- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- SSD kibeszélő
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyaralás előtti hardverszemle
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Kozben eszembe jutott egy lehetseges masik megoldas:
StoreUpdateRequestben a mainRules metodusban lehetne beleirni egy egyedi validalos rulet, ami azt figyeli, hogy matchel-e a bekuldott id a mellektablak barmelyik id-javal. Kicsit favagos, de szerintem mukdohet. Jobb otlet? -
Peter Kiss
őstag
Fájlokat a $_FILES super global-ban keressük, nem a $_POST-ban
move_uploaded_file()-lal odamozgatod, ahová akarod, vagy maradhat a helyén is, úgyis fel lehet dolgozni
HTML oldalról a <form /> tag-ből hiányzik az enctype="multipart/form-data"Interneten (például máris a php.net-en) találsz írásokat arról, hogyan kell kezelni a fájlfeltöltéseket.
-
-
Tele von Zsinór
őstag
Használsz sessiont a két scriptben? Egy adott session egyszerre csak egy scriptben lehet aktív, ilyenkor a később bejövő vár, míg az előbb bejövő végez. A session lockot feloldhatod kódból a session_write_close függvénnyel, de persze ilyenkor ha később módosítod, az nem lesz mentve.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Olvasd el még egyszer, amit írtam.
Szerk.: hát mittudomén ennyiből.A szervered valamiért a masodik.php-vel előbb végez, aszinkron, mint említettem vala.
Ha nem így szeretnéd, akkor ne így AJAX-olj. Amúgy meg az .on()-t nem jó az egész body-ra meghívni, feleslegesen erőforrás-igényes, persze csak kliensoldalon. És igen, erősen OFF.
-
Lacces
őstag
Jah, akkor cumi van, a curl technológia esetén.
Soak kolléga
jó topicot ajánlott, de én inkább a jquery-t ajánlanám
, de ez már tényleg csak ízlések is pofonok kérdése.
DelArco - nak. Általában a Curl a gyorsabb, amúgy meg nem mindig. Azóta utána olvastam ennek a témának alaposabban.
Curl-t két esetben nem érdemes használni a get_headers-sel szemben, ahogy olvastam neten (hogy tényleg így van-e a valóságban, azt már nem tudom).
- nagy méretű xml fájl
- kevés adat érkezik vissza.
(Meg még egyéb hálozati, hardveres dolgoktól is függ a curl). De általában gyorsabb.
De ha a fenti 2 közül igaz valamelyik... akkor a get_header javasolt. De amúgy meg meg is nézhetedmagadnak (mérheted), hogy melyik a gyorsabb.
De ez már majdnem olyan téma, mint az algoritmusok. Egyes algoritmusok általában lassabbak, de ha a legrosszabb esetre vizsgálunk, akkor gyorsabbak mint a többi. És van olyan, amely meg irgalmatlanul gyors, ha jó "ütemben" mennek az adatok... -
Lacces
őstag
A curl() általában gyorsabb, legalább is ezt mondják. Én csak párszor használtam és nem mértem, "szemmel" meg nem volt érezhető a különbség.
De a curl() felépítését is nézve gyorsabbnak tűnik, mint a file_get_contents().Amúgy meg ez nagyban függ, hogy a lekérdezett oldal hogyan van beállítva, szerver szinten. Előfordul, hogy a TCP kapcsolatot nem kapcsolja le, vegetálodik.
Amúgy meg ha file_get_contents()-t használsz, akkor a fenti linken lévő stream_context segíthet benne (vagy nem...)
-
Peter Kiss
őstag
substr-rel biztosan gyorsabb a másolás, de egyébként arra kellene törekedni, hogy ki lehessen zárni egyes részeket (valahogyan részekre bontani [pl. sorok], és azokban keresni dolgokat előbb, teszem azt, ha nincs benne 'y' betű, akkor nemérdekel többé). Esetleg mixelni az SQL-es megoldással, amit már említettem. Lehetne használni reguláris kifejezéseket is egyes helyeken.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Végül is annyira nem meglepő: a DOMDocumenttel (szerk.: vagy más DOM parserrel) való feldolgozás segítségével sokkal komplexebb dolgokat is tudsz művelni a feldolgozott, parse-olt dokumentummal, mint egy sima stringben történő kereséssel. A plusz komplexitás meg időbe kerül.
-
Peter Kiss
őstag
Azért az tényleg fontos lenne, hogy hogyan keres, illetve, mi a cél (elég, ha egy szó megtalálható például, mert akkor nem strstr, hanem strpos-t kell használni, ilyenek).
Egyébként lennék annyira kretén, hogy a HTML-t betolnám egy FULLTEXT indexes adatbázisba, és azzal kerestetném.
Ha nagy az anyag, akkor szétdarabolom, és akkor máris tud több szálon dolgozni (FULLTEXT helyett jó lehet a LIKE).
-
Peter Kiss
őstag
Használhatsz AJAX-ot erre, először lemarod a HTML-t valamibe, aztán X darab soronként keregélsz benne, ez azt jelenti, hogy összes_sor/X darab AJAX lekérdezésed lesz. Egyébként szerintem keresni kellene valami értelmesebb megoldást, vagy gyorsítani a keresésen.
Tényleg, hogyan keresel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- EAFC 25
- Luck Dragon: MárkaLánc
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest