- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Köszi mindenkinek, aki írt és megnyugtattak, hogy Essential is elég a PS5 váráslásakor behúzott címeknek (egyébként megtévesztő, mert most így, hogy nincs aktív előfizetésem, amikor ezeket a címeket nézem a játékoknál nem Essential-t mutat - pedig az lenne a korrekt - hanem a sárga színben pompázó plusz-t).
Szóval köszi mégegyszer!
... agyalok közben én is az Armandtól való 70k Ft/2év kombón, ...Itt is divat "lehómolni" egymással, mint boxon? Korábban mintha olvastam volna, hogy nem teljesen ugyanúgy, de kvázi itt is van egy amolyan egymással megosztási lehetőség. Ti alkalmazzátok, használjátok? Érdemes így társat találnom, hogy tovább osszuk a költsésgeket ezáltal, vagy fogjam be és örüljek az olcsóbb 2 évnek?
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Kendek #184708 üzenetére
Na ez az! Jó kis marketing fogás volt, hogy azok a játékok jártak a konzollal és még azt is megértem, ha X év után úgy dönt a Sony, hogy ennek véget vet és MÁR nem adja,... De akinek egyszer már odaadta és elvette - mert igen, el! az nagyon nem szép!
Ha nekem ehhez 45ezres éves előfizu kell, akkor az már más szitu, mint amikor ajándékba adta 3 éve... Amit most (valamikor) elvett˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Elnézést, 15.000+ hozzászólással le vagyok maradva, mert manapság nem igazán volt időm játszani (kb. amióta 3 éve megvan a konzol, de ez most mindegy).
Gondoltam az ünnepek alatt leülök egy kis Detroit vagy Days Gone-ra, de meglepetten tapasztalom, hogy ami úgymond járt a PS5 vásárlással (és be is húztam anno) játék bundli, most lakat van rajtuk és 45ezres éves előfizetéssel tudnám csak játszani...
Ezeket most utólag elvették vagy én nem értek valamit?Köszönöm, ha helyére teszitek nekem ezeket a lerágott csont infókat!
-
axlfsi
veterán
válasz ProEvoFan #167275 üzenetére
Ez a psprices oldalon ugyan vannak mas platformokra is talalatok es szuresi lehetoseg, ... de eleg megbizhatatlan (jol sejtem?).
Csak egy pelda: HADES-ra kerestem ra es csak PS-t dobta ki, pedig boxra is megjelent...
Nem gond, csak jo tudni, hogy nem pontos... mintha lett volna meg par ilyen oldal, remlik korabbrol. Mindjart utana is nezek...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Bencus88 #167026 üzenetére
"még mindig új karit kell kezdeni egy újabb szezonba?"
Nekem is kb. ez a legnagyobb bajom, ... Ezért sokkal jobb az Immortal, mert ott nem kell (de persze teljesen mas, p2w (de ha nem pvp-zel, nincs jelentosege) es nincs is konzolokra)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz coolpet #166951 üzenetére
Figyu, egy fontos szempont van/lehetséges a lemezesnél (és nekem is nem véletlenül van ez); mégpedig az, hogy ha gyűjtő vagy, nagyon szereted a játékokat és esetleg ékkövei a szobának, a helyiségnek, akkor a kiállított lemezek egy fajta dísz elemei annak és ... egyszerűen csak aki gyűjt, annak meg-kell-lennie lemezesen (díszdobozasan?) is. Ezt nehéz eljátszani digital bundliban.
A másik, hogy nagyságrendekkel olcsóbban tudsz venni megunt játékokat, és akár egész új, frissen megjelenteket is, mert sokan (tényleg) azt csinálják, hogy megveszik, kijátsszák - meglehetősen hamar - majd eladják. Ezek is már eleve jó vételek, de az 1+ éves címek sokszor bagatell áron fellelhetők.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz F-ECT$ #166946 üzenetére
Készült? ... csak mert úgy tudom, itt hivatalos a magyar nyelv benne (és nem lelkes amatőrök fordították). Ez esetben pedig bármi IS lehetséges, ... de a legvalószínűbb, hogy a készítők megkapták a raw fájlt, lefordították és visszaadták a kiadónak/fejlesztőnek.
ui.: vannak még ötleteim: egy profi végigjátszást, ahol a felirítok be vannak kapcsolva (tehát kelle egy japán és egy magyar vj is) yt-ról "lerippelve", majd egy AI-nak beadva, hogy nyerje ki a videban olvasható szövegeket txt-be (nincsenek ötleteim a konkrét tool-hoz, kicsit elment mellettem manapság az AI téma, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez már nem scifi).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Kendek #166942 üzenetére
Köszi a gyors választ!
... hűha, ... értem. Az előbbi még talán megoldható, de az említett konzol már szerintem problémásabb.Mit gondolsz, ez PC fronton sokkal egyszerűbb lehetne? (mert ha az a járhatóbb út, akkor lehet ott kellene megoldanom).
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Nem warez, csak játékba "belenyúlás", de azért remélem maradhat (és tudtok is segíteni); a lányom japánt tanul az egyetemen és a diplomamunkájához a Ghost of Tsushima játékban megtalálható japán és magyar nyelv dialógusaira lenne szüksége, mert a két nyelv közötti nyelvi (+dramaturgiai) különbségekről szeretne írni, ezt a témát feldolgozni.
Manapság már ugye közel sem olyan egyszerű, mint 20-25 évvel ezelőtt, amikor volt, hogy kvázi csak egy ini fájl tartalmazta a nyelveket azt jónapot. Ettől függetlenül - akinek van rálátása vagy információja - mit gondoltok, van rá esély kinyerni a scriptet a játékból vagy teljesen felejtős? Ide írtam először, de természetesen ha más platformra íródottnál (PC) hozzáférhetőbb, akkor nekünk az is jó.
Hálásan köszönöm! (ha nagyon hardcore a téma, írhatok PM is)[ Szerkesztve ]
-
-
axlfsi
veterán
válasz Bazsi1987 #166578 üzenetére
Köszi a kérdést... úgy telt el gyakorlatilag 6 nap, amióta kivettem az AlzaBoxból, hogy nem használtam 3 órát.
De ez már elég sok mindenre; Végülis, a termék mint olyan, amire ki van találva, szerintem hibátlan (nyilván, akinek nincs normális otthoni hálózata, ott lehetnek gondok, de az user error, nem a termék hibája). Az összes többi "negatívumát" pedig helyén kell kezelni, és akkor nem tekintünk rá úgy (hogy nem egy önálló konzol, hogy nem ugyanarról a hálózatról - szerintem - sok értelme nincs, stb).Ettől függetlenül erősen agyalok azon, hogy még egyszer annyit hozzátéve, vehetek egy Rog Ally Z1 Extreme-t, ami önmagában egy korrekt vas, rajta W11, nem mellesleg gyönyörűen futna rajta a DI és nem kéne végre telefonról tolni (ha már konzolokra nem jelent meg) és akár más játékokat is, vagy perifériákkal egy kvázi hordozható számítógép.
... hétfőig el kellene döntenem, merre menjek tovább, de egyelőre az a nyerőBB, hogy megy vissza (nem használom ki sajnos, úgy érzem).
-
axlfsi
veterán
...akkor én inkább nem is írom le, mennyiért húztam be (megtekintése csak saját felelősségre)
-
axlfsi
veterán
válasz frankdelgado #166486 üzenetére
hmm, én még nem láttam a sorit, mert az az elméletem, hogy előtte kijátszom a játékot és legalább tudni fogom, mit várjak a képernyőn.
Viszont a Te véleményed alapján, úgy lenne a logikus, ha inkább előbb megnézem, majd utána kijátszom (...és egyúttal rácsodálkozom, kellemesen meglepődöm mennyivel is jobb a játék, mint a sorozat).Jó az elméletem?
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz TrishtanAG #166432 üzenetére
Köszönöm a tippeket, estére ránézek ismét (PSPlay? Ez milyen app? Nem csak a gyárival működik? PS Remote Play -> ha erre gondolsz, itt aztán alig van pár beállítás (emlékeim szerint)).
Azt a 8"-t nagyon eltalálták, mert szerintem pont még nem túl nagy, de mégis eléggé, hogy élvezhető legyen a játék...
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Hmm, köszi, jó tudni. Akkor ránézek mégegyszer (habár nem tudom mit ellenőrizhetnék), illetve másik készüléken is.
ui.: aze' ugyebár 2db Portal árából már egy Rog Ally Z1 Extremet veszek, ami nagyon-nagyok sokkal több (tudom, más liga!), mint egy "pótkijelző".
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Srácok!
Sokan fikázzák a Portal-t, hogy túlárazott ahhoz képest, amit nyújt (mondjuk, szerintem is) és egy telefonnal, tablettel +kontroller tartóval ugyanazt kapod; hát nem tudom! Pár napja van nálam egy Portal, ... még érik, hogy megtartom -e, de direkt kipróbáltam, hogy egy S22 Ultra (szóval nem szar kijelző, vas) telepítettem a PS Remote Play alkalmazást, otthon, WiFi-ről csatlakozva, de akármit állítok (kb semmit nem lehet, ami a minőséget befolyásolná, szóval nem lehet user/konfig error), de a telefonon a felbontás borzasztó, rendesen látni, hogy nagyon csúnya, illetve sokkal laggosabb is, mint a Portal, ami nem mellesleg brutál jo, hogy nagy a kijelzője (8", de ettől nagyobb mar nem is kellene, csak zavaró) és a képminőség hibátlan!
... most úgy tűnhet, hogy megerősítést keresek a megtartásához, de nekem tényleg közelében (!!) sincs az élmény egy telefon+app segítségével, mint amit a Portal nyújt (nem mellesleg Sony helyében - főleg így, hogy már gyártott célhardvert - "nem is engedném", hogy annyira jól működjön a remoteappos játék, mint a Portal).
Nem tudom hányan használtok a topikban Portal-t, de őszintén érdekelne a véleményetek (flamelés nélküli, objektíven amennyire lehet).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz markknight #166333 üzenetére
Tudom,... átkozott egy hely ilyen (infrastruktúra) szempontból (Vác és Sződliget között, kertváros de annak is a széle, ami mire megépült - utólag, már kiépült az "infrastruktúra", ami egy réz drótos Invitel azt jónapot! ... az utca végében már itt a gigabit, de képtelenek (=leszarják, mert nem biznisz 3 ház miatt) kiépíteni.
Hagyjuk is, csak felqrom magamat![ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Kendek #166313 üzenetére
Nem tudom, mindjárt megnézem, ...egy kicsit most megint bosszankodom; tegnap, amikor ezeket írtam, a Portal-on keresztül csináltam mindent (azon felül, hogy ugye behelyeztem a lemezt), aztán futottam 1-1-1 kört a minigame-ben, majd - ügyelve, hogy még véletlenül se ki kapcsoljam - elküldtem a PS5-öt pihenő üzemmódba (máskor is már sokszor így volt, lévén szar lassú netem van, ha le kell valamit tölteni, elindítom, aztán másnap ránézek).
Nézem reggel, ugyanott folytatja, ahol volt, amikor pihenőbe küldtem, ... nem akartam hinni a szememnek, de elfogadtam, hogy siettem vagy valami és nem a megfelelőt választottam. Portalra fogtam, figyelmetlen voltam kis képernyő, stb)... TV előtt, újra ellenőriztem a beállításokat (még azt is, hogy pihenő üzemmódban legyen netje, stb ... van egy ilyen menüpont ahol még 2 dolgot be-, illetve ki lehet kapcsolni. Látszólag mindent IS megadtam neki pihenő módban ... eltelt fél nap, most nézem; ismét még mindig csak 22Gb-nál tart, az amúgy - megnéztem hát pontosan - 120.998GB-ból, ...
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Kendek #166306 üzenetére
Jó kis témát hoztam fel, ahogy látom, mivel többen másképp látjuk a dolgokat.
Ez sem így van szerintem, amit írsz, mert határozottan állítom: nálam a lemez tartalmát felmásolta a gépre (telepített) és csak utána, amikor elindítottam a játékot, akkor adta be a minigamet és szólt, hogy most akkor downloadolok neked egy újabb ~120Gb-ot.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz icemad #166298 üzenetére
Alapvetően én is (még mindig) boxon játszom főleg és nekem is új volt ez a dolog, hogy lemezes telepítés ennyire "oldszkúl".
Ha tudom, biztosan nem lemezes én veszem. Ez van,... jó lecke volt.
(ráadásul egy autós játék, ami nem egy platformer, amit kijátszol adott esetben 2 nap alatt és eladod. Semmi értelme versenyzős játékokat temetésén venni ilyen értelemben)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Mókásak ezek a Sonynál; megvettem a GT7-et lemezesen. A telepítés ~120GB kb. szűk 1 óra (nekem soknak tűnik, de lehet én nem értek hozzá) -> jön az appban az értesítés, hogy "játékra kész!" Indítom, erre 3 "minigame" játszható csak, mert le akar tölteni ~120GB-ot (gondolom update, de bakker, akkor miért szenvedett azzal, hogy a lemezt 1 órán át karcolta bele az SSD-be?). Igazán felismerhette volna, hogy a lemez eredeti release, a gyári verziószámmal és ha az nem játszható, akkor töltse le amit kell, de faszság felmásolni, hogy az egészet felülírja... 30Mbites netemmel jó lesz ... na, majd ránézek 10+ óra múlva
-
axlfsi
veterán
THIS Is What a Jailbroken PS5 Looks Like (NEM tutorial, nem warez - csak érdekességképpen linkeltem).
... azért, nem mondom, hogy most nem adnék sokat egy 2+ éves, bontatlan PS5-ért
(nincs szükségem a warezre, a megvásárolt játékaim 90%-ával nem volt még időm játszani - és van jó pár! ... de a a kíváncsiság és az érdekesség ... nagyon baba dolgokat lehet csinálni itt ezekkel, kéremszépen! ).szerk.: ezek az FPS unlock patchek rohadt jó mókákt (Bloodborn, RDR2, stb ...)
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
...s közben megnéztem az aprón mi a kínálat Portal-ból (inkább ne tettem volna).
Végülis a használt piaci árak azt próbálják igazolni, hogy sikeres a termék és pont ezért olyan kettős számomra, hogy most akkor szar és local WiFi-n is laggol vagy csak pár lúzer hangoskodik, akiknél a hálózat a rossz (?)UI.: nem akarok pofátlan lenni (és még soha nem álltam el 14 napon belül), de lehet most az lesz, hogy online rendelek egyet és úgy teszek vele egy próbát, mert ha nem tetszik, simán el tudok állni a vásárlástól
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Jól van, na, nem egyéves, nyugodjon le mindenki a p... ... csak én már olyan vén vagyok, hogy ebben a korban már rohan az idő, úgy érzi az ember és ez nem vicc, tényleg (amúgy meg igen; most volt karácsony, de már tavasznak is lassan vége meg a nyárnak, aztán itt is a tél újra - nem?! ).
Köszi a tippeket, körbe nézek a használtpiacon (habár, nem olyan régen még - lévén hiánycikk volt - a haszsnált drágább volt, mint újonnan.
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
A PS Portal körül ez a nagy fokú készlethiány mire vezethető vissza, tudjuk már?
Az, hogy rohadt nagy volt az érdeklődés és elfogytak az előrendelői készletek és/vagy ezzel párhuzamosan nem készült fel a Sony a gyártásra, már nem életszerű, lévén lassan 1 éves a termék.... Még január elején jártam Amsterdamban, ott sem volt már (még?) akkor sehol, ahogy a január elejei Alzás előrendelésem is csak időnként kap egy értesítést, hogy csúszik. Most éppen június valamikorra predesztinálják.... tényleg ennyire kelendő és nem győzik gyártani vagy éppen ellenkezőleg; óriási bukta, senkinek sem kell már és alig gyártanak időnként valamennyit (valahogy egyiket sem tudom elképzelni, ezért is vagyok kíváncsi a véleményetekre, hogy itt mi a gyászos szűzmária áll a háttérben )
... lassan ott tartunk, hogy elengedem és inkább várok az új PSP-re˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Playstation Portal-t lehet korrekt áron kéz alól venni? Érdemes (úgy értem, vannak jól megőrzött darabok? Van bármilyen buktatója a használtnak?)
Van egy 90ezer Ft-os előrendelésem, nem sürgős, lehet ki is várom, de 1-2 amit láttam használtan, ugyanennyi vagy még több (lol).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Stauffenberg #144812 üzenetére
Én párat behúztam az utóbbi években, nem is a sztori, hanem az online élmény miatt,... legutóbbit is tavaly ősszel,... de nem ment bele szerintem 50-100 óra sem.
Már nem a régi és ez a koncepció, hogy évente kiadunk egy újat, a régit pedig rendesen meg sem csináljuk egyszerűen nekem "túl gyors már"˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz frankdelgado #144758 üzenetére
Hülye vagyok; hűtő!
-
axlfsi
veterán
válasz frankdelgado #144755 üzenetére
A rajta lévő gyári töltőjével használod? Nézted, nem melegszik? (mondjuk, ha visszakerült az oldala - miért is ne került volna? - akkor úgysem fogod tudni megnézni...
Még agyalok...
-
axlfsi
veterán
((bemásolom ide is, mert érdekes lehet, ontopic a téma))
Nem tudok dönteni a két M.2 között, ... Ti mit gondoltok ezekről?
1. WD Black SN770 NVMe 1TB 19k Ft 5év gar. (némileg lassabb eleve, ugyanakkor csak 5W (talán kevésbé melegszik is), de DRAM sincs rajta, csak HMB-t támogat amit viszont a PS5 - és ez vajon mennyire mutatkozik meg a gyakorlatban? ... elvileg nemigazán
2. Apacer AS2280Q4U 1 TB 21.5k Ft (és habár Alza terméklapon nem annyit mutat, de) gyártó szerint 5év gar.
Ez a mérések alapján gyorsabb, DRAM is van rajta és ugyan ez szerint Phison E18 a controller (nem ismerem) és a nem U-s is Phison volt (E16) elvileg, de Apacer(eket?) hamisítják is szépen... (elvileg ólcsóbb, kevésbé megbízható maxio controller)Összességében talán az Apacer a jobb döntés (DRAM miatt(?)), de WD talán(?) megbízhatóbb, némileg olcsóbb, ...
Hja, és Apacerre már nem kell plusz hűtés, WD-re igen (igaz, már megvettem, de akkor is az plusz költségként számolandó).Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Köszönöm az infókat!
Igen, a PS5 már 2 éve megvan, a kollekciót még akkor behúztam, csak kb. 1 napot sem használtam a konzolt (így történt az is, hogy 2 év után már nem újítottam be az éveset, ... de most lehet rárepülök, ha lesz egy kis időm).szerk.: nem találtam melyik az emlegetett 10k-s kártya, de azt néztem, hogy a 30k-s Extra 27k-ra jön ki most az Alza kuponnal (az 10%, ... persze, több mint a semmi. Még mérlegelek, hogy mennyi értelme így, nyáron, kevés szabad idővel vagy várjak ősz/télig).
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Srácok!
Az Sony oldalán található éves Premium 36ezres árán lehet faragni (léteznek még "offline" kártyák, mint korábban) vagy már csak ez, a webshopos forrás maradt meg? (egy ideje nem vagyok képben, lejárt a korábbi évesem már legalább fél éve, de az még a régu szerint futott...).
Illetve, ha csak az Essential-ra fizetek elő, a PS5-tel járó címek (melyeket anno be is húztam), ismét elérhetők lesznek, játszhatok velük?
Köszi előre is!
-
axlfsi
veterán
Nem, persze, mert az Xbox saját protokoltt használ (nem bt és nem a tipikus 2.4Ghz-es frekit, azért).
Sajnos, de ezek nem lesznek sosem kompatibilisek (nekem is van külön a PS-hez és külön a boxhoz...). Boxra ez nagyon baba...[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Melyik Axagon bordát ajánljátok SSD-re?
-
axlfsi
veterán
válasz tboy93 #142666 üzenetére
Igaz nem PS (bocs is az offért), de gondoltam mutatok jobbat (egyelőre csak megnéztem, kb. intro játék +1 óra van benne ... eddig nagyon tetszik (ennek pár éve már ), ...de majd tervezem ám elővenni!
ui.: RDR2 ajándék pólóval volt az akció, nem hagyhattam ki...
ja, a gmailben a rendelés visszaigazolás ideje: 16 Nov 2018, 18:44
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz Peace #107324 üzenetére
Nem olvastam még, de már többször is jött szembe... gondolom spoileres rendesen, igaz?
A játékot még nem játszottam, de majd tervben van mindenképp, így várnék a cikkel (pedig nagoyn érdekelne ezen oldaláról is vizsgálva a témát!).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Vincent szerint sem árt, ha megvan a HDMI2.1 (a 32gbit/s adatátvitel miatt), ha 4k@120hz-en csapatnád (már ha van mit persze...).
PS5 VRR Goes Live Without System Update! But Sony Forgot to Do This.
-
axlfsi
veterán
válasz F-ECT$ #107264 üzenetére
Nekem is XH-m van. Alapvetően és elsődleges platformként XSX-en vagyok és nagyon régóta hagytam bekapcsolva a VRR-t, konzolon beállítva a 4k@120, de én még ott sem vettem észre a LD hiányát, ahol biztosan ott táncolunk a 120hz környékén (pl. COD CW)
Ezt a LD-et nem csak a felére veszi? Ki is kapcsolja teljesen? ...nem tudom, tuti én vagyok a béna, de nem tűnik fel a LD hiánya vagy a -50% (ha ezt jól mondom)
-
axlfsi
veterán
válasz hackeeeee #107124 üzenetére
"Nekem egy 500-as 980 Pro van benne. Most gondolkoztam, hogy lehet beleteszek egy 1TB-st, de végül elengedtem a döntést, elég lesz így.. Max letörlök valamit."
Nem egy nagy találmány és biztos nem is írok ezzel semmi újat, de én speciel úgy csinálom, hogy - de csak mert elég szar a netem (30mbit/s) - ami már nem kell, de talán majd egyszer mégis, viszont kell a hely: egy idegilenes, külső meghajtóra átmozgatom (speciel abból van elég; régi, de jó HDD-k).Ennyi, problem solved!
-
axlfsi
veterán
válasz #72042496 #107102 üzenetére
Én ezt több helyről is úgy olvastam, mindig is (korábban, most is) és a fórumon is, de persze elhiszem, ha mégsem igaz. Nem okoskodni akartam, csak linkeltem, hogy mik (elvileg) a tények. ... de a tények makacs dolgok és nem mindig igazak, ahogy a képlet mutatja(?)
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Madoc #107094 üzenetére
2.0 hogy tud 120hz-et? ... ez akkor ugye nem 4k? ... én úgy tudom, hogy 4k@120hz-hez már kell(!) a HDMI2.1 sávszélesség.
Az úgy legfeljebb 1080p vagy 1440p lehet akkor, ha fel is kúszik 120hz-reHDMI 2.1 is mandatory for 4K at 120fps
(technikai képtelenség 4k felbontáson 120hz-cet elérni HDMI2.0-n...)[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz edeleny #106999 üzenetére
...ha nem kérné, akkor kb. körbe adhatnád az utcában (és még tovább) bárkinek, ingyen, miután telepítetted, ... nemdebár?
Én csak attól vagyok kiakadva, hogy 2022-ben is még úgy felzúg, mint a pits@ és pörgeti 20ezerrel a szerencsétlen lemezt, az amúgy egy sugármeghajtású repülőgéphangján...
Éppen elég volt telepítéskor azt hallgatni, ... utána már nem tudná lassabban felzizzenteni, csak, hogy lássa, benne van a gépben és nem adtam oda a marikanéninek a szomszédba, ha már képtelenek összerakni egy halkabb BD meghajtót
#106998kovsol
lehet, de mint írtam, én sosem láttam zavarónak (ha egyáltalán láttam), ... általában mások panaszkodtak rá vagy volt nehezen kivehető egyik-másik "szintetikus tesztben" yt-on.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz Kendek #106978 üzenetére
Igen, ezért is tettem hozzá, hogy XH90-nel van tapasztalatom, ami egyébként hivatalosan rohadtul támogatnia kellene hibátalanul, de ordas nagyot hazudott a Sony ennél a TV-nél (és a mai napig nem vallotta be), mert ami működik is a VRR-ből (igen, nem technológiai korlátok miatt, maga a VRR hibátlan, ha elég hozzá a hardver), az meglehetősen kompromisszumos; 4k@120-nál blurryt látnak, local dimming a felére kapcsol, stb.
Mindegy, engedjük el a témát. A VRR szuperság!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Igen kolléga, nem értem. Nekem aztán mindegy, hogy felbontásbéli trükközés vagy egyébiránti unexpected visual effects may occur, abban az esetben, ha egy nem támogatott* játék esetében is bekapcsoljuk (* - de, olyannál is lehetnek gondok, ahol támogatott), azt azért szögezzük le, hogy nem én találtam ki.
Illetve azt is hozzátenném, hogy nekem speciel a Sony XH90-es szériás TV-vel van tapasztalatom, ahol igenis gondok voltak (vannak?) a 4k@120hz-cel, annak ellenére, hogy ez a Sony termék hivatalosan támogatja a technológiát (de a TV képfeldolgozó proci nagyon úgy néz ki, hogy kevés - amit persze nem vallanak be, viszont a tények makacs dolgok).
Sony TV topik VRR tapasztalatok
Vincent Theo is említi a blur jelenséget (ami kvázi a felbontás butítása, ha úgy tetszik - de ebből tényleg ne csináljunk hitvitát, mindenki azt gondol, amit akar és lehet vannak TV-k, ahol hibátlan (lesz) - kívánom Nektek, ilyen legyen minden esetben, de ettől még tény, hogy a Sony által is hivatalosan támogatott XH90-es széria sajnos (vagy nem, de) jó nagy beetetés volt - bizonyos játékoknál, bizonyos esetekben (és nem vagyok benne biztos, hogy még nem lesz így más bizonyos TV-knél is)).Szerk.: azt is hozzátenném, hogy sok játékkal nem néztem még, illetve talán jellemzően csak a 4k@120hz kombónál jöttek elő leginkább (már ahol; pl COD) néha problémák - hangsúlyozom azt is: engem sosem zavart (vagy csak nem láttam, amit mások igen).)
Hátha a PS5@Sony TV kombók hibátlanok lesznek, legyen így![ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz stilo18 #106956 üzenetére
Ahogy vesszük! Csodák nincsenek, valahonnan "el kell szippantani" ennek az árát. Elvileg bánthatja a felbontást, amit egyesek előszeretettel észre is vesznek. Én régóta élek a lehetőséggel, ahol lehet (Xboxon), de részemről nem tűnt fel cserébe semmilyen negatívum. De ez én vagyok. Már nem 20 éves a szemem
-
axlfsi
veterán
... inkább már az új szemüveg jönne, a hülye víárár helyett
-
axlfsi
veterán
Létezik valahol egy naprakész lista, egy felsorlás azon PS4 játékcímekkel, melyekhez ingyen jár a PS5 upgrade? (olvastam korábban itt-ott említve pár címet, de most meg nem mondanám melyek ezek).
Köszi előre is!
(Tsushima nem ilyen, igaz?)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz FuRiONight #106520 üzenetére
"Számomra a legjobb CoD a modern Warfare 2" - hát ezt még nem tudhatod, hiszen meg sem jelent még (de bízzunk benne! ha valóban lesz benne FOV, máris fél siker...)
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz WhiteWalker #106333 üzenetére
GT7 ugyanez volt,...
-
axlfsi
veterán
válasz garage112 #105795 üzenetére
Ha Te látod, hogy le lett ejtve, egy szervíz még inkább fogja látni, ergo fizikai behatás általi sérülés okozta hibája van. Ebből nekem az jön le, hogy nem lesz érvényesíthető rá garanciális javítás (de ne legyen igazam).
Pontosabbat nem fog mondani Neked senki. Próbáld meg, hívd fel őket és jelentsd be, hogy driftel...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz undercover #105357 üzenetére
Nekem teljesen jó és elég. Nem is kell több... Odaát a GPU-t is kb a semmire használom, a játékokból 0-t próbálok ki (mondjuk a 90%-a olyan is...).
-
axlfsi
veterán
Én arra lennék kíváncsi, hogy amit vettem, tavaly BF-kor PS Plus egy éves kódot, hogy majd amikor idén április elsején lejár az aktuális, meg tudjam hosszabbítani (igen, még nem aktiváltam "rá", mert kérdés volt, hogy egyáltalán megtartom-e a konzolt), szóval azzal a kóddal, ha holnap beírom, vajon mit kapok?🤔
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Diablo IV
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- Nintendo Switch V2 okos RP2040 Picofly OFW+CFW 32+256GB Tinfoil Hekate Dualboot
- Thrustmaster T248
- Asus ROG Ally Z1 Extreme
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest