- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bencom ™ #8149 üzenetére
Nem tudom minek az iskolát túllihegni. Ha valamit meg akarsz tanulni, ne egy gagyi okj sulira nyomasd a pénzt, hanem szerezz egy normális könyvet (akár Szabó Ervin könyvtárban találsz 100 számra, és oda elég csak egyszer befizetni a tagságot egész évre), és olvasd végig, csak hogy az alapokkal tisztában legyél. Utána már a webes doksikból is folytatni lehet. De az alapokra mindenképpen normális könyveket javasolnék.
Amire készülsz, ahhoz nagyon kelleni fog a szál kezelés, a socket programozás, és el kell tudnod boldogulni a memória modell építéssel, tudnod kell bánni a dll-ekkel, és legalább egy SQL szerverrel. Bele kellene ásnod magad az adatbázis tervezésbe is a transact sql ismeretek mellett. Ezen kívül szükséged lesz a megfelelő RFC dokumentumokra is, hogy tisztában legyél a webszerverekre jellemző kommunikációval (a header elemeit tudni kell lekezelni). És persze ez mind csak a szerver oldali rész. Kliens oldalon továbbra is html + java script + action script.
Talán már írták előttem is elegen, de én is leírom. Ez nem egy embernek való feladat. Én pld biztosra veszem, hogy meg tudnék írni egy webszervert akár asm-ben, de a hajam égnek áll az ötlettől, hogy akár C++-ban nekiessek. Irgalmatlan mennyiségű jobb sorsra érdemes idő megy el vele, és lehet jobban járnál, ha valami gyakorlatiasabb dolog után néznél. Pld PHP-ban lehet nem fogod megírni álmaid alkalmazását, viszont pénzt lehet szedni belőle, míg a C++ nem tartozik a különösen keresett ismeretek közé. Létezni létezik, de a hirdetések 85%-a nem pont azzal van tele.
-
coco2
őstag
Összetalálkoztam egy olyan esettel, hogy szövegesen összerakok egy ilyet darabokból:
<a href="egyik/masik">Duma</a>és a webböngészőből lementve ez lesz belőle:
<a href="http://127.0.0.1/egyik/masik">Duma</a>Egy friss EasyPHP van fent, apache, egyebek. Amit tapasztalok, az a böngésző lementésének a tréfája, vagy a PHP kimenet belerakott valamit változóbeállításoktól függően?
-
coco2
őstag
PHP kérdés.
Egy nem asszociatív tömbbel olyasmit kellene csinálnom, hogy tömb elemet kinyisszantani. Pld van egy 4 elemű tömböm $tömb[0]..$tömb[3], és ha a $tömb[0]-t kinyisszantom, akkor legyen egy $tömb[0]..$tömb[2], ahol a régi $tömb[1]-ből lett az új $tömb[0] és így tovább.
Kipróbáltam az unset($tömb[0])-t de nem jó. Nem eltávolítja az elemet, hanem átállítja null-ra. Asszociatív tömbben működik, főleg mert ott foreach()-el megyek végig, de ha nem asszociatív a tömb, és for() / while() ciklussal megyek végig count() alapján, akkor beleakadok a null elembe, aminek nem kellene ott lennie.
Végig kotortam 2x a doksit, mi az a függvény, ami tömb elemet távolít el teljesen és véglegesen, de nem találtam ilyet.
Tömb elemszámból néha nagyon nagy tud előfordulni. Megtehetném éppen, hogy ciklussal készítek a régi tömbből egy újat, és elemenként másolok át, de az brutálisan lassú lesz 2-3 ezer elemnél. Valami gyorsabb megoldás kellene.
Mitévő legyek?
-
coco2
őstag
válasz
Bencom ™ #8124 üzenetére
Biztos én nem vagyok képben a fogalmakról, de egy rts szerintem még többet húz, mint egy rpg. Durván többet. Meg pláne egyáltalán real-time akarsz vezérelni valamit szerver oldalról? A szerver nem szokott saját akciózgatni. A hagyományos webszerver nem arra van kitalálva. Egyáltalán nincsen olyan funkciója.
Az egyetlen eszköz, amit használni lehet rá, hogy elindítani kliens oldalon egy xmlhttprequest-et, és szerver oldalon addig váratni azt a kérést scripten belül, míg letelik a hozzá rendelt idő szelet (kliens oldalon a javascript callback-jére lehet rádrótozni a tennivalót).
Ha te ezt meg tudod írni php-ban, akkor valamit nagyon tudsz.
(Szerk.)
Ez az e-republic oldal nem akar tovább engedni a sign up-ról. Le van halva vagy én nem tudom. Nálam fehér képernyő és semmi. Most nem tudom megnézni. -
coco2
őstag
válasz
Bencom ™ #8119 üzenetére
akár több-százezres felhasználói nagyságrendre méretezve miben érdemes leprogramozni?
Ha tényleg ilyen brutális terhelésre számítasz, és php-zni akarsz, remélem van 25milcsi+ zsetonod a dec/alpha serverreAz egyik dolog, amit át kellene gondolnod, hogy egészen biztosan böngészősre akarod-e csinálni? Lehet egy bináris app fejlesztéssel jobban el lehetne boldogulni. Ha csak nem sok milcsis a szervered, akkor egy hagyományos webszerver szoftver nem lesz képes bírni azt a terhelést, amit előirányoztál. Pláne nem emberi reflexekhez képest real-time.
Ha biztosan böngésző, és sok milcsis géped sincsen, akkor C++-ban kellene írni egy 1.1-s webservert, és dll classok formájában írni a weblapokat hozzá (pluginként betölteni). Nézd meg pld a Nadirim-ot. Ők is C-ben írtak egy webszervert, és az futtatja a flash gamet.
-
coco2
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8112 üzenetére
Az a PDO pár google-kidobta cikk alapján jó dolog, csak kicsit furcsa, hogy éppen a php offi pagen egy ilyet látok: [link] (404)
A linkeket köszönöm. Ezzel a PDO-val még nyűglődöm kicsit.
(Szerk
Apropó, ha már úgyis előkerült, olyasmi kellene majd alkalmazáshoz, hogy nem táblákba nyulkálok, hanem kizárólag az adatbázisban rögzített tárolt eljárások alapján férek hozzá dolgokhoz. Azoknak kell paramétereket küldeni, és ami tábla azoktól jön vissza, azt kell értelmezni kapott adatként. A teljes adatbázis kvázi csomagolva lenne. Ez lenne az elgondolás. Remélem ez a PDO elég kiforrott lesz hozzá, hogy elboldoguljon ilyen szituval. -
coco2
őstag
Segítséget köszönöm. Cookie kérdés tiszta.
Egy apró kérdésben a GET / POST paraméterekkel is el vagyok akadva. Nagyon sok oldalnál látom webezés közben, hogy a GET paraméterek közé rakják be a &sid= értéket. Látom a böngészőben visszaírt request-et, és ott az id. Miért? Mi a baj a POST paraméterekkel?
Más. Jó lenne valami offline manual php5 + mysql függvények. Kimondottan csak a függvények, és hozzájuk példa illusztráció. Legalább a php string kezelő, tömb kezelő és mysql kezelő függvények jó lenne, ha a teljesség igényével benne lennének. Létezik ilyen, vagy csak online tudok barangolni, és maximum essek neki én magam webspiderrel valamelyik site-nak "csináld magad" akció jelleggel?
-
coco2
őstag
válasz
Peter Kiss #8105 üzenetére
Ez valami nagyon vad dolognak tűnik nekem, de azért csak rákérdezek.
Ezek a cookie-k webserver címek alapján vannak file-okba rendezve kliens oldalon? Amikor http requestet elküldök, a webböngészőm mindig végig kotorja, vannak-e arra a címre letárolva cookie-k a helyi winyómon, és ha talál, minden egyes http request mellé kinyomja upstreamben az összes cookie-t válogatás nélkül?
-
coco2
őstag
Php alap kérdés. Ezeket a cookie-kat nem igazán értem. Éppen egy doksit nyelek, és egy kalap alatt látom itt a session meg a cookie változókat. Namost a php az szerver oldalon fut, és a session változók így még bele is passzolnak a képbe, de a cookie-k nem szerver oldalon, hanem kliens oldalon kerülnek letárolásra. Azon vagyok kiakadva, hogy mikor kerülnek azok oda, meg onnét vissza?
A php script szerver oldalon fut. Kliens oldalra már maximum csak java script + html kerül át, php nem. Mit keresnek akkor a php-ban ilyen setcookie() meg $_COOKIE? Hogyan kerülnek át azok az adatok szerver oldalról kliens oldalra (setcookie()), és hogyan kerülnek onnét vissza a szerverhez ($_COOKIE) kiértékelésre? Mikor? Mi közvetít ilyen adatokat?
Thx,
-
coco2
őstag
válasz
trickyy #8100 üzenetére
Ha a mai világban pénzt akarsz szedni programozásból, akkor jellemzően 2 dolgot fogsz találni: php + mysql + javascript webes fejlesztésre, és java androidra személyi alkalmazás fejlesztésre. Most ez van, és még jó pár évig marad is. Ha vannak alapjaid c++-ból, és a szükséges logikai készséged is megvolt hozzá, a php-t webes doksiból meg tudod tanulni. Erre iskolázni szerintem felesleges. Annyit szerintem nem fog megérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Autós topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest