Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21778 üzenetére
Közben tárgytalan lett..
Megvan a hiba.
Relation-nál az 'order' => 'recommended', majd alatta 'pivotSortable' => ['....'] nem fért össze.Ezt csak azért írom, ha valaki ugyanebbe a helyzetbe kerül:
Így elveszik az alapértelmezett order-t ami be volt állítva. De az adott modellen belül anélkül hogy a további orderBy stackelődne, ezzel megoldható a dolog:use Illuminate\Database\Eloquent\Builder;
protected static function boot()
{
parent::boot();
static::addGlobalScope('order', function (Builder $builder) {
$builder->orderBy('recommended', 'desc');
});
} -
Gardaai
senior tag
OctoberCMS-ben (Laravel) van egy belongsToMany relation-om collection (kollekció) és product (termék) között. Így viszont az orderBy nem működik. Ahogy utána jártam, azt írják, hogy állítsak be egy bizonyos 'pivotSortable' => 'column' paramétert a relation kapcsolatnál, viszont nekem ennél bonyolultabb a dolog.
Konkrétabban:
DB így néz ki:
Product: mytable_products
Collection: mytable_collections
belongsToMany: mytable_collections_products
Főoldalon összes termék, szűrés lehetőség (ár, sorrend, kategória).
Collection-on belül csak adott termékek jelennek meg (külön aloldalon).
Viszont ahogy az összes listázott terméknél, itt is szeretnék opciót adni szűrésre (a kategória kivételével, mert egy adott collection, egy kategória termékeit tartalmazzák).
A where szűrések működnek, viszont az orderBy nem.Nem igazán értetettem a talált anyagokból, hogy milyen opcióim vannak a sorrendezésre. Próbáltam a termék minden oszlopát beadni tömbként a 'pivotSortable' paraméterhez, nem nem értelmezi. Nem áll össze a fejemben, hogy ennél a lekérdezésnél mégis milyen kapcsolatot kéne kialakítani, hogy tudja sorrendezni az adott collection összes termékét pl. ár alapján csökkenőben.
-
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
Tudtok esetleg egy olyan API kapcsolattal is rendelkező (lehetőleg ingyenes) tool-t amit betudok építeni arra a célra, hogy megnézzem egy adott URL végső URL-jét? Tehát átirányítások végén lévő final URL-re lennék kíváncsi.
PHP curl sajnos nem működik, mert megfogja az oldalra beépített cloudflare a szerver kérést.. és 500-as hibával tér vissza a header.
Érdekes módon a redirect checker és hasonló oldalak azonnal lekérik, nem tudom miben különbözik az ő kérésük és az enyém, annyira nem vagyok benne ezekben a szerver témákban.
Eddig működött, viszont vagy szerver költöztetés volt az adott oldalon vagy pedig eddig nem volt CF az oldalukon. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21567 üzenetére
Ezt már többen is megírtuk/megírták egy korábbi problémádnál, pl.: [link]
Erre a válaszod: [link] -> kiragadva belőle: "Teljesen mindegy hova rakom az include-t."Csak a miheztartás végett írom ezt le neked.
Ha nem követed a előírásokat és az arra utaló tanácsokat, akkor rengeteg ilyen "Ezt nem nagyon tudom leírni, a lényeg szerver gond van de csak php -nál." fog előjönni. -
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
Nem érzékeny erre a részletre?:
https://example.hu/kereses/?search_now=Keres%C3%A9s&status%5B%5D=underWork&status%5B%5D=done
Tehát /kereses/?search_now=, nem pedig /kereses?search_now= van egy plusz per jel a paraméter előtt.
Találkoztam már olyannal, hogy ez probléma volt. Ha nem is ilyen formában.Form jó helyre mutat submitnál?
-
Gardaai
senior tag
válasz
vakondka #21511 üzenetére
Miért szeretnéd JS-el kezelni, ha már PHP-n megvannak a POST adatok?
mail() miért nem jó?
Egy ciklussal átnyomod az összes címet ahogy te is írod.Szerk.: közbe látom oldal bezárásra hivatkozva kezelnéd inkább js-el.
50 cím pillanatok alatt lefut. A végén küldj egy alert-et, hogy kész, aztán várd meg azt a 2 mp-et, mintsem szét bonyolítod az egész feladatot. (Ahogy írod havonta 1x küldesz, az csak belefér.) -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21496 üzenetére
"Kérlek legközelebb olvasd el mire válaszolsz, és mit válaszolsz."1984-től 1987-ig készült, 1987-ben bemutatott" Ez a te linked.
"
Nem értem az összefüggést. 1984-tól készült, 1984 szerepel az adatbázisban. Az, hogy te azt gondolod, hogy 1987-nek kéne lennie, mert akkor kezdték a vetítést, még nem biztos, hogy úgy van. Erre céloztam azzal, hogy én nem mozgok filmes körökben, ezért lehet az összes létező film ahol ezt a standardot követik, helytelen. Akkor írj nekik, hogy írják át a rendszert, mert szakmailag kifogásolható.A többire nem reflektálok, mert nem a dedóban vagyunk.
Minden rosszindulat nélkül, kivizsgáltatnám magamat a helyedben, mert viccen kívül nehézségeid vannak az írott szöveg értelmezésével. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21493 üzenetére
Kezdés dátumát írják gondolom, de nekem nem sok közöm van a filmes témákhoz, hogy hogyan kéne igazából.
Az általam készített oldalaknál is párszor előfordult, hogy 1-2 év csúszás volt, ugyanis 1-2 évvel korábban kezdték forgatni és az a dátum szerepel az adatbázisban.Ha rossz valami vagy nem így kéne működnie, akkor pedig itt a megoldás (ha nem lehet direkt szerkeszteni, akkor pedig Jelentés opció) vagy írj nekik e-mailt, hogy szerinted ez így nem jó.
-
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21491 üzenetére
"T.I.R. pl nem 1984 , hanem 1987 -ben ment a tv-ben"
Nem tudom ezt honnan veszed, de gondolom alapos utánajárás előzte meg.Első 2 Google találat mind 1984-et ír, indulási dátumnak: [link] [link]
Az, hogy te mikor nézted a TV-ben megint más.
Van rengeteg filmes / sorozatos topik, ezekkel a kérdésekkel oda légy szíves befáradni. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21475 üzenetére
Van amikor csúszik az évjárat plusz vagy mínusz. Amit keresel tmdb-n 1964-es évjárat van megadva.
Egyébként manuálisan is kereshetsz simán a nyitó oldalon. Akár magyarul, angolul. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21462 üzenetére
De.. te nem érted. Csak olvasol, de nem érted mit.
Helyetted nem fogja senki lekódolni. De lehet egyszerűbb lenne mint rávezetni Téged a megoldásra..
Nem is egy, ezen alapú oldalam működik, jelenleg is. Évek óta működő, iszonyat nagy adatbázisról beszélünk.. milyen kérdés az, hogy működésre lehet-e bírni?
Ott van mindent a dokumentációban leírva. Mindenki tudja használni és értelmezni, csak Te nem? Hogy van ez?
Holnap tiszta fejjel, ahelyett, hogy az első sor után falat emelnél magad körül, próbáld értelmezni pontról pontra amit leírtunk és linkeltünk. Konkrétan értelmezned kéne és nagyjából 3 copy, paste lenne az egész művelet. -
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21458 üzenetére
"És akkor itt van az hogy a poszter egy link végződés, nem teljes link. Mit kezdjek vele?"
Ez alá még be szerettem volna linkelni ezt is a másik mellé (ahonnan kikéred az url-t): [link] itt pedig magát a fotót tudod.Látom egyet feljebb is megtették!
Szerk.:
"Honnan tudod hogy van a listában pontosan a film?
Mert pontosan kell megadni a címet."
Nem, nem kell."Ezt olvastam, de haszontalan.
Ez így semmit sem ér."
Ilyenekkel szerintem ne dobálózz, ezt nálad jóval pengébb emberek rakták össze! -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21456 üzenetére
"Nektek sikerül mozi posztert megjeleníteni a weboldalotokon?"
Nem csak posztert. Rendezőt, szereplőket, évjárat, hány perces, milyen besorolású, eredeti / keresett nyelv cím, imdb értékelés, leírás stb. Ez mindent tud, teljesen ingyen."És akkor itt van az hogy a poszter egy link végződés, nem teljes link. Mit kezdjek vele?"
[link]"Hogy szeded ki melyik, mert mindnek a címe ugyanaz."
Ez komoly?
Segítek: mind a 8 változat ugyanakkor készült? Mind a 8 változatot ugyanaz a rendező rendezte?
Egyébként pedig ritkán van, hogy teljesen megegyezik a címe, de ha mégis, akkor is letudod szűkíteni. Az oldal eléd tár egy egész teszt környezetet is: [link] és még le is kódolja az URL-t!Teljesen az alapoktól itt van egy videó is: [link]
Ennél többet, hadd ne linkeljünk a dokumentációból, minden ott van!
Szerk.:
Bejelentkezve nézd a dokumentációt, csak akkor fog teljes listát mutatni! De ez gondolom egyértelmű!Bocs.. anélkül is mutatja! -
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21411 üzenetére
Ha azt sem tudod, hogy a . mit jelent a kódban, vagy, hogy a tömb nem (), hanem [] az nekem nem azt sugallja, hogy tudod az alapokat.
Szerk.:
Tényleg nem bántásból írjuk.
Az nem fog előre vinni, hogy összekaparod innen-onnan a megoldást, közben nem érted mi miért van, melyik kódrész mit is csinál pontosan vagy jelent. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21408 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül, szerintem inkább az alapokat tanuld meg, mielőtt tömb, objektumokat manipulálnál. Lásd inkább át az alap működést, csinálj egyszerű funkciókat, számításokat és hamar sikerélményed lesz benne.
Ha komolyabban szeretnél foglalkozni vele, úgy is az OOP lesz az irány előbb-utóbb, majd akkor szórakozhatsz ilyenekkel napi több órát. -
Gardaai
senior tag
válasz
lanszelot #21395 üzenetére
1) Feljebb a példából hozták át, hogy ne változzom a kód (gondolom), ott pedig azért van úgy írva, hogy alatta megtudja magyarázni.
2) Azért pont van, mert nem a $target_dir-el egyenlő a $target_file, hanem a $target_dir és az utána írt fájlnévvel -> basename(xy). A pont "összeköti" a két értéket.
Pl.$string1 = 'asztal';
$string2 = 'OS';
$string3 = $string1 . $string2; // output -> asztalOS
Ugyan ez a helyzet az echo-s sorral is. Kiír egy szöveget és mellé fűz egy változót ami jelen esetben a fájlnak a típusa. Ha feltöltesz egy .jpg fotót:
kód:echo "File is an image - " . $check["mime"] . ".";
output:
File is an image - image/jpg. -
Gardaai
senior tag
-
Gardaai
senior tag
válasz
sztanozs #21355 üzenetére
Kerestem (sokáig
) egyet ahol előjön a hiba: [link]
A valós linket nem tudom megosztani bizonyos okok miatt. De teljesen ugyan ez a probléma.A részeknél (1. rész, 2. rész...) létrehoztam egy query-t ami így néz ki:
$finder->query("//div[@class='details-main-panel']/div[@class='buttons buttons2']/a[@id='megoszto_link']");
Localon hibátlanul lefut, szerveren üres a query. Ami érdekes, hogy ha belemegyek egy részbe és ott vannak a linkek felsorolva, azokat se látja. Viszont ott már nincs rajtuk rel attribútum. Tehát valószínűleg nincs köze hozzá, szimplán az egész blokk dinamikusan lehet betöltve.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21353 üzenetére
Addig eljutottam, hogy a rendes tartalmat ami localon visszakapok, elmentem egy html-be, lecsuszpaszítom, hogy csak a szerver által hiányolt elemek legyenek benne, majd feltöltöttem saját tárhelyre.
Ha így meghívom a kódomat (a szerveren, ahol eddig a DOM nem tartalmazta az elemeket), akkor hibátlanul lefut.
Tehát lehetséges, hogy dinamikus a tartalom, csak nem tudom, ha nem js/ajax, akkor mi csinálja.. ez egy elég régi oldal, ahol tuti, hogy nem használnak valami fejlett technológiát.
Plusz van egy aloldal ahol megint csak nem látok kulcsfontosságú elemeket, azokon pedig még rel="" attr sincs..Hogyan tudnám kideríteni, hogy dinamikus-e, illetve ha az, akkor van megoldás, mindenféle extra library beépítése nélkül?
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #21351 üzenetére
A céloldalon letiltve a js-t is megjelennek az elemek amiket keresek. Így a dinamikus betöltést kizárnám. Egyelőre most félretettem a dolgot, már lassan 1 napja ezt tesztelem, kifogyott az ötlettár.
Ha esetleg valakinek lenne valami szerver beállítás ötlete vagy tesztkörnyezet ötlet ahol ki lehetne próbálni, jöhet minden.
Még azt megpróbálom, hogy saját oldalra csinálok egy teszt aloldalt ahova feldobom a lementett DOM-ot, hogy azzal mit kezd.
-
Gardaai
senior tag
Nem hinném, hogy a kódban van hiba. Ugyanis végig fut hibátlanul, szimplán skippel részeket mivel nem teljesül (üres) a $nodes változó.
Nincs logban, se sehol hiba egyszerűen a query nem találja az elemeket, hiányzik a dom-ból az összes.PHP verziók:
- local 7.4.19
- szerver 7.4.33
.ini ugyan az.Nem hinném, hogy ajax adja hozzá oldal betöltésnél, de még az is lehet. Gondoltam rá, de végülis nem mentem utána.
Mint írtam, postmaster és local is hibátlanul megtalálja az elemeket. Egyedül a szerveren nem jó valami. De kifogytam az ötletekből. Minden leszűkítettem, ez maradt. HTML ami visszaad local, szerver ugyan az, kivéve, hogy a szerveren a nofollow attr elemek hiányoznak.
-
Gardaai
senior tag
Sziasztok!
/octobercms/Egy olyan kérdésem lenne, hogy alap esetben PHP function-ban curl-el DOMDocument->loadHTML, DOMXPath-al végig megyek egy oldal elemein, majd adatokat nyerek ki belőle, viszont olyan hibába ütköztem, hogy egyszerűen nincsenek a DOM html-ben azok az elemek amik rel="nofollow" attribútummal vannak ellátva.
Ami a legérdekesebb, hogy localhost-on tartalmazza és simán végig fut a node-okon, szerverre feltöltve pedig a legelső query is üres lesz, mert mint írtam nincs egy darab elem sem az oldal html-jében ami rel="nofollow"-el van ellátva.
A local és szerver oldali DOM html-t vizsgálva semmi különbség nincs, csak a "nofollow" paraméter, az utolsó karakterig egyeznek.Kódrészlet:
$url = $data['url'];
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
$domdata = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
$dom = new \DOMDocument();
@$dom->loadHTML($domdata);
$finder = new \DOMXPath($dom);
$nodes = $finder->query(".....");
Localon a nodes változó tartalmazza a query elemeit, szerveren pedig üres.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest