Aktív témák

• DEW3yl

tag

A következő dolog nem feltétlenül kapcsolódik a plazma témához, de annál inkább a HDMI és a VGA "csatához".
    Szinte 1200 videóklippem van tehát (szinte) minden output és container lehetőség képviselve van, mivel ősrégi mpg-jeim és HD-s ts valamint mkv-jeim is vannak. Ezek nagyrészét már néztem is tévén és észre vettem valami nagyon furát.
    Van egy MPEG2-es 80 Mbps-es 1280x720p-s 60 fps-es videóm AC3 5.1-es hanggal. VGA-val összekötött monitoromon minden gond nélkül megy. Kipróbáltam S-Video-s TV-out-tal is, és ment minden gond nélkül (mind a tévé S-Video-jára, mind Kompozit videójára kötve). Ellenben ha DVI-HDMI átalakítóval és HDMI-HDMI (3 méteres Panasonic 1.3a-s Category 2-es kábel) kábellel összekötöm a tévével akadozik, szaggat és még a gépem is belassúl tőle. Ez amiatt is volt fura, mivel az 1920x1080-as Transport Stream-es videók mennek minden gond nélkül, igaz azok 30 fps-esek és 15-18 közötti a videó bitrátájuk. Akárhogy is nem értem, hogy miért csak HDMI összeköttetés esetén jelentkezik a probléma, főleg hogy a HDMI-vel ellátot lejátszók jóval az előbb említett bitráták fölötti értékeket produkálnak. Eddig nekem ennyi negatív tapasztalatom volt a HDMI-vel, ja meg hogy drága és csak fehér van (talán már nem csak) a Panasonic kínálatában, de hát valamit valamiért.

Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

Aktív témák