Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
malacyka
tag
válasz
hypno skate #2497 üzenetére
Igen, tudom, hogy odakint van ezüst színben is, de kicsit sokba lenne kimenni érte. Nem hinném, hogy MO-ra házhozszállítják, vagy ha igen mennyiért?
-
hypno skate
senior tag
Ki a franc tudja megmondani, hogy a Webshop-ok közül melyik szürke és melyik nem?
Mert a csilivili utcai portál hiánya is tud 5-10 % árkülönbséget eredményezni.Cifu meg rea4 mondjuk biztosan tud korrekt bótot, ami occó is, meg jó is. Pl. a hivatalos garis tesztcuccok is csak származnak valahonnan.
-
malacyka
tag
65. oldalon van.
-
malacyka
tag
Erről amit írtam nem tudsz semmi infót? Tudom, hogy a PV7 újabb, de egyrészt fekete, ami baj, mert minden hifi cuccom ezüst, másrészt tudtommal csak 1 HDMI csatija van.
Mondjuk ami a katalógusban van nem tom melyik modell, mert amit a neten találtam PV45 az nem így nézett ki.
[link] -
malacyka
tag
Pana TH37PV45 Metroban mától 169K. Megéri?
Ez még a G9 panelos asszem. Ettől függetlenül amire nekem kell, tv nézés főleg sport, és dvd arra jó lehet nem? -
pentium4
senior tag
-
paulkaresz
aktív tag
csak arra gondoltam,hogy a hosszabb(panel) élettartam a 7-es szériához képest előrelépés(ha egyátalán számít valamit),bár valaki kiszámolta hogy tizenegynehány évig kellene folyamatosan használni,ami egy kicsit életszerűtlen.addig valami más hal meg benne.de azért biztató
-
pentium4
senior tag
hali!
most vennék plazma/lcd tv t és nemtok dönteni
ahogy olvastam a plazma jobb, de kicsivel drágább dehát istenem!
annyi a lényeg hogy kb 3-5méterről tudnám nézni a tv-t, de sokat néznék rajta HD anyagokat, többnyire 720p, de akad 1080-as is!
mit ajánlotok számomra? én pana vierrát néztem ki?!
valami minőségi cucc kéne ami szép is és jó is
kösziP4
ui.: Sub-S nem neked ment, hanem mindenkinek aki tud segiteni
-
Sub-S
senior tag
válasz
paulkaresz #2475 üzenetére
Ezt most miért mondod nekem?
-
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Elméletileg pár új képjavító algoritmus került az új modellekbe, meg ugye magasabb a kontraszt. Plusz, ha HD-anyagot láttál futni rajtuk, akkor valószínű a 24p miatt volt nyugodtabb a képe a PV80-asnak, ugyebár a PV70-es ezt még nem tudja. Az azonos típusú, de kisebb TV-knek valahogy mindig szebb a képe, mint a nagyoknak, de ez lehet optikai csalódás is. Én nem igazán láttam különbséget a 37"-os és 42"-os 8-as modellek között, igaz, nem egymás mellett láttam őket, mert előbbit a Pana-nál láttam (és az ráadásul PV volt), utóbbit meg az EW-ben. A 42PX80-ról tudok nyilatkozni egy hónapos használat tükrében: szerintem tökéletes.
-
baryll
tag
Sziasztok! Ma láttam egymás mellett a pana PV70-es és PV80-as TV-ket. Az újak képe jobbnak (nyugodtabbnak) tűnt. Kérdés: a beállításokkal lehet úgy trükközni hogy ez az eredmény jöjjön ki? Vagy az új elektronika ennyivel jobb?
Nekem a 37"-os PV80 képe tűnt a legszebbnek. Valahogy élesebb volt a képe mint a 42"-nak. Persze lehet hogy megfelelő nagy távolságból nézve már nem lett volna különbség köztük. Mi a véleményetek? Üdv.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
szurmakotium #2482 üzenetére
Ha kibékülsz a 7-es széria hiányosságaival (pl. 24p hiánya, alacsonyabb kontraszt, gyengébb képjavító technológia, nagyobb fogyasztás, 7-es szériában nagyobb eséllyel előforduló selejtkockázat), akkor nagyon jó vétel. 50"-os TV, ráadásul elég jó paraméterekkel, 3 HDMI-vel. Nagyon jó vétel.
-
szurmakotium
tag
Láttátok hogy a 50pv700 -at már több helyen is meg lehet venni 330.000 -ért?
Mi a véleményetek? Megéri ennyiért?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
varjasz #2479 üzenetére
A Panashop-ot felejtsd el, ők csak rendelésre hoznak PX-et és PZ-t (vagy még arra se) és ráadásul dárgábban adják a PV-t, mint amennyiért megkapod a PX-et! Ha visszaolvasol, láthatod, hogy én pl. az EW-ben vettem egy hónapja a 42PX80-at és automatikusan adták hozzá a pán-európai garanciajegyet, szépen kitöltve a vásárlás napájval, így természetesen él az 1+1 év teljeskörű garancia. Több embernél is rákérdeztem az EW-ben, köztük a részlegvezetőnél és mindenki megerősítette, hogy egyrészt ottvan a saját garijuk, plusz a Pana gyári garanciája is. Sőt, náluk még olyan opció is lett volna, hogy ha plusz 30 eFt-ot leteszel megtoldják a garanciát 5 évre (saját EW-ös konstrukció, amiben biztosítás is van, tehát pl. töréskárnál is él a dolog), mondjuk nekem ennyit nem ért meg, mert van lakásbiztosításom, de jó tudni, hogy van ilyen is.
A szürkeimporttal tényleg nem árt vigyázni, ilyenkor többnyire úgy működik, hogy vissza kell vinned a készüléket oda, ahol vetted (már ha még létezik majd az a libakergető Kft., ahol vetted a nagykörút százhuszonhatodik kapualjában) és akkor ők visszaviszik oda, ahonnan hozták (pl. Németország) és legariztatják, ahogy tudják (ha tudják egyáltalán), vagy valami kókány szervízben megjavíttatják (jóesetben szakemberrel és nem ívhegesztővel). Ebbe beletelhet egy-két-sok hónap is, és addig persze csak vársz, mert cserekészülék az ugye nincs. Ez az ára annak, hogy kb. 5-10%-kkal olcsóbban veszed meg. Szvsz nem éri meg, jobb a tiszta forrás és ha bármi van, akkor is bármelyik hivatalos Pana szervízt hívhatod, nem kell feltétlen visszarohangálnod vele a vásárlás helyére.
Ha nem bízol másban, akkor szerintem a Pana is hoz neked külön rendelésre, de ez kb. 20-30%-kkal is drágább lehet, mint amennyiért egy multinál megkapod. Utóbbi ráadásul szerintem nem is csinál ügyet a gariztatásból - nagy számok törvénye. -
varjasz
csendes tag
Sziasztok!
A 8-as sorozat esetén egyik hivatalosan kapható model sem rendelkezik digitális tunerrel?
www.panasonic.hu oldalán nem találtam a leírásban. -
malacyka
tag
TH-37PV45 van valakinek? Holnaptól 169-ért lesz. Nem sok infót tudtam róla összeszedni. Gondolom 2006-os modell.
-
Sub-S
senior tag
válasz
paulkaresz #2471 üzenetére
Az élettartam nem egyenlő azzal, hogy mennyit kell a készüléknek kibírnia. Ha jól rémlik akkor már a korábbi széria fullHD-s modelleinél is 100.000 órának írták az élettartamot.
-
Palika71
őstag
válasz
paulkaresz #2471 üzenetére
Ez nem is volt OFF.
Gratula a TV-hez! -
paulkaresz
aktív tag
tegnap megvettem életem első plazmáját egy th42px8-ast.hát nem semmi! nem is tudtam hogy 100.000 órát kell kibírnia mig a korábbiaknak 60.000-ezret.néhány szóban hátha érdekel valakit.külsőleg olyan mint a px 80-as csak nem krómozott az alul futó csík,hanem szürke,valamint a hdmi -ből csak kettő van rajta.a spec-ben kevesebb színt írnak,de ezt halandó ember nemigen veszi észre.a tv-hez kaptam talpat is,ami korántsem természetes,például ha jól emlékszem az av planet oldalán opcionális.2-perc alatt már a talpán állt a tv(később megy a falra)és a bekapcs után 4 perccel már a tv adások is futottak(kb ennyi idő alatt hangolta be magát).a kép normál kábel tv-nél is gyönyörű,egy két kivétellel ami a crt-nél is gyenge volt.sajos az eurosport is ilyen,a képen a focisták nem eléggé kontúrosak.a kép beállítása egyszerű, a fehér fehér,a fekete fekete(nem szürke).a színek szépek élénkek,de több módon állítható a színtelítettséggel ill színhővel is.a fényerőt és az élességet is a gyári beállításnál lejjebb vettem.a 100 hz előnyét nem vettem észre,a kép szerintem minkét módban gyorsan reagál,de azért bekapcsolva hagytam.dvd-vel még nem próbáltam mert a mostaninak nincs hdmi kimenete a scart meg nem mutatja meg a tv tudását.a távja jó fogású,nincs rajta túl sok gomb,bár a csatornaváltót én föjjebb tettem volna mert szörfözéskor kényelmetlen a táv alsó harmadába nyulkálni.szerintem aki eddig várt hogy a crt lecserélje,annak már a belépő pana is jó választás.és végül Cifu emlékszel az első hozzászólásomra?22"monitort akartam venni tv tunerrel.jól megnőtt mi? köszönöm rea4 nek a jó vételt,ajánlom mindenkinek.ha valami fogalmi zavart találtok a hozzászólásban ne haragudjatok,én laikus vagyok,csak szeretem a jó tv-ket
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
szurmakotium #2468 üzenetére
Ezt Te honnan olvastad ki? A Panasonic honlapon még a 42PX80 sincs fönt, aztán egy hónappal ezelőtt mégis hivatalos eladótól (EW) vettem meg itthon, Budapesten. Csak azért, mert a Panashop közvetlenül nem forgalmazza, vagy esetlegesen csak rendelésre hozza (és ezért nem teszi ki a honlapjára, illetve a szóróanyagába), még nem azt jelenti, hogy nem is lesz itthon. Szerintem ne mondj le róla, hacsak nem fényévekkel jobb/olcsóbb a kinézett Sony. Én csak rábeszélni tudlak a PX80-ra, nekem nagyon bejött eddig, még a 42"-os is, az 50"-os meg egyenesen fantasztikus lehet.
-
szurmakotium
tag
Na végre frissült a hazai Panasonic oldal ...
Legalább megtudtam, hogy tényleg nem lesz 50PV80 itthon csak 50PV8.
Szóval nem kell várnom nyárig ... előbb is megvehetem a kinézett Sony-t -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Attipapa #2464 üzenetére
A 42PV7 és PV7P között lényegi különbség nemigen van, szerintem a 7-es utáni P csak régiókód lehet, úgy ahogy az ezévi modelleknél az E az Európát, az U az USA-t takarja.
A 42PV7P-nek ha jól tudom nincs D-Sub csatlakozója, viszont a gépre kötést nagy valószínűséggel meg tudod oldani egy DVI-HDMI átalakító kábellel (legalábbis egyik PV70 tulajnak gond nélkül ment így is), de várd meg, hogy valaki ezt megerőítse, aki próbálta is, mert én csak tippelem. Ennek csak az a hátránya, hogyha a DVD-det is HDMI-n keresztül kötöd a TV-re, akkor problémád lesz, mivel csak 1 darab HDMI csati van a TV-n és így a DVD-nél rákényszerülsz a SCART, vagy kompozit-bemenet használatára, ami azért nem ad 100%-ig olyan képet, mint a HDMI. Amúgy a monitorként való hasznosításáról lebeszélnélek, de filmet minden további nélkül nézhetsz rajta PC-ről is, ha tényleg sikerül megoldani a DVI-HDMI csatlakoztatást.
-
Attipapa
aktív tag
Üdvözlök mindenkit!
Az elmúlt hét elején vettem egy Panasonic TH-42PV7P tipusú plazma TV-t, és ezzel kapcsolatban 2 kérdésem lenne, ha tudna valaki válaszolni rá.
Az egyik az, hogy mi a külömbség a Panasonic TH-42PV7 és a PV7P között?
A másik pedig az, hogy annak ellenére, hogy a használati útmutató szerint notebook, ill PC nem csatlakoztatható hozzá, megoldható-e hogy a Winyón tárolt filmeimet TV-n keresztül nézzem, azaz öszze lehet-e valami módon kötni a két gépet?
Előre is köszönöm! -
Először is plazma vs. LCD téma: mindkettő jó valamiben, mindkettő rossz valamiben. Részletgazdagságra, világos jelenetekre az LCD-k jobbak általában, viszont a kép fényerejének homogenítása és a fekete terén a plazmák általánosságban jobbak. A plazmáknál zavaró lehet az enyhe vibrálás, ami pár típusnál észlelhető, illetve a ghosting jelensége (szintén típusfüggő, de a legtöbb plazmára jellemző), Az LCD-knél zavaró lehet az oldalon látható bevilágítás, a nem homogén fényerő és a változó háttérvilágítás-fényerő.
200e nagyon alsó határ, ennyiért 2007-es, belépő szintű modellek jöhetnek szóba, Panasonic TH-42PV7 például.
300e Ft határ alatt általános célra a Panasonic TH-42PV80/PX80 típust tudom ajánlani.
400e Ft alatt ketté kell választani, vagy FullHD felbontású 42" plazma, ez esetben Panasonic TH-42PZ80/85 v. PY80/85. Ezek akkor jó választások, ha egyfelől FullHD forrásról hajtod meg (Blu-Ray), és relatíve közel ülsz, tehát mondjuk 2,5-3 méternél nem messzebb (2,5-3 méterről már nem nagyon fogod tudni megkülönböztetni egy 42" fullHD és HD felbontású TV képminősége között a felbontási különbséget) HD felbontás esetén a per pillanat kaphatóak közül az LG 50PG6000-es, de ennél a ghosting jelenség bizony észlelhető, ha erre érzékeny vagy, akkor inkább várja, amíg a Pana TH-50PV80/PX80 típusok meg nem érkeznek... -
Sub-S
senior tag
"Igazad van, kontraszt növelhető a fehér erősítésével. Viszont az eddig is jó volt minden készüléknél. Tehát teljesen érdektelen, hogy az egyébként is remek fehérszintet"
A fehér a plazmák egyik gyenge pontja. Ha energiatakarékossági mód is be van kapcsolva akkor még tovább romlik a helyzet.
-
válasz
paulkaresz #2455 üzenetére
Mindent észrevettél. Sajnos nem tudom, hogy a PX8-as mennyire hajlamos a ghostingra. Amíg a PX80-asnál semennyire nem volt jellemző (vagyis akár percekig lehetett egy fehér szöveg fekete háttér előtt, akkor sem láttunk utána semmi ghostingot), addig a PZ85-ös már némileg hajlamos rá (igaz még mindig bőven a tűréshatáron belül). Sajnos PX8-ast még csak nem is láttam, így hülyeséget nem akarok mondani.
-
-
paulkaresz
aktív tag
üdv mindenkinek.szeretném megtudni a th37px8 px80 közötti külömbséget.amit a germán honlapon találtam:1 hdmi csatival több,több színárnyalat,sd kártyaolvasó a drágábbik verzió javára.cifu valamit nem vettem észre?a két tv között 30 e a difi(px8-as 215 az interhifinél)nekem jó választásnak tűnik .mindkettő 100hz-es mindkettő támogatja a 24p-t!
-
scorpy02
aktív tag
Várható lesz majd középkategóriát képviselő készülékekről is teszt? (Samu A557)
Argep.hu árai alapján ez még számomra az elfogadható árkategória lenne. Leginkább a 24p Real Movie körüli bizonytalanság aggaszt. Nagyon remélem, hogy a források nem igazolódnak be a 3:2-es Movie mode-dal kapcsolatban.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest