Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz whappela #48317 üzenetére
Teljesen jól összeszedted az említett modellek jellemzőit, helyetted nem tudunk dönteni. A C3 valóban fapados, de képminőséget tekintve talán a legjobb a három felsorolt közül. A D450 és D490 lejátszási képességei elmennek, viszont a 24p-t valóban nem kezelik rendesen - én ilyen TV-t biztosan nem vennék 2011-ben. A 3D-t is tudó D490-nel fölöslegesen drágítanád a dolgot, nincs szebb képe a D450-nél, ha meg nem szempont a 3D (HD-Ready esetében ne is legyen, mert elég használhatatlan ilyen felbontás mellett), akkor szerintem hülyéskedésre fölösleges efelé tendálni.
Normálisan kalibrálható, 50"-os TV-t 200 eFt alatt nem fogsz kapni, ez bizonyos, ahogy a tükröződésgátló bevonatért is mélyebben zsebbe kell nyúlni. Az LG belépő kategóriás készülékeitől jobb is, hogy ódzkodsz, azokat én sem javaslom.
Nehéz ügy ez így, talán alternatíva lehet a feljebb lépés a méret csökkentésével párhuzamosan (pl. 42S30, adott esetben 42G30). Akkor a szolgáltatásokból sem kéne lejjebb adnod és nagyságrendekkel minőségibb képet is kapnál. Kompromisszum a kisebb képméret lenne - közelebb kell ülni.
Get Moded!
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz whappela #48317 üzenetére
"...a kinézet a legkevésbé lényeges, de egy ilyen buzinagy tévénél, főleg hogy nappaliba kerül, az sem elhanyagolható"
Én azért azt mondom, hogy mivel pont, hogy buzinagyok ezek a tv-k, ezért jobb ha lehetőleg a legkevésbé látszanak, vagyis én pont kerülöm az élénk dizájnt. Arról nem beszélve, hogy ami ma nagyon divatos, az egy-két év múlva túlhaladott és kifejezetten zavaró, (mondjuk ki) ronda tud lenni, míg az ami ma sem feltűnő a dizájn terén, az később se fog kitűnni a divattalansága miatt.
(Megjegyzem: nem tudom, hogy miképp is néz ki a C3-as SZTK kerete )
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
< CyberBob >
őstag
válasz whappela #48351 üzenetére
A g30-as médialejátszóját jónak mondják ezzel szemben 10 hd videóból 2 ment és a tesztképek fele meg sem jelent a listában. Nincs m2ts és mkv-nél is a külső srt nem ment és persze ilyenkor thx profil sincs. Az ilyen lejátszóra mondom, hogy csak elméleti lehetőség inkább adnák olcsóbban a tv-t. A bevonat pedig nálam egy körbe ablakos nappaliban semmit sem ért (tükröződött és kikapcsolva zöldebb volt a panel mint a c3-as sötétebben). Nekem a crt képe erősebb volt, de a plazmánál normál profilnál azért volt kakaó. A ghost nem gond pedig eltartott egy darabig mire pc-ről beállítottam. A 24p hiánya főleg lassú oldalirányú kameramozgásoknál látszik, de ha pc-ről fogod használni fel lehet gyorsítani 25 fps-re a filmeket.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz whappela #48351 üzenetére
"Általánosságban a plazmáknak (pl. ezeknek a belépőknek) a fényereje/láthatósága a CRT-khez képest milyen nappali környezetben? (Persze normál, nem egekbe húzott beállításokkal.)"
Bőven elegendő a fényerejük, láthatóságuk is príma nappal is, bőven hozzák a CRT-től megszokott szintet. Nekem soha nem volt gondom a plazmámmal napközben is, pedig több irányból is fényes a nappalim. A tükröződés lehet probléma közvetlen, erős napfényben, de ez ugye CRT-nél is adott volt. A bevonatok itt azért számítanak.
"Ghost, illetve inkább beégés szempontjából a D450(490) és a C3 között tényleg van különbség a C3 javára? (A csatornalogók miatt kérdezem.)"
Sem a Panasonic, sem a Samsung nem küzd már gyermekbetegségekkel ilyen téren, mindkét gyártó elég jól teljesít. A Panasonic plazmái picit toleránsabbak a statikus képelemekkel szemben, kevéssé hajlamosak a ghosting-ra.
"Eztet a 24p-kezelési hiányt valójában hogy kell elképzelnem?"
Úgy kell elképzelned, hogy nem folyamatos a mozgás, főként svenkeléseknél figyelhető meg, darabos, ricegős, nem folyamatos. Sokan nem is vesznek róla tudomást, másokat halálba tud idegesíteni, szerintem nagyon zavaró.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
TCr
veterán
válasz whappela #49694 üzenetére
Ma szembesültem vele, hogy van ilyen is.
Eddig a Pana 50U30 és a Samu 51D550 között vaciláltam.
Mindegy, asszem' maradok az U30-nál, hivatalos helyeken az is egy huszassal olcsóbb, mint a D550.
3D abszolút hidegen hagy, médialejátszóm meg van már...https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
válasz whappela #49720 üzenetére
nekem az S20-ason van hátul RCA analóg hang-kimenet, onnan vezetem a régi sztereó hifi-mbe, és tök jól működik.
szerintem kell lennie ilyen rca - kimenetnek a c3-on is, csak nem sprórolták már ezt a 100 ft-os csatlakozót...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Gabor970
addikt
válasz whappela #49817 üzenetére
igen,és ő 50-esekre kérdezett rá 160e Ft körül. Mondjuk én most valahogy kiizzadnék még 40-et, és vinném az euronicsos 51D550-et 199e-ért. (tulképp most először bánom, hogy 1,5 éve megvettem az 50C430-at, és nincs most az a pénz a zsebemben, hogy hozzátenném az 50-et)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
meoindil
aktív tag
válasz whappela #50111 üzenetére
Elnézést hogy beleszólok, de ha ment is több száz órát, nem mindegy, ha nincs beégés és jó képe van? Én abból indulok ki hogy remélhetőleg sokezer órát fog menni nálam. Amellett elhanyagolható ha ment is valamennyit, de semmi baja a készüléknek. Én nem kockáztatnám meg a gari elvesztését miatta. Ha eleve gyanús valami akkor más a helyzet, de ha egy látszatra új, fóliázott készüléket bontasz ki akkor én nem kísérleteznék...
-
tibor.sz
tag
válasz whappela #50111 üzenetére
Én a VT30-on úgy próbáltam, ahogy itt a fórumon többször is le lett írva, és nem volt semmi gond (mivel cserekészüléket kaptam és nagyon nehezen lehetett kiverekedni, ezért voltam kiváncsi rá, hogy vajon tényleg újat adtak-e). Mindenesetre ezek után gyorsan elfelejtem hogyan kell belépni.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest