Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balisz
senior tag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
atom18 #84247 üzenetére
30-as (2011-es), 50-es (2012-es) és 60-as (2013-as) széria. 40-es széria sosem volt (japán babona okán). Éveken belül pedig UT, ST, GT, VT szériák, kivéve a 2013-as évet, amikor már nem volt UT60, viszont a VT fölé még bejött egy ZT60 a prémium kategóriába. Az X-széria minden évben a HD-Ready modelleket jelölte. A modelljelölésekben a T betű a 3D-képességet takarta, 2011-ben voltak utoljára T-nélküli modellek (tehát S30, G30, stb.), amik csak 2D-t tudtak. Később már csak az X-széria volt 2D-only, az összes többi modell 3D-képes volt, így a T-betű is benne volt a típusjelzésben.
Ha arra gondoltál, hogy az adott, 2010-es modellévben mi volt a G20 fölött, ott már csak a GT20, a V20 és a VT20 volt.
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Ha nem nagy kérés és aki tudja leírná hogy milyen plazma tv-k voltak a g20 után sorrendben?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
Pityu89 #84245 üzenetére
Line bleeding: a nagy kontrasztú képelem feszültségváltozást idéz elő a sorban, amitől az azonos sorban levő, kotrasztos képelemen kívül eső képpontoknak megváltozik a kontrasztja a globális képi kontraszthoz képest. Kiélezett helyzetekben mai napig tettenérhető.
-
Ijk
nagyúr
80 centiről nézek a 40"-os UHD monitoron videókat, filmeket. Ez majndem 60°-os látószög.
2,5m széles vászont 2,3-2,5m-ről néznék kb ugyanezzel a látószöggel. Nekem ez optimális lenne.tutitibi: Akik epét hánytak a plazmára azoknak nagy része életében nem látott plazmát, egy részük áruházban a polcon és nagyon kevés volt az a hányad aki mondjuk a vibrálás miatt mégis LCD-re váltott.
A plazma videofileknek kellemes emlék, vágyálom, a nagy többségnek meg szitokszó olyan ellenszelet kapott. Egyszerűen képtelenség lenne ezt helyre tenni, esetleg ha valami új nevet kitalálnak neki ami még véletlen sem hasonlít a plazmára. Mondjuk Lézer-Led, arra biztos ugrana a sok birka. -
tutitibi
senior tag
Azon tűnődöm, amiket korábban írtatok, az OLED-et már 10 éve nyögik és még nem tört át, akkor az nyereséges szerintetek ? ne mááá, És azt sem tudják mikorra érik be , ha tudnák már kihozták volna készen a technikát, de nem még mindig nem. Igen, csak idő kérdése, de hát épp te mereszted a szemeidet nagyra és nem tudod mitévő legyél de tutira vennél egy jó cuccot, ha volna, de NINCS.
A gyártókat sem értem : ők is tudják azt amit már oldalakon keresztül mindenki leírt , mégsem tesznek semmit....
A PANA VT/ZT sorozat kiadása óta helybetopi van, lengertjük a a karunkat egyszerre , lengenek a mozgalmi zászlók de csak egy helyben járunk járunk, járunk már 4. éve....De senki nem tudja mi lesz.Amit az emberek megvesznek meg amire igény van : ez csak marketing semmi más, szerinted a plazmát nem lehetne maxra marketingelni, főleg MOST, hogy MÉG mindig nincs alternatíva ? egy kezdő marketinges megoldaná és utána a tömeg arra bukna.....Amit bead a média azt veszik, ha újra beadnák a plazmát a köztudatba, akkor azt (IS) vennék, hátha az OLED is beindulna jobban, az LCD meg ez a max. abból nincs mit kihozni, ezt tudja ..
Érdekes azért ez: a plazmát sikerült lejáratni a beégéssel pl. de te azt írod , hogy a "tömeg" azt se tudja mi az a mozgóképfelbontás, akkor feltételezem a plazma hibáit sem tudja a tömeg mint a sűrű csíkos kabátnál előforduló "vibrálás" vagy a ghosting, vagy a fehér feliratok-kal egyvonalban megjelenő halvány víszszintezés..... Ha valakik immunisak egy rossz featur-re akkor a másik ilyenre miért is nem ?
-
Ijk
nagyúr
válasz
tutitibi #84238 üzenetére
Plazma gyártás konzumer szinten 65" FHD-ben maximalizálódott. Nem versenyképes, legalábbis pár éven belül nem lesz az és akkor teljes csőd egy gyártást újraindítani.
Másik dolog hogy OLED BFI-vel bizony megveri a plazmát, és ez tényleg csak idő kérdése mikor teszik bele, vagy csinálnak elég gyors panelt hogy szoftveresen lejátszóról beletegyék.
Harmadik hogy alig van pár ember akit mondjuk a mozgóképfelbontás érdekel. Azt sem tudják mi az. Meg még sokmmindenre nem igényesek, egy hangzatos, látványos újítás több készüléket elad mint olyan képminőség amit sehol nem mutatnak be. Régen nem volt szokatlan nagyáruházakban hogy berendezett házimozi-sarok volt egyes típusokhoz, filmekkel demózva. Ilyet ma már nem nagyon találsz. A paraszt megveszi az 55"-os UHD tv-t 4m-re és elélvez a felbontástól, amit a belső lejátszója nyújt mert 30k-s lejátszóra már nem futja, meg minek az. Na ilyen embertömegre nem lehet plazmát eladni. -
tutitibi
senior tag
Ezért is adnék még 1 esélyt a plazma feltámasztásának. talán.
Mi volt az oka, hogy a plazmát kigolyózták ? A magas fogyi ?
Ez nagyobb probléma mint a BFI vagy a rossz mozgóképfelbontás ?
Az OLED-hez képest sokkalta olcsóbbban sokkalta jobb képminőséget lehet(ne) ma előállítani.
A tervek megvannak a gyártósorokat át lehetne állítani,
Soha ne mondd , hogy soha.... -
Ijk
nagyúr
Az a nagy baj hogy nívós japán gyártók akik nagy múlttal rendelkeznek mind egy dél-koreai gyártótól veszik az OLED paneleket, magyarán minden nemű fejlesztés az LG kezében van, akivel szemben mindig is fenntartásaim voltak tv gyártóként. Ha jól tudom mindenki más bedobta a törölközőt OLED fejlesztésben. LCD paneleket sem hiszem hogy maguknak gyárt mind, jóformán egy kasztnit és esetleg jobb elektronikát tolnak alá és eladják saját logóval.
Samsung volt még az esélyes hogy majd képes lesz OLED versenyben maradni, de ők is inkább az LCD-t tákolgatják tovább, most teljesen véletlen QLED-nek elnevezett "forradalmi újítással".Nekem az a gyanúm hogy majd szépen a kínaiak fognak rákaaszkodni majd az OLED csecsre, és miután felfuttatják a termelést szépen esnek is majd az árak. Persze ez megint csak optimista spekuláció, ami ugye már évek óta tart mint egy szar házasság amire azt hiszik már mindjárt jobb lesz csak még ezt kell kibírni.
Engem minimum 75", de inkább 85-100"-os képátló érdekel. 1,8m-re 75-85" kellene, 2,5m-re már 100". Mi más értelme lenne különben az UHD-nak, 50" FHD plazmán sem látom a pixeleket. Jelenleg egy 75"-os OLED még egy kisautó árával vetekszik.
-
Ispy
veterán
-
Sifre
senior tag
válasz
HoryThePooh #84231 üzenetére
Mit számít az, úgysem látod többet.
-
Viperator
őstag
(téves helyre került)
-
wrbbt2
csendes tag
ez még pont beférne a nappalimba
:
[link] -
Ijk
nagyúr
válasz
balisz #84223 üzenetére
Tudod ezzel az a baj hogy mindig az van hogy majd jobb lesz. Egy olyan technológiát kellene végre elsullyeszteni ami tulajdonképp 2008-ban kész volt a Kuro személyében. Eddig csak azzal sikerült többé kevésbé hogy abbahagytak a gyártást. Ez ám a siker.
Projektort kell venni azt hiszem. Nekem legalább 75" kelellne az meg úgy sem volt plazmabol. -
balisz
senior tag
válasz
tutitibi #84222 üzenetére
Az LCD és a plazma technológia is rengeteget fejlődött az indulás óta, közük nem volt a mostani állapothoz. Ehhez képest az OLED-nek csupán pár problémát kell megoldania, amiből mondjuk a mozgásmegjelenítés az egyetlen komoly. Hacsak nem dől be az egész OLED gyártás, akkor szerinted az évek alatt ez ne sikerülne? A technológia megvan, már csak úgy be kell építeni, hogy ne érintse túlzottan a fényerőt.
-
Ijk
nagyúr
válasz
atom18 #84217 üzenetére
Martian.
Sajnos ez a szomorú helyzet. Egyébként is elég rulett az LCD panel, mert vannak jobbak és kevésbé homogének adott típuson belül. És nem olyan frankó 65"-os tv-ket küldözgetni vissza annak reményében hogy majd hátha az új jobb lesz. A végén esetleg megunod és a 65"-os árából veszel egy 55"-os OLED-et aminek meg rosszabb a mozgóképfelbontása, de akkor már beleszarsz mérgedben az egészbe és elfogadod hogy jó lesz ez.
Az ember elvárná hogy 4-6 éves készüléket lecserél, kifizet egy kisebb vagyont akkor az minden téren előrelépés lesz. -
atom18
senior tag
Amit a videon láthatunk az egy vicc, hogy ilyenek vannak.... Komolyan mondom nem tudok ehhez mit szólni, de ez ami itt megy mint lcd mint OLED téren katasztrófa... egy 2010-es plazma szintet nem lehet hozni 2017-be....
Mi volt a film ami amúgy ment, nem tudod vagy tudja valaki véletlenül, ismerős volt de így nem jöttem rá. -
atom18
senior tag
válasz
DM-Fan #84212 üzenetére
Magyarul ahogy én azt látom nem éri meg eladni a tv-t egyenlőre, meg később se mivel ha lesznek olyan tv-k amik jobbak lesznek ettől akkor meg már a g20 nem sokat fog érni, szóval akkor meg azért nem éri meg már majd eladni. Azért az minden estre egy vicc, hogy egy több mint 6éves plazma szintjét sem egy 2017-es lcd sem egy 2017-es OLED nem tudja... EZ
-
DM-Fan
Topikgazda
Ez nem bevilágítás, hanem felhősödés, de nagyon durva!
Te jó isten, 10 éve is ugyanitt tartott az LCD, ugyanakkor a plazma már 10 éve is homogén volt. És ez egy 800+ eFt-os készülék. Sírva rohannék vele vissza a boltba!
dastier: simán lehet, hogy csak meglazult egy-két hűtőborda, vagy rögzítőcsavar. Akkor szokott nagyonn teljesítményfelvétel mellett zizegni a készülék, szóval jó esetben még alkatrész sem kell, szaki meg van (de egyébként alkatrész is van).
-
dastier
tag
Sziasztok!
4-5 éves szeretett plazmám elkezdett hallhatóan zizegni
Úgy értem a plazmáknál szokásos fényes jelenetnél hallható zizegésen felül is. Egy folyamatos alapzizegés, ami a már idegesítő kategória. Jobb oldalról (szemből nézve) hallom.Mire számítsak, egyre hangosabb lesz? Készüljek a legrosszabbra és kezdjek el tv-t keresgélni?
Javítás plazmánál? Alkatrész van? Szaki van?Pana P42S30E
-
Ijk
nagyúr
válasz
wrbbt2 #84211 üzenetére
Az új modellektől nem kell semmi csodát várni, ugyan azt tudják mint a tavalyiak, 3d nélkül és drágábban. LCD nem fejlődik sehova, majd meglátjuk ezt a QLED-et de van egy érzésem hogy megint nagyobb a füstje mint a lángja. OLED-et meg csiszolgatják, talán majd az ára is év végére mérséklődik de ha jól tudom bfi-t az idei modellekbe sem sikerült tenni.
270k-ért futott ki anno az 50ST60, ha lenne itt bármilyen fejlődés azóta akkor nem 160-ért vinnének el egy 6 éves 50"-os plazmát. Akik igényesek a képminőségre azok elkapkodják a használt plazmákat, többségnek meg tudjuk hogy jó az LCD is minden kínjával.
Most vitáztunk arról hogy egy felsőkategóriás 2016-os sony már majdnem st50 minőség, ami egy 2012-es középkategóriás plazma. Én még azt a majdnemet is kétségbe vonom olyan készüléknél, ami például ilyen bevilágítást produkál. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz
atom18 #84166 üzenetére
Csak hogy árnyaljam: még tavaly is azonnal elvitték volna az előző plazmámat, az 50G20-at 220.000 Ft-ért. Nem adtam oda, pedig jelenleg elég kihasználatlan, igen keveset megy, azt is ritkán. Egyrészt szentimentális okokból sem tettem, másrészt meg annyiból mai napig nem vehető ilyen szintű, és méretű TV, harmadrészt nem kér enni, elvan a falon. Nekem hiába mondja akárki, hogy szerinte mennyi a használtpiaci értéke. Ha szerinte annyi, amennyit mond, akkor vegyen annyiból mástól ilyet vagy ilyen szintűt! A használati érték számít, vagyis az, amennyiért jelenleg hasonló képességű készüléket tud venni, nem az egyesek által megálmodott érték. Mai napig elmosolyodok, ha ritkán odajutok és ránézek, majd beröffentem, ugyanis jelenleg is kenterbe veri a piacon levő, újkori árához közel álló LCD-k zömét. Ahogy BBéci említette: ebben a kategóriában egy-két Sony LCD tud labdába rúgni és kész. Keves barátom 55"-os Sony-ja kb. megközelíti, árban is nagyjából ott volt 2 éve, mint a G20 6 éve.
-
wrbbt2
csendes tag
válasz
atom18 #84209 üzenetére
Mielőtt megvettem a plazmát , nagyon sok (új) tv-t megnéztem , a terv az volt ,hogy vagy veszek egy használt egykori "csúcsplazmát" (krp600,vtw60) vagy veszek egy vadiúj tv-t . A legjobb új tv aminek (nekem legalábbis ) tetszett a képe ,egy 65"-os Sony volt ( sajnos a pontos tipusszámra már nem emlékszem ) , hosszabbított garival , akcióban volt valami 1200-1300 eur.- . Ennél több pénzt egy 65vt60-se adnék ki amúgy . De ha veszek egy új Sonyt - ami azért jó pár évig müködőképes - akkor soha az életbe nem lesz plazmám- ettől az élménytől meg nem akartam megfosztani magam . Új tv-t meg bármikor vehetek , de használt plazmát a németeknél csak addig a pár hónapig , amig még itt kint vagyok . Mo-ról már biztos nem autóznék ki egy használt tv-ért. Nem bántam meg a plazmát , tényleg szuper képe van , de mindent mérlegelve lehet , hogy az ismerősöd helyébe én is megvárnám az újabb modelleket , kigondolnám pontosan milyet is akarok , aztán a pénzzel a zsebemben nézegetném az akciókat , és ha lenne valami super leárazás
,lecsapnék rá . ( nem tudom merre laksz , de ha határ közelben , akkor a külföldi akciókat is érdemes figyelni. ( legyen valami haszna is , ha már beléptünk ebbe az EU-nal nevezett rabszolgatartó - gyarmat birodalomba
)
-
Ijk
nagyúr
Hetek óta bújom a teszteket. Samsung 65KS8000, Philips 65PUS7601, Sony KD-65XD9305 vannak 600-800k között. 3D csak a Sony-ban van márpedig nekem az kellene, viszont a Sony nem túl erős kontrasztban, edge-light miatt nem homogén és láttam olyan inhomogén paneleket fórumkon hogy elborzadtam. Mindegyik VA panel tehát közük sincs a plazma homogén képéhez, kontrasztban pedig még mindig elmaradnak.
Hidd el ha lenne ami határozott előrelépés, nem csak képátlóban akkor már hirdetném az ST50-et.
-
BBéci
legenda
Amit Salapp említett, az erősen megközelíti azt a minőséget, amit elvársz. Azt nem tudom, van-e 65 colosban és mennyibe kerül.
Valóban alternatíva a vetítés, ha valaki nagyobb méretű képre vágyik. Igaz, nem olcsó szórakozás, de vászonnal együtt, 7-800000 forintból elfogadhatót lehet kihozni. Nem új, hanem használt cuccokra gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- BestBuy topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Politika
- Temu
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest