Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9860 üzenetére
Biztos megtudták, hogy hazajöttél a fociból.
Ha pingelem a domaint, az alapján ez a két különböző IP-cím jön vissza:
SCREENSHOT193.23.138.90
79.172.211.3A kettő között eltelt kb. 10 perc. Vagy annyi se.
Most megint pingeltem, kétszer is, és ismét az első IP-címet kaptam. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9854 üzenetére
Ezazzzz, "végre" nálam is.
Chrome, főoldal
Chrome, /terms
Firefox, főoldal
Firefox, /termsKár, hogy korábban nem néztem, milyen IP-ről jött helyes tartalom.
(#9840) papa019 :
akkor sorry, most már nálam is bekövetkezett a krach.
Akkor most már nem ártana tudnunk tényleg valamit a szerveroldali beállításokról. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9852 üzenetére
Erre gondolsz? >> Not found
Vagy a korábbi szerveren tárolt szarság?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9848 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9841 üzenetére
Na igen, igazad van, ez simán lehet, előbb eszembe sem jutott ez a lehetőség!
(#9840) papa019 :
igen, nálam úgy tűnik, minden aloldal is helyesen jelenik meg, böngészőtől teljesen függetlenül.
Szerintem tényleg az a hiba oka, amit fordfairlane írt imént. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9836 üzenetére
Ha nálam nincs para a /supporttal sem, akkor valamit rosszul csinálok?
>> screenshot -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9835 üzenetére
Ez nem jó? >>> [link] (meg a köv. hsz.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9830 üzenetére
"Jelenleg az a baj, hogy az indexen kívül nekem nem működik egyik php fájl sem.
A linkek mind errort dobnak."Linkelj már be egy ilyen PHP-fájlt, vagy legalább a hibaüzenetet, így nem tudjuk kitalálni, mi a pálya.
Kicsit több infó kéne az egészről, abból, hogy "errort dobnak", nem tudjuk kitalálni, mi a hibajelenség.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9831 üzenetére
"De belépni már nem tudom így"
Pedig ott van a belinkelt függvénynél az erre való megoldás is.lásd ezt:
if (user_is_anonymous()) {
switch ($path) {
case 'user':
// Forward anonymous user to login page.
drupal_goto('user/login');
case 'user/login':
case 'user/password':
// Disable offline mode.
$menu_site_status = MENU_SITE_ONLINE;
break;
default:
if (strpos($path, 'user/reset/') === 0) {
// Disable offline mode.
$menu_site_status = MENU_SITE_ONLINE;
}
break;
}
}Szóval ha az elérési út épp a belépésre szolgáló formé, akkor úgy viselkedik, mintha a site "online" módban lenne.
Persze ezzel óvatosan, figyelj oda, hogy ez esetben ne nyúlkálhasson olyan dologhoz a bejelentkeztető oldalon, amihez nem kellene tudni hozzányúlni offline esetben.===
Szerk.:
"Szerk:
No para, a logincontrollerbe ezt írtam (most már jó):
public function init() {
}"Ezt mind?
És ez miért is megoldás?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9821 üzenetére
"Amúgy van arra mód, hogy ilyenkor minden aktív felhasználót kidobjak az oldalról?"
A legegyszerűbb, ha lecsekkolod, a site "offline" állapotban van-e, ha igen, akkor nyomatsz egy session_destroy()-t.
Szóval konkrétan akkor jelentkezteted ki a felhasználót, amikor ráfrissít az oldalra.
Hogy a Drupal példáját vegyük elő megint, itt egy elég érthető kódrészlet, rögtön a függvény elején, a 7-es verzióból:
user_menu_site_status_alter()if ($menu_site_status == MENU_SITE_OFFLINE) {
// If the site is offline, log out unprivileged users.
if (user_is_logged_in() && !user_access('access site in maintenance mode')) {
module_load_include('pages.inc', 'user', 'user');
user_logout();
}
..............
}Regex:
Szerintem azért, mert a kifejezések közé szóközt tettél, és a kifejezésben a szóköz is releváns karakter. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9819 üzenetére
Admin mindent lát ugyanúgy, akkor is, ha site maintenance mode-ban van.
Ha módosítottad a szöveget, és adminként be vagy jelentkezve, akkor egy éppen aktív sessionöd van, tehát a probléma megoldva, ugyanúgy mindent látsz továbbra is.
Ha mondjuk törlöd a session cookie-t, akkor nyilván újból be kell jelentkezni, tehát a bejelentkező oldalt site maintenance mode ellenére ugyanúgy mutatod, admin vagy egyéb tartalommódosító szerepkörben lévő felhasználó meg is tudja ezt tenni, átlagfelhasználó nem.A Drupal is így működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez sokaknak hasznos lehet, akik Windows-on fejlesztenek:
Megjelent a GitHub windowsos kliense -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9807 üzenetére
Kérj meg 3-400 embert, hogy nézzék már meg egyszerre az oldaladat most.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9804 üzenetére
Hát mittudomén, úgy, hogy "közben módosítottam, nézzed má megfele".
"Érdekes, hogy elég gyorsan lefut az egész itt a gépemen, ahogy beírom a kérést egyből berakja a vízjelet is."
Ez viszont már sokszáz egyszerre aktív felhasználónál már nem biztos, hogy így lesz. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9802 üzenetére
Vazze, a "Szerk2."-t csak most látom, hát szóhattá' vóóna, hogy módosítottad közben még egyszer a hsz.-edet.
Na, hát akkor ezek szerint ez megoldódott. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9800 üzenetére
RewriteRule ^kepek/(.*)$ index.php?r=watermark/watermark&file=$1 [L,QSA]
Ha megnézed a végét:
[L,QSA]==
Nyomatsz az elején RewriteEngine on -t?
Nincs másik RewriteRule, ami előbb illeszkedik, és "elnyomja" ezt?
Mivel írtad, hogy "manuálisan" beírva a címet, tehát RewriteRule nélkül működik, ergo mintha nem lenne hatásos a címátírás. Nem azt kapja meg a Yii, amire átalakítod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9796 üzenetére
Jó, de a RewriteRule-od is egyezik azzal, amit írtam...?
A Yii-nek a már átalakított request URI-t kéne megkapnia, nem az eredetit.
Ott van a végéről az a két flag is?
Itt még tök más RewriteRule-t írtál, ezért feltételeztem, hogy nem is másoltad át próbaképp, amit írtam. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9794 üzenetére
Most nem tudom kipróbálni, de szerintem (most így elsőre ez ugrik be):
http://example.com/index.php?r=watermark/watermark&file=valami.jpg
Erre:RewriteRule ^kepek/(.*)$ index.php?r=watermark/watermark&file=$1 [L,QSA]
Persze az sem mindegy, hogy hívod meg.
Gondolom ilyen:
http://example.com/kepek/valami.jpg -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9792 üzenetére
Tudom, csak gondoltam bedobok ilyet is.
Szerk.: amúgy ott vóót a gonosz köcsög smiley ().
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9790 üzenetére
Nem elég, ha IIS-ről van szó.
Egy web.config-os példa:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
<system.webServer>
<directoryBrowse enabled="false" />
<security>
<authorization>
<remove users="*" roles="" verbs="" />
<add accessType="Allow" users="" roles="Administrators" />
<add accessType="Deny" users="*" />
</authorization>
</security>
</system.webServer>
</configuration> -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9786 üzenetére
És az adminnak mi a francnak lenne szüksége a vízjel nélküli képekre?
Előbb szerintem azt gondold át, érdemes-e egyáltalán tökölni vele. Vagy ez a megrendelő kifejezett kérése, vagy mi?Gondolod például, hogy a Vaterán minden képnek megvan a vízjel nélküli és vízjelezett változata is? Nem hiszem, hogy erre erőforrást pazarolnának, és bárkinek is szüksége lenne a vízjel nélküli változatra a Vatera crew-ból...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9780 üzenetére
Ja, szerintem mindenképp egyszerűbb lenne előre legenerálni.
De akkor lehet, hogy ügyelned kéne arra is, hogy valami egyedi generált nevet kapjanak a fájlok, ne legyen könnyen megnézhető a kép mondjuk vízjel nélkül is (pl. leegyszerűsítve ne olyan legyen a neve, hogy kep_123_watermarked.png és kep_123.png).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9776 üzenetére
Ezt próbáltam ki még egy-két éve, és ez nagyon jól bevált akkor vízjelezésre:
Asido PHP Image Processing Solution
OOP-s kódja van, szerintem egész jónak tűnik (mondjuk jó rég láttam a kódját, de akkor asszem korrektnek találtam). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #9773 üzenetére
Ja, jó, látszik, hogy ma egy kicsit tompa vagyok, őszintén szólva el sem olvastam, csak kapkodva belenézegettem, ezek szerint csak úgy generál cache-t, hogy egyszer fájlrendszer-szinten mindenképp elkészíti, aztán a webszerveres megoldás igazából csak lecsekkolja, van-e már olyan kép, ha nincs, akkor megcsinálja. Nem? Mondjuk ezt is csak abból következtetem ki, amit írtál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9771 üzenetére
RewriteRule-lal az is megoldható, hogy a DeltaPower által itt említett ocsmány cím problémája ne merüljön fel, úgy, hogy csak PHP-vel oldod meg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9769 üzenetére
Ha hirdetéshez megy, miért ne lehetne "ráégetni" a vízjelet?
Minek tök más képet mutatni szerepkör szerint? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9764 üzenetére
Jé, pedig korábban ezt a cikket már láttam pár éve.
DE báázeg, ezek szerint "a következő kérésnél már a webszerver szolgálja ki a fájlt, anélkül, hogy a php egyáltalán betöltődne".
Akkor bocsánatot kerék.Most hirtelen nem vágom, hogy ez hogyan is működik, még nem használtam, úgyhogy visszahúzódom a teknőspáncélomba, és utánaolvasok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower #9761 üzenetére
Ja hogy így. Így már érthető - hát igen, nem árt, ha pontosan fogalmazunk, mert .htaccess-szel tudtommal nem lehet semmilyen vízjelet rátenni a képre.
Ezért néztem nagyot, hogy miről van szó.
Viszont akkor megint nem értem Speeedfire kérdését (bár lassan kezdem megszokni, hogy Speeedfire-rel ennyire nem értjük egymást), hogy mi az, hogy "PHP-vel vagy htaccess-sel?", mivel mindkettő általad említett megoldás PHP...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9759 üzenetére
.htaccess-szel vízjelezni? Hogy mi van? Fejtsd már ki bővebben kérlek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, és még annyit hozzátennék, hogy ha nem akar egy gány fájlba írós megoldást választani, aminek eredményeként az adatok jóval nehezebben kezelhetőek, ergo a szavazás aktuális állása jóval nehezebben követhető, akkor elengedhetetlen egy tök ingyenesen elérhető és könnyen kezelhető adatbázis (MySQL).
Vagy legalább ha MySQL-szerver fenntartására nincs mód, akkor már SQLite, vagy hasonló.
Mondjuk ha már webes felületen szavaznak, akkor miért is ne lehetne mód telepíteni egy MySQL-szervert...Szerk.: meg szerintem vagy keressen egy normális scriptet, vagy annál még az online, ingyenesen megtehető szavazások is jobbak.
Pl. most ezt találtam: [link]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Már joker is írta, de ennél ocsmányabb kódot tényleg ritkán látni. Nem tudom, ki írta, de biztos, hogy nem tud programozni. (Attól, hogy valaki megír egy látszólag működő kódot, nem jelenti azt, hogy tud programozni, mert mondjuk egy igénytelen béna f@sz.
) De hogy arra sem volt képes, hogy normálisan indentálja (behúzásokkal) a kódját...
Ezt a scriptet inkább felejtsd el.De ha mégis nagyon érdekel, van ez a sor (ettől a kódrésztől, ami erre vonatkozik, szintén gyomorgörcsöm lett):
if($ip==$temp[0] && strlen($answer)>0 ){
elvileg elég, ha ezt erre módosítod:
if( strlen($answer)>0 ){ -
Sk8erPeter
nagyúr
while(....){
$visitors_data['visitors']=array(
....
);
}Itt minden cikluslépésben felülírod a $visitors_data['visitors']-t.
Tehát inkább így kéne (lásd a szögletes zárójeleket):while(....){
$visitors_data['visitors'][]=array(
....
);
}Aztán a foreach-nél:
foreach($visitors_data['visitors'] as $visitor)
{
echo '<div>visitor\'s IP address: <strong>'.$visitor['ip_address'].'</strong>, date of visit: <strong>'.$visitor['visited'].'</strong></div>';
} -
Sk8erPeter
nagyúr
Miért kellene neked komplett osztályt létrehozni? Létrehozták neked a PHP fejlesztői, pont ezt linkeltem be, hogy mit tudnál felhasználni a célra. Csak használnod kell az előre megírt függvényeket, és ennyi. Nem nézted meg, amiket linkeltem?
Most gyorsan kipróbáltam egy szabályos HTML-tartalmú tesztfájllal, és ez tök jól működik, hogy egy adott id-t lekérve lecserélem a tartalmat:
<?php
$doc = new DomDocument();
$doc->loadHTMLFile('../testfile.php');
$lorem_ipsum = $doc->getElementById('lorem_ipsum');
$lorem_ipsum->nodeValue = 'pista';
$newHtmlContent = $doc->saveHTML();
echo $newHtmlContent;Így itt a <p id="lorem_ipsum">....</p> elem tartalmát módosítja arra, hogy "pista".
Nálad nyilván $doc->getElementById('headerBody'); lenne ennek megfelelője, és a nodeValue-ba a saját tartalmadat kellene pakolni - de akár azt is megcsinálhatod, hogy hozzáfűzöl/eléraksz a jelenlegi tartalomhoz még valamit, valahogy így:$lorem_ipsum->nodeValue = 'pista' . $lorem_ipsum->nodeValue;
Egyébként lehet, hogy ez a DOMDocument nem a leggyorsabb, de mint látható, nagyon jól használható XML- és (X)HTML-tartalmak feldolgozására, módosítására.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nyomathatnál egy $doc->getElementById('headerBody')-t, és lecserélhetnéd a tartalmát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9719 üzenetére
Hátha segít a hivatalos oldal doksija azontúl, amiket PazsitZ az imént leírt:
NetBeans IDE and Yii projects -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9714 üzenetére
"Remélem a jövőben a php is jelezni fog majd, ha ilyen hibákat vétek."
Megoldás: fejlesztés közben:PHP < 5.4.0:
php.ini:
error_reporting = E_ALL | E_STRICT
display_errors = On
display_startup_errors = OnPHP >= 5.4.0 ("5.4.0: E_STRICT became part of E_ALL.", [link]):
php.ini:
error_reporting = E_ALL
display_errors = On
display_startup_errors = OnPersze mindezt kódból is lehet vezérelni, akár egy index.php elejére vagy konfigfájlba rakott megfelelő error_reporting(), meg ini_set() hívásokkal: display_errors, display_startup_errors. Így akár feltételtől is függővé teheted a beállításokat, pl. egy booleannel jelezve, hogy épp fejlesztési fázisban vagy-e vagy sem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9709 üzenetére
Akkor az az összes kód egy szar.
Ne hallgass rájuk. Ilyenért egy normális nyelvben alapból egy ordas nagy hibát kapnál az orcádba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9707 üzenetére
Akkor ez van:
Strict Standards: Non-static method AngolClass::angol() should not be called statically in ... on line ...
Fatal error: Using $this when not in object context in ... on line ...A nem statikus függvényt ne akard statikusként meghívni...
Elég logikus.
Ez a szar a PHP-ben, hogy enged mindenféle gányolást, itt mondjuk pont nem működik a $this miatt, és kapsz egy fatal errort, de egyébként ha a $this nem lenne benne, nem szállna el... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9705 üzenetére
Azt kitaláltam, hogy arra akarsz célozni kissé pongyolán fogalmazva, hogy valamiért nem működnek a címek azzal, hogy "nem lehet", de épp azért kérdeztem vissza, mert ez ebben a formában értelmetlen - nem is derül ki, hogy pl. nálad szóköz használata esetén milyen hibajelenség fordult elő.
Vagy a böngésző, vagy a szerver kódolja/dekódolja rosszul a whitespace karaktereket. De egy normális böngészővel+normális szerverrel nem kellene, hogy ilyen gond legyen."És ha mind a 2 esetet használom?"
Milyen 2 "esetet"....? Látom szereted, ha visszakérdeznek a kérdéseidre. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
varydave #9700 üzenetére
Ja, hát jó. Bár ha nem képmegosztó szolgáltatásról van szó, vagy valami másról, aminél a felhasználók durva mennyiségben töltenek fel (lásd pl. Facebook), nem árt, ha tartalmaz felhasználóbarát neveket is a kép neve pl. egy többfelhasználós blognál vagy hasonlónál. Ehhez meg kellenek a megfelelő karakter-átalakító függvények.
Na meg miért ne tartalmazhatna akár a cikked címe is pl. cirill betűket?! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
varydave #9698 üzenetére
Ja nem para, csak gondoltam szólok, hogy majd legközelebb már vágd a témát a formázással kapcsolatban.
Esetleg plusz karaktereket átvehetnél Speeedfire kódjából, az már eléggé hosszú lista. De még annak használatakor is előfordulhat, hogy valamelyik felhasználód kiszúr veled, és csak azért is feltölt cirill betűs karaktereket tartalmazó fájlnévvel ellátott fájlt.Pl. az orosz ábécé karaktereit abban sem látom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9695 üzenetére
Legalább következetesen Karektert írtál.
Amúgy nem válaszoltál, mit értesz azalatt, hogy "nem lehet" szóköz...Ja, még egy a kódoddal kapcs.:
echo AngolClass::angol("sztring");
ebben az esetben, ha így hívod meg, az angol() metódusnak statikusnak kéne lennie... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
varydave #9694 üzenetére
Használd a "Programkód" gombot, miután beraktad a kódot, majd kijelölted azt.
Akkor nem esik szét a formázása.
Ezt a kódot most megformáztam ezzel, majd felraktam ide. Így már van szintaktika-kiemelés is.Egyébként egyéni vélemény (tudom, tartsam meg magamnak), de ennek:
$this->_separator == 'dash'
szerintem nem sok értelme van, hogy stringként kell átadni, hogy a kötőjel legyen a separator. Lehetne nyugodtan a stringben, hogy '-'. VAGY még jobb akkor már konstansokat meghatározni a feladatra. Pl. a class url elejére tehetnél egy ilyet: const DASH='-';, és akkor lehetne így vizsgálni: $this->_separator == self::DASH, paraméterként átadni meg így: url::DASH. Na mindegy, nem akarok kötekedni.
Egyébként a többi asszem jónak tűnik (csak kicsit rövid az átalakítandó karakterek listája).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9692 üzenetére
Mi az, hogy "nem lehet" szóköz?
Szerintem egyébként speckó karaktereket azért is érdemes helyettesíteni, mert régebbi böngészőknek parája lehet vele, meg vannak programok, amik az átalakított URL-eket az ékezetek vagy más karakterek mentén "csapják le" (még mai napig), de persze az is igaz, hogy az ékezetes karakterek egyre elfogadottabbak. Itt van egy téma róla: [link]
Van egy ilyen felvetés még 2009-ből:
"Considering URLs with accents often tend to end up looking like this :
http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89l%C3%A9phant
...which is not that nice... I think we'll still be using de-accented URLs for some time.Though, things should get better, as accented URLs are now accepted by web browsers, it seems."
A böngésző átalakítja a címeket - pl. ha ezt böngészed, és kimásolod a címsorból az URL-t, akkor ezt a randaságot kapod meg - DE azt nézem, hogy Google-ben, amennyiben tartalmaz a találatban az URL ékezeteket, akkor tök normálisan látszik az URL (a megfelelő ékezetekkel), szóval SEO szempontjából lehet, hogy még jobb is, ezt nem tudom...Mindenesetre a szóköz és ehhez hasonló speckó karakterek (kivétel az ékezeteket, kötőjeleket, alulvonásokat, pluszjelet) biztos, hogy a helyettesítendőek közé tartoznak (szvsz még a pont is, amennyiben nem valós fájl kiterjesztése kezdődik ennek mentén).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9690 üzenetére
Mi az oka, hogy engedélyezve van speciális karaktereket tartalmazó címek/fájlnevek használata (a végleges URL-ben)?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Superman #9675 üzenetére
Épp ezért figyelj a tanácsokra.
[link], [link], én még annyit hozzátennék, hogy a $_REQUEST használata is kerülendő szerintem, legyen egyértelmű, melyik metódust használod, a POST-ot vagy GET-et.
Tehát esetedben az összes $_REQUEST-et le kéne cserélni $_GET-re.
A HTML-kódoknál meg a tagek esetén inkább kerüld a nagybetűk használatát.
Ezenkívül olyan függvény nincs, hogy IsSet(), olyan van, hogy isset(), igaz, hogy case insensitive egyelőre (!) a PHP a függvénynevek tekintetében, de érdemes a függvények valós nevét használni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb #9671 üzenetére
Ezen én is röhögtem.
(#9668) Superman : j0k3r! jól írta, pont az lesz a - legnagyobb - baj, amivel kezdi a hozzászólását.
Ez tipikus ilyen lezáratlan stringes hibaüzenet. (A többi tanácsot is érdemes megfogadni.
)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9665 üzenetére
Milyen "AR"?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9659 üzenetére
Hogy itt meg tudjuk mondani, mi a gond, látnunk kéne a query-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mindenesetre az biztos, hogy egy try-catch-blokkba kellene pakolnod, hogy a kivételeket szépen el tudd kapni, és logolni a megfelelő helyen, a hozzá tartozó felhasználóbarát hibaüzenetet pedig kiírni a képernyőre.
De a legegyszerűbb hibakezelés:
try {
$twitter = new Twitter($consumerKey, $consumerSecret, $accessToken, $accessTokenSecret);
$status = $twitter->send('Teszt #oq_department');
echo 'Minden OK volt...';
} catch (TwitterException $e) {
// éles rendszeren a kivétel üzenetét csakis logolni, a felhasználónak felhasználóbarát üzenetet mutatni!!!
echo '<div style="color:red;">Para van (TwitterException): ', $e->getMessage(), '</div>';
} catch (Exception $e){
// éles rendszeren a kivétel üzenetét csakis logolni, a felhasználónak felhasználóbarát üzenetet mutatni!!!
echo '<div style="color:red;">Para van (általános kivétel): ', $e->getMessage(), '</div>';
}A továbbiakhoz pl. ezt érdemes lenne elolvasnod: [link].
Szerk.: most nézem az általad linkelt oldalt, ahol a send.php-ben van egy példa, elég gáz, hogy a példakódban sincs lekezelve a kivétel...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, jól érted, bocs, kicsit fáradt vagyok, nem tudom, minek ismételtem meg megint, hogy az 5.3.0-tól felfelé már alap, kicsit gondolom most összekavartalak.
De végül is jól értetted, jó a megoldás, amit javasoltak: "akkor beleforgatjuk a központi inibe", korábban meg a '--disable-fileinfo' kapcsolóval "forgatták", azért van jelenleg letiltva.
Ez pozitív a szolgáltatódtól, hogy megteszik a szükséges lépéseket, és valóban ügyfélként kezelnek. -
Sk8erPeter
nagyúr
De neked kell egyáltalán az "Internationalization extension"?
Egyébként a fileinfo alapból benne van a PHP 5.3.0-nál magasabb verziókban:
[link]
"This extension is enabled by default as of PHP 5.3.0. Before this time, fileinfo was a PECL extension but is no longer maintained there. However, versions prior to 5.3+ may use the » discontinued PECL extension." -
Sk8erPeter
nagyúr
http://www.php.net/manual/en/fileinfo.requirements.php
"Requirements
Before PHP 5.3.0, the magic_open library is needed to build this extension."Legegyszerűbb, ha upgrade-elsz PHP 5.3.0-ra - már amennyiben van rá lehetőséged (tehát az éles szerveren is magasabb verziószámú PHP van).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát felőlem.
Mondjuk számomra meglepő, hogy Weblaboron fent van olyan cikk, ahol függvénynek átadott paramétert lazán konkatenál MySQL query-hez, mindenféle escape-elés nélkül.
Azt sem tartom jó ötletnek, hogy a szülőelemet nem azonosító alapján tartja nyilván, hanem a konkrét neve alapján (pl. displayChildren('PHP', 0);). De persze tény, hogy nem olvastam el az egész sorozatot, csak ránézésre nyilatkoztam.Ahogy azért az is hozzátartozik, hogy 2004-ben született a cikksorozat. Azóta használják a PDO-t, meg elég sok minden változott, nyilván a szerző kódolási stílusa is (aki egyébként tudtommal elég hasznos scripteket szokott írni), szóval inkább nem kötekszem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Fastruktúrában kellene elképzelni.
Drupalban pl. a hozzá tartozó adattábla-struktúra így néz ki, hogy ezt a kettőt kapcsolja össze:
Mondjuk ennyi alapján nem tudom, mennyire tudsz kiigazodni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Andibuc #9620 üzenetére
Nem fejlesztettem Joomlában, de ez egy elég jó és érthető tutorialnak tűnik: [Getting started with JForm]
Hivatalos doksi: [Creating a custom form field type]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9615 üzenetére
Örülök, hogy végül csak megértetted, csak előtte gyorsan belekötöttél, ha már ott voltál.
Most már ezek szerint nem "a tömbön kívül fog lenni". -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9612 üzenetére
Nem tudom, mit nem értesz...
A name-nek egyeznie kell radio esetén, ha azt akarod, hogy összetartozzanak az elemek, és közöttük lehessen váltogatni, ne szeparálva legyenek (hogy mindegyik külön kiválasztható legyen, pont ami a problémád...).
Azzal meg nem értem, mi bajod van, hogy ha egyetlen elemet szeretnél választani úgyis a sok közül, akkor a value attribútumba adod át a megfelelő azonosító értékét, ezt pedig megkapod szerveroldalon..."Ja én a checked-et használtam."
Kár, hogy attól még szerveroldalra nem megy át a value, ha nincs megadva lószar sem. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9610 üzenetére
Hát akkor tedd azonossá a name attribútumot...
Csak egy példa a sok lehetséges közül a kódod alapján (value amúgy is lemaradt nálad):
<input type="radio" name="elemek[allapot]" value="'.$data->id.'" />Ha csekkolni akarod az értékét pl. jQuery-vel, akkor példa:
$('button').click(function() {
var checked_val = $('input:radio[name="elemek[allapot]"]:checked').val();
alert("Checked value: "+checked_val);
}); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9608 üzenetére
A lényeg, hogy a végeredményben látszó name attribútum egyezzen, ha azt szeretnéd, hogy "összetartozzanak" az elemek.
Példa:http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/U6zUA/
Az alsó sorban más a name attribútum, így mindegyik külön-külön kiválasztható. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9604 üzenetére
"Service nevek alatt mit értesz?"
Win+R - services.msc
Itt a Name oszlopban elég sok service-nek a nevét láthatod...
Ha beleklattyogsz a service-ekbe, akkor van egy "Service name" meg egy "Display name". A services.msc oszlopaiban nyilván az utóbbit láthatod. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #9601 üzenetére
"20sec helyett 800msec egy komplex oldal"
Ilyen nevetségesen hosszú időket, mint a 20 sec, korábban Windows+Apache+MySQL+PHP kombó esetében én is tapasztaltam. IIS+MySQL+PHP (FastCGI) esetén normális teljesítményt mutattak az oldalak. Ha esetleg kipróbálod, akkor tényleg a Web Platform Installeren keresztül."Kis- és nagybetűknél erre nem gondoltam, itt nem is lehet hiba (generálsz nevet, pont azt mented adatbázisba és használod a file mentésekor) ,- az include-nak átadott útvonalak jártak a fejemben. Kezdő hiba, de borzasztóan rosszul tud jönni az első deploy alkalmával."
Ja, hát az szívás, ha valaki eleve feltételezi, hogy tök mindegy, hogy kis- vagy nagybetűvel írja a karaktereket, de ebben az esetben az első hibás deploy lesz a tanulópénz...Ezt úgyis meg kell tanulni, nem ússza meg senki, hogy a case sensitivity problémájával szembesüljön.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #9588 üzenetére
"Még a virtualizáció mellett is látványos, mennyivel rosszabb a php teljesítménye windowson."
Nem értek egyet. Csavarnék rajta egyet: az Apache+PHP kombó teljesítménye látványosan rosszabb Windows-on, mint Linuxon; valamint az Apache+PHP kombó teljesítménye látványosan rosszabb Windows-on, mint az IIS+FastCGI PHP teljesítménye ugyanezen a platformon. Már írtam itt a topicban korábban is erről, de ez saját tapasztalat is, számomra megdöbbentő volt a különbség az Apache-ról való átállás után (Windows platformon). Gondolom Te is olvastad, hogy mostanság a Microsoft eléggé ráfeküdt a PHP-re is, foglalkoznak a Windows szerverekre kerülő open source alkalmazások teljesítményével is, a Drupal, Joomla és egyéb PHP-s CMS-ek meg egyebek is összekattintós módszerrel letölthetők a Web Platform Installeren keresztül (lásd pl. itt), ez pedig az ezekhez szükséges függőségeket és teljesítményt javító kiegészítőket automatikusan behúzza (hasonlóan ahhoz, ahogy a Linuxnál megtörténik a függőségek behúzása), tehát ezt nagyon is érdemes kihasználni Windows-on.
Belegondoltál, hogy amit Te javasolsz, az tulajdonképpen olyan, mintha a jobb füledet úgy akarnád megvakarni, mintha behajolnál a lábad közé, majd a bal kezeddel a lábad között hátulról átnyúlva valahogy elnyújtózkodnál odáig?Főleg amíg nem próbáltad a másik utat, addig nem érdemes hangoztatni, hogy igenis jobb a LAMP stack... A case sensitivity-re meg azt tudom mondani, hogy úgy kell megírni a scripteket, hogy ez ne okozhasson problémát egyik platformon sem (pl. fájlfeltöltésnél alapból csak lowercase fájlneveket és kiterjesztéseket engedni, és így tovább).
Szóval én nagyon kétlem, hogy jót tenne egy LAMP stacket használni Windows-on, amikor van normális alternatíva - előbbi csak macerássá teszi az egészet. De ha van meggyőző érved is/ellenvéleményed, ne tartsd magadban... -
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem meg ahelyett, hogy ezzel tökölne, inkább jöjjön rá, miért törlődnek random a cuccai.
Persze ízlések és pofonok, de szerintem hasznosabb a fejlesztésre (a nyelv(ek) tanulására) fordítani az időt. Mondjuk az engem már eleve meglep, ha valakinek még egy next-next-finish-jellegű XAMPP-pal is ilyen parái vannak.===========
(#9586) mobal : aha, az biztos jót tesz a teljesítménynek...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha az adataid csak úgy maguktól törlődnek, akkor valami nagyon nagy gáz van a gépeden, amire nem ártana odafigyelni...
De ez valszeg nem a XAMPP hülyesége lesz, mivel a XAMPP képes teljesen jól működni (főleg, hogy csak egy összepakolt csomag a működő webszerverhez szükséges előre definiált beállításokkal).(#9581) r0by : nem hinném, hogy a XAMPP-ot kellene itt okolni...amúgy a kérdésedet sem értem, hogyhogy kell-e neki? Nem feltétlenül kell, hogy a csomag pont a XAMPP legyen (van más összerakott csomag is), de egy működő Apache-MySQL-PHP kombó mindenképp szükséges...
Bár én Windows-ra mostanság nem szarakodom Apache-csal, tökéletesen megfelelő az IIS+FastCGI PHP kombó, sőt! Egyéni tapasztalataim szerint jobb is Windows-ra. -
Sk8erPeter
nagyúr
"$username",
"$password",
Nem akarok kötekedni, de tök felesleges itt stringbe rakni (így is string, így csak behelyettesítődik a stringbe a másik string), inkább kerüld, ha nem muszáj - elég ennyi helyette simán:
$username,
$password,
Ezt most csak a későbbiekre jótanácsként mondtam. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9560 üzenetére
^\+\d{2}-\d{2}-\d{3}-\d{4}$
Tesztelheted itt:
Regex Tester Online -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
vakondka #9546 üzenetére
Nekem így elsőre valami web service jutna eszembe, pl. SOAP vagy hasonló - a fogadó oldalon van egy SOAP server, a kliens ennek küldi a megfelelő adatokat a megfelelő metódusok használatával.
De itt is meg kell oldani az authentikációt, meg lehet esetleg korlátozni a portot is, hova kapcsolódjon, stb., tehát a biztonságra itt is ügyelni kell (bár igaz, hogy egyszerűbb lenne megkérni a fogadó oldalt, hogy oldják meg, hogy hadd kapcsolódjatok kívülről az adatbázishoz, ne csak localhoston lehessen).
Szívás PHP-vel a SOAP, de végül is megoldható, pont nemrég beszélgettünk a SOAP használatáról itt a topicban. -
Sk8erPeter
nagyúr
Épp az előbb írtad, hogy az ékezetes karakter HTML-változata egy az egyben kiíródott, szóval az nem biztos, hogy jó lesz.
Egy-két érdekesebb hozzászólás a php.net-ről, ezeket mindenképp érdemes megpróbálni, itt főleg a base64_encode() függvény és egyéb megfelelő hozzáfűzések érdekesek:
[link]
[link]
[link]Na, de pont ezek miatt a szopások miatt javasoltam inkább a kész levelezőosztályok használatát.
Ha most ismerkedsz vele először, akkor is max. kb. 30 perc beállítgatni, ismerkedni vele, tesztelni, cserébe lesz egy könnyebben újrafelhasználható megoldásod. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát nem vágom pontosan, de szerintem fura, hogy nálad
Content-Transfer-Encoding: 7bit
van beállítva, miközben az UTF-8 épp, hogy 8 bites: "8-bit Unicode Transformation Format"
Most így hirtelen csak ezt szúrtam ki, aztán lehet, hogy valami tök más. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs mit!
Még annyit hozzáteszek, hogy localhoston sokan szívnak azzal, hogy ugye nem megy a levélküldés SMTP-szerver híján.
Én ennek elkerülésére egyszerűen Gmailes SMTP-szervert veszek igénybe, ha már van náluk accountom, szerintem az a legegyszerűbb.
Erre is van példa a PHPMailer oldalán:Advanced Example using Gmail (for PHPMailer v5.0.0 and up)
Persze más SMTP-szervert is beállíthatsz hasonló módon, a lényeg, hogy a kód könnyen költöztethető legyen.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ha Te sem férsz hozzá az említett fájlokhoz, akkor úgy igen nehéz lesz segíteni annak, akinél a probléma előfordul.
Ezt mondjátok meg neki is, hogy látatlanban nem fogjátok tudni megoldani.
Egyébként én alapvetően kerülném az ilyen sima mail() függvényes szarakodást, mert egy csomó hibába lehet belefutni, amit aztán lehet debuggolni, miközben ezt mások már megoldották a PHPMailernél (innen kell letölteni a PHP5-től felfelé érvényes verziót [rossz a link ehhez a hivatalos honlapon (a 4-es PHP-hoz készült változatra mutat), milyen gáz, mindjárt írok nekik emiatt, hogy javítsák már ki, mert ötezer éve így van]: [link]) vagy más levelezésre szolgáló PHP-osztálynál (Swift Mailer, stb.).
Ezzel normálisan megoldott a HTML-tartalmú levelek küldése, a csatolmányküldés, és így tovább. Nagy eséllyel a karakterkódolást sem cseszi el, amennyiben az stimmel mindenhol - persze ha ez valahol alaposan el van rontva, akkor csodákra ezek az osztályok sem képesek. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez jó, pontosan ugyanaz a problémád, mint az előtted szólónak.
Pont ugyanúgy nehéz a fájlok hiányában nyilatkozni, ha már a korábban említetteket csekkoltad.(#9530) zsolty28 : akkor az is lehet a probléma forrása.
Ha feltöltenéd valami tárhelyre, akkor lehet, hogy meg tudnánk javítani neked szabadidőben a karakterkódolást. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zsolty28 #9528 üzenetére
Nem látjuk a fájljaidat, nem tudjuk, minden fájl karakterkódolása egyezik-e, nem adsz-e ki a karakterkódolás megváltoztatásáért felelős headert (nincs-e ilyen a PHP-kódban), nem kapcsoltad-e át korábban Notepad++-ban a sima ANSI-kódolásra a konvertálás helyett, és így tovább... Ilyen kevés információ birtokában nagyon nehéz segíteni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zsolty28 #9514 üzenetére
Ne csak "átkapcsold", hanem a konvertálásra menj rá.
Amúgy az nem segít, ha ilyeneket írsz, hogy "hibát ír", de nem osztod meg, hogy konkrétan mit...(#9519) :
"Ahogy látom HTML formátum, mert aki küldi nekem az üzit, annak belinkelve jelenik meg az email címe."
Annak semmi köze ehhez. Attól még lehet plain text, hogy kattintható formában jelenik meg az e-mail-cím, az a levelezőklienstől függ. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zsolty28 #9509 üzenetére
Nézd meg Notepad++-szal, hogy milyen karakterkódolásúak a fájlok, és hogy azok konzisztensek-e. Hogy hogyan nézd meg a karakterkódolást, arról keresővel tuti találsz itt a topicban is segítséget, de elég egyértelmű a progiban.
Amúgy ja, legjobb lenne UTF-8-ra konvertálni mindent, kiadni egy ilyen headert, ilyen meta tageket is felhasználni a HTML-kódban, a levélküldésnél is ehhez ragaszkodni, szóval hogy ez mindenhol konzisztensen egyezzen. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát vaze, akkor van egy $classes_auth tömb, meg egy $classes_content tömb, és azokba gyűjtöd a saját osztályokat...
Amit írtál, annak viszont úgy semmi értelme. A hidden legyen shown?Inkább hadd mondjak egy egyszerűbb megoldást, amivel nem is látszik a forráskódban a tartalmad........
<?php
// ........................
$classes = array();
$content = '';
if($user=='guest'){
$content = '<p>Guest users have no permission to enter this page! Please log in or register!</p>';
$classes[] = 'guest-mode';
}
else{
$content = '<p>Lorem ipsum...................................</p>';
$classes[] = 'logged-in';
}
?>
<div id="content" class="<?php echo implode(" ", $classes);?>">
<!-- content here -->
<?php echo $content; ?>
</div> -
Sk8erPeter
nagyúr
if( $user=='guest' ){
$hidden[] = 'hidden';
$shown[] = 'shown';
} else {
$hidden[] = 'shown';
$shown[] = 'hidden';
}Ennek aztán sok értelme van.
Pont azért mutattam a $classes-t, mert ott csak annyi van, hogy az amúgy is hozzáadandó osztályokat pakolod bele.De ugye nem csak megjelenítésben akarsz elrejteni egy tartalmat, ha a vendégnek nincs joga megtekinteni őket?
Így ugye vágod, hogy a forráskódban ugyanúgy benne lesznek a tartalmak, tehát bárki megnézheti? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9500 üzenetére
Pedig az előbb írtam le, hogy miért nem jó...
Utána még konkrét példával is magyaráztam, mi lenne az optimális megoldás, és miért is szebb.A dbForge Studio-val egyébként a táblaösszekapcsolásokat nagyon egyszerű megcsinálni, legenerálja neked a query-t. Ha épp nincs kedvem/agyam gondolkodni, hogy pontosan hogyan is kell megírni a query-t ahhoz, hogy a megfelelő táblákat összekapcsoljam, vagy csak időt akarok spórolni, akkor előveszem ezt a progit, és kényelmesen összekattintgatom vele, amit akarok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9497 üzenetére
Legfeljebb annyiban "egyszerűbb", hogy ha ránézel phpMyAdminban a tábla adott sorára, akkor egyből láthatod, milyen tagek tartoznak az adott id-hoz...
Amúgy viszont gáz megoldás.
A megfelelő táblastruktúrát és query-t viszont csak egyszer kell jól megírni, de az sem túl sok idő, ha elsőre nem látod át, le kell rajzolni magadnak egy papírra, hogy hogy is néz ki, és akkor máris érthetőbb lesz, az alapján a query-t megírni is könnyebb. De tényleg, ha olykor nem megy "fejből" vagy monitoron nézegetve a dolgokat, akkor elő kell venni egy papírt, és írogatni-rajzolgatni, nem szégyen az, sokszor gyorsabban eljutsz a megoldáshoz.Attól még, mert két lehetséges megoldásból mindkettő működik, nem biztos, hogy mindkettő jó is.
===
(#9498) Jim-Y : most előbb írtam egy leegyszerűsített példát arra az esetre, ha egyből úgy szeretnéd megjeleníteni a divet betöltéskor, hogy el legyen rejtve vagy sem. Abból nem tudom, mi nem volt világos (nem mondtad, hogy azt értetted-e vagy sem, ha nem, akkor mit nem).
Ha meg már azután szeretnél változtatni a megjelenítésen, miután az oldal betöltődött, akkor marad a kliensoldali programozás (JS-sel eltünteted/megjeleníted, ha ehhez szükséged van szerveroldali változó értékére, akkor AJAX-ozol egyet), vagy az oldal újrafrissítésével történő megoldás. -
Sk8erPeter
nagyúr
Példa:
- legegyszerűbb, ha létrehozol egy .hidden class-t CSS-ben így:.hidden {
display:none;
}aztán a PHP-kód (csak egy példa a sok lehetséges közül):
<?php
$classes = array();
$classes[] = 'egyikosztaly';
$classes[] = 'masikosztaly';
if( $el_akarod_rejteni ){
$classes[] = 'hidden';
}
?>
<div class="<?php echo implode(" ", $classes);?>">
<p>Lorem ipsum..................</p>
</div>Ergo szóközzel elválasztva lesznek az osztályok, ha kell, hozzácsap egy hidden class-t is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9489 üzenetére
Na, látom Tele von Zsinór közben megírta a választ, nagyon jól és tömören leírta. Hát az eléggé gány lenne, ha az adott bejegyzéshez tartozó tageket mindenhol összecseszve egy stringbe tárolnánk el...
Ez a módszer nagyon sok szempontból rossz, de legfőképpen azért, mert így nem lehet normálisan és optimálisan keresgélni az adatok közt (ami itt most épp a taglista), pedig az adatbázis ezt lehetővé tenné.Csak példaként nézd meg a Drupal 7 működését (de más példát is lehetne említeni), ott már a core is támogatja az Article content type-hoz tagek eltárolását - a `taxonomy_term_data` táblában vannak tárolva a konkrét tagek, azonosítóval, névvel, egyebekkel ellátva (tehát egy tag egy Taxonomy Term), a `taxonomy_index` táblában pedig az azonosítók összekapcsolása van, ahogy illik: egy node azonosítóját összekapcsolja egy taxonomy term (jelen esetben egy tag) azonosítójával, így lehet tudni, hogy az az adott node-hoz tartozik.
A `taxonomy_vocabulary` pedig a szótárakat gyűjti, van pl. egy Tags nevű "szótár", ebbe tartozik az összes tag, még ennek az azonosítójával is össze van kapcsolva.
Így aztán nagyon rugalmasan lehet keresgélni a tagek között.Ez így jól is van megoldva - inkább szülessen több bejegyzés néhány adattáblában, mint hogy rossz megoldásokat alkalmazzunk.
(#9493) : akkor ideje megbarátkozni velük.
===========
(#9490) Jim-Y : ezzel az a nagy baj, hogy adott esetben túl sokáig tarthat a keresés, és normálisan szűrni köztük csak gányolással lehet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez nagyon gáz, ha így van nyilvántartva.
Jól megbonyolítja az életed, pedig lehetne szépen, közvetlenül adatbázisban keresni, szűkíteni a találatokat (mondjuk így is lehet, de...), így viszont csak gányolás.Egyébként ha ezt készen kaptad, valaki más gányolta össze, akkor is szétbonthatod, érdemes is. Ha pedig Te csináltad, akkor jó kis tanulópénz volt ez most neked, hogy hogyan NEM szabad.
Sejtettem egyébként, hogy ilyesmiről van szó, mert sokan követik el eleinte azt a hibát, hogy összeb@sszák egy stringbe, aztán úgy gondolják, hogy jó lesz az vidékre, ha majd valami karakter mentén elválasztják.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pont most csináltam meg én is.
Amúgy nem kell agyonescape-elni:$teststring = "valamiszó,'[itt tetszőleges hosszúságú szöveg jöhet]'";
$pattern = "/(.*),'(.*)'/";
$preg_match = preg_match($pattern, $teststring, $matches);
var_export($matches);Eredménye:
$matches:
array (
0 => 'valamiszó,\'[itt tetszőleges hosszúságú szöveg jöhet]\'',
1 => 'valamiszó',
2 => '[itt tetszőleges hosszúságú szöveg jöhet]',
)Ja, és amúgy az aposztrófra gondolsz.
De az angolul sem tick: [link].
Még egy: nem tudom, nálad mi garantálja, hogy a $userstring ne tartalmazzon épp vesszőt, majd aposztrófot.
Ez a stringrobbantgatás nem túl biztonságos módszer, nem tudom, mihez kell neked.
De akkor már lehetne ennél "biztosabb" elválasztást betenni, aminél a lehető legkisebb az esélye, hogy egy bizonyos bemenet elrontja, amit vizsgálgatsz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Biztos van valami "szabályszerűség" arra, hogy konkrétan hol is csapja le a szöveget.
Pl. nagyon nem mindegy, hogy a karakterkódolások nem térnek-e el teljesen (legyen következetes - UTF-8 ajánlott mindenhova, a fájlok karakterkódolására és az adattáblákéra is), az ékezeteknél csapja-e le, vagy épp ott, ahol mondjuk egy HTML-tag kezdődne.
Ezeket figyeld meg, és írd le.
Illessz be valami Lorem Ipsum szöveget (még jobb: [link]).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest