- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
Aktív témák
-
LJoE
senior tag
én itt vettem DVI-HDMI kábelt, 5 méterest, 4500 forintért, aranyozott végű, és elég masszív a burkolata is
nekem tetszik a kép amit átnyom a tévére (pana TH-42PV45)
most már brutál lusta mód így játszom, wireless gamepaddal
www.sini.hu
[link]
ilyen, csak aranyozott
a Wesselényin van egy mintabolt isHa a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!
-
Chris82
senior tag
Vettem a tv-hez egy komponens szalagkábelt, de csak a piros szín van jelölve mind a két felén. A másik két csatlakozót sorban beköthetem? Ha rosszul kötném be őket, akkor észrevenném a képen?
A kábelen akkor értelemszerűen a piros után a kék illetve zöld jön, ezért nem jelölik? -
Chris82
senior tag
Ja a tv 30kg
-
Chris82
senior tag
Az üveg 7-8mm vastag, a két tartó oszlop közötti távolság 80cm
-
Chris82
senior tag
Még egy kérdésem lenne. Az új plazma tv-t egy üveg tv állványra tettem. Szerintetek kibírja, mekkora ezeknek a terhelhetősége? Előtte egy 63cm-es hagyományos tv volt rajta, azt elbírta. Félek hogy egyszer leszakad alatta. Van ezzel kapcsolatban valakinek valamilyen tapasztalata? Milyen vastagnak kell lenni az üveglapnak?
-
Ceko
senior tag
válasz #54715584 #880 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! A végén egy 42-s Samsung Plazma lett belőlle
Viszont abban segíthetnétek még,hogy hol és milyen HDMI kábelt tudnék beszerezni ami nem horror összeg,és minőségre is jó! Vagy netán melyik internetes áruházból érdemes rendelni és milyet?
KösziLégy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Megjött a PV70-esem. Az eladó azt mondta, hogy járassam 10-12 órát. Szükség van erre szerintetek? -
törölt tag
nem sok
en pl hanyagolom a kivetitot, miota plazma van, pedig a vaszon 180*180 -
Jannn
aktív tag
3 méterről 106cm? nem shock?
-
Ceko
senior tag
Sziasztok,a segítségre lenne szükségem!Most szeretnék venni Tv-t csak nem tudom hogy plazmát vagy Lcd-t vegyek,94 és 106 között vacillálok,mindenképpen HD-t szeretnék.A Tv-t Kb 4 méter távolságból fogom nézni,és sokat játszanék rajta xbox 360 konzollal(jahh és UPC Directes előfizunk van nem tudom számít-e).Szóval a kérdés az hogy a kevés szempontot tudva ti melyiket tanácsoljátok??Nekem nagyon szimpatikus márka az LG,nektek mi a véleményetek róla?
Köszönöm a válaszokat!Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
daninet
veterán
köszi hogy ezt elmondtad mert nem értettem.. elméletileg minden viera HD legalábbis ezzel reklámozzák de mikor mi vettük még nem nagyon dicsekedtek vele. Meg aztán a dobozán is csak progresszív váltósorosat ír semi ''HD ready'' monyuk annak gondolom feltétele egy hdmi bementet. Majd veszek egy átalakítót láttam sokfelé, akár egy X360 vagy ps3 átalakítója is jó hozzá.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Jannn
aktív tag
Én nem veszem észre a gépemen hogy szaggatna.... Kipróbáltam egy ilyen 23.976 fps-es sorozatot 60, 72, 75, 100, és 120Hz-en is, de nem láttam különbséget...
A pana tv hány HZ-ig engedi magát állítani? A MM-ban nyomkodtam egy PV7-est és a menüben van egy 50-100Hz váltás opció. 50hz-en iszonyatosan vibrált, majd kifolyt a szemem.
Egyáltalán ez a TV hány Hz-es? 100?? Mert az lcd-knél nem számít a hz, plazmánál igen????
Ja, és ha hdmi-rpl rakod ki a képet 60Hz-en akkor az azt jelenti, hogy a tv is 60Hzen megy, vagy ''felnyomja'' a tv magát 100ra is?
[Szerkesztve] -
-
kovasz
senior tag
-
kovasz
senior tag
válasz Pipiripi #856 üzenetére
hat normalis vga-t kell venni... nekem 8m van a htpc meg a pv60 kozott es tokeletes kep van, jobb mint a 19''-os lg tft-n.
es a masik dolog ami az analog vga melett szol: ha sorzatokat nezel vagy barmit ami (kb minden) a netrol jon, az 23.976fps-el van kodolva. azt csak ugy tudod lejatszani szaggatas nelkul ha 72hz-re allitod a frissitest. na ezt hdmi-vel nem lehet.. -
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is azt tervezem, hogy veszek majd egy Panasonic TH-42PV70 plazmát.
Kérdésem a következő: Van egy Sony DVP-NS930 asztali lejátszóm ami elégjófajta Progressive scan stb viszont nincs rajta csak componens kimenet HDMI nincs.
Mindenképpen ajánljátok, hogy cseréljem le a plazmához az asztalimat is HDMI-sre vagy egy jófajta componens kábellel(profigold ot nézegettem) is jó képe lesz? Szóval jelentős a képminőségbeli különbség sima nem HD dvdk esetében? -
Zoliboy95
tag
Kicsit túlzásnak tartom az általad kijelentett mondatot, miszerint a dvd kihalófélben van.
Szerintem ugyanúgy ''megmarad'' mint a vhs, amit mai napig használnak.
A BR/HDDVD-nek legalább 2év kell mire lentebb megy az ára, illetve lesz hozzá ''kellő mennyiségű'' film. Ez a dolog még gyerekcipőben jár!
Akkor marad a DVI-HDMI kábel. Köszi a segítséget!A 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
Jannn
aktív tag
Most látom a SINI Kft-nél, hogy lehet venni olyan kis dobozkát amibe 4HDMI in és 1 HDMI out van, tehát a PV7es 1 hdmi-je nem gond
-
Jannn
aktív tag
Köszi a választ te vagy az én emberem Én is arra gondoltam, hogy ha véletlen nem menne DVI-n keresztül, akkor még mindig ott van a komponens analóg kimenet is (adtak a vid.karihoz ilyet is) és ott sem lehet rossz a kép, max a fanatikusok veszik észre a component vs. hdmi közti különbséget...
Egyébként játszani nem akarok, de van egy halom HD filmem, amit egy jövőbeni hdvt-hez tartogatok Az upscaling-es dvd lejátszók nem érdekelnek, a dvd-t egy kihaló félben levő dolognak tartok, inkább várok a BR/HDDVD combo playerekre. 1-2 év és simán annyi lesz mint 1 mostani dvd lejátszó.. -
Pipiripi
senior tag
válasz Zoliboy95 #857 üzenetére
Megnéztem a tv-m használati útmutatójában, hogy a hdmi csatlakozón keresztül támogatja a 720p-t. Gondolom ez felel meg az 1280*720-nak. Szvsz ha a driverben beállítom ezt a felbontást, akkor az elérhető legjobb képminőséget kapom filmnézés közben, hiszen a filmek felbontása is ennyi.
Szerintem a digitális összekötés jobb az analógnál. A monitorom is jobb képet ad dvi-n keresztül, mint vga kábellel...
[Szerkesztve] -
Pipiripi
senior tag
Először hagyományos vga vezetékkel kötöttem össze még az lcd-met, de nagyon gány volt a kép, mert az 5m-es kábel már túl hosszú volt. Ezért döntöttem a dvi-hdmi mellett, ami sokkal szebb képet eredményezett...
Ha 1280*720 ra állítom a felbontást, akkor tökéletes a kép, szal maradok ennél.
[Szerkesztve] -
Ragnar_
addikt
A PV 7 és a PV 70 között pont ez az egyik különbség a kontrasztarány mellett , hogy az egyik támogatja a PC bemenetet , a másik (PV7) nem. Én is utánajártam a témának , hogy ha pcről szeretnék filmeket nézni , akkor melyiket érdemes venni. Viszont ott vannak az Upscalinges HDMI-s DVD playerek , kb. 30k , és HDMI-n keresztül tudod nézni az MPEG2 felbontású DVD-ket felkonvertálva 720p , vagy 1080i -re. A PC-s bemenet támogatása a TV-n annyit tesz, hogy pl. HD DVD-t is meg tudsz nyitni a Winchesterről, vagy ha veszel egy Blu-Ray meghajtót akkor arról így natív HD-ben tudsz HDfilmet nézni DVI , vagy DSUBon keresztül. De ugyanezt akkor is meg tudod tenni , ha a TV nem támogatja PC bemenetet , de a VGA-d támogatja a Component kimeneten a HDTV-outot. Az más , ha játszani is akarsz a TV-n , akkor szerintem jobb , ha eleve olyan TV-t veszel ami támogatja a PC jelbemenetet, DSUB , vagy DVI , HDMI. Szóval én arra jutottam , hogy nem biztos , hogy feltétlenül kell a PC bemenet támogatás , ha PC-ről szeretnék DVD-t nézni , arra ott a TVout Component kimenete , ami általában megfelelő minőségű. Akinek van PV 60/ PV70 - es TV-je és a VGA-ja tudja a HDTV outot component kimenettel esetleg leírhatná , hogy jelentős-e a képminőségeltérés a TVOUT és a direkt PC képminőség között.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
kovasz
senior tag
válasz Pipiripi #847 üzenetére
na...
a hdmi csak mindenfele elborult felbontaskat tamogat amit a tv/megjelenito altalaban nem. kiveve a full hdtv felbntasu cuccokat.
ezert ha a desktop-od 1024x768-ban megy es a palzma is ennyivel menne nativan szepen ha hdmi-vel hajtod akkor 1024x768-rol felskalazza a kepet 1280x720-ba majd onna atv vissza 1024x768-ra. ettol lesz gany a kepminoseg es rosszak a szinek.
a tv-n viszont van vga bemenet azza 1024x768-al lehet a tv-t hajtani atmeretezes nelkul. igy lehet a legjobb kepminoseget elerni.
h amindekeppen hdmi-ni akarsz akkro a lehet legnagyobb felbontast allitsd be a vga-n amit atv meg tamogat. ilyenkor a nagyobb felbonta smiatt valamivel jbban mukodik az atmeretezes.
de ha minoseget akarsz akkor vga-val hajtod nativ felbontason es sw scalert hasznalsz a lejatszo programban pl lanczos algritmussal. -
Pipiripi
senior tag
válasz Zoliboy95 #845 üzenetére
Na próbálgattam egy kicsit
Rádugtam a tv-t kikapcsolás nélkül, és a driver menüben egyből megjelenik az 1280*720, amit addig nem lehet állítani. Beállítás után egy kicsit lelóg a desktop, de a tv képméret beállításai között meg bejön vmi ''csak pásztázás'', és így pontosan beméretezi. HD filmnél át kell kapcsolni 16/9-be, és gyönyörű tűéles képe van, láthatóan sokkal szebb a dvd-nél. Ennél a beállításnál a tv 1280*720@60hz-t ír ki.
Ezután átkapcsoltam 1024*768-ba, a tv-nek ennyi a felbontása. Így recés lesz a filmben a tárgyak széle, mint amikor egy játéknál nincs bekapcsolva az élsimítás, és 16/9-be állítva nem jó a kép, csak ha kézzel beállítom a nagyítás funkcióval. A tv pedig 1920*1080@60hz-nek érzékeli. De így szarabb lett a kép mint 1280*720-ban...
A vidkari egy szutyok 7300LE. Szvsz a pana tv-vel is tuti műxik a dolog -
Pipiripi
senior tag
válasz Zoliboy95 #845 üzenetére
Nekem egy Samsung plazmám van, és hdmi-dvi kábellel van összekötve. A vidkari drivere szépen fel is ismeri a tv-t, és beállítja 1280x720-ra a felbontást. A desktop kicsit lelóg a képről, de ha filmet indítok el, akkor az pont jó méretű. A tv 1920x1080-nak ismeri fel, gondolom átalakítja magának 720p-re, mert az 1080-at persze nem tudja...
Egyébként a régi lcd-m is működött vele, szal sztem nyugodtan vedd meg a kábelt. -
Jannn
aktív tag
Még nincsen meg a tv, épp ezért próbálok érdeklődni, hogy kinek mi a tapasztalata. Elolvastam a Pv7-es és a Pv70-es használatiját is, egyiknél sem írják a PC-t a HDMIhez, de a ''www.avforums.com''-on van ''Panasonic PX70 (37'' and 42'') PC Connectivity Thread'' ami ugyanaz mint a Pv7 pv70 HDMI szempontjából (PX asszem digitális tuneres) és itt sokaknak megy dvi-hdmi-vel, sőt az is le van írva hogy a 16-9-es filmeket hogyan kell a Windows media playerben beállítani, hogy az 1024*768-ban is jó legyen....
-
Ragnar_
addikt
Ha elolvasod a PV7 specifikációját nem fogod benne megtalálni a Pc kompatibilitást. Ez kb. annyit tesz , hogy ha rákötöd DVI -al , akkor a windows nem nagyon fogja tudni , hogy milyen felbontású mit kötöttél rá. Nem kizárt , hogy látsz majd vmit a tvn , de a 720p és stb. valószínűleg nem fog menni. De ha a fórumon megy , akkor kösd össze és oszd meg a tapasztalataidat.
[Szerkesztve]Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
Csak TV outon tudod rákötni a TVre a PC-t. A Component bemenet analóg , de progresszív nagyfelbontású jelet tud továbbítani. Ezt a VGA driverből a TV out menüben lehet állítani vhol , hogy milyen kábelen küldöd a jelet. A component kábel olyan mint 3 RCA, arra kell ügyelni , hogy a megfelelő kimenetek legyenek kötve a megfelelő bemenetre. Ha a VGA-n nincs komponent kimenet akkor S-video , vagy RCA .
[Szerkesztve]Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
LJoE
senior tag
lehet, hogy láma kérdés, de akkoris felteszem, mert kíváncsi vagyok
4:3 arányban a két szélen megjelenik két csík, ez állítható, hogy világosszürke, sötétszürke, fekete legyen
a használati útmutat azt mondja, hogy minél inkább világosszürkére állítom, annál kevésbé ég be, ezek szerint a fekete könnyebben beég? miért?
a kérdés szempontjából érdektelen, de egy panasonic TH42PV45-ös plazmám vanHa a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!
-
daninet
veterán
válasz Zoliboy95 #829 üzenetére
csak hogy szaporítsam a hozzászólásokat a témában
mi amikor vettük a TV-t nagyon drágának találtunk panasonic faltartót (ha jól emlékszem az a vasdarab 4 csavarral volt vagy 50000) venni a tv-hez, 4 U szelvényből ismerős lakatos öszeheggesztett egy keretet rá pár lyuk, és kellett még egy 30 centi menetes szár, szal aprópénz volt az egész és az ipse is sörért dolgozott... lefujtuk alapozóval hogy ne egye a rozsda (ugysem látszik a tv mögül ki), menetes szárak bele a tvbe>felrakni a falra> szárnyas anyával meg rátekergetni hogy ne essen le.. a falban pedig 4 darab 150kilós dübel van ez se lesz baj.. szerelhetőség szempontjából katasztrófa, de kb 3000ft volt és jóval lopás biztosabb mert ugy fél óra volt feltenni
na mostmár az én bajomra is mondjon valaki valamit
[Szerkesztve]Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
ybyby izé az egy fajta bemenet olyan mint 3 svideo kell hozá egy átalakito kábel énis ezzel kisérletezek. Legroszabb esetben veszel egy olyan scart kábelt amiből komponens meg két audio jön ki énis ilyet használok. az x1600pro nem HD kimenetes kártya ugyhogy nem fogja ugysem hozni a minőséget
[Szerkesztve]Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
hali!
Tehát plazma TV. Egy régebbi Panasonic Viera HDMI nélkül csak a YPbPr komponens féle csatlakozó van rajta amivel elméletileg HD kozolokat lehet csatlakoztatni meg hasonlók. Utánanéztem sok helyen de nem találtam infót ezzel kapcsolatban csak anyit hogy ugye konzolos dolgokat dugdosnak erre a csatira és hogy ez tulajdonképpen AV.
Igy milyen minőséget érek el ha pl egy HD cuccot alakítva át erre dugom? A panasonic oldalán leírták hogy svideo, component, hdmi a sorrend ha a megjelenitést nézzük, ez ebben az esetben mit produkál?
A TV TH-37PA50E.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz kíváncsi #832 üzenetére
1.ha elosztod romlik a minősége mert zajt kap a toldásoknál akármenyire is überfain de nem fogod szemmel észrevenni ha megy mind a 3 tv ezért vannak az elosztók nem pedig kézzel blankolós a dolog...
2. azon a fél centin nem mulik a minőség ha a dugó ott olyan akor ez van.
3. van külömbség koax kábelek között persze és nem mind1 milyen hoszu... nálunk kb 20 méter és a discovery a legérzékenyebb csatorna erre tiszta hangyaMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljesen idetartozik, de azért mégiscsak megkérdezem Tőletek szóval itthon egyszerű kis kábaltvm van. Háromfele van osztva így sajnos még tovább romlik az amúgy se erős jel. Az első kérdésem az lenne, hogy ha három fele van osztva akkor az már automatikusan rosszabb adást jelent az egyes készülékeken vagy csak akkor jelentős a romlás ha mondjuk egyszerre működik a három készülék ? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ugye a falban ahol van a kábeltv aljzat van két ''lyuk''. A bal a tv a jobb pedig ha jól tudom a rádió, legalábbis a jobb oldalival lehet a rádiót fogni. Nekem most a jobb oldaliba van bedugva a koaxkábel mert sajnos mind a két fele ''pöcsös'' és, hogy a balba tudjam dugni másnak kellene lennie. Emiatt, hogy a jobba dugom rosszabb a minőség?
Azt is szeretném még megkérdezni, hogy van-e különbség koaxkábelek közül? Tudom, hogy béna az analóg adás, de ha egy drágább koaxkábellel egy minimális minőségjavulást el tudok érni akkor már megérte. A koax kábel hossza kapcsolatban áll a tv minőség romlásával? Pl ha a tv csak fél méterre van a tv aljazttól és én egy 5méteres kábellel kötöm össze, akkor romlik valamit a minőség?
Előre is köszönöm a válaszT!
Üdv kíváncsi''Jobb lábon meghalni, mint térdre kényszerítve élni!''
-
Jannn
aktív tag
Hi!
Nincs olyan köztetek, aki ''PV7''-es panát vett? Azon csak HDMI bemenet van (sima PC bemenet nuku) és sehol sem írják, h megy-e rajta a PC (DVI-HDMI kábellel) vagy sem.....
Esetleg valaki ''PV70''-en próbálta a HDMI-n keresztül a pc-t?
Azt írták 1 helyen hogy elvileg a ''PV7''-esen is mennie kell csak nem RGB színkezeléssel hanem YByby..-izén, de ilyet hol lehet állítani 1általán? (ATI X1600 Pro)
köszi előre is -
karyo
senior tag
válasz Pipiripi #815 üzenetére
szerintem sem kell ''bejáratni''. Egyébként nem igazán érzem, látom, hogy drasztikusan veszített volna a kontraszt, nagyon szépek a színek, én amúgy a géphez adott két csavart felfúrtam a falra, és ahhoz kikötöttem a TV-t. Így nem lehet olyan könnyen lerántani. Szerintem nem hülyeség ez. Nekem LG 42PC3R van, és zúgást sem tapasztalatok, sem más zavaró artifactot. A TV adás ( analóg ) szerintem nagyon jó, és a TV egyéb szolgáltatásait is nagyon élvezem. ( pl AVL = normalize ). Nem bántam meg.
Enjoy the silence.
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Megrendeltem a pana plazma tv-t!
Neten nézelődtem és találtam egy új típust: PV71
Tud erről valaki valamit? Drágább mint a PV70 -
Digital
addikt
A Cora-ban 08.31-től a TH-42PV70 299.990.- huf !
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Zoliboy95
tag
válasz Pipiripi #815 üzenetére
Sziasztok!
Én voltam aki felhívta a Panasonic ügyfélszolgálatot.
Megerősítették, hogy egy kacsa hírek ez a 200órás dolog.
Azt mondták, hogy nem kell ''bejáratni'' a plazma tv-t.
Nekem is pv70-em van, de én sem kötöttem ki a falhoz. Elég stabilan áll igy is.
Ez a szervízmenüs dolog engem is érdekelne! Üdv. ZoliboyA 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
Pipiripi
senior tag
Nekem PS42C96HD van, nem tudom mi lehet a különbség, de én nagyon meg vagyok vele elégedve. Olvastam itt, hogy a samsungnak nem elég sötétek a feketéi meg hogy hangosan zúg és hasonlókat, de én ezeket nem tapasztaltam. Sztem nyugodtan megveheted. Én is megnéztem a MM-ban. Épp egymás mellett volt egy samu és egy pana. Mindkettőnek gyönyörű képe volt, ugyanaz a hd adás ment mindkettőn. Beállítottam mindkét tv-t közel azonosra, de nem tudtam volna egyikre sem mondani, hogy jobb a másiknál. Mindkettővel jól jársz, akármelyiket is választod...
-
Pipiripi
senior tag
válasz kíváncsi #813 üzenetére
Én is olvastam itt ezt a bejáratás dolgot, és felhívtam a samsungot mi az Ő álláspontjuk. Azt mondták, hogy egyáltalán nem kell bejáratni a plazma TV-ket, és a fényerő csökkenést sem erősítették meg...
Az egyik fórumtárs is felhívta a Pansonicot, és ott is ezt a választ kapta.
Szal két hivatalos forrás is cáfolta ezt a dolgot, így részemről egy fórumokon elterjedt kacsának gondolom az egészet. Egyébként a kezelési útmutató sem ír erről semmit. Ha fontos lenne, akkor biztos szerepelne benne, úgy ahogy pl. az autóknál is szokott lenni. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Van itt valaki olyan, akinek Samsung PS42Q92-je van?
Nekem nagyon meggyőzőnek tűnt a MM-ban a Panasonic TH42PV70 mellett, főleg kábeltévére kötve. HD anyag mellett nem vettem észre különbséget, de az analóg jelnél jobb volt, állítólag egy beépített analóg jelerősítőnek köszönhetően. Viszont állítólag többet eszik, mint a Pana...
Szóval bizakodva várok minden hozzászólást a fenti két típus viszonyában.
üdv.
YxVs -
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Mint korábban is írtam van egy th42pv70-em. Utánaolvastam elég sok helyen és szerintem nem kacsa az, hogy az első pár száz órában gyorsabban csökken a fényereje. De ha kacsa is akkor se érdekel mert rontani nem ronthatok a helyzeten azzal ha ezt betartom. Szóval az elején mikor kérte akkor beállítottam, hogy ne dinamikus hanem normál legyen a beállítás illetve a fényerőt, kontrasztot a felére vettem. Ami érdekes volt, hogy pl a tv adón és mondjuk az av1-en is át kellett állítani, bár ez lehet, hogy csak nekem érdekes Még azt szeretném megkérdezni, hogy Ti kikötöttétek a falhoz a tv-t? Én megnéztem és nem tűnik rozogának így, hogy nincs kikötve/ rögzítve a falhoz.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom megnézni azt, hogy mennyit ment eddig a tv? Tudom, hogy a szervíz menüben van egy ilyen amit elvileg úgy lehet elérni, hogy a 99-es csatornára kapcsolok, majd ott a mély hangszínt maxra rakom a magast minre és nyomok egy index-et a kapcsolón és egy v/- a tv-n. Ekkore lép be a szervízmenü1-be majd utána be lehet lépni a 2-esbe. Én még az 1-esbe se tudok belépni. Bár lehet, hogy ez nem is jó panáknál.
Csak azért lenne ez fontos nekem mert olvastam olyanról, hogy valakinek újként olyan tvt adtak el ami bizony már ment nem is keveset meg persze ez arra is jó lenne, hogy ne kelljen írogatnom, hogy melyik nap mennyit ment csak egyszerűen megnézem és ha 200 óránál tartok akkor megint állítgatok.
Erre az 1024p-re még annyit, hogy a ps3 jobban néz ki 1024p-n mint 720pn pedig elvileg nem kellene, hogy ekkora legyen a különbség.
Üdv kíváncsi''Jobb lábon meghalni, mint térdre kényszerítve élni!''
-
Möhe
addikt
Kiegészítve és pontosítva a hsz-t!
Mostanság mindenki erről a 24 képkockás rögzítésről beszél ami a valós fimet mutatja és nem a 25 meg 30 képkockás pal és ntsc által megkurtított adásra. Bővebben itt: [link]
Nah csak annyit hogy csak a Full-HD-s tv-n lehet rendesen kiélvezni a BR,és HD-DVD filmeket? Lehet állítani 720p-re is vagy maxon megy a film és annyi? Nehéz megfogalmaznom kicsit mi is a nyűgöm -
Möhe
addikt
Hali.
Más fórumokon olvasgattam hogy aki most vett komoly plazmát és nézi a blue-ray filmeket szentségel mert nemtudja 1080p/24p -et a tv-je.Ez ugye a fullhd-s cuccokra vonatkozik. Ha nemtudja a 24p-t akkor kicsit röccen a képe a filmnek. Ha netán hozzájutnék egy blueray lejátszóhoz és rákötöm 1 pana 42pv70-re (ezt a tipust tervezem) akkor mire számíthatok? Katalógus szerint felkonvertálja a jelet de nemtudja a valós 1920/1080at. Én mit láthatok belőle? Vagy jövőre az új panelekben beleépítik ezt az ugymond 24hz-es képfrissítést? A hagyományos hd-ready panelba nemkell ezt beépíteni a kisebb felbontás miatt? Vagy a márketing ismét közbeszól és több bőrt lehuznak ugyan arról a termékről ez miatt? Meg a júzerről? -
Zoliboy95
tag
Hali!
A hivatalos tipusa: TH-37PV70P
Mint láthatod szerepel a ''P'' betű a végén.
Gondolom némelyik kereskedő elhagyja ezt a ''P'' betűt. Szerintem erről lehet szó.
Ez a tapétás ''beszólásod'' nagyon tetszett... Üdv. ZoliboyA 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- iPhone topik
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG OLED55B2 Smart Tv! 55"/ 4k-UHD/120hz/1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Magic Remote
- Beats Studio Buds+
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest