenség - és a vevőnek meg ugye pont az a probléma, hogy garanciát erre nem tud érvényesíteni, holott nem ő okozta a hibát), márpedig onnantól kezdve, hogy ez jelen van a részére eladott terméken, az már nem gyári állapotú. Itt akkor lehet gond, ha eleve értékcsökkent termékként adták el, mert akkor hivatkozhatnak arra, hogy ezért volt olcsóbb. Csak erre meg ugye illene felhívni a figyelmet, de az persze már a vevő sara is, hogy nem nézi meg alaposan, hogy mit is vesz.
"Esetleg zsebbe mobilt bekapcsolni hangrögzítésre, soha nem lehet tudni..."
Ezt inkább ne, abból ugyanis lehetnek problémák, ha a másik tudta nélkül rögzíted a beszélgetést!
-
Ennek azért olvass utána, mert HA NEM TÉVEDEK, akkor ez nem így van. A 3 napos téma az ez idő alatt történő meghibásodásokra vonatkozik. A "nem tetszik, visszaviszem és visszaadják a pénzem" az a távollévők között létrejött szerződésekre (ha a neten rendelted valamelyik webshop-ból) vonatkozik.
Fentiekben az lehet a bukó, hogy a beégés ugye szigorúan nézve nem meghibásodás. De ne hagyd magad lerázni, ha nagyon nem akarják cserélni, akkor vetess fel jegyzőkönyvet velük, hogy később nyoma legyen. Esetleg zsebbe mobilt bekapcsolni hangrögzítésre, soha nem lehet tudni...
Én ugyanígy jártam helyi Euronics-ban G20-as Panával. Szó nélkül hoztak 3 nap múlva egy bontatlan újat.
-
ktomek
aktív tag
-
ktomek
aktív tag
Üdv!
Vettem egy Panasonic TX-P42UX30E tévét. Állítólag egy hetet ment az üzletben, mint kiállítási darab, de "leginkább be sem volt kapcsolva". Sajnos a helyszínen éppen csak 10 másodpercre bekapcsoltattam (egyébként nem kapcsolták volna), éppen valami tévé adás volt rajta, és nem vettem észre, amit otthon igen: homogén fehér háttérrel a kép alján-tetején 1-1 tíz centis világos csík, valamint a kép közepén egy jókora, pár árnyalattal sötétebb téglalap látható. Gondolom nyilván való, hogy ezt a boltban "beleégették". Használtam eddig két napot, de nem tűntek el a hibák. Ma voltam a boltban reklamálni, ahol alapból mogorvák voltak (persze ez nem olyan fontos), és jöttek mindenfélével.. például, hogy számítógépet nem szabad plazmára kötni (HDMI) ...persze mondtam, hogy ennek nem sok köze van a dologhoz, ráadásul én eddig sehol sem olvastam ilyesmit. Azt mondták, hogy vigyem be, akkor nem "beszélünk el egymás mellett"....khm... Holnap lesz a napja, hogy viszem (ugyebár egy ekkora böszme cuccot nem egyszerű), semmi jóra nem számítok... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #9289 üzenetére
Nem rossz, amit csinálnak, de mondjuk részedről sem értem ezt a túlizgulást. Szabvány technológiáról beszélünk. Ha megfelelő conax-modult használsz és normálisan programozzák az encryption-key-eket, akkor az égvilágon semmi problémának nem szabad lennie. Nem a TV-kompatibilitásával lesz gond, ha gond lesz (szerintem nem lesz, hisz már a bejelentéskor megjelent cikk is kiemelte, hogy nincs gond a Pana TV-kkel sem annak ellenére sem, hogy egyelőre nincsenek benne a támogatási listában), hanem az ő algoritmusukkal. Az meg vicc, hogy a Te bajod, ha ilyen van. Nem kérem, az az ő bajuk, mert az bizony hibás teljesítés, mert arra azért nehéz hivatkozni, hogy az egyik legnagyobb konzumer gyártó termékével nem működik a szaros szolgáltatásuk. Nem arról beszélünk, hogy egy egyedi, berhelt készülékkel akarsz csatlakozni a hálózatukhoz. Ha nem működne, akkor igenis "vissza az egész" eset áll fönn, ne nézzenek már madárnak, hogy egy olyan szolgáltatásért fogsz fizetni, amit nem, vagy csak korlátozottan tudsz használni!
-
izur
csendes tag
válasz
Dumálni azt tudnak
Kíváncsian várom a fejleményeket mivel én is néztem ezt a megoldást a C3-hoz.
-
kalmanchris
tag
válasz
Már megint csak a nagy marketing duma meg a reklám, hogy nálunk ilyen is van ám!
Aztán kiderül, hogy még ők maguk se tudják mi is ez és miként, miben működik. Bravo UPC! -
dgyuri0123
nagyúr
Hali.
Ismét jupici.
Bocs,ha unnátok, de ez már az agyamra megy. Megint felhívtak és most meg azt mondja egy másik kislány, hogy utánanéztek és a G30 teljesen kompatibilis a Médiacarddal.
Kérdem, az meg hogy lehet, mert fél órája még azt mondták, a felét nem látom majd a csatornáknak????, Hosszú szünet................ majd újra felhívom és utánanézek, mondja a hang.Na erre varrjon gombot valaki.
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló. Megint én.
Most hívtak a upicitől és mondták, hogy nem fogom látni az összes csatornát, de nem tudják, hogy mit igen és mit nem és hogy összesen mennyit nem. Érthető? Emiatt a Panákhoz általában nem javasolják a Médiacardot, csak a boxot és ezért nincsenek fenn a kompatibilis készülékek között sem. Ez vajon hihető? Vagy csak az : "inkább lebeszélem, az ügyfelet, abból nem lehet baj" kategória? Most lóg az orrom.
Ötlet ? Valaki?
-
dgyuri0123
nagyúr
Helló.
Múlt héten rendeltem upicitől CI+-os variációt, de még a mai napig nem tudták megmondani, jó lesz-e a G30-hoz, ennek ellenére elfogadták a megrendelést, de ha nem működik, magamra vessek- mondták. Vicces nem? A Pana hivatalosan szintén semmit sem válaszolt
eddig ugyanerre a kérdésemre. Tele van a t.köm, hogy eladnak valamit és nincs hozzá sem háttértámogatás, sem műszaki felkészültség. (nem a Panára gondolok)Nagy a sötétség. Vagy csak nálam?
-
spiky03
veterán
Érdekes lesz.
Kalibrátor -
G.F.
aktív tag
Régen jártam itt, de most lenne egy kérdésem. Pana G20-asom van. Digi a szolgáltatóm. Egy pár hete sűrűn előfordul, hogy bekapcsolom a tv-t, és a DVB-C csatin az m1HD, m2HD a DunatvHD és a DunaWorld HD eltünik a helyéről, és máshova kerül (természetesen most az általam beállított helyre gondolok.) Mi zakkant meg? A tv? Az a furcsa, hogy ez a 4 magyar adó "mászkál", ami nem a tv-re teeli a gyanút. Nálatok előfordul ilyesmi? Mit tanácsoltok?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
marci85 #9279 üzenetére
Az UX30 már kifutó széria, elképzelhető, hogy lassan kifogy a készlet a hivatalos kereskedőknél. A webshop-okkal csak óvatosan, nem egy van, aki még a pán-európai garancialevelet sem adja, de egyébként az sem releváns, hogy mit írnak, mert nagy eséllyel nekik sincs készleten.
Amúgy 110 eFt-ból nem kapsz ennél jobb fullHD plazmát, tekintve, hogy pl. a Samsung-nak nem is volt ilyen kis méretű (42-43"-os) fullHD modellje tavaly. -
marci85
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem a TX-P42UX30E modelljét, de a hivatalos forgalmazóknál egyelőre nem találtam. Viszont több webshop kínálatában is szerepel, kérdésem hogy ezek mennyire megbízhatóak, szabad-e ilyen helyen vásárolni, hivatalos garancialevelet adnak-e a termékhez?
Illetve alacsony árfekvésben 110 ezer körül van-e jó alternatíva (fullhd, plazma, minimum 42col), mit ajánlanátok? (nem feltétlenül kell panasonic, de nekem szimpatikus az a márka, nagy elégedettséggel használtam a Pana CRT-t több mint 10 évigköszi!
-
tpeter77
addikt
-
tpeter77
addikt
srácok, tudnátok nagyon jó minőségű HD felbontáső RALLY vidót belinkelni nekem?
Sógrom rally nagy fan, és szeretnék neki mutatni valami jó videót, hogy lenyűgözze a tv -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
TheNimo226 #9259 üzenetére
Tisztázzuk: a GT30 nem a G30 utódja, hanem a vele egy modellévbe tartozó modell, ami gyakorlatilag a 3D-vel és a DVB-S tuberrel több a sima G30-nál. A 260 eFt a sima 50G30 ára, ha valahol az 50GT30-at látod ennyiért, ott valami biztos nem stimmel, a legolcsóbb webshop-ban is 290 eFt, az első, megbízhatónak nevezhető üzletben minimum 320, de inkább 360-370 eFt (hivatalos kereskedőnél ennyi). Soha nem volt ezeknél olcsóbb a normális boltokban, gyári garanciával. Könnyen lehet, hogy kiállított darab árát láttad. Döntsd el, hogy neked megér-e ennyit a 3D és az egyéb plusz.
A ghost elleni fehérmosás opciót nyugodtan el is felejtheted, ugyanúgy oda kell figyelni a panelre és kerülni a statikus képelemeket. Igazából 250-300 eFt közötti ársávban még mindig az 50G30 talán a legjobb vétel az 50"-os méretkategóriában. Az 50ST50 egyelőre még drága és nem hinném, hogy az EB-ig szignifikánsan csökkenne az ára. -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Bocs a hosszú hsz-ért de részletesen szeretném a Panasonic P50U30 vásárlás történetét leírni, mert tanulságos! Mi múlik a véletleneken és az eladók segítőkészségén.
Először az árgépen néztem szét, mert ott már 149e-159e között is láttam, ingyen vagy 3000-5000 Ftból hazahozzák a tv-t, de azokra nem lehetett venni plusz garanicát, de én 5 éves garival akartam megvenni.
A fórumon segítséget kaptam DM-Fantól abban hogy hol lehet plusz kiegészitő garanciát venni még a madaras bolt és a MM-on kivül, és kaptam egy linket hogy ezeken kivül még az Euronics, Saturn, Edigital üzletekben is van ilyenre lehetőség és ezek hivatalos Pana forgalmazók, ezért tudnak adni plusz garancia-biztosíást.
A Saturn-ban 400 Ft/km alapú házhozszállitás van, és mivel 200 km re lakom Bp-től, ez kicsit húzos lett volna, az Edigital-ban pedig már elfogyott, pedig abból lehetett volna ide is rendelni.
Elkezdődött a telefonálgatás, megkérdeztük az óceán áruházat: egyedül itt volt 2 darab bontatlan tv 179e, és itt 13e-ért 4 évre lehet kiterjeszteni a garanciát.
A MM-ban egy kiállított darab volt 170e-ért, és itt 5 éves garanciaszolgáltatást lehet venni.A feleségem találomra felhívta az egyik budaörsi Euronics áruházat mert már csak az volt nyitva 18 óra után, és csak a garanciára lettünk volna kíváncsiak, hogy tényleg lehet e venni plusz garit, és mennyiért. Igen, lehet rá venni, a gyári 2 éven felül még 3 évet 14e-ért, valamint egy biztosítást 17e-ért, ami törés és leesés esetén is fizet. Éppen volt náluk egy ilyen tv 167-ért. ( itt is sajnos km alapú a háhozszállitás, igy ez is kiesett
)
Másnap én nem értem rá, a feleségem felhívta a barcikai és miskolci Euronics áruházakat, hogy van-e lehetőség rá másik áruházból idehozatni a tv-t, mert nekik nem volt, és a pesti üzletből igen sokba került volna a házhozszállítás.
A barcikai üzletből azóta is várom a visszahivást......ezzel kapcsolatban.
A miskolci üzletben kapásból azt mondták, hogy" ilyenre nem hiszem, hogy van lehetőség, hogy a boltok között egymás között fuvarozzanak, de utánaérdeklődök" (az eladó is elcsodálkozott, hogy pesten ennyiért van ilyen tv, szerinte annak a boltnak ez valami egyedi akciója lehet).
Pár perc múlva visszacsörgött, hogy a jövőhéten el tudják hozni ugyanolyan áron, mint amennyiért ott van, de megnézte, hogy az országban azon kívül még 3 helyen van ilyen tv, igaz mindegyik kiállított darab.Annyit még tud segíteni, hogy mind a négynek utánaérdeklődik, hogy melyik ment a legkevesebbet és ígérte, hogy beégés nem lesz egyik tv-n sem, mert demókat futtatnak és nem tv adás megy rajtuk. A feleségem kérte, hogy ezek után már engem hívjon fel, ezt velem megbeszélni.
10 perc elteltével csörgött, már engem hivott, hogy a 4 tv-ből az érdi bontatlan, mert aki megrendelte, visszalépett és a tv a raktárban van kicsomagolatlanul azóta is, de van rá másik érdeklődő is úgyhogy amint hazaértem ültünk autóba leelőlegezni a tv-t.Feleségemnek nagy köszönetet mondok, hogy utánajárt a tv-nek, nélküle biztos nem ezt vettem volna meg!!!
ui.
Tegnap miskolcon beszaladtam a MM-ba falikonzolt nézni (nem volt megfelelő), és láttam azt a tv-t, amit csütörtökön 170e-ért mondtak telefonban - a törött talpút- de 150-re le volt akciózva az ára, vajon miért?
-
tpeter77
addikt
válasz
pkaresz #9261 üzenetére
Mindjárt leírom hosszabban a vásárlás menetét
Euronics-ban vettem a tv-t, és ott vettem az alap 2 éven felül még 3 év törés, leesés elleni védelemmel ellátott garanciát. A leesés, törés nélküli 5 éves gari pedig 2500-al lett volna kevesebb.
Az Óceán áruházban is lehet venni garit de ott 4 év a maximum, és az ósánban nem volt dobozos változat, csak kiállított példány.
Hülyeazértnemvagyok boltban amit árultak, annak törött volt a talpa, vajon hogy törhet el?!Gondolom emiatt vitték le 150-re az árát, de azt a modellt nem mertem volna megvenni.
-
tpeter77
addikt
válasz
janos666 #9248 üzenetére
szia,
Mi azért döntöttünk a P50U30 mellett a Samu D550-el szemben, mert a Samu 194ezres árához szemüveg nem tartozik, mindjárt kéne vennem 4-et és 5 év garit szeretnék hozzá, meg házhozszállíttatni stb... ezekkel együtt már 250-be lenne a tv.
Szóval ennyi pluszt pénzt nekünk nem ér meg az U30-al szemben. Pedig bevallom őszintén elgondolkoztunk ezen a feleségemmel, hogy azért a néhány 3D-s filmért miért adjunk ki 250-et, holott az U30-as 5 év garival kijött 180-ból. -
TheNimo226
csendes tag
Sziasztok!
260-300K-ért vennék TV-t.
Először a Samsung 40"-os D7000-én és az 50"-os Pana G30-on gondolkodtam, aztán, hogy kicsit jobb legyen az összehasonlítás alapja, Pana-ban már áttértem a Tx-P50GT30E-re, hisz már ebben is van 3D.Alapvetően ez utóbbi, tehát a TX-P50GT30 mellett döntöttem, de kiváncsi vagyok, hogy a fenti paraméterek mellett Ti mit tudnátok ajánlani.
Esetleg akinek van ilyen tv-je, leírhatná a tapasztalatait.Kritériumok:
alapvetően filnézésre, tv-zésre szeretném használni, elképzelhető,hogy párszor összekötném PC-vel és játékokat nyomatnék rajta. A tervezett használat és igénybevétel miatt talán nem okozna nekem gondot a ghosting, illetve ha jól tudom ebben a Pana-ban már van ennek javítására szolgáló szoftver, ami 1 óra alatt eltünteti/halványtja a ghostingot (nemtom ez mennyire csak marketing fogás és mennyire a valóság).
A 3D-hez nem ragaszkodom minden áron, de mivel először, amikor néztem az árakat a G30 és a GT30 nagyon hasonló árakon volt, így miért ne a többet tudó TV-t venném?
Samsung is tetszene, de G30-ról és utódjáról rengeteg jót hallottam, illetve 50 collos méretben a Samu már messze nem esik bele az én általam erre áldozott pénzbe.Még egy kérdés:
pár hete több olyan boltot is láttam (árgépen), ahol az 50es GT30E-t 260 körül adták, most viszont a neten 290-ért láttam egy helyen (de nem nagyon írtak semmit sem a kiszállításról, sem gariról), többi helyen meg 320-ért legolcsóbban... Ami akárhogy is nézem több, mint 20%-os áremelkedés. Mi a fene történt? Esetleg tudtok ajánlani helyet, ahol jó feltételek mellett normál áron adnák?Vásárlás tervezett ideje:
foci EB előtt, vagy elején, tehát máju végén, június elején. Egyébként ekkor szoktak jelentősebbet akciózni a TV-ken, vagy inkább utána esnek le az árak?Amúgy külföldi oldalak mellett ezt az elemzést láttam 42 colos verziójáról:
http://www.geeks.hu/tesztek/110823_panasonic_gt30_tx_p42gt30e_3d_plazmateve_tesztminden egyéb anyagnak, topicnak, fórumnak erről a tv-ről, vagy esetleg más, általatok ajánlottról kiváncsi lennék.
Előre is nagyon köszi:
Gábor -
wiggen123
senior tag
Sziasztok!
Teljesen elégedett vagyok a Pana P50C3-al.
Viszont érdekelne, hogy kikapcsolt állapotban mi az a kattanó fura hang, amit néha kiad?
Én arra tippelek az elektronikája hűl le és a miatt ad ki ilyen hangot. Viszont néha akkor is előfordul, mikor egyáltalán nem volt bekapcsolva előtte. Hazaérek melóból, leülök a laptopommal a nappaliban és egyszer csak kattan, vagy mi egyet.
Tippek? -
janos666
nagyúr
válasz
kalmanchris #9253 üzenetére
A legtöbb 2011-es Pana plazma zöldes a default THX vagy TrueCinema módokban. A HDTVtest-es David is megjegyezte már ezt, de tényleg látni is szabad szemmel.
(#9251) ZEN1TH
Kösz.
-
kalmanchris
tag
válasz
nobeige #9252 üzenetére
A true cinema mód miatt zöldes árnyalatú a pana.
Én is írtam már itt a fórumon, hogy annak ellenére, hogy szinte minden tesztben a true cinema módot említik mint legjobb képminőséget, nekem is az a véleményem, hogy ebben a képmódban minden enyhén zöldes-kékes árnyalatú. -
nobeige
tag
Időröl időre alkalmam van samu D550 és pana U30 plazmát néznem, mivel a kisebbik fiamnak mindkettő van. Egyformán 50 collosak, a samu a nappalijában van, a pana a hálóban.
Nem rossz a pana, egy bajom van vele: zöldes árnyalatú. A bőrszinek viszonylag rendben vannak ugyan, de minden másnak jól érzékelhető zöld beütése van. Megszokható, de ha van mellette másik tévé, akkor azonnal látszik a különbség. Azt is el tudom képzelni, hogy van aki észre sem veszi.
Az U30-on nincs lehetőség felhasználó által elérhető helyről fehéregyensúlyt állítani, csak a szervíz menüben lehet változtatni. A pana true cinema üzemmódban van egyébként.
A két tévé feketéje szemre egyformának látszik, a samu 1026-os firmware-je által okozott floating black jelen van. Hangsúlyozni kell, hogy nem a fekete szint romlott el, hanem pontosan ugyanazt a floating black jelenséget sikerült a samu mérnökeinek beépíteni a szoftverbe, ami a 20-as sorozatú panasonic plazmák jól ismert problémája volt.
A fiam még lusta volt megcsinálni a logic board szoftver javítást, bár már mindene megvan hozzá (emulátor szoftver, firmware file, hálózati kapcsolat).Képvisszamaradás (errefelé ghostként emlegetitek) tekintetében a két készülék egyformán viselkedik - van, de hamar eltünik.
(Nekem van egy 43D450-es plazmám - na azon viszont egyáltalán nincs képvisszamaradás. Alig hittem a szememnek! Lehet, hogy egy nagyon jól sikerült panelt fogtam ki?
Az 50C430-asomon van rendesem képvisszamaradás, de amilyen hamar jön, olyan könnyen meg is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest