- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
válasz
Fox Mulder #165349 üzenetére
Nekem ugyan nincs, de nem írja sehol, hogy bármi ne működne.
-
-
Marci79
senior tag
-
VTom
veterán
válasz
bandi0000 #165319 üzenetére
4K-ban jobban dolgozik a CPU, mint alacsonyabb felbontásokon.
A félreértés valószínűleg abból adódik, hogy a CPU tesztek során visszaveszik a felbontást, hogy a rendszerben ne a GPU legyen a szűk keresztmetszet, hanem a CPU. Tehát keresnek egy alacsony felbontást, amit a GPU röhögve kiszolgál, és minden képkocka renderelése előtt várnia kell az adatokra, amiket a CPU-tól kap.
Ezért van az, hogy 4K-ban kevésbé jön ki a teljesítménybeli különbség a CPU-k között, de ez is csak egy bizonyos szint felett érvényes.
Hozzátenném, hogy a konzolokban APU van, ami megint más tészta.
-
Csokifalo
senior tag
amúgy olvasom az RMA hozzááléásukat, [link] gar esetén előbb a technikussal kell egyeztetni, aztán vagy kérnek visszaküldést, vagy megsemmisítést, de csakis bónt kapsz amit levásárolhatsz náluk... amúgy kipörgettem az akciójukat, nálam 69.000-re jött ki GLS_el a cucc,az 10-el karcsúbb. Az RMA-ban nem olvastam, hogy egy vagy két év a garancia, így az is kérdéses
-
Csokifalo
senior tag
Egyébként árgép szerint itthoni forgalmazónál is van már 63-ért is, de ahogy írtam is a többit, én nem csak az olcsó árat nézem...kiskernél is futottam már abba bele, hogy netes rendesénél levásárlást akartak 14 napon belül, meg húzták a visszafizetést stb... szóval én több szempontot nézek
-
Csokifalo
senior tag
Ennyi. Én sosem azt nézem mi az olcsóbb, hanem mi a háttér. A steel-ről ebből a szempontból nyilatkozni nem tudok, az alzánál az utóbbi 4 évben otthagytam 17M Ft-ot, nálam a garanciás intézésük "parádés" persze lehet ez is közre játszik azt nem tudom, viszont eddig mindent azonnal cseréltek, nekem megér annyi felárat, a másik, hogy az elite 3D-k 3 hét után mennek vissza, ezzel az árréssel legalább segítem őket emiatt ( is ), illeve a 3ik indok az, hogy egyrészt tegnap este 11 kor rendeltem, ma reggel 6 kor itt volt, másrészt ezt is úgy vettem, hogy tesztelem, aztán megy vissza 30 napon belül ha nem jó...és 0 veszteség. Persze, mostmár, hogy tudom jó, a direkt vásárlás olcsóbban lenne az tény, bár a gar kérdése nekem még miindig vitatott, eddig szívtam már párszor amazonnal stb emiatt, alzánál meg elromlik, este rendelek egy másikat, amikor másnap kiveszem az automatából visszarakom a hibást, és ha kiderül 2 héten belül hogy hibás, kérem a pénzt kicsengetni, mert vettem már újat náluk helyette, eddig simán vissza utalták 2 napon belül. Viszont kaptam már MS-től pl hibás kontroller helyett egy felújítottat... ki tudja kinél volt, na az ment is a levesbe... szóval én nem csak azt nézem hogy valahol 15-el olcsóbb vagy sem, hanem sok más egyebet is. De ez az én véleményem
-
Csokifalo
senior tag
Gondoltam hátha valakinek segítség FEJHALLGATÓ ügyben
Feleségem és én minden este 3-4 órát játszunk COD-val évek óta, most éppen MW3
Eddig XboxSeriesX volt, de a crossplay off miatt átmentünk ps5-re pár hete
Rögtön koppantam a fülesekkel amik nagyon jól beváltak xbox-hoz ( Turtle Beach STEALTH 700X GEN2 ) miután még vezetéken sem tudtam csatlakoztatni, így azonnal kellett valami, vettem 2 db bluetooth kulcsot, na majd úgy....
Utána persze olvastam, hogy a PS5 tiltja a bluetooth kulcsokat, kivétel fejhallgató pl.
No, oké, füles kell, rögtön vettem 2 db PlayStation 5 Pulse 3D-t az alzában, mert sokan annyira odavoltak tőle, hát senkit nem akarok megsérteni, meg az ára se sok, de kb annyira messze van a jó fülestől mint az a bizonyos Makó Jeruzsálemtől....
Kényelmesnek kényelmes, de vártam a Turtle hangokat a játékban, hát azóta is várom...
Úgyhogy újabb teszt hegyek, rendeljünk PlayStation 5 Pulse Elite-t, micsoda jókat írnak a tesztek, így is tettem, itthon még csak előrendeléses, meg is vettem kettőt 04.26-os érkezéssel... tegnap előtt írt az alza, hogy bocs, csúszik 05.01... na mondom oké, veszek addig egy SteelSeries Arctis Nova 7P White -ot ... életem legjobb döntése volt...nem hogy a kanyarban sincs hozzá a PlayStation 5 Pulse 3D hanem még lealázza a Turtle Beach STEALTH 700X GEN2 -t is, miközben súlya kb fele annyi, nem bumfordi, mégis a nagy fejemre, és a feleségem fejére is állíthható, gyerekek 10/10 a cucc... rögtön vérszemet kaptam, hogy nekem kell a pro belőle... ebből 3 változat is van, egyből befigyel a szorzó a Ps5 változatnál, az jelenleg 143.000 az alzánál, míg az Xbox verzió pedig 128.000 Ft... ami vicc, hogy 1 órás böngészéssel jutottam el oda, hogy az olcsóbb többet tud mint a drágábbmiután a vezeték nélküli SteelSeries Arctis Nova Pro -nak három számon van verziója ( 61520 pc, 61521 xbox, 61522 ps ) itt kezdődik a parasztvakítás az árképzésben, hogy MINDEGYIK JÓ PS-hez, SŐT a 61521 ami olcsóbb mint csak a ps/pc még jó Xboxhoz is jóval olcsóbban, szemben a drágább 61522-höz ami csak pc és ps
aztán, beleástam magam kb 2 órát különbözó tesztekbe úgymint [link] például ahol az utolsó csavarig egymás mellé van téve a két füles, és kissé meglepődtem, hogy a pro rosszabbul szerepelt mint a Nova 7... talán egy előnye van, hogy a DAC-ot nem kell ki be húzgálni, vagy egyszerűbb a váltás pc/konzol között, de kb ennyi.. most akkor 80.000 vs 123.000 sok értelmét nem látom... Egyébként, a pulse elitet le is mondtam, én kétlem hogy ennél a fülesnél többet tudna nyújtani. Megjegyzem, ez pl tudja azt is, hogy bluetooth-on beraksz egy zenét mobilról, és elkezdesz játszani egy autós szimulátorral ps-en, és szól alatta a zene, vagy teszteltem plex-en mozi filmekkel, nekem Klipsch hangfalaim vannak, nyilván közelébe sem jöhet bármilyen füles, viszont tisztességes hangot tudott mozinál is kiadni, meg is lepődtem. Szóval, végszó, ha egy tisztességes fülest keresel ps5, hajlandó vagy kicsengetni érte 80 ezret, de mégse 130 ezret, akkor csakis ezt vegyél...főleg ha azt veszem, hogy ha pc-n a sonar-on beállítod a hangszíneket ( játék szerint is vannak klisék pl. MW3 stb ) akkor az megmarad a ps5-ön is...
sziasztok
-
Rigormortiis
veterán
És csak halkan teszem hozzá, hogy a DD2 egy piszok jó játék!
-
Moby
veterán
válasz
ripla #165335 üzenetére
Azt nem tudom melyik oldal mit írt róla, de elég sok helyen leírták azért azt is, hogy a DD2 nagyon komoly performance gondokkal küzd pc-n is, amire nem igazán van jó magyarázat, mert még csak nem is cibálja közben a hardvert.
De szerintem a legtöbben nem is a DD2 miatt vesznek majd Pro gépet, akik vesznek. -
Moby
veterán
válasz
ripla #165318 üzenetére
"Maguk a fejlesztők mondták, hogy 30 fps-nél többel nem fog menni, mert nem tudják megoldani."
Nos, ilyet a fejlesztők a valsógában nem mondtak. Annyira nem mondtak, hogy egy ilyen kijelentés egyszerűen nem is igaz. A DD2 simán megy 30fps felett is, néha ilyen 50-ekkel is képes, annyira, hogy az az első nagyobb update-be tették bele, hogy le lehessen limitálni 30-ra, hogy ne ugrabugráljon. Az más kérdés, hogy nem megy 60-al, vagy közel 60-al sem, sőt, néha még 24 is képes, de ilyet, hogy nem megy 30fps felett ilyen soha senki nem mondott. Pontosan azt mondták (azt mondta a rendezője), hogy konzolon nincs limitálva a framerate, 30 körül, és afelett fog menni.
Ezért írtam korábban azt, amit Amikor tényekről beszéltek minden ilyen esetben, akkor nem tényekről beszéltek, hanem a saját véleményetekről. Olvastok cikkeket, újságírótól, hozzáteszitek a saját gondolataitokat, majd azt probáljátok más szájába adni, és másokon számonkérni.
Tanuljunk meg együtt meg különbséget tenni, a tény, és a vélemény között. Nem könnyű dolog. -
ripla
addikt
válasz
Mephike #165331 üzenetére
Írtam olyat, hogy fogyatékos aki Pro-t vesz? Direkt forgatod ki a szavaimat? Nem túl elegáns.
Annyit írtam, hogy szerintem felesleges, mert ugyanúgy nem lesz hozzá kínálat ahogy eddig. Hány olyan cím van a jelenlegi hardverre, ami a gép erejét használja ki úgy, hogy nem remake, remaster, vagy valaminek a folytatása? Hány ilyen zsír új és egyedi játék van, ami azt mondatja "Vegyél meg, miattam érdemes!" ? Tippre 1 kezemen meg tudom számolni, pedig már eltelt majdnem 3,5 év...
Rettentően haragszom a Sonyra azért, amit az utóbbi években képvisel. A PS Only exkluzívok voltak az egyetlen igazán hatásos ütőkártyái, amit simán feláldoztak minden mással szemben azon a bizonyos oltáron. -
Mephike
őstag
válasz
ripla #165318 üzenetére
A Pro hogy mennyire lesz jó és mennyit fogsz számítani a benne lévő plusz az a jövő zenéje. Több dologtól is függ, már egy halom példa le lett itt írva. Te gyárthatsz hozzá elméletet, dobálózhatsz olyannal, hogy meg kellene tanulni programozni, stb ettől ez még csak egy vélemény lesz a sokból. Ez a Te véleményed. Leírhatod, elolvassuk, valaki helyesően fog bólogatni, és ha melletted állna még a válladat is megveregetné, viszont lesz olyan, aki nem fog egyet érteni veled.
Én csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy írhatsz Te bármit, tarthatod Te szellemi fogyatékosnak azt, aki várja a PS5 Pro-t, attól az még jönni fog és lesz aki meg fogja venni és lehet lesz aki azt fogjam mondani majd, hogy megbánta és nem kellett volna, de lesz olyan is, aki azt fogja mondani, hogy megérte megvenni.
Kérlek jelezz vissza, hogy érted-e, vagy menjek bele abba mélyebben, hogy mennyire nincs közöd ahhoz, hogy ki mire költi a pénzét. Köszi. -
Moby
veterán
válasz
bandi0000 #165328 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem létezik. Még azt sem, hogy valszeg nem létezik.
Teljesen más volt a lényeg. felesleges addig promóciókra hivatkozni, amíg nincsenek promóciók. Jelenleg semmilyen információról nem lehet tudni, hogy igaz vagy sem.
Még a PSSR állítólagos leakelt doksi is bőven lehet kamu, mert eléggé gyanús az, hogy az AMD az FSR3.1-ét is pont ezzel a játékkal mutatta be, szóval simán jöhetett ez a kép az AMD-től is, ami nem a PSSR-t mutatja be. Vagy lehet az is, hogy a PSSR amúgy valós, csak ez a kép nem, vagy lehet, hogy minden valós. Nem tudjuk. Egyet tudunk biztosan: hogy semmi sem biztos, ezért nem lehet promóciókról beszélni. -
bandi0000
nagyúr
Valszeg nem nekem címezted, de nem értek egyet, Pro valszeg létezik, mert nyilván nem tudnak olyan gépre optimalizálni, ami nincs még
Az hogy más a neve, meg lehet finomítanak, bár ezt is kétlem, elvben szeptember/december körül adnák ki, azért pár milcsi daraobot le kellene gyártaniuk, szóval nagy módosítások már nem lesznek
Elég sok anyag szivárog ki, értem, hogy szeretnél abba a hitbe élni, hogy semmi sose nem derül ki, de olvasgasd a PS5 pletykákat, már talán fél-1 évvel megjelenés előtt tudni lehetett, hogy mi lesz benne pontosan
-
Moby
veterán
válasz
cyberkind #165321 üzenetére
Nem tudják összehozni, mert jelenleg nincs hozzá hardverük, ezért az ő módszerük nem gépitanulás alapú mint a DLSS. Az csak egy TAA variáns. Jön nekik is a ML-hez a hardver a következő RDNA-vel (elvileg az fogja halytani a pro-t is, ha igaz), és jön az ő ML alapú felkálázójuk is, de erről sem tudni még semmit. Az FSR3 frame genestől meg nem jön, hanem már egy fél éve elérhető. Többek között ott volt az Avatarban is. Viszont a sony a pletykák szerint a saját ML alapú felskálázóját használja majd, ami PSSR névet debütál majd, erről a pletyka szerint van is leakelt doksi, de a valódisága nem bizonyított.
-
ripla
addikt
válasz
S e t h #165323 üzenetére
Senkivel nem szoktam kötekedni, ez honnan jött? Leírtam egy véleményt, amire általában én szoktam kötekedő válaszokat kapni. Nyugodtan keresd vissza az összes hozzászólásomat amióta tag vagyok, soha, egyszer nem kötöttem bele senkibe. Az hogy saját egyedi véleményem és világlátásom van, hát engedtessék meg a világ, lehet még az embernek önálló véleménye, vagy muszáj beállni a sorba, nehogy megzavarjam az akolmeleg nyugalmát?
-
Moby
veterán
válasz
bandi0000 #165319 üzenetére
Nincs ilyen. Emögött valami súlyos félreértés lakhat. Lehet onnan származik, hogy amikor cpu-ra tesztelik a játékokat, akkor visszaveszik a felbontást, hogy ne gpu limitbe ütközzenek, és ezt valaki vagy valakik úgy interprettálták magukban, hogy azért csinálják, mert alacsony felbontáson biztos többet kér a proci, de ez egy félreértés, tévedés.
-
cyberkind
félisten
-
Moby
veterán
válasz
bandi0000 #165312 üzenetére
A Pro géppel kapcsolatoa helyzet mindenestre kiváló látlele annak, ami a "a 60fps- igérték", "azzal reklámozták", "ez volt a pr anyagokban" című dologgal is történt
Itt is ez megy most. "azt jelentették ki", "a felskálázást promózzák", stb. Ne írjatok urban legendeket. Senki nem nyilatkozott semmi, senki nem jelentett ki semmit, semmit nem promóznak, mert hivatalosan a Pro gép ebben a percben még NEM LÉTEZIK. Így nincsenek promóciók sem, nincsenek nyilatkozatok, senki nem jelent ki semmit, mert aki ilyet tenne, és olyan tenné, aki valóban tudna mit, az elvesztené a munkáját. MINDEN pletyka. Lehet, hogy mind igaz, lehet, hogy semmi. Nem tudjuk. A helyén kellene ezt az egészet kezelni. -
ripla
addikt
válasz
icemad #165308 üzenetére
Említett Horizonban minden tökéletesen működik. Amíg egy TPS nem hozza ezt a szintet ilyen formában, addig senki ne magyarázzon nekem, hogy kevés a PS5 hardvere.
#165309Moby
Hogy ki jelentett ki ilyet? Maguk a fejlesztők mondták, hogy 30 fps-nél többel nem fog menni, mert nem tudják megoldani. Nagyon sajnálják. A "gamer" lapok cikkei meg rendre arról sopánkodtak, hogy "hát, sajnos kevés már a PS5 úgy látszik". Nos nem, nem kevés.#165317Mephike
Amiről beszélek azok tények. Tudom hogy nehéz elfogadni, a tények makacs dolgok, mindig ott vannak és utólag akárhogy is szeretné az ember, nem lehet megváltoztatni.
- Tökéletesen fut a Horizon Forbidden West a PS5-ön? Igen
- Mai napig a legszebb játék a PS5-ön? Igen
- Ha a Guerrillának sikerült, akkor mások is meg tudnák oldani? Igen
Nos, mit is akartál mondani? -
Mephike
őstag
válasz
ripla #165307 üzenetére
Ez a Te véleményed. Elszáll, "mint homok a szélben".
Senki fejéhez nem lesz odatartva a pisztoly, hogy a Pro változatot megvegye. Ugyanakkor elméletet bármelyik oldalhoz lehet gyártani. El kellene fogadni, hogy másnak is lehet saját véleménye és nem biztos, hogy csak az létezik és az a jó, amit Te hirdetsz igeként.
Köszi. -
Moby
veterán
válasz
cyberkind #165310 üzenetére
Az összes eddigi pletyka arról szól, hogy marad a Zen2, és csak egy minimális frekiemelést kap, de még az sem lesz alapértelmezett. Szóval a CPU limites játékoknál fps-ben pont semmit nem fog hozni a pro gép, de ha a pletykák igazak, akkor nem is erről szól ebben a genben (sem) a Pro gép.
-
Moby
veterán
-
ripla
addikt
Nem értem miért vagytok ennyire ráizgulva a Pro verzióra. Tartalom ugyanúgy nem lesz rá ahogy eddig, mi változna?
Az hogy kijelentették a Dragon's Dogma 2 kapcsán, hogy a sima PS5 már kevés kb. mindenhez, az egy sima arcpirító kamuzás.
Az a játék kb. egy szinten van a 12 évvel ezelőtti Witcher 3-al, ami röhögve elfut a PS5-ön IS, viszont grafikailag messze elmarad pl. egy Horizon Forbidden West-től, ami még mindig a valaha megjelent legszebb játék a konzolra. Milyen érdekes, hogy úgy alázza le kb. minden szinten, de főleg grafikailag az említett Dogma 2-t, hogy közben minden szempontból tökéletesen fut. Szóval minden "A PS5 elavult" kezdetű megjegyzés egy szimpla hazugság. Meg kéne tanulni programozni és nem hazugságokkal tömni az emberek fejét, belekényszerítve őket egy újabb felesleges pénzköltésbe. -
válasz
frankdelgado #165300 üzenetére
Majd ha jön a pro, akkor lesz egy rövid hullam amikor meg lejjebb megy majd
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Ukrajnai háború
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Stellar Blade - Hivatalosan is bejelentették a PC-s kiadás premier dátumát
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest