- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #13497 üzenetére
A "már valaki egyszer megcsinálta, csak valószínűleg jobban" érvelés szerinted mennyire jól alátámasztott?
Eleve azt felvetni, hogy a CMS készítők csak azért, mert már feldobtak valamit a netre, bárkinél jobbak lehetnek? Ezt tényként kezelni? Láttad te már a Drupal forrását? A modulokét? Szerinted normális emberek csinálták? #13493; Drupal és az igényesség, mi?Egy Drupal alapú fejlesztést az első problémás, egyedi igény meg tudja ölni, az a baj. Ilyenkor mi történt, történik? Tételezzük fel, hogy a Drupal alap nem teljesen ismeretlen, csak a most szükséges modulokat kell beszerezni (esetleg megvenni, most is találtam, külsőre tiszta jó is volt), az első probléma ott jelentkezik, ha a modulok nem akarnak találkozni. Tételezzük fel, hogy sikerül megoldani idő és némi szenvedés árán, jön egy probléma, amit meg kell oldani, de nincs rá modul. Oké, megtanulunk Drupal modult írni (ha már le lettünk fikázva a kódírási képességeink miatt, akkor vajon a Drupal-hoz írt modulunk az már penge?
), ez szintén nem kevés idő, aztán meg vagy működik vagy nem. Jönnek még igények, vagy van modul, vagy nincs, leküzdjük (idő, pénz, sárm), de pl. amikor jönne egy olyan, hogy auditálva kellene minden (mert az egyik alkalmazott csinált valami f.szságot), akkor máris meghaltunk, mert általában ez senkinek sem jut eszébe (modulkészítőknek sem). Ja, igen, riportok is kellenének, legyen benne minden, ami csak elképzelhető, mert XY összefüggést akarom látni. Oké, ott tartunk, hogy kivitelezhetetlen a jelenlegi rendszerrel, újat kell építeni. Mennyibe is kerül ez? Hát nem 2 millióba. Alapból egy nagyon komoly üzleti döntés, de akkor, ha még elegendő pénz sincs, még nagyobb súlyú.
---
Ha nem is a Drupal-t vesszük alapul, láttad már, hogyan épülnek fel a PHP-s keretrendszerek? Én egyelőre a kisebbeket nézegetem, a CakePHP csoda, hogy működik, a Yii pedig tele van olyan dolgokkal, amelyeknek semmi keresnivalója egy ilyen rendszerben (2.0-át hirdetik úgy, hogy nulláról újraírva, pedig egy nagy sz.rt lesz úgy
). Zend-et még csak karcoltam, mást szerintem még nem néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Android szakmai topik
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-book olvasók
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy A36 5G 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest