Hirdetés
Aktív témák
-
Naota
tag
Én nem sokat konyítok a plazmához, de szerintem ez a 3d progresszív pásztázás egy fésűszűrő lesz.
-
Naota
tag
-
Naota
tag
Beégés kapcsán két dologról beszélünk: a letörölhetetlen beégésről és az idővel eltűnő ghostingról. Ezek a képernyő korábbi tartalmát mutató foltok, amik akkor keletkeznek, ha nagy fényerő-/kontrasztkülönbségű területek vannak hosszabb ideig a képernyőn (pl. korhatárkarika). Jó esetben csak homogén fekete háttéren látszanak, rossz esetben máshol is. A ghosting fehérmosással, hangyaháborúval eltűnik. Vagy akár simán tévénézéssel is. Ha az illető kevésbé szerencsés, épp erre érzékeny típust választott vagy állat módjára használta a tévét, akkor pedig be is éghet, ami ennek a véglegesen ottmaradó változata. A gari nem vonatkozik rá és kábé a plazmák manualja azzal kezdődik, hogy erre figyelj. Fórumok információi alapján odafigyelés és átlagos használat mellett nem kell félni. Én például konzolozni fogok rajta, ha egyszer végre kijön egy modell, ami megfelel nekem.
Tehát nem akkora para, mint amilyennek tűnik. -
Naota
tag
Van FullHD és HD Ready plazma, tehát a felbontás nem jobb minden esetben. A képet sem mondanám feltétlen jobbnak. Élesebb, de a fekete és színek nagyon le vannak maradva a plazmától. Kinek mi a fontos. A ghosting meg típusfüggő. A beégést pedig el lehet kerülni, ha odafigyelsz.
-
Naota
tag
A webshopok árai szerint belefér a Q a keretedbe. De hogy egy MM-ben mennyi, azt nem tudom. Valószínűleg több. A ghostingot majd kitapasztalod. Gondolom nem egy csatornát nézel 4-5 órát, szóval ez nem számít túl extrém használatnak. Meg hát még egy csatornán belül is 60 percben 12 perc reklám van, ahol regenerálódhat a tévé. De ha esetleg jár erre Q9 tulaj, az megmondhatja, hogy ő miket tapasztalt. Amúgy itt tuti találsz olyat, akinek van Q9-e.
-
Naota
tag
válasz pentium4 #1031 üzenetére
Hát olyan nagyon sok lehetőség nincs. De a Pana 42PY70 a maga 420k-s árával még viszonylag közel van a büdzsédhez. Méretben viszont ez a 70 centis magasságon is túl van.
De ha nem ragaszkodsz a plazmához, akkor LCD-ben lehet hozni a FullHD-t 37"-ban is, ami méretben olyan 6x centi magas lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Naota
tag
válasz pentium4 #1034 üzenetére
Ha mindkettő fullhd, akkor szerintem a választás plazma természetes színei és villogó képe, valamint az LCD kifestős színei és nyugodt képe között történik. Legalábbis azokban az árkategóriákban, amikről itt szó szokott esni. Én azt mondom, hogy egymás mellett kell őket látni. Szó szerint. Aztán már ízlés dolga.
-
Naota
tag
Én láttam már. Plazmaként feketében és színekben leveri az LCD-ket, de ahogy az ára is mutatja (talán a legolcsóbb a modellévben) ez most a legkevésbé erős modell a piacon. Viszont ennyiért egy méretkategóriával lejjebbi LCD-t kapsz csak. Ha minden igaz, támogatja a 24p-t, tehát a felbontást leszámítva jövőálló.
Ha tetszik a képe a konkurenciával összehasonlítva is, és nem zavar az 1024*768-as felbontás, akkor szvsz hajrá ennyiért.
-
Naota
tag
Ha tévéadást, dvd-t nézel, akkor nem kevés a felbontás. Ha a két új konzol valamelyikét, vagy pc-t kötsz rá, akkor már igen.
De ezeknél a cuccoknál nincs mit tenni, a saját szemeddel kell látni, mert csak úgy lesz világos, hogy mit kapsz a pénzedért. Nézz ki egy pár típust és irány valamelyik nagy elektronikai üzlet három napi hideg élelemmel. Én a MM-ot ajánlom, de szigorúan nem azért, hogy ott vedd meg, hanem azon prózai okból, hogy a tévék mellé kirakják a távirányítót is, úgyhogy tudod állítgani a képet, vagy megnézni az extra feature-öket.
-
-
Naota
tag
válasz malacyka #2403 üzenetére
Nem is annyira a hangerő az érdekes itt, hanem a frekvencia. Akit zavar a táptrafó búgása, annak nem vigasz az, hogy csak 10 dB-lel teszi ezt, szemben egy PC mondjuk 26-jával. Egyén kérdése. Irány egy MM és a nagyobb térben elvesző hang miatt tessék a fület rátapasztani. Aztán kiderül, hogy egyáltalán hallja-e (életkor és frekvenciák függyvénye).
-
Naota
tag
37"-nál az 1024*720 a valószínű, főleg ha a gyártó is ezt adja meg. A webshopok által közölt műszaki információk általában az általuk először megtalált netes táblázatot tartalmazzák, nem igazán szabad rájuk hallgatni. Talán csak beírták reflexből az 1024*768-at.
-
Naota
tag
válasz malacyka #2411 üzenetére
Ez feltehetően annak köszönhető, hogy a plazmacellák mérete egy adott szint alá nem vihető a gyártástechnológiából adódóan, így egy kisebb panelméretet csak kevesebb cellából lehet összelegózni. Meg kell nézni őket egymás mellett, de szerintem a kisebb méretből adódó nagyobb relatív felbontás miatt a 37-es képét még jobbnak is fogod látni, így nem fog hiányozni az a 48 sor.
-
Naota
tag
Szerintem a fekete és a szürke nem áll olyan távol egymástól, de ízlés kérdése. Egyébként remélem a foci Eb és olimpia kapcsán lesz egy-két jó akció, hogy minden kétségem elszálljon.
-
Naota
tag
válasz malacyka #2416 üzenetére
Alapvetően két dolog miatt vannak kétségeim. Az egyik az, hogy meg tudnám-e szokni a plazma villogását. Ez igazából csak hosszú távon derülne ki. A másik az, hogy elég-e nekem az 1024-es felbontás. Valószínűleg igen, de akkor is kevésnek tűnik, pedig már láttam élőben, hogy annyira nem vészes.
-
-
Naota
tag
Hát a mért feketék így néznek ki:
"Plasma Television Calibrated Black Level (in cd/m2)
Pioneer PDP-4280XD 0.03
Panasonic TH42PX80 0.05
Panasonic TH42PZ70 0.06
Panasonic TH42PX70 0.08"Aztán ebből látszik, ami látszik. De kontrasztnövekedést nem csak a fekete sötétedésével lehet ugyebár elérni, úgyhogy azt nem érdemes belekeverni.
szerk.: Ja igen, a forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Naota
tag
Na akkor közérdekű információ:
Az AV Planet az válaszolta, hogy az összes 2008-as Panasonic plazmát a hivatalos magyar szakszervizben is érvényesíthető garanciával forgalmazzák.
Persze nem reklámozni akarom őket, úgyhogy érdemes utánajárni, hogy más webboltokban is így van-e ez. Illetve én a válasz ellenére javaslom a vásárlásnál a hivatalos Pana garipapír eszeveszett keresését.
-
Naota
tag
Ha már GT5P: tekintve, hogy 1280*1080-ban rendereli a PS3, érdemes lenne egy 50"-oson is megnézni, mert azok már 1366*768-as felbontásúak, ami egyrészt már egész közel van, másrészt meg mégiscsak 50-es és nem 37-es. Csak persze a cellaméret miatt ez is randa lesz, ha olyan közel vagy, hogy hozzáér az orrod.
-
Naota
tag
Szerintem kellett a 60fps-nek és a 2x-es AA-nak a tartalékerő, de ez igazából itt mindegy is.
Viszont, ha az 1024-es panel ellen a GT5P az ellenérv, akkor a FullHD túllő a szükséges technikai feltételeken. Amit én ajánlottam, az pedig alá. De igaz ez az összes konzolos játékra. Ha a Blu-Ray lenne a szempont, akkor elfogadom, hogy az 1366*768 kevés lehet. Pontosabban onnantól már egyéni érzékelés és nézési távolság kérdése a dolog. Aztán mindenki dönthet preferenciájának és pénztárcájának megfelelően.
-
Naota
tag
válasz Hammon Serra #2588 üzenetére
[Itt] a 2008-as Samsung katalógus. Svájci, úgyhogy csak a DVB-T-s modellek vannak benne, de más eltérés elvileg nincs az ezeken kívüli modelleknél.
-
Naota
tag
Nem ártana ismerni a büdzsét.
A 24p kell, ha HD vagy NTSC anyagokat akarsz nézni, szóval elég fontos. A 100 Hz a Panánál idén radikálisan csökkentette a jellegzetes plazma villogást, szóval ha zavar téged, akkor az is kulcskérdés. Ezen kívül van még a 100 Hz-es interpolációs képjavítás, az ízlés kérdése, de én speciel utálom, szóval számomra nem jelent előnyt.
Azt kell eldönteni, hogy 720p-s, vagy 1080p-s kell-e, aztán a pénztárcának megfelelően lehet márkát választani. A minőséget tekintve LG<Samsung és Pana<Pio a sorrend.
-
Naota
tag
válasz Eliot99 #2611 üzenetére
Ha 3 méterről nézed, akkor nem lesz gondod a felbontással. Durván 1,5 méteren belül már szemtől függően nagyon zavaró lehet. De játékoknál egy-két elvesző részlet szerintem nem komoly veszteség. Főleg, ha nincs mellette más megjelenítő, ami nagyobb felbontású. Fel sem fog tűnni. A plazma LCD-hez képest 'puhább' képe szerintem kifejezetten jót tesz a mostani játékok kevéssé élsimított képének. A plazmapanel gyors reagálása és jó mozgásfelbontása is előnyös, hátránya pedig a nagy kontrasztú képeknél előfordulható foszforlag, ami olyan, mint a projektoroknál a rainbow: vagy látod, vagy nem; vagy zavar, vagy nem. Ki kell próbálni. Amit még nem árt tisztán látni: a plazmák normálisan belőve általában jobban megközelítik a szabvány színteret, és annak közelében optimális a képük. Na most ha olyan látványos színeket és fényerőt akarsz előcsalni, mint amilyeneket LCD-n látsz, akkor a PV80-nál hamar bele fogsz futni a poszterizációba, úgyhogy a kép azokhoz képest lehet, hogy kevésbé lesz látványos. Összességében szerintem nem rossz döntés ez a plazma ilyen célra. Egyelőre nálam is ő tűnik a befutónak.
-
Naota
tag
Boxon a GTA IV 720p. Halo 3 640p.
-
Naota
tag
válasz hypno skate #2798 üzenetére
De a Q9-esek nem tudnak 24p-t. Én már ott tartok, hogy monitoron is hiányolom. Persze van akinek ez nem szempont.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest