- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: segít a játékok futtatásán a Project G-Assist
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- CES 2025: Acer Nitro V sorozatú gaming noteszek a belépőszinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Egér probléma
- CES 2025: ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce VGA-i
Aktív témák
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Zoliboy95 #1598 üzenetére
Zoliboy95 ne haragudj de a hülye 2 mondatos megjegyzéseidre nem kívánok reagálni... Itt érvek ellenérvek vannak, te meg mindig csak ideböffentesz egy ilyen 2 mondatos hülyeséget. Nem a flamekeltés a lényeg, max az, hogy ne billenjen túl egyik "oldal" se(húbaz megyek politikusnak).
[ Szerkesztve ]
-
Hammon Serra
senior tag
Szerintem a tapasztalatokat mindenki fogadja el, ha kér tanácsot.Aztán menjen el és vegye meg azt amelyik szinpatikusabb neki.
Itt a vége fuss el vége! 5 év bazározás után........
-
Sheltem77
aktív tag
válasz krisztianfz6 #1594 üzenetére
Nem láttam még ilyen ugrálást a tvn, este megnézem közelről ezt is.
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz Sheltem77 #1593 üzenetére
Én a két TV-t az elektropontban próbáltam ki, kértem egy DVD lejátszót, vittem itthonról másolt lemezt, eredetit, hasonlítgattam őket TV adásról is.
Ja, ami feltünt ott nekem, ha pld alul mennek az írások, mint pld a Hír Tv-n lent a kiírt hírek, akkor a Panán ugrálva haladtak, a Samu-n meg folyamatosan.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz hypno skate #1583 üzenetére
"Én pl. tőlük tudtam meg, hogy a pana azért jó, mert Samu panelből meg alkatrészekből csinálják. "
Ezekután menjünk a sugárba? Ilyen hozzáértéssel, hogy lehetnek bekötve azok a tvk?
1milliós kérdés: Aki tud normális szaküzletet(olyasmiszintűt mint a basys, panashop etc.) ahol az említett Q92 és PV70 ki van állítva egymás mellett normális jelről hajtva megfelelő fényviszonyok között ossza meg velünk(MM, Saturn, Electropont, Sugár meg mittudomén milyen "lerakatok" kizárva).
-
Sheltem77
aktív tag
válasz sanya_67 #1590 üzenetére
Nem az a gondom, hogy 2 készülék van egymás mellett. a Westendben lévő MMben is egymás mellett van Q92 és PV70 de a plázákban ezeknek rakás szar képük van, rámegy egy kábelről szétosztott tv adás az összes készülékre(ilyen helyen még színtorzuláson se lepődnék meg). Más megoldást találjunk akkor.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz krisztianfz6 #1584 üzenetére
Olvastam, hogy volt ilyen széria, elég sok tévét érintett. Senki nem fogalmazott így, hogy a "nagy pana" maximum a pioneerről lehetne nagy jelzővel beszélni plazma esetében. Viszont zöld színű fekete,meg a gyors beégés, valamint a samsungnak sokkal jobb a képe meg egyébként is szar a zoom a panában na ezek baromságok, egyszerűen vagy tudatlanságra vall, vagy félretájékoztatásra, esetleg hibás készülékre.
-
sanya_67
tag
-
krisztianfz6
csendes tag
-
Sheltem77
aktív tag
válasz sanya_67 #1571 üzenetére
Tudod 2 dolog van ami miatt már kicsit kibuktam és úgy gondoltam, hogy elég a hülyeségekből és mostmár ki kell állni picit a tv mellett, mert az emberek majd tényleg elhiszik, hogy érdemesebb Samsungot venni.
1. az AVX fórumon írja arc, hogy a pv60-600 képe jobb volt mint az új szériáknak egyébkéntis a panák hamar beégnek(na ez volt az első csepp).
2. amit itt fentebb írt valaki, hogy megnézte egymás mellett a 2 tvt és a pana feketéje zöldes volt(vagy valami szarrájáratott,szétnyúzott darab lehetett a plázában vagy nem tudom, de akárki akármit mond ezeknek az új panáknak a feketéje csodálatosan mély).
Én minden este mikor lefekszem tvzni mindig elcsodálkozok a képén még az igénytelen rtlklub reklámok is olyan gyönyörű színesek, hogy csak ámulok bámulok(holott 4 hónapja vettem). A feketéje egy álom.
Hozzáteszem amikor plázában néztem nem tetszett a képe csak mikor HD anyag ment rajta. Otthoni viszonyok között(vagy akár egy panashopban az üllői útnál ahol azért korrektebb körülmények vannak) teljesen más élményt / képminőséget nyújtanak ezek.
[ Szerkesztve ]
-
Sheltem77
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
sanya_67
tag
válasz Sheltem77 #1569 üzenetére
Nem neked szánom, de más fórumon is úgy védik a panát, hogy télleg gyerekes.
Én is azt mondom , hogy mindkét készülék szuper és valószinű, hogy a Pana szervíz korrektebb és ezt is érdemes figyelembe venni a vásárlásnál.
Menjetek el a Sugár elektropontba ott mindenki megnézheti egymás mellett a két masinát, de érdemes vkit vinni aki ismeri mindkét készüléket mert elég bénák az eladók.
Sztem én csak kifogtam egy normálisat. -
krisztianfz6
csendes tag
válasz Sheltem77 #1566 üzenetére
Itthon a nappalink a konyhával szinte egyben van, ha eszek akkor a TV tőlem jobbra van, ha a nappaliban ülök akkor szembe velem. Így tök jó, hogy ki tudom fordítani és evés közben tudom nézni. Így szoktam meg. Szóval nekem ez szempont, hasznos opció. Élni persze tudnék néküle.........de minek.......
Ilyen Zoom mód szt hiszem nekünk is van, próbálgattam még mikor új volt a TV, de úgy emlékszem, hogy gombbal cm-enként lehetett elhelyezni a képet a panelen, fel-le.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz sanya_67 #1561 üzenetére
"fejhallgató kimenet (na ez van nektek?) "
"egyébként óvodás dolognak tartom, melyik plazma a jobb."Egyik mondatodban kekeckedsz a másikban meg azt írod óvodás dolog. Gratulálok
Zöldes színű fekete...omg. Vak lennék? Nekem eddig mélyebb feketéje van a panának mint bármilyen tvnek eddig amit láttam(sajnos a plázákban azok között a fénykörülmények között nem igazán látni).
Otthon megnézem már este kikapcsolt állapotban tényleg "zöldes" e a kép(kétlem).
-
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1563 üzenetére
Panánál a Zoom2 es mód méretarányos(bár az tény, hogy a kép 2 széléből lemarad egy kicsi de kit érdekel).
Amennyiben boltban tesztelgeted majd a tvket Zoom2 re válts tv adásnál és nem lesznek ufófejek ;)
Amúgy annyira nem ufófejek én mindent autómata módban nézek és a tv frankón tudja, hogy kell belőni a zoomot.
Mondok egy példát, csakhogy lásd milyen frankó a Zoom a panában(úgyis mindenki a Samsungot dicséri oldalak óta ideje egy kicsit billentenem a libikókán):
Vegyünk egy dvd filmet ami 2.35:1 arányú film(a nagyon szélesvásznú)
Ez ugye alapból még 16:9 es tvn is szélesvásznú(az új filmek nagyrésze már ilyen), ezért automata módban fogja a tv és kihúzza teljes képernyőre automatikusan levágva a csíkokat. Igen ám de én minden dvdt eredeti nyelven feliratosan nézek ezért átváltok élből magyar feliratra. A pana érzékeli ezt, ezért alulra(!) visszahúzza automatikusan az alsó fekete sáv akkora részét, hogy látszódik teljes egészében a 2 sor felirat is. A kép méretarányos(! semmi ufófej vagy hasonló), tűéles, a kép széleiből minimális rész hiányozhat(ha hiányzik egyáltalán), és majdnem 100% ban kitölti maga a film a képernyőt, pedig ugye 2.35:1 ről beszélünk és nem 16:9 ről. Ennyit a pana "szar" zoomjáról.
Látom előre, hogy jön majd most a "ezt a Samsung is tudja csak jobban" kíméljetek meg ettől pls -
Sheltem77
aktív tag
válasz krisztianfz6 #1564 üzenetére
Ezt nem gondolod te se komolyan... Már miért lenne fontos szempont a forgatható talp? Ki akarja(rajtad kívül 1-2 kivételt leszámítva forgatgatni) naponta a százxcentis tvjét. Atyaég....Szép dolog, hogy védjük a saját tvnket de azért ez már picit túlzás
Egyébként megfigyeltem, hogy főlem a "Samsungosok"(jó ég hová fog ez fajulni) kezdik ezt a témát mindig, csak nem magatokat próbáljátok meggyőzni, hogy jól választottatok ?
Bocsi csak már ez a Q92 vs PV70 téma olyan lerágott, olyan unalmas. Mind2 tv kurvajó, és otthonra saját szobából 2-3méterről mind2 tv képe tökéletes(megfelelő jellel).
Még, hogy a forgatható talp is fontos szempont lehet, atyaég.
Ha 50ből 1 ember forgatja a tvjét akkor már lehet, hogy sokat mondtam.
-
Zoliboy95
tag
válasz krisztianfz6 #1564 üzenetére
Vegyétek csak a koreai csodát!
A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
szurmakotium
tag
válasz krisztianfz6 #1560 üzenetére
Köszi az infót. Hát ez eléggé lehangoló. El is bizonytalanodtam a Panát illetőleg, mert bár én nem nézek TV-t, az asszonynak azért van egy két sorozata amit nem szokott kihagyni ... Mit fog szólni ha hazacipelek egy negyed milliós tv-t és a helyszínelőkben mindenkinek UFO feje lesz ...
-
sanya_67
tag
válasz krisztianfz6 #1560 üzenetére
Nos. Amikor megvettem előtte sokáig nézegettem a Samsung 42Q92-est és a Pana 42PV70-et. Mindenben jobban tetszett az előbbi de szinekben teremészetesebbenk találtam a PV70-et. Aztán elkezdtünk szórakozni a Samuval, hogy Pana szineket hozzunk ki belőle. Lejjebb kell venni a szint, és sztem elég a szinhőmérsékletet meleg1-re tenni. Nem pont azok a szinek de itt már nem volt olyan érzésem hogy a Pana természetesebb, mindkettő jó volt, sőt.
Aztán amikor vége volt a képnek és jött a sötétség akkor lepődtem meg hogy a Pana inkább zöldebb mint fekete és ez a Samu mellett nagyon kijött. Ha megnézzük a kijelző színét már kikapcsoltan is zöldesnek látszik a Pana míg a Samu sötétszürke.
Még egy plussz a Samu mellett pedig az oldalán levő bemenetek: HDMI, kompozit, s-video - fejhallgató kimenet (na ez van nektek?) meg mit tudom én mi.
És a Panának nem forgatható a talpa valamint a Samu sokkal szebb mint szoba dísze!Samu javára +1 szavazat, egyébként óvodás dolognak tartom, melyik plazma a jobb.
Baj lenne ha mindekinek ugyanaz a nő jönne be!Emellett a torzításmentes nagyítás nagyon fontos nekem.
[ Szerkesztve ]
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz szurmakotium #1559 üzenetére
Nincs, döntő ok volt, hogy a Pana helyett a Samut választottam.
Panánál ez a sok Zoom felesleges, ahogy láttam, elég sokat játszottam mindkét géppel az üzletekben.
-
szurmakotium
tag
PV70 specifikációnál ezeket a képarányokat találtam:
Panasonic Auto/ 16:9 / 14:9 / kiegyenlített mód / 4:3 / Zoom1/ Zoom2/ Zoom3Ezek között akkor van vagy nincs olyan képarány mint a Samu Q92-ben?
Ki melyik beállítással néz Tv-t? -
erdoke
titán
válasz szurmakotium #1555 üzenetére
Már régebbi modellekben is volt 3 különböző fokozatú zoom.
A legjobb aláírás a héten
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz szurmakotium #1555 üzenetére
Nincs, ez a széles nagyítás üzemmód, ilyen nincs a Panában, torz mindig, és ez zavart volna.
-
szurmakotium
tag
válasz krisztianfz6 #1552 üzenetére
És ez a zoom mode nincs benne a Panasonic PV70-ben, vagy a PV700-ban ?
-
erdoke
titán
-
krisztianfz6
csendes tag
válasz Yellow73 #1551 üzenetére
Képzeld el az RTL klubbot. A samuQ92-es úgy vágja el a képet, hogy pont az rtl logo feletti részt és a korhatáros karika alatti részt nem mutatja, így teljes képernyőn nézheted az adást, de mégsem torz, a korhatáros karika is kerek, nem lapított. A TV2-nél és még rengeteg csatornánál így van.Sőt, ilyenkor a képet is tudod fel és le léptetni gombokkal cm-enként, ha pld ilyen képernyőmódnál nem látnád a hír tv-n alul futó feliratokat. Ez a zseniális képernyő mód miatt is választottam ezt a tipust. A tojásfejű emberkéket nem igazán szerettem volna nézni majd 300 ezer ft-ért. 4:3 arányt nem is használom, minek. Ez tökéletes formátum TVnézéshez.
-
Yellow73
tag
válasz Hammon Serra #1544 üzenetére
Jó-jó, de ha nem a széthúzós, hanem a tényleges 4:3 üzemmódban nézem?
-
Badb0y
addikt
Eddig LCD topikban voltam, most viszont érdeklődnék itt, miért jobb egy plazma az LCD-nél? 1 hónapja vettünk egy ismerősömnek egy Sharp full HD-s LCD tv-t és nagyon tetszik a képe. Viszont érdeklődnék, hogy egy hasonló árkategoriájú (500k) plazmának is lenne-e ilyen szép képe.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
erdoke
titán
válasz Yellow73 #1543 üzenetére
Panasonicnál a két sáv színét tudod állítani. Ha sötétben játszódó filmet nézel TV-ről, akkor sötétebb szürkét választasz, ha fényesebb jelenetek vannak, akkor világosabbat. Így jobbak az esélyeid beégés ellen. Eleinte mi is lapított fejűek ellen voltunk, de mára megszoktuk, és a Panasonic Auto nevű beállításon használjuk. Ilyenkor ha letterboxed adással találkozik (alul-felül fekete csík a 4:3-ban), automatikusan széthúzza 16:9-re.
-
Sheltem77
aktív tag
Megnéztem a Samu 42colos Q92 esét. Nem győzött meg, hogy jobb képe lenne mint a PV70nek...max túlszinezettebb alapbeállításon. Aztán lehet, hogy azért nem láttam szebbnek mert már megszerettem a PV70em franctudja, nekem nem jött be.
-
Yellow73
tag
Fehérváron persze más a szórólap
Bár én igazából a 50"-os PV70-nel kacérkodom. (meg a samu 50q92-esével) Ha egy hasonló akció keretében álvánnyal hozzá lehetne jutni egy 50" PV70-hez, az maga lenne a királyság!!!
Egyébként az új design nekem sem jön be annyira.Apropó: 4:3 üzemmódban hogy jelenítik meg a képet a plazmák? kétoldalt fekete marad a képernyő? Mert láttam már olyan Samsung TV-t, ahol a kétoldalt szürkére festette. Na az nagyon gáz lenne, mivel biztos használnánk 4:3 módban is TV adás nézésére, mert nem szeretem a laposfejű embereket és a tojás labdákat
-
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1541 üzenetére
Ha ilyen üveg lesz szállításnál/összeszerelésnél rohadtul kell vigyázni vele.
-
szurmakotium
tag
Esetleg aki kíváncsi az új 2008-as Panasonic plazmákra[itt megnézheti] őket.
Hát lehet hogy én vagyok túlságosan finnyás, de igazából csak a Z800-as design-ja jön be ... Jól értem és látom ez a "one-sheet-of-glass" egy teljesen egybefüggő üveg felület lesz ami a kávát is takarja? Az király lenne ... ilyen stílusú LCD monitorom (Neovo) van és a mellet hogy jól néz ki nagyon prakitkus és egyszerű a tisztítása is.
Talán még a Z85-ös ami elfogadhatóan néz ki de a másik nem nyerő kinézetre nálam .. akkor inkább már egy PV700-as
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz viharhozo #1519 üzenetére
Benne van a friss MM katalógusban is (Debrecen)! Sajna itt nem írják az állvány kódját, de határozottan Pna kód rémlik a boltból.
-
Sheltem77
aktív tag
Ultra-HD -t elfelejtheted 42colos méretnél.
Oledből még normális méretű sincs, az első 42 colosok méregdrágák lesznek, nem beszélve arról, hogy első szériás tvt új technológiásból venni elég nagy bátorságra vallana.
Bluerayekre szerintem nem korai alapozni 1-2 éven belül elterjed figyeld meg
Na mind1 nem akarlak én lebeszélni róla, énis elégedett vagyok a mostani tvmmel, de ha minimális összegért tudom majd cserélni 2008as modellre(aminek lehetőleg nem lesz égbekiáltó fogyasztása) akkor elgondolkodom...
-
eiken
csendes tag
válasz Sheltem77 #1537 üzenetére
könnyü mondani...de a kedvenc filmjeimet addig nem nézem meg ,amig megnem lesz az új TV csak már elvonási tüneteim vannak dvd-k felbonása úgyis 720x576,akkor minek várjak az új modellekre? a lényeg hogy mozi élmény legyen, és legyen egy tartós tv
A blue Ray-ekre még korai alapozni,,,,amigy USA-ban sincs kiadva a GyűRük Ura FUll HD-ben. És akkor minek várni,,,,mert a FUll-hd ára is lezuhan...jön az Ulra -HD meg az OLED.. -
eiken
csendes tag
Azért a PV7-t jelöltem meg mert az jóval olcsóbb! ha 260at adnék érte akkor tuti samsung, de 40 ezer árkülönbséggel, felmerül, hogy lehet hogy a Pana is megteszi.
Panasonic TH-42PV7 :5 szavazat ár:220ezer)
Samsung PS42Q92H :5 szavazat ár:260ezer) -
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1534 üzenetére
Mert van akinek semmi nem elég. 3 métertől 42colos plazma akárki akármit mond moziélményt nyújt(normális asztalival/hangfalszettel persze) sőt...Olyan fekete soha nem lesz egy moziban sem fehér vászonra vetítve mint ezeken a Samu/Pana/Pioneer plazmákon az tuti(ezzel lehet vitatkozni ez meggyőződésem).
Nem tudom...elnézegettem én a 720p anyagokat 1-2 méterről de ha egységben akartam látni az egészet hátrébb kellett ülnöm. Ott meg már ugye a fullhd előnye nem jönne ki. Igazságszerint nehéz objektívan ítélni, akkor lehetne ha lenne nálam egy fullhd tv huzamosabb ideig. Lehet akkor azt mondanám ég és föld a különbség így viszont nem.
[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
válasz viharhozo #1519 üzenetére
Ja elég irreális áron vannak a Pana állványok ... 120-150-között láttam én is őket. Egyedül a netdeponál volt 59 ezerér a pv70-eshez állvány decemberben akciósan de azt is elkapkodták ... MIntha úgy láttam volna hogy a bbstúdióban van 59-ért most ... De ezek is csak a 42PV70-eshez valók voltak ...
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Palika71 #1530 üzenetére
Én ha most szeretnék vásárolni kicsit türelmes lennék(tudom nehéz) és megvárnám a 2008as modelleket. Ezek az adatok elég durvák...Gondolom az árral sem lesz gond, a panasonic nem akarja elveszíteni a piacvezető szerepét. Én mindenkit lebeszélnék most Panasonic plazmavásárlásról...Meg kő várni az új modelleket szépen, kicsit még fázunk aztán itt a tavasz és meg lehet venni a csoda24pmegiszonyatkontrasztarányú készülékeket...
[ Szerkesztve ]
-
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1527 üzenetére
Nos ha előttem végignézel 2méterről 50colos tvn egy 3-3.5 órás filmet akkor megemelem a kalapom... Én a 42 coloson 2méterről néztem HDban a planet earth-öt de még ígyis mozgatnia kell az embernek a fejét közben, hogy mindent lásson(vagy én vagyok gyógyegér az is lehet). 42coltól szerintem (FULLHD ide vagy oda) 3 méter minimum kell. K**va nagy tvk ezek már
[ Szerkesztve ]
-
krisztianfz6
csendes tag
-
szurmakotium
tag
válasz Sheltem77 #1523 üzenetére
Elhiszem hogy ha közelről nézi az ember akkor rövid időn belül elfárad a szeme az embernek .. de a házi-mozi.hu [képméret és képfelbontás] cikke szerint az 50" -os TV-t minimum 2m-ről kell nézni, hogy full HD-ban élvezzük! Ha 4m-ről nézzük akkor 1280x720-as felbontást sem érzékeli az ember ...
Na de akkor kérdezem én ... Mi szükség van a full HD-ra?
-
eiken
csendes tag
Szavazás állása
Panasonic TH-42PV7 :5 szavazat ár:220ezer)
Samsung PS42Q92H :4 szavazat ár:260ezer) -
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1521 üzenetére
Nos 50 col feletti képátmérő nem nagyon érinti a "normál"(mit nevezünk annak ugye) méretű lakásokban/házakban lakó átlagfelhasználót. 42 col 3 méterre már tökéletes moziélmény, 50 coltól felfelé minimum(!) 4méter nézési távolság(ez tényleg minimum, elsőre jópofa lehet 3 méterről nézni 50colt, de pár óra múlva úgy elfárad az ember szeme, hogy mehet kamillázni).
Viszont a 46 colos 2008 as modellt megnézem valami plázában az tuti Érdekes méretválasztás...
[ Szerkesztve ]
-
Sheltem77
aktív tag
-
szurmakotium
tag
válasz Sheltem77 #1516 üzenetére
"2007es széria se legyen elfelejtve, abból is még legyenek eladások?"
Egy új széria bevezetésekor biztos figyelembeveszik a meglévő raktári illetve a kereskedelmi egységekben található készleteket is ... lehet hogy még bőven van a tavalyi modellekből ... először kifuttatják azokat ... és elfogy, vagy ha valakinek még kell HD ready az meg válasszon a kettő közül.
De az is lehet hogy egy bizonyos árszint alá nem akarnak menni a termékeikkel és inkább nem gyártják a kevesebbet tudó terméket, csak azért hogy a több feature-val rendelkező cuccos drágábban tudják adni ...
Nehezen hihető hogy a fogyasztói elvárás ilyen nagy lenne a full HD irányába ... ez a nyomást inkább a gyártói oldalról jön szerintem ...
Mindenesetre a csapásirány jól látszik .. 2009-re már csak full HD modelleket fog a Pana gyártani az tuti ... Bár szerintem is igazán ráfeküdhetnének a fogyasztás csökkentésre mert azon még lehetne mit faragni ... főleg ha 50-es képátló feletti full HD-ket nézzük ...
-
szurmakotium
tag
válasz hypno skate #1514 üzenetére
Hát igen .. ezért tervezek én is egy plazmába beruházni nem pedig várni egy kiforratlan jövőbeni technológiára ...
-
Sheltem77
aktív tag
válasz hypno skate #1517 üzenetére
Lehet, cserébe még mélyebb fekete lesz... 300-350W fogyasztás már baráti lenne, de szerintem ez egyelőre még álom marad 1080p panelek esetében.
-
-
Sheltem77
aktív tag
válasz hypno skate #1515 üzenetére
Igazad van tényleg ott van, bár az is igaz , hogy csak a fullhd-s modelleknél(a 720psre is elfért volna szerintem).
Fura, hogy ennyi FULLHD lesz és jóval kevesebb HD, vajon az a cél ezzel, hogy a 2007es széria se legyen elfelejtve, abból is még legyenek eladások? Gondolom gazdasági oka is van ennek.
Utolsó megjegyzésed az ami engem is foglalkoztat, vajon az új FULLHD modellek is benyalják a maguk kis 450-500wattjukat? Mert akkor azért elgondolkodtató egy normál háztartásba FULLHD tévét venni. Enyhén megdobja a villanyszámlát az tuti.
-
hypno skate
senior tag
válasz Sheltem77 #1513 üzenetére
Ott van az táblázat második oszlopában. "24p native reproduction"
Viszont ha jól látom, akkor mindösszesen két típus egy 42 és egy 51 inch-es lesz ami nem FullHD-s.
És megint nem döngetik a mellüket az áramfogyasztási adatokkal.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
hypno skate
senior tag
válasz szurmakotium #1502 üzenetére
Majd ha a Sony (vagy bárki más) képes lesz legalább 37"-os OLED kijelzőt gyártani és 200K HUF-ért árulni, akkor lesz jelentősége a sosem látott kontrasztnak.
Gyanítom, hogy addig a ma megvásárolt plazmák, meg LCD-k lazán kitöltik az elméleti élettartamuk legalább 2/3-át.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1497 üzenetére
Te én sehol nem találom az oldalon, hogy lenne a 2008as plazmákban 24p...
-
Sheltem77
aktív tag
válasz szurmakotium #1503 üzenetére
Ugyanígy gondolkodtam mikor a PV70 et vettem
-
Sheltem77
aktív tag
Szia!
Nekemis panám van(igaz pv70) és 3 méterről nézem. Onnan minden film tökéletes(!).
Arra figyelj, hogy ha nincs hdmi az asztalidon akkoris minimum egy jobbfajta komponens kábellel kösd össze(ebben az esetben nem árt, ha az asztalid tud progresszív pásztázást illetve 108mhz videójelátalakítást).
A panát nem fogod megbánni
-
eiken
csendes tag
Nem közvéleménykutatok, hanem TV-t akarok venni!!!
Panasonic TH-42PV7 :4 szavazat ár:220ezer)
Samsung PS42Q92H :4 szavazat ár:260ezer)Zsebpénzarátabb dolog aPana! kb 5évre venném, Többnyire DVD film nézéshez! A lényeg hogy élvezhetően nézzem a látványos kedvenc filmjeimet, ugy, hogy nem ment rá a gatyám. pár év és utána ugyis könnyen kifizethető az OLED!!! Amugy valaki megjegyezte, hogy miért nem az ujabbat veszem drágábban, mindig lesz új! Műszaki világ átka-előnye
Plusz kikell fizetni feli tartó: kb 15-20ezer
dvd erősítő,stb tartó: max 40ezerEgy mellékes kérdés: ha 42"oson nézek egy régi filmet, pl Bud Spencer filmet, ugye annak nem olyna jó a felbonása- képminősége...akkor nagyon zavaró a szemnek?? 3m távolságból? vagy ezért nem lesz olyan pixeles,,,,?
-
Zoliboy95
tag
A Panára voksolnék!
Nekem is az van (42PV70). Egy percig sem bántam meg, hogy a Panát választottam!
Régebben írtam, hogy a Samu-cuccokkal nem vagyok megelégedve, főleg a szervízük hozzáállásával. "Nagyon" nem korrektek!
PANA FOREVER!!!
A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
-
eiken
csendes tag
Panasonic TH-42PV7 :3 szavazat
Samsung PS42Q92H :4 szavazat -
szurmakotium
tag
válasz Sedwick26 #1501 üzenetére
Ez totál szubjektív hogy nem éri meg neked az 50K többletet. Csak a felsoroltak miatt én sem vennék PV70-est, de nekem pl. a PV7 kávája abszolút nem tetszik ...
Alapjába véve semmi elegancia nincs a PV7 megjelenésében .. szerintem.
Most lehet, hogy ez másnak nem számít, meg ez egy utolsó dolog, de ha ennyi pénzt kiadok valamiért akkor az tetszen, és kikapcsolt állapotban is legyen a nappali dísze ...[ Szerkesztve ]
-
szurmakotium
tag
Hát a PZ800-as szériára az írják hogy "improved native contrast ratio of 30,000:1".
A PX80-ra meg 15,000:1 ami ugye 5000-tőbb a jelenlegi PZ70-hez képest ...
Dehát sose lehet tudni ... olyan nagy jelentősége nincs ezekenek a kontraszt számoknak szerintem ...Amúgymeg egy darabig még mehet a plazma gyártók közötti kontraszt licitálás míg elérik a Sony OLED 1,000,000:1 kontraszt értékét ;-)
-
Sedwick26
tag
válasz krisztianfz6 #1496 üzenetére
Én pl olvastam az avx-en a kivesézést, és pontosan ezért döntöttem el látaltlanba hogy Samu 42q92 lesz az áldozat, azonban mikor megnéztem a kettőt (PV70) a MM -ban akkor nagy csalódás volt-az a bizonyos mű kép (előző hsz-eimben), amit még a C szériánál sem láttam. Ekkor döntöttem el-PV70-él maradok, azonban 50.000 Ft.ért olcsóbban 42PV7-ami csupán
1 HDMI minusz
2000:1 kontraszt minusz
mini D-SUB PC csati minuszSzerintetek ennyi megér +50.000 forintot?.- én úgy gondoltam, hogy nem, és jelenleg a PV7P a kiszemelt (egyenlőre) végleges plazma.
Tehát a PV7 re szavaszok!!!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest