- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Akciókamerák
- Projektor topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bencom ™ #8124 üzenetére
Biztos én nem vagyok képben a fogalmakról, de egy rts szerintem még többet húz, mint egy rpg. Durván többet. Meg pláne egyáltalán real-time akarsz vezérelni valamit szerver oldalról? A szerver nem szokott saját akciózgatni. A hagyományos webszerver nem arra van kitalálva. Egyáltalán nincsen olyan funkciója.
Az egyetlen eszköz, amit használni lehet rá, hogy elindítani kliens oldalon egy xmlhttprequest-et, és szerver oldalon addig váratni azt a kérést scripten belül, míg letelik a hozzá rendelt idő szelet (kliens oldalon a javascript callback-jére lehet rádrótozni a tennivalót).
Ha te ezt meg tudod írni php-ban, akkor valamit nagyon tudsz.
(Szerk.)
Ez az e-republic oldal nem akar tovább engedni a sign up-ról. Le van halva vagy én nem tudom. Nálam fehér képernyő és semmi. Most nem tudom megnézni. -
Bencom ™
őstag
válasz
Bencom ™ #8124 üzenetére
Megnéztem ezt a nadirimet, egész érdekes, de én abszolúte nem ilyen fajta dologra gondoltam, sokkal inkább valami ilyesmire: Erepublik.com
Ez egy rendkívül leegyszerűsített, mármár bugyuta valami, számos klónja létezik, de mikor még nem volt ennyire lebutítva, a harcrendszere ennek is hexa alapú volt, és lépkedni kellett a térképen... most már csak egy "fight" gombot kell nyomogatni, ami röhejes, ha belegondolok, milyen volt régebben...
Szóval az alap oldal valami ilyesmi lenne, csak visszahoznám a hexás mapot teljes világtérképpel (valami google map szerűen kisebb részekre osztva persze, és leegyszerűsített "háttérképekkel", plusz domborzatot adva az egésznek) amin rögzítve lennének az egyes nyersanyagok, városok, a karakterek épületei, infrastruktúra, és dinamikusan mozognának rajta az egységek (vicces volt a megoldás, amit ebben a Naridimban láttam, hogy mindenhol gyönyörű, részletesen kidolgozott képek, erre a karakterek nem mozognak vagy járnak (még a jó kis HOMM3-os 2d-ben sem) hanem csak "lebegnek" ide oda... de mondjuk az én stratégiai vackomban ez a lebegés sem lenne feltűnő, térképen való tilitolihoz tökéletesen elég lenne, az meg, hogy megvannak e animálva az egységek már nem különösebben terheli a szervert, csak nekem kell megcsinálni a kis gifeket, vagy bármilyen formátumot, aztán hozzárendelni őket egy bináris kódhoz, és majd azt a felhasználók gépei egyénileg lejátsszák, gondolom én...
szerk.: ha megnézitek az erepet, és ott a térképet, az ne tévesszen meg benneteket, az csak egy régiókra osztott valami, a régi harcmodul nem ezen zajlott, hanem a térkép 1-1 "kiragadott" részén, amit hexákra osztottak, bár én inkább hajlok az olyan megoldásra, ahol a teljes térkép váltás nélkül mindig elérhető, és kinagyítható (aztán, valóba, mint pl a google maps-nál) csak az adott rész töltődik be, amire ránagyít a játékos, és a hexák sem lennének láthatóak, hanem kb úgy működne a "közlekedés" mint ahogyan a linkelt naridimban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest