- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Kozben eszembe jutott egy lehetseges masik megoldas:
StoreUpdateRequestben a mainRules metodusban lehetne beleirni egy egyedi validalos rulet, ami azt figyeli, hogy matchel-e a bekuldott id a mellektablak barmelyik id-javal. Kicsit favagos, de szerintem mukdohet. Jobb otlet? -
syC
addikt
Hali.
Lenne egy ujabb laraveles kerdesem.
Database migration szkriptben van arra lehetoseg, hogy egy kulso kulcs tobbfele mas tablabol szarmazzon?
pl van egy tabla: fotabla, ebben van egy mezo nevu mezo. Van egy mellektabla1 es mellektabla2 tablak melyeknek van pl id mezoje. Ezekre kellene hivatkozni, tehat ossze lehet-e hozni valahogy, hogy:
fotabla.mezo -> foreign(mellektabla1.id VAGY mellektabla2.id)
-
syC
addikt
-
syC
addikt
Sziasztok, Laraveles kerdest szabad itt feltenni? Csak mert nincs neki külön topik.
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #13152 üzenetére
Átnéztem, átírtam, minden működik.
Ezek szerint ez a szokás, hogy olvasás, stb. előtt feltöltöm a file-t és utána buherálok?
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #13149 üzenetére
Tegyük fel, hogy van ez a php oldalam:
test.php
<form method='post'>
<input name='file' type='file' />
<button>submit</button>
</form>
<?php
if( isset($_POST['file']))
{
$f = fopen($_POST['file'],'r');
while(!feof($f))
{
$sor = fgets($f);
echo $sor;
}
fclose($f);
}
?>Minden olyan file-ra működik, amely a test.php-val megegyező mappában van. Azokra a file-okra, amik ezen mappa felett(nem belül) vannak, nem működik. Ezt lehetséges orvosolni valahogy?
Próbálkoztam olyannal, hogy jQuery-vel az input file változására írtam egy függvényt, ami kihalássza a mező értékét ( val() ), de az is csak a fájlnév.kiterjesztést adta vissza.
Ötlet?
-
syC
addikt
Üdv!
Hogyan tudom elérni fájl olvasásnál, hogy a gépről bármely fájlt kiválasztva működjön az olvasás, ne csak a szkripttel egy mappában levőkkel? 'Rá lehet venni' valahogy <input type="file"-t, hogy ne csak fájlnév.kit -értékkel térjen vissza, hanem a teljes ( pl. C:\Lószerszám\fájl.kit elérési úttal), vagy máshonnan kell megközelíteni a dolgot?
-
syC
addikt
válasz
Sk8erPeter #13105 üzenetére
Köszi, ezek szerint baromi rosszul gugliztam ezidáig.
-
-
syC
addikt
Sziasztok!
A véleményeteket szeretnem kikérni. Adott egy tetszőleges adatbázis, valamilyen táblával. A táblában lehet auto incrementes attr. . Ebbe a táblába kellene beszúrnom új sort. Ha ismerem a tábla attribútumait, akkor nincs gond, analóg módon megy minden. Viszont az okoz fejtörést nekem, hogy bármilyen táblára működnie kell, ergo le kell kérdeznem az attribútumlistát és az alapján tudok insert into sql kérést írni. A kérdésem valójában az lenne, hogy mivel tudom kipuhatolni, hogy van-e az adott táblának auto inc-es attribútuma? Tudtommal az attr. típus lekérdezésével nem kapok választ erre a kérdésre.
Előre is köszi a választ!
-
syC
addikt
Hello!
Az mitől lehet, hogy felmásolom a php fájlt a tárhelyre, majd amikor böngészőben meg akarom nyitni futtatás helyett felajánlja a fájl letöltését ? Semmilyen php nem fut le, de php elvileg van telepítve a webszerverre.
-
syC
addikt
válasz
Speeedfire #11645 üzenetére
Épp azt próbálom kideríteni, hogy hogyan fut le gyorsabban. Én csak örülnék neki, ha párhuzamosan gyorsabban futna le.. Ahogy próbálgatom, azt veszem észre, hogy egymást lassítják.
(#11646) Tele von Zsinór: használok mindegyikben. A session-t csak olvassák.
-
syC
addikt
Valószínűleg nem, de akkor miért nem szekvenciálisan fut le a két php oldal? Nálam először lefut a második, aztán az első.
(#11640) Sk8erPeter: Valahogy úgy tűnik, hogy egyik vár a másikra. Ez lehet attól is, hogy túl sok neki a két php oldalban futtatandó feladat?
Lehet ezt sem ebbe a topicba kellett volna..
-
syC
addikt
<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
<script>
$("body").on("click", '#gomb', function(){
$.ajax({
type: 'GET',
url: 'elso.php',
cache: false,
beforeSend:function(){
$('#txt').html('Első start..');
},
success:function(data){
$('#txt').html('Első kész!');
}
});
$.ajax({
type: 'GET',
url: 'masodik.php',
cache: false,
beforeSend:function(){
$('#txt').html('Második start..');
},
success:function(data){
$('#txt').html('Második kész');
}
});
});
</script>
<body>
<div id='txt'></div>
<input type='button' id='gomb' value='nosza' />
</body>Lehetséges, hogy így az elso.php és masodik.php oldalak párhuzamosan futnak le?
-
syC
addikt
Hogyan tudnám megoldani, hogy http kérés közben ajaxal (vagy bármivel) szöveget módosítsak pl egy div innerHtml-jében?
-
syC
addikt
Haladok-haladok, csak este pálinkázni kellett, sajnos nem tudtam ezzel foglalkozni. De ma reggel: substr-gel 3.1millió karakterben a monyák ~12s, 10 oldalt átvizsgálva
Látszik, hogy jó minőségű volt a hp
Most egy keresés kb 1 ezres másodperc. Ahogy néztem, az idő nagy részét az oldal betöltése viszi el, a file_get_contents() függvény. Ezt lehetne valahogy gyorsítani? Átlag 1.8 sec egy oldal (299ezer karakter) bezúzása. Tudom, hogy ennek azért idő kell, de mégis..
-
syC
addikt
oldal: 299353 karakter t=1.4875s
olvasás t=3.1578 s
olvasás t=2.5427 s
olvasás t=2.0526 s
olvasás t=1.4747 s
olvasás t=1.6876 s
olvasás t=1.1429 s
olvasás t=1.1154 s
olvasás t=1.0605 s
olvasás t=1.0415 s
olvasás t=0.9772 s
olvasás t=0.9598 s
olvasás t=0.9253 s
olvasás t=0.8791 s
olvasás t=0.8455 s
olvasás t=0.8204 s
olvasás t=0.8072 s
olvasás t=0.7699 s
olvasás t=0.8599 s
olvasás t=0.6798 s
olvasás t=0.674 s
olvasás t=0.6491 s
olvasás t=0.6023 s
olvasás t=0.601 s
olvasás t=0.5674 s
olvasás t=0.5536 s
olvasás t=0.5208 s
olvasás t=0.4752 sEgy olvasás alatt 2 keresés van strpos-al. Az utolsó után elszáll. A bazi nagy sztring lassítja a dolgot. Ahogy csökken a sztring mérete, gyorsul a keresés - ki gondolta volna
.
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11583 üzenetére
Hogy lehet a leggyorsabban megoldani az oldal feldolgozást?
Adott egy 300ezer karakteres sztring..
Most úgy keresek , hogy strpos-sal adott szintaktikára keresek, és for ciklussan ezen szintaktikák közötti láncot karakterenként átmásolom egy másik változóba. K. lassú. 30 sec alatt sem végez.
-
syC
addikt
válasz
Sk8erPeter #11580 üzenetére
Jellemző rám, hogy mindig mindent a lehető legbonyolultabban csinálok.. Azt hittem, hogy kb. ugyan olyan gyors lesz a két keresés. Ennek ellenére az eredmény magáért beszél. A parsert kényelemből használtam, de akkor most nekiállok és átírom a dolgokat parsermentesre. Kiváncsi vagyok úgy a végeredményre, hogy összességében mennyit nyertem.
-
syC
addikt
5 oldal, összesen ~ 20k sorból 5 keresés:
strstr + strpos: 5.3544 s
dom: 10.2557 sHát most meglepődtem.
szerk: mértékegység..
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11577 üzenetére
Ok. Ma csinálok rá egy tesztet. Köszi a tippet
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11575 üzenetére
Gondolod, hogy a parser ennyire tetü?
-
syC
addikt
html oldalakat keresek html dom parserrel. html-ből domfát építek, aztán keresek valamilyen jelölő vagy attr alapján. Egy html lap átlag 8-10k sor, és általában van 6 db minimum.
-
syC
addikt
válasz
Peter Kiss #11570 üzenetére
Lennének ötleteim a gyorsításra, de azért lecsuknának. Maradok az ajaxnál, megnézem
. Köszi a tippet.
szerk:
#11572 Sk8erPeter: Sajna nem lehet tudni pontosan, dinamikusan történik az egész.
-
syC
addikt
HTML oldalakban keresgélek PHPvel, kb 20-30 másodperces a teljes kérés. CSS-el meg JavaScriptel dedobtam a töltési időre egy animációt, és az animáció alá szeretnék kiíratni sztringeket. Úgy gondoltam, hogy a lefutó PHP függvényt megszakítva JS függvénnyel lecserélem az animáció alatti sztringet. Eddig rossz nyomon jártam szerintem mert HTML objektum innerHtml részét módosítottam JS-el, de ez persze fáziskésében jelenítette meg a sztringet. Még agyalok, de minden ötletet örömmel fogadok.
-
syC
addikt
Sziasztok.
Egy kis ötletre lenne szükségem. Egy hosszú php kérést futtatok és szeretnék közben valahogyan kiíratni információkat a futás állapotától függően. Tanácsot szeretnék kérni, hogy Ki mivel oldaná meg.
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest